21.08.2018 08:45

Tegenstander PSV in de CL haalde deze versterkingen

PSV hoopt zich ten koste van het Wit-Russische BATE Borisov te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Champions League. De Eindhovenaren spelen dinsdagavond de heenwedstrijd in Wit-Rusland van de play-offs.

De ploeg die al twaalf jaar achter elkaar kampioen is geworden in Wit-Rusland heeft zich de afgelopen weken niet bijzonder veel geroerd op de transfermarkt. Slechts drie spelers versterkten BATE Borisov, in elke linie kwam er een nieuwe speler bij. De dertigjarige Egor Filipenko moet de verdediging van een ervaren impuls voorzien, terwijl de razendsnelle Oegandees Luwagga Kizito voorin voor gevaar moet zorgen. Hij wordt gehuurd van het Roemeense CSM Politehnica Iași.

Een paar dagen terug rondde BATE Borisov de overgang van Hervaine Moukam af. De 24-jarige middenvelder uit Congo maakte een binnenlandse transfer, hij kwam over van competitiegenoot Neman Grodno. 

De inkomende transfers van BATE Borisov:

  • Egor Filipenko, gekomen van FC Ashdod
  • Hervaine Moukam, gekomen van Neman Grodno
  • Luwagga Kizito, gehuurd van CSM Politehnica Iași


Lees ook: Transfers topcompetities: Ünal verhuurd binnen La Liga


De tegenstander van PSV heeft de selectie behoorlijk intact kunnen houden. Tegenover de komst van het viertal staat namelijk het vertrek van slechts één speler. Vladislav Zhuk verliet BATE Borisov voor een binnenlandse transfer naar FK Slutsk. Veel pijn in het hart zal BATE Borisov daar niet van hebben, want Zhuk speelde de afgelopen seizoenen vooral elders op huurbasis. De middenvelder speelde in de Wit-Russische Cempionat slechts één duel namens BATE Borisov.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner