21.08.2018 09:30

Jongste doelpuntenmaker Afrika Cup loog over leeftijd

De Gabonees Shiva N'Zigou heeft een opmerkelijk verhaal uit de doeken gedaan. In de periode dat hij profvoetballer was, heeft hij namelijk gelogen over zijn leeftijd. Dat is opmerkelijk aangezien hij om zijn leeftijd een record in handen had.

N'Zigou is tot op heden namelijk de jongste speler én doelpuntenmaker op het eindtoernooi van de Afrika Nations Cup. Tijdens de groepswedstrijd in 1990 maakte hij de openingstreffer in de 3-1 verloren wedstrijd, tegen Zuid-Afrika. Tegenover de kerk biechtte hij echter op dat hij op dat moment niet zestien jaar en 93 dagen oud was, maar 21 jaar en 93 dagen. In zijn geboorteakte stond dat hij was geboren in 1983, maar dat blijkt nu dus 1978 te zijn. 


Lees ook: PSV tegenstander in CL haalde deze versterkingen


De reden waarom er is gelogen over zijn leeftijd is bijzonder pijnlijk voor N'Zigou, die in het verleden onder meer bij FC Nantes in de Ligue 1 voetbalde. Daardoor zou hij volgens zijn vader interessanter zijn voor profclubs, maar het sjoemelen met zijn geboortedatum is niet het enige wat zijn vader deed. Hij doodde zelfs zijn eigen vrouw, puur uit eigen belang, volgens Shiva N'Zigou. "Mijn moeder is dood en ik moet bekennen dat ze is geofferd. Toen ik contracten in het voetbal tekende, ging ik veel geld verdienen en mijn vader besloot haar te vermoorden, zodat hij het geld zelf kon houden."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner