18.09.2018 14:05

Champions League-speelschema: duels om van te smullen

De Champions League gaat deze week van start en er worden meteen wedstrijden gespeeld om je vingers bij af te likken. Zo ontvangt titelhouder Real Madrid halvefinalist AS Roma Een overzicht met de mooiste duels deze speelronde.

Internazionale-Tottenham Hotspur FC (Dinsdag 18.55 uur)
Zeven seizoenen lang slaagde de Italiaanse topclub Internazionale, die in 2010 nog de Champions League won, er niet in om zich te plaatsen voor de groepsfase van het prestigieuze toernooi. In eigen huis maken Stefan de Vrij en co hun rentree teen Tottenham Hotspur, dat vorig jaar in de achtste finales werd uitgeschakeld door Juventus FC. Bij de Spurs staat Michel Vorm waarschijnlijk onder de lat.


 Lees ook: Nederlandse ploegen wonnen nog nooit in Camp Nou 


Liverpool FC-Paris Saint-Germain (Dinsdag 21.00 uur)
Het Liverpool FC van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum haalde vorig jaar de finale, waarin uiteindelijk Real Madrid met 3-1 te sterk was. Voor een groot gedeelte was dat te danken aan de voorhoede Firmino-Salah-Mané. De drie aanvallers scoorden samen dertig goals in het toernooi. Ze nemen het op tegen de Parijse voorhoede, die eveneens gevreesd is: Mbappé-Cavani-Neymar.

Real Madrid-AS Roma (Woensdag 21.00 uur)
De regerend kampioen ontvangt in eigen huis AS Roma, dat vorig jaar knap tot de halve finale reikte. In die succesvolle campagne werden Sjachtar Donetsk en FC Barcelona op spectaculaire wijze uitgeschakeld. De ploeg van Justin Kluivert en Rick Karsdorp, die kunnen debuteren in de Champions League, zal azen op een soortgelijk scenario.

Manchester City-Olympique Lyon (Woensdag 21.00 uur)
Nederlander Memphis Depay keert terug in Manchester, waar hij twee seizoenen speelde voor United. City wil na de Engelse landstitel nu ook de Champions League winnen. Dat lukte coach Pep Guardiola al twee keer eerder met FC Barcelona. De Franse topclub doet het doorgaans goed tegen Engelse teams: in 23 ontmoetingen verloor Lyon maar acht keer.

Bekijk hier het volledige speelschema van de eerste ronde

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner