19.10.2018 08:30

Malen met opmerkelijke reeks in voetsporen Memphis

Donyell Malen klopt dit seizoen stevig op de deur die naar het basiselftal van PSV leidt. De rappe buitenspeler, die in de zomer van 2017 overkwam van Arsenal FC, laat zich gelden maar moet het echter voorlopig doen met invalbeurten.

In totaal mocht Malen al twaalf keer mee doen in de hoofdmacht van PSV. Vorig seizoen bracht trainer Phillip Cocu hem viermaal binnen de lijnen, dit seizoen maakte Mark van Bommel in elke wedstrijd gebruik van hem: acht keer werd Malen ingebracht. Daarmee is de voormalig jeugdspeler van Ajax de eerste speler sinds Memphis Depay die het tijdens zijn eerste twaalf PSV-wedstrijden in de Eredivisie met invalbeurten moest doen. Memphis, inmiddels uitgegroeid tot de vedette van het Nederlands elftal, kreeg pas na twintig Eredivisie-wedstrijden een basisplaats.

Tegen PEC Zwolle bewees Malen zijn grootste waarde dit seizoen in de Eredivisie. De vleugelaanvaller werd negen minuten voor tijd binnen de lijnen gebracht bij een 1-1 stand en in blessuretijd legde hij de bal panklaar op het hoofd van spits Luuk de Jong, waardoor PSV de drie punten mee naar Eindhoven nam. Tijdens de 0-2 overwinning bij NAC Breda maakte Malen zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. Memphis gaf in zijn eerste twaalf wedstrijden voor PSV eveneens één assist, maar scoorde wel vier keer.