21.10.2018 10:21

VIDEO: Messi loopt breuk op in arm en mist Clásico

FC Barcelona boekte na vier keer puntverlies op rij eindelijk weer eens een zege in de Primera División, maar de 4-2 zege op Sevilla FC werd overschaduwd door het uitvallen van Lionel Messi. Hij brak zijn arm en is vermoedelijk drie weken uit de roulatie.

Daardoor is de Argentijn sowieso niet aanwezig bij El Clásico van volgende week. Aanstaande zondag ontvangen de Catalanen aartsrivaal Real Madrid in eigen huis. Messi moet onder andere ook de dubbele confrontatie tegen Internazionale in de Champions League aan zich voorbij laten gaan. FC Barcelona wil de kleine dribbelaar klaarstomen voor de kraker tegen Atlético Madrid op 24 november.


 Lees ook: Mijlpaal Ziyech: betrokken bij 50 Ajax-goals 


Messi is met afstand de belangrijkste man aan de kant van Barcelona. De 31-jarige aanvaller is in de competitie topscorer van de regerend landskampioen met zeven goals, gaf de meeste assists (vijf)en creëerde de meeste kansen (27). Ondanks zijn positie op het veld, is hij daarnaast de speler die de meeste ballen veroverde (31).

Door de zege nam FC Barcelona weer de koppositie over van Sevilla, waardoor het nog enigszins met een goed gevoel naar een van de belangrijkste wedstrijden van het jaar kan toeleven. Real Madrid blameerde zich in eigen huis door met 1-2 te verliezen van Levante UD.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner