21.10.2018 16:23

Jubilaris Berghuis grote specialist van buiten de 16

Steven Berghuis scoorde de 3-0 tegen PEC Zwolle en dat was een jubileumtreffer voor de rechtsbuiten. Het was namelijk zijn vijftigste in de Eredivisie. Hij blijkt een specialist van buiten het strafschopgebied.

Achttien van zijn vijftig goals schoot hij namelijk van buiten de zestien tegen de touwen. Dat is dus 36 procent van zijn doelpunten. Hij maakte de meeste goals in dienst voor Feyenoord. Daarnaast was hij in het verleden voor FC Twente, VVV-Venlo en AZ trefzeker.


 Lees ook: VIDEO: Messi loopt breuk op in arm en mist Clásico 


Vijftig goals Steven Berghuis

  • FC Twente - 1 goal
  • VVV-Venlo - 2 goals
  • AZ - 19 goals
  • Feyenoord - 28 goals

Hij schoot uiteindelijk Feyenoord naar de bevrijdende 3-0 voorsprong. Eerder had zijn ploeggenoot Jordy Clasie de Rotterdammers al op voorsprong gezet met een fraai afstandsschot. Ook hij is buiten het strafschopgebied op zijn best. Hij scoorde zijn elfde Eredivisiegoal, waarvan er zeven van buiten de zestien vielen.

Door de zege gaat Feyenoord richting de Klassieker met een achterstand van twee punten op Ajax. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst kan dus volgende week op bezoek in de Johan Cruijff Arena de tweede plaats veroveren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner