16.01.2014 14:56

Bergkamp en Siekman terug in basis Emmen

FC Emmen-trainer Joop Gall stond in aanloop naar het competitieduel met Jong Ajax voor een aantal lastige keuzes. Gall is er inmiddels uit en heeft besloten dat Roland Bergkamp en Tim Siekman terugkeren in de basis.

Dit besluit gaat onder andere ten koste van aanvaller Wout Weghorsti. In de laatste drie competitiewedstrijden van Emmen stond Weghorst in de basis in plaats van Bergkamp. "Voorop gesteld is dat Weghorst het op dit moment goed doet", zegt Gall op de website van de Emmenaren. "De keuze was dan ook niet gemakkelijk, maar we vonden toch dat Bergkamp minder onrustig is en ook minder balverlies lijdt."

Terug van blessures

Siekman keert terug van een blessure, die hem vijf wedstrijden aan de kant hield. Hij vormt het centrale duo samen met Tim Siekman. Omdat linksback Shkodran Metaj na een wedstrijd schorsing weer mag spelen, is Said Bakkati veroordeeld tot de reservebank. De vierkoppige defensie van Emmen wordt gecompleteerd door rechtsback Almeida.

Bij de Drentenaren ontbreekt Anmar Almubaraki wegens een blessure, maar daar staat tegenover dat Quenten Martinus weer fit is. Hij begint door de afwezigheid van Almubaraki op de linkervleugel.

Play-offs

In de tweede helft van de competitie wil Emmen een gooi doen naar het bereiken van de play-offs. Gall: "We hebben het behalen van de play-offs nog niet uit ons hoofd gezet. En zoals de stand op dit moment is kunnen we best meedoen. Aan de andere kant wordt het er natuurlijk niet gemakkelijker op zo lang we met een minimale selectie werken."

"Het is zaak gevrijwaard van blessures en schorsingen te blijven. Krijgen we daar te veel last van, moeten we aan kwaliteit inleveren. Dat moeten de mensen wel beseffen. Voor de winterstop zag je al dat door het ontbreken van basisspelers de balans uit het elftal raakte waardoor we veel punten verspeelden."

Vrijdag mag Emmen een eerste stapje zetten naar het bereiken van de play-offs. Om 20.00 uur trapt Emmen in eigen stadion af tegen Jong Ajax.

Opstelling FC Emmen: Peter van der Vlag; Almeida, Luis Pedro, Siekman, Metaj; Frank Olijve, Yannick de Wit, Alexander Bannink; Leandro Resida, Roland Bergkamp en Martinus.

Voetbal.com
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner