01.02.2014 12:19

Schokker begint op reservebank Emmen

De kersverse FC Emmen-aanvaller Oebele Schokker moet in het competitieduel met Achilles '29 genoegen nemen met een plaatsje op de reservebank. Schokker kwam de afgelopen transferperiode op huurbasis over van SC Cambuur.

"Hij heeft wel een goede indruk achter gelaten in zijn eerste week. Je ziet gewoon dat hij veel kwaliteit heeft. Op welke positie we hem willen inzetten? Hij kan eigenlijk op drie posities uit de voeten, links en rechts voorin en ook op de positie achter de spitsen. Hij is klaar om in te vallen", legt trainer Joop Gall uit aan RTV Drenthe.

Bij Emmen keert Tim Siekman terug in het hart van de defensie. Dat gaat ten koste van Bart de Groot, die vorige week speelde wegens een schorsing van Siekman. Gall: "Tim heeft wel wat krediet opgebouwd vinden we en daarom laten we hem gewoon starten in Groesbeek."

Normaliter moet Emmen drie punten ophalen bij Achilles, dat voorlaatste staat in de Jupiler League. "Ze spelen heel onbevangen en hebben een heel sterk middenveld. Ze vallen met veel spelers aan, soms zelfs met zes tegelijk. Daar ligt hun gevaar, maar ook hun zwakte. In de omschakeling liggen dan ook kansen", weet Gall.

Het duel begint zaterdagavond om 18.45 uur.

Opstelling Emmen:
Van der Vlag, Almeida, Pedro, Siekman, Metaj, Olijve, Rozema, Bannink, Resida, Bergkamp en Martinus

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner