1:0
(Heenwedstrijd 2:1)
1 : 0 Torinfos in de Ticker Ivan Rakitić 31. / Schot met rechts  (Lionel Messi)

90'
Na rust nam FC Barcelona gas terug. Dat bood Manchester City enige kansen, maar onder meer een strafschop werd niet benut. Daar tegenover stonden meerdere kansen voor Barça. Het is de verdienste van Joe Hart dat Barcelona slechts één keer heeft gescoord. Zondag wacht voor de thuisploeg de kraker tegen Real Madrid in de competitie.
90'
90'
Wissel in bij FC Barcelona -> Adriano
90'
Wissel uit bij FC Barcelona -> Dani Alves
89'
Hart is de naam! Met een geweldige reflex voorkomt Hart een doelpunt van Messi. De Argentijn schiet vanaf vier meter in, maar het mag niet baten.
87'
Wissel in bij Manchester City -> Frank Lampard
87'
Wissel uit bij Manchester City -> James Milner
87'
Suárez schiet voor de vorm nog even op de lat vanuit een volley, maar de voormalig Ajacied blijkt buitenspel te staan.
84'
Wissel in bij FC Barcelona -> Rafinha
84'
Wissel uit bij FC Barcelona -> Ivan Rakitić
82'
Gele kaart voor Martín Demichelis (Manchester City)
Weer een speler van Manchester City die een gele kaart pakt. Suárez ontsnapt aan de aandacht van Kompany en Demichelis herstelt dat met een flinke heupworp.
81'
Bony deelt mee in de malaise. Hij loopt onhandig een bal over de zijlijn, terwijl niemand in de buurt is.
80'
Gele kaart voor Dani Alves (FC Barcelona)
Een onhandige gele kaart voor Alves. De Braziliaan stond op scherp. Hij is daardoor geschorst voor de eerstvolgende wedstrijd in de Champions League. Waarschijnlijk het heenduel in de kwartfinale.
78'
Penalty gemist door Kun Agüero, Manchester City
Agüero denkt de keeper in de linker onderhoek te verschalken. Daar komt de bal echter de handschoenen van de Duitse doelman tegen en zo kunnen we en spannende slotfase vergeten.
77'
Strafschop! De scheidsrechter geeft een penalty aan Manchester City. Piqué legt Agüero over de knie in de zestien.
77'
Hart staat er weer! Neymar komt oog in oog te staan met de Engels international. Voor de zoveelste keer vanavond is het de goalie die als winnaar uit de strijd komt. Hij staat een wereldpartij te spelen.
76'
Het publiek begint te voelen dat de wedstrijd eigenlijk wel in de tas zit. De spanning van de fans ebt weg. De kwartfinale lijkt Barcelona niet meer te kunnen ontgaan.
73'
Bony laat meteen zien aanwezig te zijn. Op de rand van het strafschopgebied schiet de spits ineens richting doel. Ter Stegen ziet de poging desondanks ruim over het doel gaan.
72'
Wissel in bij Manchester City -> Wilfried Bony
72'
Wissel uit bij Manchester City -> Yaya Touré
71'
Bijna was Bony niet meer nodig geweest. Alba denkt namelijk voor de verdubbeling te zorgen, maar hij bevindt zich in buitenspelpositie.
71'
Alle hoop bij Manchester City is nu gevestigd op Wilfried Bony. De Ivoriaan staat klaar om in te vallen.
66'
Voor de zoveelste keer Hart! Met een bekeken bal stuurt Dani Alves de hele verdediging van Manchester City het bos in. Messi komt in vrije schotpositie, maar Hart is er als de kippen bij. De doelman voorkomt alweer een doelpunt.
66'
De counter die daarop volgt is zeer gevaarlijk. Joe Hart staat echter wederom zijn mannetje en houdt ditmaal Lionel Messi van scoren.
65'
Een flinke scrimmage voor het doel van FC Barcelona. Desondanks lukt het Manchester City niet om te profiteren. De wedstrijd komt tot leven in Camp Nou.
61'
Barcelona zit in een mindere fase van de wedstrijd. Een mogelijkheid voor Manchester City om aanvallend de druk op te voeren en te kijken wat mogelijk is.
57'
Ter Stegen in de fout! De keeper probeert Agüero aan de zijlijn uit te spelen, maar verliest de bal aan de Argentijn. Tot zijn geluk staan er voldoende teamgenoten in de zestien om het schot van de aanvaller weg te koppen.
57'
Barcelona heeft wat gas teruggekomen. Daardoor komt Manchester City meer in het spel voor. Toch stelt het niets voor, wat de Engelsen aanvallend brengen. Barcelona verspilt geen energie aan het begin van de tweede helft.
54'
Als City gevaarlijk probeert te worden, dan gaat dat over de rechterkant. Daar zorgen Sagna en Touré voor de aanvallende druk. Alba staat zijn mannetje, waardoor City niet in het strafschopgebied komt.
52'
Manchester City mag Hart op dit moment dankbaar zijn dat de achterstand niet groter is dan op dit moment. Zo blijft de Engelse hoop nog enigszins in leven.
49'
Zo gaat FC Barcelona door waar het gebleven was en heeft het ook nu de controle over de wedstrijd. City is figurant vanavond.
48'
Alba! Weer is het Messi die een tegenstander vrij voor de keeper zet. Hart komt attent en snel uit zijn doel en voorkomt daarmee een doelpunt van de vleugelverdediger.
46'
FC Barcelona heeft de bal in beweging gebracht voor de tweede helft.
46'
46'
De gefrustreerde Nasri is in de kleedkamer achtergebleven.
46'
Wissel in bij Manchester City -> Jesús Navas
46'
Wissel uit bij Manchester City -> Samir Nasri
45'
FC Barcelona is in eigen huis oppermachtig tegen Manchester City. De Catalanen kregen al enkele kansen om vaker dan één keer te scoren. Zo trof Suárez de paal en besloot Neymar af te geven, terwijl hij zelf had moeten schieten. City komt niet verder dan ongevaarlijke afstandsschoten.
45'
44'
De paal! Neymar stuur Suárez alleen op Hart af. De Uruguayaan krijgt de bal weliswaar voorbij de doelverdediger, maar de paal voorkomt de verdubbeling en de beslissing van de thuisploeg.
43'
Het publiek waardeert de inzet van de spelers van Barcelona. Ze laten op geen enkele manier blijken al bezig te zijn met zondag. Dan staat het belangrijke duel met Real Madrid op het programma.
41'
Oei! Net zoals Rakitić duikt Neymar redelijk vrij op in de zestien. De Braziliaan kiest echter voor een pass opzij. Via de voet van Sagna gaat de bal rakelings voor de goal van de bezoekers langs.
40'
Waar Manchester City nog redelijk goed begon aan de wedstrijd, daar lijkt het nu volstrekt kansloos. De club oogt niet bij machte om vanavond een doelpunt te gaan maken en de meeste spelers lopen gefrustreerd rond.
38'
Milner wordt even flink te kijk gezet door Lionel Messi. De Engelsman krijgt een heuse panna te verwerken en het publiek kan dat wel waarderen.
36'
Gele kaart voor Samir Nasri (Manchester City)
De Fransman staat ook in het boekje en weer is een aanvaller van Barcelona het slachtoffer. Neymar rolt vaak door, nadat Nasri vol tegen het scheenbeen van de Braziliaan trapt. Pure frustratie bij de ex-international.
34'
De spelers van Man City hebben vrij veel overtredingen nodig om de aanvallers van FC Barcelona van zich af te houden. Touré maakt de scheidsrechter even duidelijk dat hij wel heel vaak fluit.
33'
Het doelpunt van Barcelona hing in de lucht. De klus voor Manchester City blijft hetzelfde: minimaal twee keer scoren.
31'
Doelpunt voor FC Barcelona, 1:0 door Ivan Rakitić
Een prima uitgevoerde counter van FC Barcelona. Messi krijgt de bal op rechts in balbezit en de verdediging van City vergeet dan het overzicht te houden. Rakitić sluipt achter de laatste linie langs en krijgt de bal op maat van Messi. Hij wipt het leder over Hart heen.
30'
Het is FC Barcelona dat de touwtjes in handen heeft. De Catalanen zijn de bovenliggende partij en maken het meeste aanspraak op het openingsdoelpunt. Dat zou de taak voor City niet veranderen. Ze moeten dan alsnog minimaal twee keer scoren.
28'
Net zoals bij de poging van een wat grotere afstand, gaat de poging van Messi er net niet in. Wederom valt de bal op het dak van het doel.
27'
Gele kaart voor David Silva (Manchester City)
En dat is kaart nummer drie voor Manchester City. David Silva gaat in de fout door Messi hardhandig naar de grond te halen. Het gebeurt rond het strafschopgebied. De Spanjaard tikt echter eerst de bal aan, waarna hij de voeten onder de Argentijn vandaan maait.
26'
Opvallend is de ruimte die Lionel Messi krijgt. De Argentijn lijkt geen directe bewaker te hebben en kan daardoor tussen de linies eenvoudig in balbezit komen.
23'
De gasten uit Manchester proberen de verdediging van Barcelona vroeg onder druk te zetten. Dat betekent dat de achterste linie ook verder naar voren moet verdedigen. Dat zorgt automatisch voor meer ruimte voor de gevaarlijke aanvallers van Barcelona.
20'
Gele kaart voor Aleksandar Kolarov (Manchester City)
Daar is de volgende speler van Manchester City met een gele kaart. De linksback deelt een flinke beuk uit aan de linkerkant, voor de dug-out van Barcelona. Messi vliegt over de zijlijn door de charge van de verdediger.
18'
Daar is Man City weer met een poging op doel. Kolarov komt recht voor het doel uit en laat de bal over het gras heen scheren. De bal komt desondanks recht in de hangen van Ter Stegen. City is zeker niet kansloos vanavond.
16'
Messi profiteert bijna van de overtreding die Fernandinho maakte. Een poging van een kleine dertig meter gaat net over het doel van Manchester City heen.
15'
Gele kaart voor Fernandinho (Manchester City)
Fernandinho is de eerste speler die in het boekje gaat. Neymar gaat in zijn eentje op vier verdedigers af en kan eigenlijk geen kant op. Toch grijpt de middenvelder in door de Braziliaan over de knie te leggen.
14'
Manchester City is langdurig in balbezit en dat levert problemen op voor FC Barcelona. Uiteindelijk komt een voorzet vanaf rechts voor het doel bij Milner terecht. Dani Alves zorgt met een uiterste inspanning ervoor dat het schot van Milner wordt geblokkeerd.
11'
Messi zorgt voor gevaar! In het strafschopgebied gaat de dribbelaar de combinatie aan met Iniesta. De international probeert daarna Joe Hart in de korte hoek te verschalken, maar de doelman van City staat goed op te letten.
9'
Sergio Agüero produceert het eerste wapenfeit van de bezoekers. De Argentijn schiet vanaf dertig meter. Zijn poging gaat via een Barcelona-verdediger over de achterlijn.
8'
Manchester City leek in de eerste minuten voor een aanvallende tactiek te kiezen. Zodra Barcelona het balbezit overneemt, laat het zich noodgedwongen helemaal terugzakken. De Catalanen hebben de controle over de wedstrijd.
6'
Neymar! De Braziliaan had het openingsdoelpunt op zijn schoen liggen. Kompany vat zijn verdedigende taken te licht op en wordt op rand zestien afgetroefd. Neymar komt dan in scoringspositie, maar via de binnenkant van de paal verdwijnt de bal over de achterlijn.
5'
Nasri en Alba hebben het in de eerste minuten al met elkaar aan de stok. De scheidsrechter waarschuwt de heren alvast dat hij ze in de gaten houdt.
5'
Op papier speelt Manchester City met maar één aanvaller. Toch krijgt Sergio Agüero in de eerste minuten voldoende steun. De Engelsen spelen aardig ver vooruit, dat moet ook wel. City heeft minimaal twee doelpunten nodig.
3'
In het stadion van Barcelona ligt een geweldige grasmat. Het is weliswaar winderig, maar de omstandigheden zijn perfect voor een mooie voetbalavond.
1'
We zijn begonnen! Manchester City heeft afgetrapt voor de eerste helft.
1'
Manchester City kan zijn borst nat maken voor de confrontatie met FC Barcelona. Zoals verwacht treden de Spanjaarden aan met hun beste aanvallers.

De verdedigers van City zullen hun handen vol hebben aan Luis Suárez, Neymar en Lionel Messi. Het drietal is de laatste tijd op dreef. Waar Suárez in het begin aanpassingsproblemen had, scoort hij nu met enige regelmaat. Ook komt steeds vaker een assist van zijn voet.

Bij Manchester City zit oud-Vitessenaar Wilfried Bony op de bank. Hoofdtrainer Manuel Pellegrini kiest voorin voor Sergio Agüero, David Silva en James Milner. Daardoor moet ook Jesús Navas genoegen nemen met een stek op de reservebank. Bacary Sagna staat als rechtsback gepositioneerd. Dat betekent een reserveplek voor Pablo Zabaleta.
Een ontzettend lastige klus voor Manchester City vanavond. Op bezoek bij FC Barcelona moet het een 2-1 achterstand ongedaan maken. Dat betekent: minimaal twee doelpunten scoren. Mijn naam is Robin Tibbe en ik doe live verslag van dit topduel. De opstellingen zijn te vinden onder de knop wedstrijddetails.

Engelse clubs
In Engeland is alle hoop gevestigd op Manchester City. De miljoenenploeg is de enige formatie uit de Premier League die nog actief is in de Champions League. Chelsea had na de eerste speelronde in de achtste finale de beste papieren om door te gaan. Op Stamford Bridge moest het echter zijn meerdere erkennen in Paris Saint-Germain. De Fransen waren na verlenging te sterk. Arsenal moest gisteravond een 1-3 thuisnederlaag tegen AS Monaco goedmaken. De Londenaren kwamen dichtbij, maar niet verder dan een 0-2 uitzege.

Vorig seizoen
De Spaanse en Engelse grootmacht stonden vorig seizoen eveneens in de achtste finale van het prestigieuze toernooi tegenover elkaar. Ook toen begon Man City met een thuiswedstrijd en ook die werd verloren. Destijds stond na negentig minuten een 0-2 eindstand op het scorebord. De return was allerminst succesvol voor de club uit Manchester. In Barcelona ging het met 2-1 onderuit en daarmee was het Europese avontuur voor de mannen van hoofdtrainer Manuel Pellegrini ten einde. FC Barcelona strandde uiteindelijk een ronde later tegen Atlético Madrid.

Pellegrini
Langzamerhand begint de druk op de Chileense oefenmeester van Manchester City toe te nemen. The Citizens hebben in de Premier League een achterstand van zes punten op koploper Chelsea. De concurrent van City heeft bovendien een wedstrijd minder gespeeld. Daarbij komt dat Pellegrini en zijn mannen afgelopen weekeinde pijnlijk met 1-0 onderuit gingen tegen Burnley. Toch blijft de coach rustig. "Ik denk niet dat mijn plaats op de bank in gevaar is."