Manchester City Dinsdag, 21. Februari 2017
AS Monaco
5:3
1 : 0 Torinfos in de Ticker Raheem Sterling 26. / Schot met rechts  (Leroy Sané)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Radamel Falcao 32. / Kopbal  (Fabinho)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Kylian Mbappé 40. / Schot met rechts  (Fabinho)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Sergio Agüero 58. / Schot met rechts  (Raheem Sterling)
2 : 3 Torinfos in de Ticker Radamel Falcao 61. / Schot met rechts  (Thomas Lemar)
3 : 3 Torinfos in de Ticker Sergio Agüero 71. / Schot met rechts  (David Silva)
4 : 3 Torinfos in de Ticker John Stones 77. / Schot met rechts  (Yaya Touré)
5 : 3 Torinfos in de Ticker Leroy Sané 82. / Schot met rechts  (Sergio Agüero)

90'
Het was haast onvoorstelbaar dat Man City en Monaco de eerste helft zouden overtreffen, maar het is ze op de een of andere manier gelukt. Falcao opende het bal door een penalty te missen en daarmee de kans op 1-3 te laten liggen. Man City maakte daar na een klein uur gebruik van door de 2-2 te maken. Agüero maakte de 2-2 met een lage schuiver, dankzij een enorme fout van Subašić. Het was echter al snel 2-3. Falcao maakte zijn fout goed door Caballero te passeren met een heerlijk stiftje. Monaco zat liefst tien minuten in deze cruisecontrol, maar toen kwam het beest genaamd Manchester City echt los. Agüero zorgde twintig minuten voor tijd voor de 3-3 met een lekkere volley, waarna Stones de thuisploeg op voorsprong zette door de bal binnen te tikken uit een corner. Uiteindelijk haalde City zelfs nog een comfortabele marge uit dit duel, dankzij een goal van Sané. Hij tikte voor een leeg doel binnen na een pass van Agüero en besloot de score daarmee op 5-3.
90'
90'
Dit spektakelstuk krijgt een verlenging van drie minuten. Krijgen we nog een negende goal?
90'
Momenteel meer wissels dan voetbal, helaas. Sterling gaat eraf voor Jesús Navas.
90'
Wissel in bij Manchester City -> Jesús Navas
90'
Wissel uit bij Manchester City -> Raheem Sterling
88'
De uitstekend spelende Bakayoko wordt afgelost. Zijn vervanger is Nabil Dirar.
88'
Wissel in bij AS Monaco -> Nabil Dirar
88'
Wissel uit bij AS Monaco -> Tiemoué Bakayoko
87'
Agüero verlaat onder luid applaus het veld. Zijn vervanger is Fernando.
87'
Wissel in bij Manchester City -> Fernando
87'
Wissel uit bij Manchester City -> Kun Agüero
87'
Monaco is nu de ploeg die aanvalt. De Monegasken willen graag een marge van één uit dit duel halen.
84'
João Moutinho mag nog een minuutje of tien meedoen. Hij vervangt Silva.
84'
Wissel in bij AS Monaco -> João Moutinho
84'
Wissel uit bij AS Monaco -> Bernardo Silva
84'
Daar maakt Falcao nog bijna de 5-4! Een heerlijke redding van Caballero voorkomt dat de Colombiaan een lage voorzet in de verre hoek schiet.
82'
Doelpunt voor Manchester City, 5:3 door Leroy Sané
Daar is inderdaad de 5-3 voor Man City! De marge is twee voor de Citizens. Sané maakt de treffer die hij verdient na een goede partij. Een heerlijk balletje van Silva richting Agüero, die Sané een open doel biedt.
82'
Gele kaart voor Fabinho (AS Monaco)
Luhaz heeft zowaar nog een speler gevonden die nog geen geel heeft ontvangen dit duel. Fabinho duwt Sané weg en voorkomt daarmee een gevaarlijke aanval. Geel voor de Braziliaan.
80'
Man City zet aan om een veilige voorsprong op te bouwen richting de return. Agüero schiet vanaf de rand van het strafschopgebied, prima save van Subašić.
79'
De Bruyne krijgt een goede mogelijkheid tot voorzetten richting Sterling, maar de bal is veel te scherp. Makkelijke prooi voor Subašić.
79'
Valère Germain mag een kwartiertje meedoen. Hij vervangt jongeling Mbappé, wiens mooie goal bijna in de vergetelheid verdwijnt tussen al dit vuurwerk.
79'
Wissel in bij AS Monaco -> Valère Germain
79'
Wissel uit bij AS Monaco -> Kylian Mbappé
77'
Doelpunt voor Manchester City, 4:3 door John Stones
Daar is zelfs de voorsprong voor Man City! Wederom is Monaco kwetsbaar uit een corner. Touré kopt door, een vrijgelaten Stones kan de bal voor een leeg doel binnentikken. Een onwaarschijnlijke partij in het Etihad.
76'
Gele kaart voor Bernardo Silva (AS Monaco)
Lahoz kan inmiddels beter een lijstje maken van de rugnummers die nog geen geel hebben ontvangen. Ook Silva krijgt geel, voor vasthouden.
73'
Gele kaart voor Pablo Zabaleta (Manchester City)
Invaller Zabaleta is razend over het feit dat Lemar geen gele kaart krijgt na vasthouden. Dus krijgt hij er zelf één.
71'
Dreigende voorzet van De Bruyne richting Stones. Glik haalt de bal weg.
71'
Doelpunt voor Manchester City, 3:3 door Kun Agüero
Agüero zet Man City en Monaco voor de tweede keer naast elkaar! De Argentijn krijgt te veel ruimte van Sidibé na een corner van David Silva en volleert de bal heerlijk in de verre hoek.
69'
Mooie actie van Mbappé, die twee keer kapt en tot een doelpoging komt. In het zijnet.
69'
Het publiek schreeuwt om een penalty nadat Mendy de bal voor Sterling wegtikt. Lahoz wuift het weg.
67'
Gele kaart voor Radamel Falcao (AS Monaco)
Gevaarlijke tackle van dubbele doelpuntenmaker Falcao. De Colombiaan ontvangt gele kaart nummer zeven van deze wedstrijd.
65'
Nu is de beurt weer aan Man City. Monaco zakt zich ietwat in en ontvangt de opbouw van de Engelsen, die in ieder geval geen nederlaag willen lijden in dit heenduel.
61'
We gaan ook nog wisselen. Pablo Zabaleta mag nog een halfuur meedoen in dit spektakelstuk. Hij vervangt Fernandinho.
61'
Wissel in bij Manchester City -> Pablo Zabaleta
61'
Wissel uit bij Manchester City -> Fernandinho
61'
Doelpunt voor AS Monaco, 2:3 door Radamel Falcao
En daar is het weer 2-3 voor Monaco! Een fenomenale goal van Falcao. Een mooie lange bal van Bakayoko belandt bij de Colombiaan, die Stones aftroeft en Caballero passeert met een heerlijk stiftje. Wat een ongelooflijke wedstrijd in Manchester.
58'
Doelpunt voor Manchester City, 2:2 door Kun Agüero
Daar is dan de gelijkmaker voor Man City! Agüero maakt de 2-2 met dank aan een enorme fout van Subašić. De Argentijn krijgt de bal mee van Sterling en schiet hard en laag op doel, maar het is een makkelijke bal voor doelman Subašić. Hij laat de bal door zijn handen glippen en is daarmee de schlemiel.
55'
Gele kaart voor Tiemoué Bakayoko (AS Monaco)
Tiemoué Bakayoko legt Sterling met een licht tikje neer en ontvangt gele kaart nummer zes van de wedstrijd.
54'
Man City is bekomen van het slechte begin aan de tweede helft en gaat weer aanvallen. Het tempo blijft hoog, het niveau blijft goed. Een heerlijke partij in Manchester.
50'
Penalty gemist door Radamel Falcao, AS Monaco
De penalty wordt gepakt door Caballero! Falcao gaat achter de bal staan voor zijn tweede en wacht erg lang, waarna hij ook nog een vertraagde aanloop neemt. De Colombiaanse spits schiet erg teleurstellend in en biedt de goalie de mogelijkheid om in de juiste hoek te duiken en de bal te pakken.
49'
Gele kaart voor Nicolás Otamendi (Manchester City)
Strafschop voor Monaco! Otamendi legt Falcao neer in het strafschopgebied en veroorzaakt daarmee een penalty. Lahuz had even de bevestiging nodig van de vijfde man, maar is uiteindelijk gedecideerd. De Argentijnse verdediger krijgt geel erbovenop
46'
45'
Man City en Monaco schotelen het publiek vooralsnog een galavoorstelling voor. Het was een heerlijke eerste helft in deze achtste finale van de Champions League. De Monegasken waren verrassend genoeg het vaakst te vinden op de vijandige helft, maar kwamen na een klein halfuur spelen wel op achterstand. Sterling scoorde na een heerlijke actie van Sané. Maar de uitploeg werkte zich al snel terug in de wedstrijd. Zes minuten na de 1-0 zorgde Falcao voor de gelijkmaker met een mooie duikkopbal. Vijf minuten voor rust kwam Monaco zelfs op voorsprong in Manchester. Een balletje van Fabinho, die bij de eerste goal ook al verantwoordelijk was voor de voorbereiding, belandde bij de achttienjarige spits Mbappé. Hij nam de bal goed mee en werkte overtuigend af. Monaco is daarmee de ploeg die met een 1-2 voorsprong de rust ingaat in het Etihad Stadium.
45'
44'
Falcao is dicht bij de 1-3 vlak voor rust! Hij krijgt de bal aan de zijkant van het strafschopgebied aangespeeld en mikt in het zijnet.
43'
Otamendi voorkomt met een uiterste inspanning dat Falcao nogmaals alleen op doel af kan. Monaco speelt de ene splijtende pass na de andere.
40'
Gele kaart voor Fernandinho (Manchester City)
Ook Fernandinho wordt op de bon geslingerd. Hij haakt Fabinho.
40'
Doelpunt voor AS Monaco, 1:2 door Kylian Mbappé
Daar is het zelfs 1-2 voor Monaco! Een balletje over de Engelse defensie is genoeg om de achttienjarige Mbappé oog in oog te laten komen met Caballero. Hij schiet de bal uitstekend in het dak van het doel en zet de Monegaskische uitploeg daarmee zelfs op voorsprong.
39'
Het is een fijne partij vooralsnog in Manchester. Beide ploegen gooien al hun ziel en zaligheid in de wedstrijd, die van een buitengewoon hoog niveau is.
35'
Gele kaart voor Kun Agüero (Manchester City)
Arbiter Antonio Mateu Lahoz ziet Agüero neergelegd worden door doelman Subašić in het strafschopgebied en lijkt een penalty te gaan geven, maar doet ineens het tegenovergestelde. Agüero is de man die geel krijgt van de Spaanse scheidsrechter, voor een vermeende schwalbe.
32'
Doelpunt voor AS Monaco, 1:1 door Radamel Falcao
Daar is de gelijkmaker al voor Monaco! Een slechtte uittrap van Caballero geeft de uitploeg de kans om aan te vallen via de rechterkant. Fabinho legt de bal perfect neer voor Radamel Falcao, die met een duikende kopbal scoort en zo het cruciale uitdoelpunt maakt voor de Monegasken.
30'
Goede voorzet van Mendy richting Sidibé bij de tweede paal. Fernandinho zit er nog net tussen.
26'
Doelpunt voor Manchester City, 1:0 door Raheem Sterling
Wat een heerlijke treffer van Man City! Sané werkt zich met een dribbel, een één-twee en nog een dribbel door de Monegaskische defensie en zet laag voor op Raheem Sterling. Hij hoeft de bal alleen nog maar in een leeg doel hoeft te werken.
25'
Gele kaart voor Djibril Sidibé (AS Monaco)
Ook Sidibé moet een vrij significant deel van de wedstrijd met geel op zak spelen. Hij houdt vast bij Sané.
23'
Kun Agüero is centimeters verwijderd van de openingstreffer! Een uitstekende voorzet van Kevin De Bruyne, die de bal ineens richting de vijfmeter legt. Agüero moet de bal langs Danijel Subašić tikken, maar mist deze compleet.
19'
Daar is Glik dicht bij een treffer! Bij de tweede paal krijgt hij ineens een goede mogelijkheid om een doorgeschoten bal binnen te koppen. Net naast.
18'
Benjamin Mendy komt tot een doelpoging vanaf de zijkant van het strafschopgebied, op aangeven van Mbappé. De linksback mikt de bal recht op Willy Caballero af.
14'
Mooie actie van Bernardo Silva, die Yaya Touré door de benen speelt. Ook met de daaropvolgende dieptepass is niets mis, maar Radamel Falcao wordt afgetroefd door Bacary Sagna.
12'
David Silva mag de bal in het net schieten namens City, maar assistgever Raheem Sterling was al afgefloten voor buitenspel.
11'
Monaco begint aardig in Manchester. Het spel speelt zich veelal af op de helft van Man City.
8'
Gele kaart voor Kamil Glik (AS Monaco)
Kamil Glik houdt vast bij Sané en pakt al erg vroeg in de wedstrijd geel. Bovendien stelt dit al een schorsing voor de return vast.
8'
Mooie aanval van Man City over meerdere schijven, maar de afsluitende voorzet van Leroy Sané verdwijnt achter.
6'
Thomas Lemar doet de eerste halve doelpoging van de wedstrijd. Zijn schot gaat ver naast.
5'
In defensieve stellingen dwarrelt Fernandinho inderdaad aan de linkerkant rond. Wanneer Man City opbouwt, schuiven de backs naar het centrale middenveld en komt Yaya Touré tussen John Stones en Nicolás Otamendi te staan.
1'
We zijn begonnen in het Etihad Stadium! Welke van deze twee ploegen zet zich in de gunstigste positie voor de return over drie weken?
1'
Op deze dinsdagavond staat het interessante affiche tussen Manchester City en AS Monaco op het programma. De Engelse equipe is de grote favoriet voor deze achtste finale van de Champions League, waarin het met Monaco mogelijk de beste loting heeft gekregen. De Monegasken hebben na hun knappe eerste plek in de poule een wel erg lastige kluif in de tweede ronde. Het verslag van dit duel wordt gedaan door Nino Vermeulen.

Man City zat in een lastige poule, met FC Barcelona, Borussia Mönchengladbach en Celtic. De behaalde tweede plaats was uiteindelijk ook ongeveer wat de Engelsen mochten verwachten. De 3-1 thuisoverwinning tegen Barcelona was daarin wel vrij cruciaal; daardoor hadden de Citizens genoeg aan twee remises in de resterende duels om een plekje in de achtste finale veilig te stellen. Met ploegen als Atlético Madrid, Borussia Dortmund en Juventus als mogelijke tegenstanders mag de ploeg van Guardiola zich toch zeer gelukkig prijzen met de koppeling aan Monaco. City gaat het duel in met een ongeslagen status van zes wedstrijden over alle competities.

Monaco zit zelfs in een serie van twaalf wedstrijden op rij zonder nederlaag. Daar was wel een moeizame partij tegen Bastia voor nodig afgelopen weekend. De nummer negentien van de Ligue 1 ging met een voorsprong de rust in, maar Monaco sleepte uiteindelijk nog een punt uit het duel op Corsica. De Monegasken mogen wel trots zijn op hun run in de Champions League tot nog toe. In de gelijkwaardige poule met Bayer Leverkusen, Tottenham Hotspur en CSKA Moskou eindigde de ploeg van Leonardo Jadrim als knappe nummer één. Dat Man City vervolgens uit de koker kwam rollen, moest dan ook een domper zijn voor Les Rouge et Blanc. Toch zal Monaco er alles aan doen om het maximale te halen uit deze achtste finale.

Om kwart voor negen trappen we af in Manchester, waar de Spaanse Antonio Mateu Lahoz de arbiter is. Ongeveer een uur worden beide opstellingen bekendgemaakt onder de wedstrijddetails.
Fernandinho is op papier de verrassende linksback van Manchester City. De Braziliaan, wiens natuurlijke positie als verdedigende middenvelder de afgelopen weken behoorlijk verwaarloosd wordt, mag het nu een keertje van linksachter proberen. Of Pep Guardiola het precies zo in gedachten heeft zoals op het opstellingsformulier staat, moet natuurlijk nog wel blijken.

Monaco staat met vier nieuwe namen aan de aftrap in het Etihad Stadium. In de verdediging vervangt Andrea Raggi de geblesseerde Jemerson, terwijl Almamy Traoré, João Moutinho en Valère Germain worden teruggezet naar de bank. Coach Leonardo Jardim geeft de voorkeur aan Djibril Sidibé, Fabinho en Kylian Mbappé.