Atlético Madrid
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Robert Lewandowski 28. / dir. vrije trap

90'
Het tweede bedrijf was zowaar nog saaier dan het eerste bedrijf, er stond niets op het spel en dat was duidelijk te merken. Thiago kreeg de enige grote kans van de tweede helft, hij schot van dichtbij over, waardoor het bij 1-0 bleef.
90'
87'
Wissel in bij Bayern München -> Javi Martínez
87'
Wissel uit bij Bayern München -> Douglas Costa
83'
Einde wedstrijd voor Robben, die geen indruk kon maken in ruim tachtig minuten voetbal. De vorm is er wel, dat liet de aanvaller afgelopen week wel zien in de Bundesliga. Vanavond loopt alles net even wat stropiger.
83'
Wissel in bij Bayern München -> Joshua Kimmich
83'
Wissel uit bij Bayern München -> Arjen Robben
80'
Wissel in bij Bayern München -> Thomas Müller
80'
Wissel uit bij Bayern München -> Robert Lewandowski
78'
Ongelooflijk, dat moet de 2-0 zijn! Thiago krijgt een perfecte voorzet vanaf links, waar Douglas Costa zijn de Spanjaard vindt. Van dichtbij weet de middenvelder de bal echter over het doel van Oblak te krijgen.
76'
Het entertainmentgehalte ligt bizar laag voor zo'n affiche. Neuer heeft zojuist voor het eerst in de tweede helft hard op een bal moeten af sprinten om het speeltuig te klemmen, Oblak heeft het ook niet echt moeilijk gehad.
73'
Weer een kansje, met een hoofdrol voor Robben. De rechtsbuiten komt er voor het eerst echt langs op rechts en zet voor op Lewandowski. De spits timet echter verkeerd in de zestien, waardoor hij over kopt.
71'
Toch bijzonder, Diego Simeone heeft twintig minuten voor tijd al zijn wissels gebruikt, Bayern München heeft alle zeven spelers nog op de bank zitten.
68'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Thomas Partey
68'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Koke
64'
Bij PSV - FK Rostov staat het nog 0-0, bij die stand worden de Russen derde en zijn PSV uitgeschakeld. Beide teams vormen nul bedreiging voor Bayern en Atletico.
61'
Gele kaart voor Gabi (Atlético Madrid)
De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Gabi, die in het duel met Bernat te laat is en zijn landgenoot neerlegt op het middenveld.
60'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Ángel Correa
60'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Nicolás Gaitán
60'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Kevin Gameiro
60'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Yannick Ferreira-Carrasco
58'
De thuisploeg blijft aanzetten, maar een goede steekbal van Robben wordt niet lekker meegenomen door doelpuntenmaker Lewandowski. Atletico is geen schim van de ploeg die zo goed presteerde in de Champions League dit seizoen.
55'
Eindelijk weer een opleving in Duitsland, Douglas Costa krijgt twee mogelijkheden om te schieten na een variant op een corner. Z'n eerste poging wordt geblokt, daarna raakt de Braziliaan het speeltuig niet hard genoeg, waardoor Oblak simpel kan keren.
52'
Atletico leek wat sterker uit de kleedkamer te komen, maar inmiddels heeft Bayern weer het meeste balbezit.
49'
Het is nog wachten op het eerste moment van Robben. De Nederlander op de rechterflank is nogal onzichtbaar in deze wedstrijd. Sowieso is het nog niet de dag van de aanvallers.
46'
45'
De ploegen hielden elkaar aardig in evenwicht, alhoewel Bayern het meeste initiatief had. De ploeg creëerde echter weinig, maar een rake vrije trap van Lewandowski is voldoende voor de 1-0 voorsprong.
45'
44'
Haha, geen wedstrijd gaat voorbij zonder dat Neuer zich als libero meldt. Terwijl Atletico druk zet op de bal schuift de goalie van Bayern naar voren, waarna hij een driehoekje kan maken op dertig meter van zijn eigen doel.
40'
Nog vijf minuten tot aan de rust, Bayern heeft na de openingstreffer het initiatief nog steeds in handen, maar echt uitgespeelde kansen creëert de thuisploeg de hele eerste helft al niet.
37'
De Allianz Arena zit weer lekker vol. Vanwege regelgeving van de UEFA kunnen er 'maar' 70.000 mensen in het stadion, in plaats van de normale capaciteit van 75.000.
34'
Voor de stand in de groep maakt het niet uit en eigenlijk is het tegenwoordig ook nauwelijks meer een voordeel dat je groepswinnaar wordt. Atletico kan als groepswinnaar bijvoorbeeld zomaar Manchester City treffen in de kruisfinales, of Paris Saint-Germain en Real Madrid.
31'
Zo is het eerste échte wapenfeit van de thuisploeg meteen een doelpunt, een lekker begin. Voor Lewandowski is het zijn vijfde doelpunt van het Champions League-seizoen, in totaal maakte hij er al 37 in 58 duels.
28'
Doelpunt voor Bayern München, 1:0 door Robert Lewandowski
En die vrije trap gaat erin, Robert Lewandowski laat zien dat hij ook vrije trappen kan nemen! Met een mooie krul vindt hij de linkerhoek, Jan Oblak is kansloos.
27'
Vrije trap op een zeer interessante positie voor Bayern! Juan Bernat wordt neergetrokken op de rand van de zestien.
23'
Buiten de eerste kans voor Carrasco om is het voorlopig een saaie vertoning in Zuid-Duitsland, vooral de thuisploeg maakt een matige indruk.
19'
Bayern is voor het eerste gevaarlijk, maar vooral omdat Atletico een voorzet vanaf links niet lekker kan verwerken. Diverse Bayern-spelers komen aan de bal in de zestien, maar het is zo druk dat er niet te schieten is.
16'
Carrasco krijgt de tweede kans van de wedstrijd, maar ditmaal heeft de aanvaller moeite om een voorzet van Lucas hard op doel te krijgen. Neuer staat daarnaast goed opgesteld, waardoor hij geen moeite heeft met de inzet.
15'
De schreeuw van Arjen Robben is door het hele stadion te horen, Lucas Hernández raakt met een sliding de bal én de enkel van de Nederlander. Robben staat echter snel op, een blessure lijkt het niet te zijn.
12'
In de heenwedstrijd tussen deze twee ploegen won Atletico in eigen huis met 1-0, Carrasco scoorde de enige treffer. Antoine Griezmann miste in dat duel nog een penalty.
9'
Manuel Neuer aan het werk gezet! Yannick Ferreira-Carrasco wordt vrijgespeeld en haalt snel uit in de zestien, maar met links kans de Belg Neuer niet passeren, de goalie houdt de schuiver tegen.
7'
Het is wat mistig in Beieren, waardoor de eerste minuten als in een waas te zien was. Nu trekt het wat bij in de Allianz Arena, waar het vooral aftasten is in de openingsfase.
4'
Atlético Madrid laat de bal aan Bayern München in de openingsfase, de Duitse thuisploeg zoekt naar het gaatje in de defensie van de Spanjaarden.
1'
De opstellingen
De wedstrijd gaat nergens meer om en dat is te zien bij beide ploegen. Zo krijgen spelers als Thomas Müller en Philipp Lahm rust bij Bayern München, terwijl ook Franck Ribéry op de bank zit. Arjen Robben staat wel op het startformulier.

Ook bij Atlético Madrid niet de sterkste opstelling, zo zit Kevin Gameiro op de bank en speelt Nicolás Gaitán. Achterin vooral veel wijzigingen, Diego Godín is de enige verdediger die ten opzichte van het vorige duel van de uitploeg is blijven staan.
Het affiche is mooi, maar verder staat er bijzonder weinig op het spel bij de wedstrijd Bayern München – Atlético Madrid. De bovenste twee plekken zijn al verdeeld in groep D, dus gaat het vanavond om de eer in Duitsland. Mijn naam is Jos Boesveld en ik volg deze laatste groepswedstrijd in de Champions League voor jullie.

Atlético Madrid is nog foutloos in het huidige seizoen van het kampioenenbal. De ploeg versloeg PSV en FK Rostov twee keer, het duel met Bayern München in Spanje werd met een minimaal verschil gewonnen: 1-0. Atlético Madrid richt zich op resultaatvoetbal, zo lijkt het wel uit de uitslagen in groep D. De club won slechts één keer met meer dan één doelpunt verschil, dat was in eigen huis tegen PSV. Verder won het drie keer met 1-0, één keer met 2-1. Het betekent echter wel dat Atlético Madrid met een prima doelsaldo de knock-outfase ingaat, tenzij het misgaat tegen Bayern München. Met slechts één tegentreffer en zeven gescoorde doelpunten lijken de Spanjaarden klaar voor de kruisfinales.

Het seizoen van Bayern München is gerust bijzonder te noemen. De club is gewend om, zeker in de laatste vier jaar, de beste te zijn, maar in het huidige seizoen loopt Der Rekordmeister achter de feiten aan. Het staat tweede in de Bundesliga, stuntploeg RB Leipzig heeft een voorsprong van drie punten na dertien wedstrijden. In de Champions League wordt het dus ook geen groepswinnaar, wat betekent dat er een meer dan interessant affiche op het programma staat in de achtste finale. Bayern München kan als nummer twee van de groep zomaar een groepswinnaar als FC Barcelona of Real Madrid treffen.
Vanaf 20.45 gaat het balletje rollen in de Allianz Arena, de ongeslagen status van Atlético Madrid en de eer van Bayern München staat op het spel. Scheidsrechter is Clément Turpin, die pas zijn negende wedstrijd op het hoogste Europese niveau fluit. Rond acht uur zijn de opstellingen van beide ploegen hier te vinden.