FK Rostov Woensdag, 28. September 2016
PSV
2:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Dmitriy Poloz 8. / Schot met rechts  (Aleksandr Erokhin)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Davy Pröpper 14. / Schot met rechts  (Luuk de Jong)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Dmitriy Poloz 37. / Schot met rechts  (Sardar Azmoun)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Luuk de Jong 45. / Kopbal

90'
Samenvatting

PSV was in de tweede helft de bovenliggende partij, maar vergat drie punten mee naar Eindhoven te nemen. PSV kreeg in de tweede helft wel een grote kans, want Pröpper mocht een strafschop nemen na een overtreding op De Jong. Maar Pröpper zag zijn penalty gepakt worden door doelman Dzhanaev. Daarna schoot diezelfde Pröpper de bal nog op de lat en zag invaller Bergwijn zijn poging gepakt worden door de Russische doelman. Het bleef dus 2-2 in Rusland.
90'
90'
Nog drie minuten blessuretijd in Rusland.
90'
Rostov wisselt nog een keer. Andrei Prepelită komt voor Poloz.
90'
Wissel in bij FK Rostov -> Andrei Prepelită
90'
Wissel uit bij FK Rostov -> Dmitriy Poloz
89'
Ai... Guardado slingert een vrije trap voor het doel, maar Dzhanaev plukt de bal uit de lucht.
87'
Rostov mist overigens ook de kopsterke Azmoun, die tijdens de eerste helft veel duels won.
86'
Rostov probeert het af en toe nog met een lange bal, maar de ballen komen amper meer aan.
83'
Rostov lijkt het gelijkspel in ieder geval wel prima te vinden. De Russen verloren het eerste duel in de Champions League dan ook ruim van Bayern München.
81'
De tijd begint te dringen voor PSV, of zullen ze tevreden zijn met een gelijkspel?
79'
Bergwijn! Invaller Bergwijn draait in het strafschopgebied weg bij zijn directe tegenstander. De aanvaller schiet met links, maar Dzhanaev brengt redding.
79'
Rostov heeft voor de eerste keer gewisseld. Moussa Doumbia is in de ploeg gekomen. Azmoun heeft het veld verlaten.
77'
Wissel in bij FK Rostov -> Moussa Doumbia
77'
Wissel uit bij FK Rostov -> Sardar Azmoun
76'
Daar is Rostov weer, maar Zoet kan deze keer makkelijk ingrijpen na een hoekschop vanaf de rechterkant.
74'
PSV heeft opnieuw gewisseld. Siem de Jong komt voor Narsingh.
73'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Siem de Jong
73'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
72'
De lat! Bijna komt PSV op voorsprong. Narsingh legt de bal klaar voor Pröpper, die met links uithaalt. De bal valt via de lat in de handen van de keeper. Wat een pech!
72'
De tank lijkt leeg bij Rostov, maar toch blijven de Russen dreigend. Die voorzetten blijven natuurlijk gevaarlijk.
69'
PSV heeft nog ruim twintig minuten om een doelpunt te maken. Een overwinning op Rostov is wel belangrijk voor Europese overwintering.
65'
Er liggen echt mogelijkheden om te winnen in de tweede helft, maar de laatste pass van PSV is telkens onzuiver.
64'
Steven Bergwijn is in het veld gekomen voor de geblesseerde Hendrix.
63'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Steven Bergwijn
63'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jorrit Hendrix
63'
Hendrix wordt het veld afgelopen, dat ziet er niet best uit....
62'
Hendrix ligt geblesseerd op de grond. Kan hij verder?
61'
Een hachelijk moment voor het doel van PSV. Christian Noboa kan uiteindelijk schieten, maar mikt naast.
60'
PSV begint wel beter te voetballen, maar het had dus al op voorsprong moeten staan. Zo jammer voor PSV en het Nederlandse voetbal.
59'
De Jong, Guardado, Pröpper... Wie gaat de volgende nemen, Zoet?
57'
Gele kaart voor Jorrit Hendrix (PSV Eindhoven)
Hendrix maakt hands en krijgt geel van Turpin.
57'
Gele kaart voor César Navas (FK Rostov)
César Navas komt mekkeren bij Turpin en daar is de Fransman niet van gediend. Geel!
57'
Penalty gemist door Davy Pröpper, PSV Eindhoven
Hoe is het toch mogelijk... PSV en strafschoppen, het blijft een dingetje. Pröpper schiet de bal in de rechterhoek, maar Soslan Dzhanaev gokt goed en pakt de penalty.
56'
Pröpper gaat hem nemen...
55'
Strafschop! De Jong gaat naar de grond in het strafschopgebied en Turpin legt de bal op de stip.
54'
Haha, Turpin toch... Kalachev duikt naar de grond na een 'duel' met Hendrix. Kalachev wordt echter helemaal niet geraakt, maar toch fluit Turpin voor een overtreding.
53'
Gele kaart voor Andrés Guardado (PSV Eindhoven)
Guardado gaat op de bon. De Mexicaanse middenvelder schoffelt Kalachev onderuit en krijgt geel van de Franse arbiter.
52'
Bijna weet Kalachev een ploeggenoot te bereiken, maar De Jong wint het kopduel van César Navas.
51'
Rostov krijgt een vrije trap op een bruikbare positie. Er komt weer een voorzet aan van Kalachev en die zijn vooralsnog gevaarlijk.
50'
Willems probeert De Jong te bereiken met een strakke voorzet vanaf de linkerflank, maar de bal is te hoog voor de spits.
48'
Bijna een kans voor Rostov. Azmoun wint maar weer eens een luchtduel, waarna Poloz lijkt te kunnen schieten. Maar de Rus wordt op tijd van de bal gezet.
47'
De Jong wordt vol in zijn rug gesprongen door Gaţcan, maar Turpin wil niets weten van een overtreding.
46'
We zijn weer begonnen in Rusland. Rostov heeft afgetrapt.
46'
45'

Het was niet best tijdens de eerst helft voor PSV, maar de Eindhovenaren gaan desondanks met een gelijke stand rusten. PSV kwam al vroeg op achterstand via een treffer van Dmitriy Poloz, maar had weinig tijd nodig om op gelijke hoogte te komen via Davy Pröpper. Rostov was gedurende de eerste helft de bovenliggende partij en was dreigend, PSV was vooral slordig in balbezit. PSV kwam daardoor amper tot kansen. Rostov leek te gaan rusten met een voorsprong door een laat doelpunt van opnieuw Poloz, maar in de blessuretijd kopte Luuk de Jong de gelijkmaker tegen de touwen.
45'
45'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 2:2 door Luuk de Jong
In de blessuretijd van de eerste helft komt PSV op gelijke hoogte! Santiago Arias wordt gelanceerd op de rechterflank. De Colombiaan probeert het vanuit een moeilijke hoek, maar raakt via een Russisch been de lat. De rebound valt perfect voor De Jong, die de 2-2 tegen de touwen kan koppen.
45'
Turpin trekt er nog één minuut blessuretijd bij.
43'
Doelpunt afgekeurd! Narsingh wordt gelanceerd door Pröpper en weet te scoren. De aanvaller staat buitenspel, waardoor Turpin op zijn fluit blaast en het doelpunt af moet keuren.
43'
PSV blijft slordig in balbezit. Het lukt de Eindhovenaren niet om de bal langer dan een paar seconden in de ploeg te houden.
41'
Andrés Guardado slingert een hoekschop voor het doel, maar de bal kan makkelijk weggewerkt worden. Beetje het verhaal van PSV vanavond.
39'
Gele kaart voor Denis Terentyev (FK Rostov)
Denis Terentyev gaat op de bon. De Rus springt in de rug van De Jong en Turpin bestraft dat met een gele kaart.
39'
PSV kan weer overnieuw beginnen. De eerste treffer viel al vrij vroeg, maar nu gaan we bijna rusten...
37'
Doelpunt voor FK Rostov, 2:1 door Dmitriy Poloz
Weer Poloz... Om eerlijk te zijn zat dit doelpunt er ook wel aan te komen. Weer slingert Rostov een bal voor het doel. Azmoun wint weer eens een kopduel, waarna Poloz de bal krijgt en meteen kan uithalen: 2-1.
37'
Rostov blijft voorlopig de bovenliggende partij, al speelt PSV inmiddels wel iets beter.
35'
Moreno kan voorlopig gewoon verder.
33'
Héctor Moreno ligt geblesseerd op de grond na een luchtduel. De Mexicaan heeft verzorging nodig.
32'
Weer kan Azmoun koppen na een voorzet vanaf de rechterflank. Maar deze keer kan Zoet de bal makkelijk uit de lucht plukken.
30'
Mispeer! Een voorzet van Willems komt toevallig voor de voeten van Narsingh terecht. De aanvaller probeert het ineens met links, maar zijn poging verdwijnt huizenhoog over het Russische doel.
30'
Turpin kennen ze in Rotterdam overigens ook, de Fransman was destijds scheidsrechter tijdens het beruchte Europa League-duel met AS Roma.
29'
Pröpper neemt de hoekschop, maar scheidsrechter Clément Turpin fluit meteen af voor een 'overtreding' van PSV.
29'
Weer wordt PSV bijna gevaarlijk. Narsingh gaat de combinatie aan met Hendrix, maar de pass van Hendrix naar Narsingh komt net niet aan. PSV krijgt wel een hoekschop.
27'
Bij PSV zit Oleksandr Zinchenko trouwens voor het eerst op de bank. De middenvelder stond vorig seizoen nog onder contract bij het Russische FC Ufa.
25'
Bijna weer een gevaarlijk moment voor het doel van Rostov. Narsingh wordt bijna gelanceerd, maar de razendsnelle aanvaller krijgt de bal niet onder controle.
23'
De Russen blijven dreigend en gooien de bal vaak vanaf de flanken voor het doel. Dat is het voordeel van drie centrale verdedigers, die voorzetten kunnen onschadelijk gemaakt worden.
20'
Kansje voor Rostov. Azmoun kan koppen uit een vrije trap van Tsimafei Kalachev, maar mikt naast.
20'
Alexandru Gaţcan gaat over de knie bij Jorrit Hendrix, maar de middenvelder van PSV komt weg zonder kaart.
19'
Het staat weliswaar 1-1, maar misschien is het een idee om het 5-3-2 systeem aan te passen. Het werkt namelijk niet. Al zal Phillip Cocu waarschijnlijk niet snel iets veranderen bij deze stand.
16'
Na de 1-1 van Pröpper is het spelbeeld eigenlijk onveranderd gebleven. Rostov maakt het spel en is dreigend. Bij PSV gaat er veel fout.
14'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:1 door Davy Pröpper
Uit het niets komt PSV op gelijke hoogte! Nicolas Isimat-Mirin probeert met een lange bal De Jong te bereiken. De spits legt hem vervolgens klaar voor Davy Pröpper. De middenvelder controleert de bal en haalt uit, via een Russische been verdwijnt de bal in het doel: 1-1.
12'
PSV is erg slordig in de passing, waardoor het momenteel amper van de eigen helft af komt.
10'
De Russen voetballen in de beginfase iets makkelijker en staan nu ook op voorsprong. Gelukkig is er nog tijd zat.
8'
Doelpunt voor FK Rostov, 1:0 door Dmitriy Poloz
Oh, oh, oh... PSV komt al vroeg op achterstand. Sardar Azmoun kaatst op de rand van het strafschopgebied op Aleksandr Erokhin. Laatstgenoemde brengt vervolgens Dmitriy Poloz in stelling. Poloz blijft oog in oog met doelman Jeroen Zoet rustig en weet te scoren: 1-0.
5'
Bijna slaat PSV toe op de counter. Jetro Willems zoekt Luciano Narsingh en weet die te bereiken. Narsingh gaat de combinatie aan met Luuk de Jong, maar laatstgenoemde krijgt de bal niet bij Narsingh. Kans verkeken.
4'
Nog geen grote kansen in de beginfase. Het spel speelt zich vooral op het middenveld af.
1'
We zijn begonnen in Rusland. PSV heeft afgetrapt.
1'

PSV-trainer Phillip Cocu start woensdagavond met vijf verdedigers tijdens het Champions League-duel met FK Rostov. Tegen Excelsior (3-1 overwinning) begonnen de Eindhovenaren 'gewoon' met vier verdedigers.

Daniel Schwaab heeft weer een basisplaats gekregen bij PSV, aangezien de Eindhovenaren met vijf verdedigers zullen starten. In vergelijking tot het duel met Excelsior is ook Joshua Brenet zijn basisplaats kwijt. Santiago Arias start tegen de Russen als rechtsback. Op het middenveld neemt Jorrit Hendrix de plaats van de geblesseerde Bart Ramselaar in, terwijl Gastón Pereiro zijn plaats voorin kwijt is. Schwaab speelt vanzelfsprekend voor de Uruguayaan.

FK Rostov-trainer Ivan Daniliants heeft zijn elftal op één positie gewijzigd. Fedor Kudryashov had afgelopen weekend tijdens het competitieduel met Lokomotiv Moskou (1-0 overwinning) nog een basisplaats, maar hij is er woensdagavond niet bij. Denis Terentyev neemt de plaats van Kudryashov in. Verder is het elftal van Daniliants ongewijzigd.

Van harte welkom bij de wedstrijd FK Rostov tegen PSV. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijddetails kunt u vanaf ongeveer één uur voor aanvang de opstellingen van beide elftallen bekijken.

FK Rostov

FK Rostov eindigde vorig seizoen als nummer twee in de Russische competitie en wist zich uiteindelijk te plaatsen voor de Champions League door Ajax in de laatste voorronde te verslaan. Na acht competitiewedstrijden is FK Rostov terug te vinden op plek nummer vijf in de Russische Premier Liga. De Russen zullen niet met veel plezier terugdenken aan de eerste wedstrijd in de Champions League, want Bayern München was in eigen huis met 5-0 te sterk voor FK Rostov.

PSV

PSV verloor het eerste duel in de Champions League – enigszins onfortuinlijk – met 1-0 van Atlético Madrid en een paar dagen later gingen de Eindhovenaren ook onderuit tegen Feyenoord (0-1). PSV heeft zich inmiddels weten te herpakken, want het bekerduel met Roda JC Kerkrade werd met 4-0 gewonnen, terwijl afgelopen weekend PSV met 3-1 wist te winnen van Excelsior. Als PSV hoop wil houden op Europese overwintering, dan is een overwinning op FK Rostov noodzakelijk.

RSC Anderlecht en Ajax

FK Rostov moest twee voorrondes overleven om de Champions League te bereiken. In de derde voorronde werd er in eigen huis met 2-2 gelijkgespeeld tegen de Belgische topclub, maar in België wist FK Rostov te verrassen en werd het 2-0 voor de Russische club. In de laatste voorronde was Ajax de tegenstander. In de Amsterdam ArenA was het spannend en werd het 1-1, maar in Rusland werd Ajax afgeslacht. Het werd 4-1 voor FK Rostov, waarna de Russen in de groepsfase van de Champions League werd gekoppeld aan Bayern München, Atlético Madrid en PSV.