Juventus
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Juan Cuadrado 76. / Schot met rechts  (Dani Alves)

90'
Ook na rust heeft Gianluigi Buffon zich een klasse apart getoond in het doel van Juventus. Hij voorkwam met een paar schitterende reddingen een doelpunt van Lyon. Invaller Cuadrado toonde zich van grote waarde door na de rode kaart voor Lemina zijn ploeg naar een minimale zege te schieten met een hard en onverwachts schot in de korte hoek.
90'
90'
Ghezzal met nog een aardige mogelijkheid. Vanaf rand zestien plaatst hij de bal een kleine meter naast het doel.
90'
De achterste vijf spelers van Lyon maken niet de intentie vol voor een gelijkspel te gaan. Wellicht is de energie op.
90'
De vierde official geeft een blessuretijd aan van minimaal drie minuten.
89'
Juventus heeft uiteraard geen enkele haast bij het nemen van spelhervattingen. De tijd tikt weg in het voordeel van de ploeg uit Turijn.
86'
Buffon gooit er maar weer eens een redding uit. In de korte hoek heeft de keeper een antwoord op een schot van Gonalons.
86'
Juventus komt ogenschijnlijk niet in de problemen. Het zal nog enkele minuten vol moeten houden om een grote stap richting de volgende ronde te zetten.
84'
Wissel in bij Juventus -> Medhi Benatia
84'
Wissel uit bij Juventus -> Dani Alves
83'
Gele kaart voor Jordan Ferri (Olympique Lyon)
82'
Wissel in bij Olympique Lyon -> Rachid Ghezzal
82'
Wissel uit bij Olympique Lyon -> Mapou Yanga-Mbiwa
81'
Virtueel gaat Juventus op dit moment aan de leiding in groep H. Sevilla staat ook op voorsprong, waardoor het op basis van punten geen afstand nemen. Maar nummer drie Lyon komt nu wel op een grote achterstand te staan.
76'
Doelpunt voor Juventus, 0:1 door Juan Cuadrado
Wat een gouden wissel van Massimiliano Allegri. Hij kijkt voor een voorzet, waarna hij zijn tegenstander voorbij gaat. Cuadrado zet echter iedereen op het verkeerde been door de bal in de korte hoek snoeihard tegen de touwen te knallen.
75'
Wissel in bij Juventus -> Stefano Sturaro
75'
Wissel uit bij Juventus -> Sami Khedira
73'
Gele kaart voor Mouctar Diakhaby (Olympique Lyon)
Aan kaarten geen gebrek vanavond. Diakhaby is te laat met zijn ingreep, stapt over de bal en raakt hard de voet van invaller Cuadrado.
73'
Lacazette heeft het ruim zeventig minuten volgehouden en wordt bedankt voor zijn bewezen diensten. Bij een gelijkspel zal hij vanavond nog wel even wakker liggen van de gemiste strafschop.
72'
Wissel in bij Olympique Lyon -> Maxwel Cornet
72'
Wissel uit bij Olympique Lyon -> Alexandre Lacazette
71'
Weer staat Buffon in de weg! De Italiaanse doelman houdt Juventus op de been. Vanaf twee meter kopte een aanvaller van Lyon in, maar een reactie van de keeper voorkomt op de doellijn een treffer.
70'
Een wissel van Juventus om meer op de tegenaanval te kunnen spelen. De snelheid van Cuadrado is een gevaarlijk wapen. Dat liet hij vorig seizoen onder meer zien tegen Bayern München.
69'
Wissel in bij Juventus -> Juan Cuadrado
69'
Wissel uit bij Juventus -> Paulo Dybala
66'
Darder heeft al geel op zak en maakt plaats voor Ferri, die al wist te scoren in de Champions League.
64'
Wissel in bij Olympique Lyon -> Jordan Ferri
64'
Wissel uit bij Olympique Lyon -> Sergi Darder
63'
Lyon is wat tot rust gekomen en beseft dat ze de kalmte moeten bewaren om de overtalsituatie te benutten. Juventus verdediger als één blok met alle spelers achter de bal.
60'
Gele kaart voor Alexandre Lacazette (Olympique Lyon)
Ook Lacazette staat nu in het boekje van de scheidsrechter die zijn eerste wedstrijd in de Champions League-fluit. De aanvaller schopt op de kuit van Khedira.
59'
Het is nota bene Juventus dat ineens gevaarlijker wordt. Lyon oogt wat paniekerig in het spel achterin en geeft de bal snel een trap naar voren. Dat is in het voordeel van de bezoekers.
57'
Het is maar de vraag of Olympique Lyon nu ineens meer ruimte gaat krijgen. Juventus speelde al min of meer op een gelijkspel, dus hoeft er in principe weinig aan de tactiek veranderd te worden.
54'
Geel-rode kaart voor Mario Lemina (Juventus)
Waar Darder mag blijven staan, moet Lemina wel naar de kant. Met al geel op zak zet hij Fekir van de bal. Het is een lichte overtreding, maar in de ogen van de arbiter voldoende voor een tweede gele kaart.
52'
Gele kaart voor Sergi Darder (Olympique Lyon)
Darder zoekt de grens van het toelaatbare op. Na een duel met twee spelers van Juventus schopt en slaat hij Pjanic, maar de scheidsrechter durft het niet aan een rode kaart te trekken.
50'
Buffon! Wat een geweldig reflex van de keeper. Fekir schiet van dichtbij en denkt te kunnen juichen als de bal van richting wordt veranderd. Maar Buffon heeft vanavond andere plannen en zet binnen een fractie zijn vuist tegen de bal.
49'
Alex Sandro probeert met een snelle ingooi de achterhoede van Lyon te verrassen. Dybala komt echter net niet bij de bal.
47'
De supporters staken Lacazette een hart onder de riem door hem zojuist luidkeels toe te zingen. Hij zal het missen van de strafschop ongetwijfeld recht willen zetten.
46'
45'
Juventus laat het een beetje gebeuren vanavond. Het speelt rustig en controlerend. Het sticht daardoor geen gevaar, maar komt ook niet echt in de problemen. Een strafschop had uitkomst kunnen bieden voor Lyon en de wedstrijd, maar Gianluigi Buffon keerde de inzet van Lacazette. Alleen in de laatste minuten voor rust gaf Juventus extra gas.
45'
45'
Bonucci wordt helemaal gek na een corner. Hij geeft aan dat een verdediger van Lyon overduidelijk hands maakt. Vervolgens komt hij alsnog tot koppen, maar mikt hij naast.
45'
Vlak voor rust zet Juventus even aan. Het brengt de verdediging van Lyon direct in de problemen.
43'
Higuaín! Daar is de spits voor de eerste keer echt gevaarlijk. Vanaf rand zestien knikt de aanvaller een voorzet goed naar de hoek. Met een prachtig reflex houdt Anthony Lopes de bal uit zijn doel.
43'
Juventus maakt absoluut niet de indruk ten koste van alles vanavond te willen winnen. Een gelijkspel zouden ze wel prima vinden, waardoor het in de volgende speelronde thuis kan afrekenen met Lyon.
39'
Lacazette was net terug van een blessure. Het was bovendien zijn eerste basisplaats sinds zijn rentree. Hij telefoneerde opzichtig bij het nemen van de strafschop.
35'
Penalty gemist door Alexandre Lacazette, Olympique Lyon
Buffon toont zijn klasse in een periode waarin hij minder in vorm was. Lacazette gaat voor de rechter hoek, maar die kant kiest ook de doelman. De rebound wordt daarna weggewerkt door een verdediger van Juventus.
34'
Gele kaart voor Leonardo Bonucci (Juventus)
Bonucci gaat wel erg opzichtig in de fout. Hij was Diakhaby kwijt en wilde hem stoppen. Dat deed hij door de speler van Lyon aan zijn shirt naar de grond te trekken.
34'
Strafschop! De scheidsrechter wijst naar de stip vanwege een overtreding van Bonucci. De centrale man van Juventus trekt Diakhaby opzichtig naar de grond bij een corner.
34'
Het publiek van Lyon leeft al op als de thuisploeg de intentie toont om aan te vallen. Bovendien wordt het team de gehele wedstrijd al goed gesteund door de eigen fans.
33'
Dybala is voor de tweede keer slachtoffer van een pittige overtreding. De scheidsrechter spaart N'Koulou nadat hij de aanvaller hard in de rug springt met zijn elleboog.
31'
Lemina waagt een poging vanaf ruim dertig meter. Zijn schot vliegt een meter naast het doel van Olympique Lyon.
29'
Gele kaart voor Rafael (Olympique Lyon)
Rafael gaat in het boekje van de scheidsrechter. De rechtsback van Lyon komt nogal wild inglijden om de bal van Dybala af te snoepen. Hij neemt de jongeling van Juventus in de schaar en krijgt daarvoor een gele kaart.
27'
Lyon kopieert de strijdwijze van Juventus als het in balbezit is. Rondom de middenlijn gaat de bal van links naar rechts. Als dan voor een pass vooruit gekozen wordt is het vrijwel altijd balverlies.
24'
Een gevaarlijk moment in het strafschopgebied van Lyon. Dybala kiest voor een scherpe bal op een teamgenoot en die geeft vervolgens een steekpass op Higuaín. Vanuit een moeilijke hoek aan de rechterkant schiet de spits voorlangs.
24'
Zodra Juventus langer dan een minuut het balbezit heeft beginnen sommige supporters al te fluiten. De ploeg uit Turijn wordt echter totaal niet gevaarlijk.
20'
Opvallend is de plek van Patrice Evra. Hij behoort tot een van de drie centrale verdedigers. Eigenlijk was daar Medhi Benatia verwacht vanwege de afwezigheid van de geblesseerde Giorgio Chiellini. Benatia zit echter op de bank.
18'
Juventus is op dit moment uiterst slordig aan het voetballen. Dybala en Higuaín zijn niet aanspeelbaar voor de middenvelders. Bovendien is de passing niet nauwkeurig genoeg.
16'
Olympique Lyon begint langzamerhand toch de overhand te krijgen. Het is vaker in balbezit op de helft van Juventus. Het moet alleen nog door de laatste linie zien heen te komen.
14'
Lacazette legt de bal vanuit een vrije trap voor het doel. Diakhaby springt hoog en krijgt zijn hoofd tegen de voorzet. Alleen knikt hij de bal naast het doel van Buffon.
13'
Door rustig te combineren probeert Juventus de tegenstander naar voren te lokken. Het wil profiteren van de ruimte die dan achter de verdediging ontstaat.
10'
Olympique Lyon begint wat meer balbezit te krijgen. Maar als Juventus ergens goed in is, dan is het wel verdedigen. Voorlopig is er geen doorkomen aan voor de Fransen.
7'
Anthony Lopes voorkomt nog net dat Miralem Pjanić alleen richting het doel loopt. Door met zijn hoofd een lange pass te schampen, krijgt de Italiaan de bal net niet in zijn voeten.
4'
Gonzalo Higuaín krijgt de eerste poging van de wedstrijd achter zijn naam. De spits creëert zelf de ruimte voor een schot van afstand met links. Zijn poging gaat over het doel van Lyon.
3'
De supporters van Lyon lijken de eigen spelers uit te fluiten. De thuisploeg parkeert namelijk de bus voor het doel en graaft zich met alle linies in.
2'
Juventus laat de bal direct van links naar rechts gaan om te laten zien dat ze de controle in handen nemen. Lyon loopt er voorlopig achteraan.
1'
Gianluigi Buffon wint de tos en laat beide teams van helft wisselen. Daardoor speelt Lyon niet de tweede helft richting de fanatieke aanhang, maar de eerste. Dat neemt het publiek Buffon niet in dank af.
De stadionspeaker zweept het publiek alvast op in het stadion van Lyon.
Vanwege blessureleed heeft Juventus-trainer Massimiliano Allegri enigszins moeten puzzelen met zijn opstelling. In de derde speelronde van de groepsfase van de Champions League levert dat enkele wijzigingen op. Juventus gaat op bezoek bij Olympique Lyon.

Giorgio Chiellini, Mario Mandžukić, Kwadwo Asamoah, Claudio Marchisio, Marko Pjaca en Daniele Rugani staan allemaal met een blessure langs de kant. Mehdi Benatia was daardoor in de basis verwacht, maar Patrice Evra krijgt desondanks de voorkeur in de achterste linie. Paulo Dybala en Gonzalo Higuaín zijn op papier de enige aanvallers. Een 4-4-2 variant is het resultaat.

Lyon kan op zijn beurt even geen beroep doen op enkele geblesseerde spelers. Mathieu Valbuena is wel fit genoeg om op de bank te beginnen. Sterspeler Alexandere Lacazette is wel op het veld van de partij tegen Juventus. Daarnaast zullen de ogen op het middenveld gericht zijn op Corentin Tolisso, die afgelopen zomer een overstap naar Napoli aan zich voorbij liet gaan.
Een overwinning betekent voor Juventus dat ze zo goed als zeker zijn van overwintering in Europa. Olympique Lyon daarentegen staat slechts op een punt van de Italiaanse grootmacht. De opstellingen van beide ploegen zijn ongeveer een uur voor aanvang onder de knop wedstrijddetails te vinden.

Juventus
Met vier punten staat Juventus samen met Sevilla bovenaan in de groep. In de eerste speelronde bleef het nog steken op een 0-0 gelijkspel tegen de Spaanse opponent. Met Dinamo Zagreb had Juventus beduidend minder moeite. Op bezoek in Kroatië liep het dankzij vier verschillende doelpuntenmakers eenvoudig uit naar een 0-4 zege. Ook in de competitie presteert Juventus naar behoren. Het elftal heeft als koploper vier punten voorsprong op AS Roma en AC Milan.

Olympique Lyon
Ook de Fransen hadden opvallend weinig moeite met het zwakkere broertje van de groep Dinamo Zagreb. Voor eigen publiek zette Lyon een overtuigende prestatie neer met een 3-0 overwinning. In de tweede speelronde verloor het echter met een minimaal verschil van Sevilla (1-0) door een rake kopbal van Wissam Ben Yedder. In de nationale competitie draait Lyon wisselvallig. Na negen speelronden staat Lyon op een achtste positie. De achterstand op koploper OGC Nice bedraagt tien punten.

Gianluigi Buffon
Veel ogen zullen tijdens deze wedstrijd gericht zijn op Gianluigi Buffon. De ervaren sluitpost en normaal zo betrouwbare doelman lijkt met een vormdip te kampen. Zowel in het nationale elftal van Italië als onder de lat bij Juventus heeft Buffon de laatste weken enkele slippertjes gemaakt wat een tegendoelpunt opleverde. De fans roepen nog niet om een andere doelman, maar veel fouten zou Buffon zich niet meer kunnen veroorloven.