Sevilla FC
0:0
geen

90'
Ook na de thee kwam de thuisploeg goed uit de startblokken. Sevilla werd teruggedrongen op hun eigen helft, maar tot grote kansen wist Olympique Lyon niet te komen. Verder dan een afzwaaier van Tolisso en een zwak schotje van Lacazette kwam de Franse ploeg niet. Aan de overkant kwam Sevilla er bij vlagen prima uit. Een fraaie voorzet van Escudero werd door Valbuena weggehaald voordat Mariano binnen kon glijden. De bezoekers vonden het aanvallend gezien daarna wel prima en gingen steeds meer achteruit leunen. Een echt slotoffensief van Olympique Lyon bleef ook uit en de Spanjaarden bleven ook in de slotfase eenvoudig op de been. Invaller Clément Grenier knikte uit een hoekschop nog naast, maar verder dan enkele wanhoopspogingen kwam de ploeg van trainer Génésio niet.
90'
90'
De extra speeltijd van de tweede helft bedraagt tenminste vier minuten.
87'
Samir Nasri is moegestreden en verlaat het veld. Voor de laatste paar minuten wordt hij vervangen door Matías Kranevitter.
87'
Wissel in bij Sevilla FC -> Matías Kranevitter
87'
Wissel uit bij Sevilla FC -> Samir Nasri
83'
De klus lijkt geklaard voor Sevilla. Olympique Lyon lijkt niet bij machten om nog twee doelpunten te maken.
78'
De laatste wissel aan de kant van de thuisploeg. Corentin Tolisso gaat naar de kant. Hij wordt vervangen door Clément Grenier.
78'
Wissel in bij Olympique Lyon -> Clément Grenier
78'
Wissel uit bij Olympique Lyon -> Corentin Tolisso
73'
Gele kaart voor Gabriel Mercado (Sevilla FC)
Marcado voorkomt een snelle counter van Lyon en gaat in het boekje van scheidsrechter Jonas Eriksson.
72'
Tweede wissel aan de kant van de thuisploeg. Sergi Darder wordt voor de laatste twintig minuten vervangen door Maxwel Cornet.
72'
Wissel in bij Olympique Lyon -> Maxwel Cornet
72'
Wissel uit bij Olympique Lyon -> Sergi Darder
69'
De druk van Olympique Lyon neemt nu toe! Mouctar Diakhaby gaat het duel aan met doelman Sergio Rico en kopt in, maar zijn kopbal gaat naast het doel. Nog twintig minuten in Lyon.
65'
Beide ploegen voeren hun eerste wissel door. Bij Olympique Lyon komt Nabil Fekir in het veld voor Rachid Ghezzal. De bezoekers brengen Wissam Ben Yedder en halen Pablo Sarabia naar de kant.
65'
Wissel in bij Olympique Lyon -> Nabil Fekir
65'
Wissel uit bij Olympique Lyon -> Rachid Ghezzal
65'
Wissel in bij Sevilla FC -> Wissam Ben Yedder
65'
Wissel uit bij Sevilla FC -> Pablo Sarabia
61'
Valbuena verdedigt goed mee en voorkomt dat Mariano de 0-1 op het scorebord zet. Hij glijdt de bal weg op een voorzet van Escudero.
59'
Sergi Darder probeert Lacazette te bereiken door de bal hoog de zestien in te pompen. Doelman Sergio Rico let goed op en weet de bal te pakken voordat de Franse spits gevaarlijk kan worden.
56'
Tolisso staat helemaal vrij en Valbuena bedient zijn ploeggenoot prima. De middenvelder laat echter na om de trekker over te halen en plaatst de bal hoog over het doel.
53'
Gele kaart voor Mapou Yanga-Mbiwa (Olympique Lyon)
Spijkerharde overtreding van Mapou Yanga-Mbiwa. De verdediger komt heel goed weg met slechts een gele kaart.
52'
Kansje voor Lacazette. Jérémy Morel ziet de spits helemaal vrij staan, maar diens schot is een gemakkelijke prooi voor Sergio Rico.
51'
Olympique Lyon zet ook in het begin van de tweede helft aan. De Fransmannen hebben twee doelpunten nodig om tot het gewenste resultaat te komen.
46'
De tweede helft is begonnen in Lyon. Bij deze tussenstand plaatst Sevilla zich voor de volgende ronde in de Champions League.
46'
45'
Een leuke eerste helft in Lyon. De thuisploeg kreeg direct een grote kans. Valbuena zag zijn schot gekeerd worden door doelman Sergio Rico. Aan de overkant raakte Vitolo vervolgens de paal namens Sevilla, maar verder dan die kans kwamen de bezoekers niet. Lyon was via Tolisso dicht bij de 1-0. Zijn kopbal vloog tegen de lat. Even later raakte Olympique opnieuw het houtwerk. Valbuena draaide zijn schot fraai nar de verre hoek, maar de lat stond opnieuw in de weg.
45'
45'
De extra speeltijd van de eerste helft bedraagt tenminste een minuut.
38'
Gele kaart voor Maxime Gonalons (Olympique Lyon)
Gonalons komt met gestrekt been in op Escudero en krijgt daarvoor de gele kaart van scheidsrechter Eriksson.
37'
En opnieuw de lat! Valbuena krult de bal fraai naar de verre hoek, maar ziet dat zijn poging op de lat uiteen spat.
36'
Gele kaart voor Samir Nasri (Sevilla FC)
Nasri knalt de bal weg nadat er al gefloten is. Daar is arbiter Eriksson niet van gediend en de middenvelder gaat ook in het boekje.
33'
Lacazette draait zich vrij in de zestien van Sevilla en haalt hard uit. Via Mariano verdwijnt de bal naast het doel van Sergio Rico.
32'
Gele kaart voor Pablo Sarabia (Sevilla FC)
Sarabia is de eerste die op de bon gaat. Hij haalt Sergi Darder onderuit en krijgt de gele kaart van Eriksson.
29'
Sergi Darder krijgt even wat ruimte op de helft van Sevilla en haalt ineens uit. Zijn poging vliegt een meter naast het doel en Sergio Rico hoeft niet in actie te komen.
24'
Op de lat! Sevilla ontsnapt aan een achterstand. Een perfecte voorzet wordt door Corentin Tolisso hard ingekopt. Via de lat komt de bal terug het veld in. Lacazette knikt de rebound in, maar Sergio Rico staat alweer en pakt de bal.
23'
En ook geen strafschop voor de Spanjaarden! Nasri gaat alleen op doelman Lopes af en wordt gehaakt, maar opnieuw wijst Jonas Eriksson niet naar de stip.
21'
Woede in het Stade des Lumières! Valbuena krijgt een beuk en gaat graag naar de grond. Scheidsrechter Jonas Eriksson staat er dichtbij en besluit geen strafschop te geven. Even later schiet Valbuena in de handen van doelman Rico.
19'
Dat had de beslissing kunnen zijn! Vitolo is er namens Sevilla vandoor over de linkerflank en lijkt de Spanjaarden op voorsprong te schieten. Hij plaatst de bal in de verre hoek, maar zijn poging belandt op de paal.
14'
De gasten laten zich meer gelden in Lyon. De thuisploeg moet met een verschil van twee doelpunten winnen om de volgende ronde te bereiken.
9'
Olympique Lyon stoort vroeg en zet Sevilla FC vast op de eigen helft. De Spanjaarden loeren op de tegenaanval. Nog altijd 0-0 na bijna tien minuten spelen.
5'
En daar is Jérémy Morel. Hij probeert van ver uit te halen, maar zijn schot wordt gekraakt en belandt in de handen van Sergio Rico. De thuisploeg laat direct zien waarvoor het gekomen is vanavond.
3'
Mathieu Valbuena met de eerste kans! Een goede voorzet van rechtsback Rafael wordt door de kleine aanvaller prima ingeschoten, maar doelman Sergio Rico weet de bal ternauwernood uit zijn doel te houden. De hoekschop levert niets op voor Olympique Lyon.
1'
Na een indrukwekkende minuut stilte is de wedstrijd tussen Olympique Lyon en Sevilla FC begonnen. Een van de twee ploegen plaatst zich voor de volgende ronde van de Champions League.
1'
De thuisploeg moet vanavond met twee doelpunten verschil winnen op zich te plaatsen voor de volgende ronde. Daarvoor heeft de ploeg van trainer Bruno Génésio de doelpunten van spits Alexandre Lacazette hard nodig. Hij staat dan ook in de basis.

De gasten uit Spanje hebben de beste papieren om de knock-out fase te bereiken. Dat betekent niet dat trainer Jorge Sampaoli achterover gaat hangen. Zo heeft middenvelder Samir Nasri gewoon een basisplaats in Lyon.
De groepsfase van de Champions League zit er bijna op. De Europese droom van PSV Eindhoven spatte dinsdagavond uiteen, maar in groep H ligt de strijd nog helemaal open. Olympique Lyon en Sevilla FC gaan woensdagavond in een onderling duel uitmaken wie zich plaatst voor de volgende ronde van het miljoenenbal. De Spanjaarden hebben de beste papieren als om 20:45 uur wordt afgetrapt in het Stade des Lumières. Aan de Zweedse scheidsrechter Jonas Eriksson de taak om alles in goede banen te leiden. De opstellingen van beide ploegen verschijnen kort voor aanvang van de wedstrijd onder het kopje wedstrijddetails.

Spanning in groep H
Terwijl veel wedstrijden deze speelronde om des keizers baard worden gespeeld, is dat niet zo in groep H. Voor Olympique Lyon en Sevilla FC is de wedstrijd van woensdagavond van levensbelang. Het Italiaanse Juventus is met elf punten uit vijf wedstrijden al zeker van de volgende ronde. Onderaan is Dinamo Zagreb te vinden. De Kroaten hebben nul punten uit vijf duels en spelen in Turijn voor de eer. Sevilla FC heeft grote kans om de volgende ronde net als Juventus te bereiken. De ploeg van trainer Jorge Sampaoli heeft tien punten uit vijf wedstrijden terwijl Olympqique Lyon met zeven punten op de derde plek staat. De Fransmannen verloren in Sevilla met 1-0 en moeten in eigen huis met twee doelpunten verschil winnen om verder te komen.

"Ik weet dat we dit kunnen"
Dat Olympique Lyon nog kans zou maken op de volgende ronde, leek enkele weken geleden nog ondenkbaar. Les Gones speelden achter knap gelijk bij Juventus en zagen de Italianen winnen bij Sevilla FC. Daardoor hebben de Fransmannen het woensdagavond nog in eigen hand. "Dit is de 'finale' waar we op hebben gehoopt", aldus voorzitter Jean-Michel Aulas. "Ik weet dat we dit kunnen." De voorbereiding op het belangrijke treffen met Sevilla FC werd echter verstoord door de competitiewedstrijd tegen FC Metz. Op bezoek bij de laagvlieger keek Olympique Lyon al vroeg tegen een 1-0 achterstand aan. Na 31 minuten werd de wedstrijd echter gestaakt nadat doelman Anthony Lopes werd geraakt door vuurwerk. De keeper moet enkele weken revalideren.

Sevilla wil nu geen Europa League
De Spanjaarden staan bekend om hun succes in de Europa League. Dit jaar willen ze echter liever presteren in de Champions League. Dat lijkt met een voorsprong van drie punten dichtbij. Ook in de Spaanse Primera División gaat het prima met Rojiblancos. Na veertien wedstrijden staat Sevilla FC met 27 punten op de derde plaats. Toch waakt trainer Sampaoli voor de wedstrijd van vanavond. "Het team heeft een manier van spelen. Indien ze dat niet kunnen opbrengen, gaan ze lijden", zei de Chileen op de persconferentie. "We moeten alleen denken aan het behalen van een goed resultaat", voegde middenvelder Vicente Iborra daar aan toe. Rond de klok van 22:30 uur zullen we weten welke club zich plaats voor de volgende ronde van de Champions League.