Atlético Madrid Woensdag, 12. April 2017
20:45 uur
Leicester City
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Antoine Griezmann 28. / Penalty  (Antoine Griezmann)

90'
Ook na de rust nam de thuisploeg het heft stevig in handen. De Engelse muur hield echter prima stand en zag alleen Fernando Torres een grote kans krijgen. Hij was het centrale duo van Leicester te slim af, maar gleed weg op het moment dat hij wilde uithalen. Aan de overkant hadden de bezoekers zomaar een gelijkspel uit het vuur kunnen slepen. Riyad Mahrez krulde de bal echter net voorlangs.
90'
90'
De extra speeltijd van de tweede helft bedraagt tenminste twee minuten.
84'
Bijna 2-0! Griezmann zet voor en Yohan Benalouane werkt de bal bijna achter zijn eigen doelman. De hoekschop voor de thuisploeg levert niets op.
82'
Een opvallend moment zo'n tien minuten voor tijd. Arbiter Eriksson legt het spel stil en gaat naar de zijkant. Daar stuurt hij iemand van de bank naar de tribune.
77'
Ook Craig Shakespeare voert direct zijn tweede wissel door. Hij haalt een spits eraf en brengt een andere spits erin. Islam Slimani vervangt Jamie Vardy.
77'
Wissel in bij Leicester City -> Islam Slimani
77'
Wissel uit bij Leicester City -> Jamie Vardy
75'
Het Estadio Vicente Calderón gaat staan als het bord met nummer negen omhoog gaat. Fernando Torres verlaat het veld en zijn vervanger heet Thomas Partey.
75'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Thomas Partey
75'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Fernando Torres
70'
Nog ruim twintig minuten in Madrid. Atleti is de betere ploeg in eigen stadion, maar de stand is nog altijd maar 1-0 in hun voordeel. Leicester loert stiekem op een tegenaanval, maar een tegendoelpunt is niet gewenst.
65'
Daar is de eerste wissel aan de kant van Atlético Madrid. Yannick Ferreira-Carrasco gaat naar de kant. Zijn plaats wordt ingenomen door Ángel Correa.
65'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Ángel Correa
65'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Yannick Ferreira-Carrasco
61'
Torres is het centrale duo van Leicester te slim af en verschijnt alleen voor Scmheichel. Op het moment dat de Spanjaard uit wil halen, glijdt hij weg.
58'
Gele kaart voor Robert Huth (Leicester City)
Huth maakt een overtreding rond zijn eigen zestien en krijgt de gele kaart. Hij is geschorst voor de return van volgende week.
55'
Zowaar een speldenprikje van de bezoekers. Na een lange inworp van Simpson krijgt Mahrez de bal voor zijn voeten. De middenvelder krult met links naast het doel van Oblak.
51'
Atlético Madrid gaat op zoek naar de 2-0. Leicester moet terug en loert op de counter. Vooralsnog staat het 1-0 voor Atleti.
49'
Gele kaart voor Yohan Benalouane (Leicester City)
Een domme overtreding van Benalouane en hij krijgt de gele kaart van scheidsrechter Eriksson.
46'
De tweede helft is begonnen met een wissel aan de kant van Leicester City. Shinji Okazaki heeft weinig kunnen betekenen voor zijn ploeg en hij wordt vervangen door Andy King.
46'
Wissel in bij Leicester City -> Andy King
46'
Wissel uit bij Leicester City -> Shinji Okazaki
46'
45'
Een leuke eerste helft in Madrid. De thuisploeg begon goed en Koke knalde al snel tegen de paal. Leicester kreeg vervolgens iets meer grip, maar kwam wel op achterstand. Na een overtreding van Albrighton schoot Griezmann de strafschop binnen. Het tempo lag daarna wat lager en grote kansen bleven uit. Via opnieuw Koke was Atleti nog dicht bij de 2-0, maar zijn schot vloog voorlangs.
45'
41'
Nog een kleine vijf minuten tot de rust. De thuisploeg is beter in eigen stadion en staat verdiend op een 1-0 voorsprong via Griezmann.
37'
Opnieuw is Koke dicht bij een treffer. De middenvelder van Atlético Madrid haalt opnieuw goed uit, maar ziet zijn poging net aan de verkeerde kant van de paal belanden.
34'
Nu moet Leicester City op gaan passen. De thuisploeg dendert vrolijk door na de openingstreffer en ruikt bloed op jacht naar de tweede goal.
28'
Doelpunt voor Atlético Madrid, 1:0 door Antoine Griezmann
Raak! Griezmann gaat zelf achter de bal staan en stuurt doelman Kasper Schmeichel de verkeerde kant op. 1-0 voor Atleti!
27'
Gele kaart voor Marc Albrighton (Leicester City)
Albrighton was de dader en voor zijn overtreding krijgt hij een gele kaart van scheidsrechter Eriksson.
27'
Strafschop voor Atlético Madrid! Griezmann is er vandoor en wordt omver gekegeld door Marc Albrighton. De Fransman gaat zelf achter de bal staan.
25'
Vooralsnog zal Shakespeare tevreden zijn. Atlético Madrid heeft de bal en Leicester City loert op een snelle counter. Buiten de knal van Koke is de thuisploeg nog niet echt gevaarlijk geworden.
20'
Leicester City kruipt iets meer uit de schulp in Madrid. Het tempo ligt ontzettend hoog in de eerste twintig minuten en de thuisploeg is de bovenliggende partij.
16'
Inmiddels is manager Craig Shakespeare aan de zijkant van het veld druk aan het overleggen met een van zijn assistenten. Hij wil zijn ploeg zo snel mogelijk weer op de rit zetten.
12'
De bezoekers uit Leicester komen er nog niet aan te pas in Estadio Vicente Calderón. Atleti is de betere ploeg en is op jacht naar een snelle voorsprong.
8'
Griezmann zet prima voor en Huth geeft Ferreira-Carrasco een kans om uit te halen. Voor de neus van doelman Schmeichel knalt de Belg over.
4'
Wat een knal! Middenvelder Koke besluit maar eens uit te halen en Schmeichel ziet de bal snoeihard tegen de bal belanden. Leicester City ontsnapt aan een vroege achterstand.
3'
De thuisploeg zet hun gasten direct vol onder druk. Yannick Ferreira-Carrasco krijgt de bal niet voor en ziet Leicester City snel counteren. Vardy schiet voorlangs.
1'
Er is afgetrapt in Madrid! Atlético Madrid en Leicester City ontmoeten elkaar voor de heenwedstrijd in de kwartfinale van de Champions League.
1'
Statistieken
Deze ontmoeting stond al vier keer eerder op de planning. Leicester City heeft echter geen goede herinneringen aan een wedstrijd tegen Atlético Madrid. Voor de eerste ontmoetingen moeten we terug naar seizoen 1961/1962. Destijds speelden Leicester en Atleti tegen elkaar in de Cup Winners Cup. In Engeland werd het nog 1-1, maar in Madrid zegevierde de thuisploeg met 2-0. In seizoen 1997/1998 ging het niet veel beter in de Europa League. Atlético Madrid wist twee keer te winnen (2-0 en 2-1).
Leicester City heeft dit seizoen al eerder in Spanje gespeeld. Dat ging afgelopen februari niet zoals gepland. De heenwedstrijd tegen Sevilla ging met 2-1 verloren. De Engelsen mochten hun doelman Kasper Schmeichel bedanken dat het daarbij bleef. In het eigen King Power Stadium werd deze achterstand door een 2-0 overwinning alsnog weggewerkt. Daardoor is de regerend landskampioen de enige Engelse club in de kwartfinales van de Champions League.
Aanvaller Jamie Vardy schoot vorig seizoen met scherp in de Premier League. Mede door de topprestatie van de spits haalde The Foxes het kampioenschap binnen. In de Champions League wil het dit seizoen echter nog niet lukken voor Vardy. De Engelsman speelde tot nu toe zeven wedstrijden en wist maar een doelpunt te maken. Die treffer was wel erg belangrijk. Hij scoorde namelijk op bezoek bij Sevilla.
Sterkhouder Wes Morgan ontbreekt woensdagavond vanwege een schorsing bij Leicester City. Zijn vervangen zal hoe dan ook zijn handen vol hebben aan de Madrileense aanval. Antoine Griezmann wist al vier keer te scoren en Kevin Gameiro maakte twee doelpunten in het miljoenenbal. Mocht het die twee niet lukken dan heeft trainer Diego Simeone altijd nog de beschikking over Fernando Torres (een treffer) en Yannick Ferreira-Carrasco (twee doelpunten).
Doelman Jan Oblak vormt bij Atlético Madrid een ware plaag voor de tegenstanders. De Sloveense goalie speelde dit seizoen zeven wedstrijden in de Champions League en kreeg daarin maar twee tegentreffers. Alleen Sardar Azmoun van Rostov en Robert Lewandowksi van Bayern München wisten de boomlange keeper van Atleti te verschalken in de groepsfase.