Bayern München Woensdag, 12. April 2017
20:45 uur
Real Madrid
1:2
Dp.
1 : 0 Torinfos in de Ticker Arturo Vidal 25. / Kopbal  (Thiago)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Cristiano Ronaldo 47. / Schot met rechts  (Dani Carvajal)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Cristiano Ronaldo 77. / Schot met rechts  (Marco Asensio)

90'
Samenvatting tweede helft
Al in de tweede minuut na rust wist Real Madrid de schade uit de eerste helft te herstellen. Cristiano Ronaldo zette in de 47ste minuut Real Madrid op 1-1. Daarmee was de kous nog niet af. Nadat Javi Martínez binnen drie minuten zijn tweede geel ontving en dus moest inrukken met rood, viel het doek voor Bayern. Tot drie keer toe wist Neuer op knappe wijze redding te brengen, maar in de 77ste minuut was de doelman niet opgewassen tegen de tweede treffer van Ronaldo. Hij maakte zijn honderdste doelpunt in Europees verband.
90'
Einde wedstrijd
90'
Inmiddels loopt ook de blessuretijd. Deze bedraagt drie minuten.
90'
Sergio Ramos lijkt Real Madrid nog op een 1-3 voorsprong te zetten, nadat de verdediger raak kopt uit een vrije trap. Ramos liep echter terug uit buitenspelpositie. Het doelpunt wordt afgekeurd.
90'
In de blessuretijd van de wedstrijd nog een wissel. Luka Modrić wordt naar de kant gehaald. Zijn vervanger is Mateo Kovačić.
90'
Wissel in bij Real Madrid -> Mateo Kovačić
90'
Wissel uit bij Real Madrid -> Luka Modrić
90'
Gele kaart voor Arturo Vidal (Bayern München)
Frustratie bij Vidal. De middenvelder maakt een overtreding op James, en krijgt het daarna aan de stok met Luka Modrić. Pure frustratie van de Chileen en dat komt hem op geel te staan.
87'
De pijp is leeg voor Bayern München. De aanvallen worden amper meer opgezet en er gaat veel fout in de opbouw. Bayern moet de schade beperkt houden.
84'
Het is gelijk de laatste actie geweest van Benzema. Hij wordt vervangen door James Rodriguez.
83'
Wissel in bij Real Madrid -> James Rodríguez
83'
Wissel uit bij Real Madrid -> Karim Benzema
83'
Benzema scoort, maar doet dat in buitenspelpositie. Marcelo geeft de bal hard voor, waarna Benzema inschiet. Het feestje gaat niet door.
81'
De laatste wissel bij Bayern München is een feit: Thomas Müller verlaat het veld, hij kwam amper in het spel voor vanavond. Zijn vervanger is Kingsley Coman.
81'
Wissel in bij Bayern München -> Kingsley Coman
81'
Wissel uit bij Bayern München -> Thomas Müller
77'
Doelpunt voor Real Madrid, 1:2 door Cristiano Ronaldo
Nu is het wel raak voor Ronaldo! Een heerlijke voorzet van Asensio wordt op waarde geschat door Cristiano Ronaldo, die eerder bij de bal is dan zijn tegenstander. Nu verschalkt hij Neuer wel.
75'
Ronaldo weet zijn tweede niet te maken
Cristiano Ronaldo wordt vrij gespeeld in de zestienmeter, waar hij kan uithalen. Neuer staat goed gepositioneerd en weet de bal met een snelle reflex te keren. Ongekend.
74'
Invaller Marco Asensio laat zich ook zien. Op de rand van de zestien wordt hij vrijgespeeld door Luka Modrić. Hij probeert het met een laag schot in de korte hoek, maar ook die is een prooi voor Neuer.
73'
Weer een grote kans voor Benzema!
Carvajal is de man die het gevaar sticht. Met een korte pass weet hij Benzema vrij te spelen die van dichtbij eigenlijk moet raak schieten. Het is dat Neuer een grote sta in de weg is.
70'
Bernat staat toch wat verder naar voren dan verwacht. Ondanks de tien man situatie van Bayern, wil de ploeg toch meer druk naar voren zetten.
66'
Nog een wissel aan de kant van Bayern. Franck Ribéry wordt gewisseld, voor hem zit de wedstrijd er op. Douglas Costa is zijn vervanger.
66'
Wissel in bij Bayern München -> Douglas Costa
66'
Wissel uit bij Bayern München -> Franck Ribéry
63'
Er vinden wat omzettingen plaats bij Real Madrid. Xabi Alonso wordt naar de kant gehaald en Juan Bernat komt de verdediging versterken na de rode kaart van Martínez.
63'
Wissel in bij Bayern München -> Juan Bernat
63'
Wissel uit bij Bayern München -> Xabi Alonso
61'
Geel-rode kaart voor Javi Martínez (Bayern München)
Binnen korte tijd krijgt Martínez ook zijn tweede gele kaart en moet hij inrukken. Hij maakt wederom een overtreding die het spel ophoudt, terwijl Madrid wil counteren.
58'
Daar is de eerste wissel van de wedstrijd. Gareth Bale wordt vervangen door Marco Asensio.
58'
Wissel in bij Real Madrid -> Marco Asensio
58'
Wissel uit bij Real Madrid -> Gareth Bale
58'
Gele kaart voor Javi Martínez (Bayern München)
Ook is er geel voor Javi Martínez. De verdediger trekt Cristiano Ronaldo naar beneden, die een tegenaanval wil opzetten.
56'
Weergaloze redding Neuer!
Luka Modrić brengt de bal, na een subliem hakje van Carvajal voor het doel. Gareth Bale staat op zo'n vier meter van het doel en kopt de bal dan ook op doel. Neuer is echter attent en zijn reflex is weergaloos. Hij tikt de bal over.
55'
Bayern München zal niet blij zijn met een gelijkspel in eigen huis, dus kunnen we nog een slotoffensief verwachten van de Duitse ploeg.
50'
Een snelle uitbraak van Real Madrid. Gareth Bale is aan de linkerkant vertrokken en wil de bal naar Ronaldo passen. De Portugees wordt net niet goed aangespeeld, zodat Boateng er tussen kan zitten en het gevaar opruimt.
47'
Gele kaart voor Xabi Alonso (Bayern München)
Gele kaart voor Xabi Alonso. De middenvelder van Bayern grijpt Luka Modrić om de nek, waardoor hij een tegenaanval niet kan opzetten.
47'
Doelpunt voor Real Madrid, 1:1 door Cristiano Ronaldo
Dani Carvajal is mee opgekomen aan de rechterkant. Hij kan een lage voorzet geven richting de zestien. Boateng is Ronaldo uit het oog verloren en daar profiteert de Portugees van. Het is zijn eerste doelpunt sinds 18 oktober 2016.
46'
Real Madrid heeft de tweede helft in gang gebracht. Geen wissels aan beide kanten.
46'
Aanvang tweede helft
45'
Samenvatting eerste helft
In de eerste helft was de eerste kans van de wedstrijd voor de bezoekers. Benzema kopte een voorzet van Toni Kroos knap op het doel, maar des te knapper was de redding van Neuer, die met de vingertoppen de bal via de lat uit het doel hield. Tien minuten later was het de thuisploeg die wel wist te scoren met het hoofd. Arturo Vidal kopte uit een voorzet van Thiago raak. Bayern München kreeg nog de uitgelezen kans om op 2-0 te komen, maar Vidal mistte vanaf de strafschopstip.
45'
Einde eerste helft
45'
Penalty gemist door Arturo Vidal, Bayern München
Het is Arturo Vidal die achter de bal gaat staan, maar hij jaagt de bal hard en hoog over het doel van Navas.
45'
Gele kaart voor Dani Carvajal (Real Madrid)
Carvajal zou hands hebben gemaakt in de zestien. Ribery schiet op doel, maar vindt de hand van de Spaanse verdediger op zijn weg. Rizzoli geeft geel.
45'
Strafschop Bayern München
44'
Gele kaart voor Toni Kroos (Real Madrid)
Vlak voor rust grijpt Rizzoli voor het eerst naar een kaart. Toni Kroos beukt Lahm onderuit, wanneer hij wil koppen.
42'
Aan de andere kant is het nu Real Madrid wat weer eens een kans krijgt. Cristiano Ronaldo draait kort rond de zestien en schiet richting de korte hoek. De bal gaat via de vingertoppen van Neuer naast.
41'
Bijna de tweede treffer van Vidal
Weer een goede aanval van de thuisploeg. Via de rechterkant wordt de bal halfhoog voor gegeven. Bij de tweede paal komt Arturo Vidal ingelopen en al zwevend probeert hij de bal binnen te koppen, maar de bal gaat net naast het doel van Navas.
39'
Prachtige pass van aanvoerder Lahm richting Müller. Lahm speelt de bal door de benen van Ramos in de voeten van de spits die in de zestien met de rug naar het doel staat. Müller kan de bal echter niet goed controleren om er ook echt iets mee te gaan doen.
38'
Bayern München geeft nog eens gas en heeft het overwicht op het veld. Real Madrid zakt verder en verder terug en laat de thuisploeg het spel maken.
35'
Weer ligt er een speler op de grond. En weer is het Casimiro. Bayern München speelt door en krijgt een kans, maar Thomas Müller kan niet bij de bal. Ook Real Madrid speelt gewoon door. Boateng is, nadat hij de bal heeft afgepakt, zo sportief om de bal uit te spelen zodat Casimiro kan worden behandeld.
32'
Casimiro ligt op de grond. De middenvelder moet worden verzorgd, want hij valt in een duel met Thiago vervelend op zijn buik. De speler kan nadat hij is opgelapt wel weer verder.
29'
Marcelo met een voorzet vanaf links. De bal gaat richting Cristiano Ronaldo, maar Manuel Neuer is attent en bokst de bal weg, voordat Ronaldo er iets mee kan doen.
25'
Lekkere aanval van Bayern. Een voorzet vanaf rechts van de voet van Robben komt via Thiago voor de voeten van Ribery. De Franse aanvaller haalt ineens uit, maar de bal verdwijnt via een hoofd van een verdediger over de achterlijn.
25'
Doelpunt voor Bayern München, 1:0 door Arturo Vidal
Daar is dan het eerste doelpunt. De corner van rechts van de voet Thiago draait van het doel af, waarna Arturo Vidal komt ingelopen en de bal snoeihard door het midden van het doel binnenkopt.
23'
Kleine schietkans voor Alaba. De Bayern-speler legt de bal goed klaar voor zijn linker en probeert dan van afstand de korte hoek te zoeken. De bal gaat zo'n drie meter naast het doel van Keylor Navas.
23'
Er gaat veel fout bij Real Madrid. De bal schiet van de voet van Cristiano Ronaldo. Een andere bal wordt volledig verkeerd ingepasst door Gareth Bale. Kan allemaal een stuk beter.
21'
Robben kan er snel uitkomen. De Nederlander komt van buiten naar binnen en dribbelt op Sergio Ramos af die onmiddellijk rugdekking krijgt. Via het been van een Madrileense verdediger rolt de bal over de achterlijn.
17'
Benzema kopt op de lat!
Een prima voorzet van Toni Kroos vanaf rechts. De bal gaat hoog het strafschopgebied in, waarna Benzema het kopduel wint en de bal op doel kopt via de grond. Neuer tikt de bal heel iets aan en dat is net genoeg om de bal tegen de lat te tikken. Daarna kan Neuer de bal oppakken. Weergaloze redding!
16'
Het is Cristiano Ronaldo die de vrije trap gaat nemen. Na een lange aanloop knalt de topspits de bal meters over het doel van Manuel Neuer. Daar had veel meer mee gedaan moeten worden.
15'
Nu zal er zich toch een kans voor gaan doen. Ronaldo speelt Benzema in die Boateng in de rug heeft. De Duitse verdediger legt de Franse aanvaller neer, waardoor er een vrije trap wordt gegeven voor Real Madrid, zo'n 20 meter van het doel.
15'
Een kwartier gespeeld in de Allianz Arena. Weinig spektakel tot nu toe. Spel kan alle kanten op gaan en de kansen zijn nog uitgebleven.
12'
Balbezit is er veelvuldig voor de bezoekers. Ze passen de bal rustig rond en wachten op de openingen. Bij Bayern een ander spelbeeld. Wanneer ze de bal hebben gaat de turbo erop en worden de vleugelspelers zo snel mogelijk gezocht.
10'
Een indraaiende vrije trap van Xabi Alonso gaat richting het hoofd van Thomas Müller, maar Gareth Bale verdedigt goed. Hij kopt de bal weg uit de zestien, gevaar geweken.
9'
Rizzoli laat veel doorgaan, maar een overtreding van Kroos op de voeten van Robben wordt wel bestraft. Geen kaarten nog, maar de spelers zijn gewaarschuwd.
8'
Cristiano Ronaldo is nu in acht minuten al twee keer schreeuwend naar de grond gegaan. Eerst nadat Thiago hard in kwam, daarna doordat Videl stevig inkomt.
3'
Geen momenten van rust. Opnieuw valt Bayern aan. Via de rechterkant komt aanvoerder Lahm goed door, maar wordt van de bal gelopen door Cristiano Ronaldo, die helemaal is meegelopen met de back. Een corner die daarop volgt van Robben gaat weer richting Vidal, maar nu krijgt hij geen kans om de bal op doel te koppen.
2'
De eerste poging op doel is een feit. De corner van Bayern München vanaf links draait in en gaat richting de tweede paal. Daar staat Arturo Videl verrassend vrij, maar kan maar net bij de bal. Zijn poging gaat richting doel, maar is niet moeilijk voor doelman Keylor Navas.
1'
Het duel is van start gegaan. De thuisploeg heeft afgetrapt en zoekt onmiddellijk de aanval. Die aanval strand rond de zestien bij Müller.
1'
Aanvang wedstrijd
Beide sterrenformaties betreden het veld van de Allianz Arena. De Hymne speelt, wij zijn er klaar voor. Veel plezier bij het volgen van deze wedstrijd.
Opstellingen
Een jubileum voor Arjen Robben. De Nederlander speelt vanavond zijn honderdste wedstrijd in Europees verband. Hij heeft namelijk een basisplaats gekregen van Carlo Ancelotti. Verder keert Manuel Neuer terug in de basisopstelling. Sven Ulreich was afgelopen weekend, bij afwezigheid van de eerste doelman, de vervanger van Neuer. Grote afwezige is Robert Lewandowski. Hij wordt in de basisopstelling vervangen door Thomas Müller.

Bij Real Madrid maar één wijziging ten opzichte van de laatst gespeelde wedstrijd. Nacho staat naast Sergio Ramos achterin. Afgelopen weekend stond daar nog Pepe. Marcio Asensio zit op de bank. Hij zat afgelopen wedstrijd niet bij de wedstrijdselectie.
Statistieken
Cristiano Ronaldo heeft een goed trackrecord wat betreft doelpunten in de Champions League. Dit seizoen gaat het alles behalve goed met het maken van doelpunten in Europees verband. Vanaf het seizoen 2011/2012 eindigde Ronaldo steevast in de dubbele cijfers qua doelpunten. Dit seizoen staat de teller slechts op twee treffers.
Ronaldo scoorde alleen in de eerste twee duels van de Champions League. Thuis tegen Sporting Club Portugal en uit bij Borussia Dortmund was Ronaldo de eerste Madrileen die tot scoren kwam. Sinds 18 oktober 2016 staat Ronaldo dus droog in de Champions League. Ook in de competitie stokt de teller. Vandaag is het precies een maand geleden dat Cristiano Ronaldo voor het laatst wist te scoren.
Als Arjen Robben vanavond tegen Real Madrid speelminuten maakt, dan is dat een jubileum. De vleugelaanvaller staat dan namelijk voor zijn honderdste optreden in Europees verband.
Bayern München speelde tot dusver 22 wedstrijden tegen Real Madrid. Elf keer wist de Duitse ploeg te winnen, tegenover negen keer winst voor de Madrilenen. Twee keer werd het gelijk. In het seizoen 2013/2014 troffen beide ploegen elkaar in de halve finale van de Champions League. In het eerste duel won Real thuis met 1-0, waarna in München met 0-4 werd gewonnen door de Spanjaarden.
In dat seizoen 2013/2014 won Real Madrid overigens de Champions League. En je raadt al wie er toen trainer was van de Madrilenen. Juist, Carlo Ancelotti de huidige trainer van Bayern München. In de finale werd het Madrileense onderonsje met Atlético Madrid met 4-1 gewonnen.
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner