Juventus Dinsdag, 11. April 2017
FC Barcelona
3:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Paulo Dybala 7. / Schot met links  (Juan Cuadrado)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Paulo Dybala 22. / Schot met links  (Mario Mandžukić)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Giorgio Chiellini 55. / Kopbal  (Miralem Pjanić)

90'
FC Barcelona kwam aardig uit de rust en toonde de intentie om zo snel mogelijk terug in de wedstrijd te komen. Buffon voorkwam dat en Chiellini gaf aan de andere kant de nekslag met een rake kopbal. Een belangrijk uitdoelpunt voor Barcelona zat er ook niet meer in, wederom door toedoen van Buffon. Daardoor wacht Barcelona voor de tweede keer een zware opgave in de returnwedstrijd.
90'
90'
Juventus weet FC Barcelona aardig van het eigen doel af te houden. Dat zien de thuissupporters graag.
90'
Gele kaart voor Mario Lemina (Juventus)
Lemina duwt Umtiti hardhandig opzij en wordt eveneens beboet door de scheidsrechter.
90'
Gele kaart voor Samuel Umtiti (FC Barcelona)
De centrale man van Barcelona voorkomt een uitbraak van Juventus en gaat daarvoor in het boekje.
90'
De extra tijd in Turijn bedraagt minimaal vier minuten. Barcelona zoekt naar het belangrijke uitdoelpunt.
89'
Wissel in bij Juventus -> Andrea Barzagli
89'
Wissel uit bij Juventus -> Miralem Pjanić
89'
Een wissel om wat tijd te rekken. Pjanic wordt bedankt voor zijn bewezen diensten en met Barzagli gooit Juventus het achterin nog wat meer dicht.
89'
Ondanks de riante voorsprong zitten er genoeg supporters van Juventus nog in spanning. Zij hopen dat hun ploeg geen tegendoelpunt krijgt, dan kunnen ze redelijk opgelucht naar huis.
87'
Lionel Messi krijgt op ruim twintig meter een vrije trap te nemen. De muur is het eindstation van zijn poging. Het tekent zijn avond en die van Barcelona.
85'
Juventus weet het tempo uit de wedstrijd te halen, door vooral rustig aan te doen tijdens spelhervattingen. Barcelona komt daardoor nog niet toe aan een slotoffensief.
82'
Umtiti ontsnapt aan de aandacht van de verdediging van Juventus. Het lukt hem niet om vanaf vier meter voor het doel de bal binnen te knikken.
81'
Dybala mag uitrusten op de bank en de laatste tien minuten vanaf de zijkant aanschouwen. Hij was ontzettend belangrijk vanavond voor Juventus.
81'
Wissel in bij Juventus -> Tomás Rincón
81'
Wissel uit bij Juventus -> Paulo Dybala
78'
Juventus begint toch nog een beetje in de verdrukking te komen. Het heeft veel energie gebruikt in deze wedstrijd en moet het nog even zien vol te houden.
74'
Gele kaart voor Sami Khedira (Juventus)
Khedira legt een Barcelona-speler over de knie. Dat komt hem een kwartier voor tijd op een gele kaart te staan.
74'
Cuadrado krijgt massaal applaus voor zijn spel vandaag. Hij leverde een assist op Dybala en moet de slotfase vanaf de zijkant bekijken.
73'
Wissel in bij Juventus -> Mario Lemina
73'
Wissel uit bij Juventus -> Juan Cuadrado
72'
Cuadrado loopt de bal binnen, maar Khedira is daarvoor onterecht buitenspel gegeven door de grensrechter. Een zuur moment voor Juventus.
70'
Voor Chiellini was het zojuist zijn eerste doelpunt in de Champions League sinds 2009. Geen slecht moment van de Italiaan om te scoren. Het is pas zijn tweede goal in 53 CL-optredens.
70'
Neymar claimt ogenschijnlijk terecht een strafschop. Via het hoofd komt de bal op de hand van een inglijdende Chiellini. De scheidsrechter ontgaat het en laat doorspelen.
68'
Suárez! De Uruguayaan draait weg bij zijn tegenstander en komt vrij voor de keeper. Hij zoekt laag de verre hoek, maar de vingertoppen van Buffon voorkomt een doelpunt.
63'
Gele kaart voor Mario Mandžukić (Juventus)
De spits van Juventus gaat een duel aan met Sergi Roberto en komt in botsing met de speler van Barcelona. De scheidsrechter fluit in het voordeel van Roberto en bestraft Mandzukic met een gele kaart.
62'
Het ziet er niet naar uit dat Barcelona dit nog gaat rechtzetten in het laatste half uur. Het zal zelf op moeten passen voor een grotere nederlaag.
58'
Barcelona liet in de vorige ronde zien in een tweede duel terug te kunnen komen van een grote achterstand, maar dat lijkt in dit geval anders te zijn met een heel erg sterk Juventus.
57'
Gele kaart voor Iniesta (FC Barcelona)
Iniesta begaat een overtreding op het middenveld en gaat daarvoor in het boekje. Ook bij de aanvoerder begint de frustratie toe te nemen.
55'
Doelpunt voor Juventus, 3:0 door Giorgio Chiellini
Daar is alsnog de derde treffer voor Juventus. Chiellini wint het luchtduel bij een corner en knikt de bal via de binnenkant van de paal in het doel. Het feest is compleet in Turijn!
54'
Higuaín! De spits van Juventus ontsnapt aan buitenspel en komt vanaf de zijkant op Ter Stegen af. De aanvaller schiet de bal wild tegen de keeper op, waardoor een 3-0 voorsprong op dit moment nog achterwege blijft.
54'
Gele kaart voor Luis Suárez (FC Barcelona)
53'
Higuaín wil de bal plaatsen en mikt vanaf twintig meter op de rechtse onderhoek. Ter Stegen heeft voldoende zicht op de situatie en pakt de inzet klem.
52'
Iniesta met een gevaarlijk schot vanaf zestien meter. Hij drukt de bal te weinig, omdat de inzet een meter over het doel van Buffon gaat.
50'
Barcelona is aardig scherp uit de kleedkamer gekomen. Het is al een paar keer in de buurt van Buffon gekomen. Tot nu toe weet de doelman alert mee te doen en daarmee enig gevaar in de kiem te smoren.
47'
Lionel Messi krijgt de kans om de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in het doel te schuiven. Hij ondervindt dusdanig veel hinder van de verdedigers, dat zijn inzet naast het doel gaat.
46'
46'
Luis Enrique heeft achterin een wijziging doorgebracht om zijn team beter te laten spelen. Mathieu is in de kleedkamer achtergebleven. Zijn vervanger is André Gomes.
46'
Wissel in bij FC Barcelona -> André Gomes
46'
Wissel uit bij FC Barcelona -> Jérémy Mathieu
45'
Juventus zit in een zetel. De Oude Dame staat met 2-0 voor dankzij twee doelpunten van Dybala. FC Barcelona oogt vooral geïrriteerd, maar kreeg bij een 1-0 stand een geweldige kans op de gelijkmaker. Het was aan Buffon te danken dat Juventus de voorsprong behield en enkele minuten later uitbouwde.
45'
44'
Ter Stegen moet reddend optreden bij een lastige bal van Higuaín. Hij drukt de bal bijna in de voeten van een tegenstander, maar Mathieu weet dat nog net te voorkomen.
42'
Iniesta mag niet klagen. Op de eigen zestien verslikt hij zich en wordt hij door Khedira van de bal gezet. De scheidsrechter ziet er desondanks een overtreding in.
39'
Van de 50 wedstrijden dit seizoen kwam Barcelona in slechts 4 duels niet tot scoren. Een doelpunt van de gasten is vanavond dan ook zeker niet uitgesloten.
37'
De voorhoede van Barcelona heeft het enorm lastig tegen de sterke verdediging van Juventus. Het moet eerst ook het middenveld van Juventus zien te omspelen.
34'
Mandzukic en Messi zoeken de confrontatie met elkaar. Messi kan het niet hebben dat hij aan de kant wordt gezet door Mandzukic en wil niets weten van een vriendelijk gesprek.
33'
De fans van Juventus beginnen te fluiten zodra ze vinden dat Barcelona te lang in balbezit is. De thuisploeg laat het initiatief desondanks bij de bezoekers.
31'
Voor Lionel Messi zou het zijn eerste doelpunt ooit tegen Gianluigi Buffon zijn geweest. De Argentijn verschalkte de Italiaanse doelman nog nooit.
30'
Lionel Messi denkt te profiteren van defensief geklungel van Juventus en trapt de bal in het doel. Hij kreeg echter de bal van Luis Suárez en die stond in buitenspelpositie.
28'
Gele kaart voor Dani Alves (Juventus)
Dani Alves gaat in het boekje van de scheidsrechter. Hij heeft al meerdere overtredingen gemaakt, waardoor dit voor de arbiter een optelsom is na een overtreding op Iniesta.
26'
Juventus kan de wedstrijd nu helemaal gaan controleren. Het verloor dit seizoen nog geen wedstrijd wanneer Dybala tot scoren kwam.
22'
Doelpunt voor Juventus, 2:0 door Paulo Dybala
Weer is daar Dybala, juist nadat Barcelona een grote kans miste. Mandzukic behoudt het overzicht en legt af op de inlopende Dybala. Hij plaatst de bal achter Ter Stegen. De keeper raakt de bal wel, maar niet voldoende.
21'
Buffon! De keeper van Juventus houdt Iniesta van het scoren. De middenvelder komt alleen tegenover de doelman te staan en denkt de bal in de verre hoek te plaatsen. De vingertoppen van Buffon voorkomen echter een treffer.
19'
Dybala scoorde na zes minuten en 34 seconden. Barcelona kreeg dit seizoen nog niet eerder zo snel een tegentreffer. Bovendien was de laatste keer in de Champions League in mei 2015 dat het zo snel op een achterstand stond.
17'
Mandžukić kan de verleiding van een afstandsschot niet weerstaan. Vanaf dertig meter komt de bal via een verdedigend been in de handen van de doelman.
16'
Juventus laat zich na het doelpunt terugzakken. Barcelona moet nu het spel maken en schuift op richting het strafschopgebied van de thuisploeg. Vooralsnog zonder resultaat.
13'
Voor Dybala was het zijn zevende doelpunt in de laatste zeven thuiswedstrijden, over alle competities gezien.
12'
Lionel Messi laat zich van zijn onsportieve kant zien. Hij oogt al geïrriteerd vanaf het begin en vraagt om een kaart na een overtreding van Chiellini.
10'
Samen met Real Madrid is Juventus dit seizoen de enige ploeg die nog ongeslagen is in de Champions League. Geen positief vooruitzicht voor Barcelona.
9'
Barcelona komt er echt niet aan te pas in de openingsfase. Juventus bijt van zich af en wil laten zien baas te zijn in eigen huis.
7'
Doelpunt voor Juventus, 1:0 door Paulo Dybala
Daar is al de voorsprong voor Juventus. Cuadrado geeft de bal in het strafschopgebied aan Dybala. De Argentijnse dribbelaar draait om zijn as en plaatst de bal in de verre hoek achter de kansloze Ter Stegen.
5'
FC Barcelona komt al aardig in de verdrukking. Het krijgt achterin de bal niet onder controle en wordt op de huid gezeten door de aanvallers van Juventus.
3'
Een aardige kans na drie minuten voor Juventus. Higuaín krijgt een vrije bal op zijn hoofd en knikt richting het doel. De bal komt recht in de handen van Ter Stegen.
2'
We zijn begonnen in Turijn. Juventus heeft van tevoren aangegeven op de aanval te willen spelen.
1'
Met een schitterende sfeeractie worden de spelers verwelkomt.
Waar het duel tussen Borussia Dortmund en AS Monaco is afgelast vanwege een incident met de spelersbus van Dortmund, daar genieten de fans in Turijn op dit moment van een lichtshow.
Zoals verwacht verschijnt FC Barcelona met een gedeeltelijk ander elftal aan de aftrap tegen Juventus dan afgelopen weekend tegen Málaga (2-0 nederlaag). De twee ploegen staan in de kwartfinale van de Champions League tegenover elkaar.

Barcelona-trainer Luis Enrique kiest centraal achterin voor Gerard Piqué boven Jérémy Mathieu. Ook Denis Suárez en André Gomes wisten niet voldoende te overtuigen in het competitieduel. Zij staan hun plekken af aan Iniesta en Ivan Rakitić. De voorhoede bestaat wel uit het gebruikelijke trio Neymar, Luis Suárez en Lionel Messi.

Aan de kant van Juventus staat Dani Alves in de basis, die afgelopen zomer van Barcelona de overstap naar Turijn maakte. Paulo Dybala zal de twee spitsen Gonzalo Higuaín en Mario Mandžukić ondersteunen. Op het middenveld zorgt Sami Khedira voor de balans.
Statistieken
Juventus en FC Barcelona stonden zeven keer eerder tegenover elkaar. Drie keer wist Barcelona de drie punten mee te nemen, twee keer trok Juventus aan het langste eind en tweemaal eindigde de ontmoeting in een gelijkspel. In die zeven duels scoorde zeven doelpunten en FC Barcelona tien.
De laatste keer dat Juventus en Barcelona tegenover elkaar stonden was in 2015. Destijds kwamen de ploegen in de finale tegen elkaar uit. In Berlijn won Barcelona met 1-3.
Juventus is in eigen huis met een indrukwekkende reeks bezig als het gaat om Europese wedstrijden. De nummer één van de Serie A is voor eigen publiek moeite te kloppen. Het is al 21 Europese duels op rij ongeslagen in eigen stadion. Twaalf wedstrijden werden er gewonnen en negen keer eindigde een wedstrijd in een gelijkspel.
Lionel Messi stond vijf seizoenen geleden voor het laatst bovenaan de topscorerslijst van de Champions League. Dit seizoen gaat het echter lastig worden voor anderen om hem in te halen. De Argentijns international staat op een aantal van elf doelpunten. Tweede staat Edinson Cavani (PSG) met acht treffers en Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund) en Robert Lewandowski (Bayern München) hebben zeven doelpunten.
Door de geweldige comeback in de vorige ronde van de Champions League tegen Paris Saint-Germain staat FC Barcelona in de geschiedenisboeken. Na een 4-0 uitnederlaag, won het in eigen huis met 6-1 van de Franse kampioen. Nog nooit lukte het een club in het kampioenenbal om terug te komen na een nederlaag met een verschil van vier doelpunten in de eerste wedstrijd.
Paulo Dybala is een zekerheid als het aankomt op strafschoppen. Ondanks de aanwezigheid van Gonzalo Higuaín, legt de talentvolle Argentijn altijd aan vanaf elf meter als een strafschop wordt gegeven. Hij is bezig aan een indrukwekkend reeks van benutte strafschoppen achter elkaar. De teller staat op dit moment op 15 benutte penalty's op rij.