20:30 uur
AFC Ajax
1:2
(Heenwedstrijd 1:1)
1 : 0 Torinfos in de Ticker Stefanos Athanasiadis 4. / Kopbal  (Garry Rodrigues)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Davy Klaassen 45. / Penalty
1 : 2 Torinfos in de Ticker Davy Klaassen 87. / Schot met rechts  (Anwar El Ghazi)

90'
Het is Ajax alsnog gelukt! Na een zeer moeizame tweede helft zonder mogelijkheden was Davy Klaassen de gelukkigste. Drie minuten voor tijd bracht de aanvoerder zijn team op voorsprong met een stuiterend schot. De Amsterdammers boeken een overwinning in extremis en mogen zich opmaken voor de laatste voorronde van de Champions League.
90'
90'
Gele kaart voor Anwar El Ghazi (AFC Ajax)
Een harde overtreding van de invaller op de benen van Mystakidis levert El Ghazi geel op.
90'
Er komen maar liefst vijf minuten speeltijd bij. De Grieken moeten nog twee doelpunten maken. Het kan haast niet meer misgaan voor Ajax! Ondanks het slechte spel waren ze enorm effectief. Met grote dank aan aanvoerder Klaassen.
89'
Wissel in bij PAOK Saloniki -> Efthimios Koulouris
89'
Wissel uit bij PAOK Saloniki -> Yevhen Shakhov
87'
Doelpunt voor AFC Ajax, 1:2 door Davy Klaassen
Het is ongelofelijk! Uit de kluts komt de bal voor de voeten van Klaassen. Vanaf de zestien schiet de aanvoerder de bal laag in de hoek!
86'
Daar is dan landgenoot Diego Biseswar! De aanvaller kende een verleden bij Heracles Almelo, De Graafschap en voornamelijk Feyenoord. Kan Nederlander Biseswar Ajax pijn gaan doen?
84'
Wissel in bij PAOK Saloniki -> Diego Biseswar
84'
Wissel uit bij PAOK Saloniki -> Charilaos Charisis
84'
De absolute slotfase van de wedstrijd is aangekomen. Kan Ajax een verlenging doen afwenden in het hete Saloniki? Voorlopig lijken de Grieken het dichtst in de buurt van de 2-1.
80'
Ondertussen is de man van de grote kans zojuist, Mystakidis, behandeld door de medische staf. De invaller had last van zijn hoofd en kan met een tulband verder.
78'
Bal op de paal! Tussen drie Ajacieden in kopt invaller Mystakidis bijna de bal in het doel. De kansloze Cillessen mag de lat danken. Daar waren de Grieken dicht bij een nieuwe voorsprong!
75'
De teams zijn na rust nagenoeg gelijkwaardig aan elkaar. Geen van beiden weet zich te onderscheiden.
71'
Garry Rodrigues, de man met een verleden in Dordrecht, wordt uit het veld gehaald door coach Vladimir Ivić. Zijn vervanger is aanvaller Ioannis Mystakidis.
70'
Wissel in bij PAOK Saloniki -> Ioannis Mystakidis
70'
Wissel uit bij PAOK Saloniki -> Garry Rodrigues
69'
Nog ruim twintig minuten op de klok in het Toumba. De mogelijkheden zijn schaars in deze fase van de wedstrijd. De strijd wordt met name gespeeld op het middenveld.
66'
Gele kaart voor Kenny Tete (AFC Ajax)
Er gebeurt ontzettend weinig, maar het theater van Tzavellas resulteer uiteindelijk in een gele prent voor Tete.
66'
Anwar El Ghazi werd verwacht in plaats van een verdediger, maar vervangt uiteindelijk spits Dolberg. De jonge Deen speelde teleurstellend in Saloniki. El Ghazi speelt nu samen met Cassierra in de spits.
64'
Wissel in bij AFC Ajax -> Anwar El Ghazi
64'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Kasper Dolberg
63'
In de tweede helft heeft Ajax haar zaakjes wat beter op orde. Defensief stralen de Amsterdammers meer degelijkheid uit. De Grieken kunnen niet zo makkelijk meer ontsnappen en gevaar stichten.
60'
Er is een uur gespeeld in Saloniki en de stand is nog steeds 1-1. Een doelpunt van Ajax zou betekenen dat PAOK minimaal twee goals moet maken.
57'
Gele kaart voor Nemanja Gudelj (AFC Ajax)
De eerste kaart van Ajax is voor Gudelj. De middenvelder geeft een trap tegen de enkels van Charilaos Charisis.
56'
Gele kaart voor Ángel Crespo (PAOK Saloniki)
De verdediger van PAOK geeft een duwtje aan Dolberg en krijgt daarna voor zijn commentaar een gele kaart.
55'
Een mooie vrije trap van Giorgos Tzavellas wordt sierlijk uit de bovenhoek gedoken door Cillessen. De bal mist wat kracht waardoor de Ajax-doelman uiteindelijk de bal kan klemmen.
54'
Kasper Dolberg was vorige week een van de grote uitblinkers bij Ajax. De pas 18-jarige spits maakte de gelijkmaker in Amsterdam en speelde een goede wedstrijd. Vanavond komt de jonge Deen maar amper aan de bak en is hij met name anoniem.
51'
Bij deze stand koersen we af op een verlenging. In de heenwedstrijd van vorige week werd het namelijk tevens 1-1.
47'
Er is vrijwel direct gevaar via het hoofd van Garry Rodrigues. De halve Nederlander kopt bij de tweede paal in het zijnet.
46'
De tweede helft is begonnen zonder wijzigingen aan beide kanten.
45'
Ajax kwam al na vier minuten op achterstand uit een hoekschop. Bij de tweede paal was Stefanos Athanasiadis scherper dan Westermann: 1-0. Ajax wist na de vroege tegenvaller weinig te bewerkstelligen. Grote kansen waren er opnieuw voor doelpuntenmaker Athanasiadis. De eerste keer redde Cillessen en even later stiftte de aanvoerder de bal in kansrijke positie ruim naast het doel. Ajax kreeg in blessuretijd een strafschop na duwen van Leovac richting Nick Viergever. Klaassen bleef koel en zette zowaar de 1-1 op het scorebord.
45'
45'
Doelpunt voor AFC Ajax, 1:1 door Davy Klaassen
Een hele belangrijke zo vlak voor rust. Na een dramatische eerste helft staat Ajax gewoon op 1-1. Aanvoerder Klaassen blijft koel en schiet de bal hoog in het midden.
45'
Gele kaart voor Marin Leovac (PAOK Saloniki)
Penalty voor Ajax! Leovac trekt Nick Viergever naar de grond en Davy Klassen mag aan gaan leggen.
42'
De rust nadert in het Toumba. De in totaal 28.703 toeschouwers maken er een geweldige sfeer van. Peter Bosz al na rust een ander strijdplan moeten bedenken. Wellicht speelt Anwar El Ghazi hier een rol in.
39'
Ajax speelt een zeer zwakke eerste helft en mag zelfs blij zijn dat het pas 1-0 staat voor PAOK. De Griekse opponent kreeg al drie levensgrote mogelijkheden, maar wist er slechts een te benutten.
35'
Bijna goal van Cassierra! Daar is het bijna zeer gelukkig 1-1. Een voorzet van Dijks wordt met de rechterarm aangenomen door Cassierra. Al frommelend krijgt de Colombiaan de tollende bal bijna in het doel. Vlak voor de doellijn heeft de PAOK-goalie echter de bal.
33'
Oh, oh Cillessen, wat doe je?! De doelman van Ajax (en Oranje!) speelt de bal zomaar in de voeten van de doelpuntenmaker. Gelukkig loopt het met een sisser af.
32'
Ook de aanvoer naar spitsen Cassierra en Dolberg is nog niet goed. De voorzetten van de zijkanten komen simpelweg niet aan. Met name Dolberg is zeer onzichtbaar tot op heden.
28'
Even een drinkpauze na ruim een kwart wedstrijd. Het is namelijk ontzettend heet in Griekenland. Ajax heeft dit even nodig, want het had al 3-0 kunnen staan voor PAOK.
27'
Weer een megakans voor Athanasiadis! De aanvoerder wordt diep gestoken en vertrekt van eigen helft. Oog in oog met Cillessen stift de doelpuntenmaker ruim naast het doel.
24'
Bijna 2-0! Wat een perfecte counter van de Grieken! Een voorzet vanaf de linkerkant via Marin Leovac wordt bijna in het doel gewerkt door doelpuntenmaker Athanasiadis. Jasper Cillessen brengt echter ternauwernood redding door goed uit zijn doel te komen.
23'
Vorig jaar ging het al mis voor Ajax in de derde voorronde van de Champions League. Destijds was het Oostenrijkse Rapid Wien de betere in de tweestrijd. Er moet veel veranderen wil Ajax dit niet weer overkomen.
20'
Er zijn twintig minuten gespeeld in Saloniki. Ajax kan nog maar weinig indruk maken in het vernieuwde systeem. De witte PAOK-muur is stabiel en geeft bijzonder weinig weg.
16'
Bijna ontstaat er een kansje voor Ajax. Een indraaiende voorzet van Davy Klaasen vanaf de linkerkant leidt tot miscommunicatie in de PAOK-defensie. Uiteindelijk heeft doelman Panagiotis Glykos de bal in zijn bezit.
14'
Coach Peter Bosz heeft overigens zijn team geposteerd zoals werd verwacht. Kenny Tete en Mitchell Dijks zijn de diepe backs. Zij moeten met name zorgen voor de aanvoerder naar spitsen Matteo Cassierra en Kasper Dolberg.
11'
PAOK Saloniki kan nu het favoriete spelletje gaan spelen. De Griekse formatie trekt zich na het doelpunt direct terug op de eigen helft en laat Ajax het spel maken.
8'
Ajax wordt dus toch overrompeld in de openingsfase. Waar velen al bang voor waren gebeurt ook daadwerkelijk. In de Griekse heksenketel moeten de Amsterdammers op zoek naar de gelijkmaker.
4'
Doelpunt voor PAOK Saloniki, 1:0 door Stefanos Athanasiadis
Wat een dramatisch begin voor Ajax! Een hoekschop van Garry Rodrigues wordt bij de tweede paal in het doel gewerkt door aanvoerder Athanasiadis. Heiko Westermann liet daar zijn directe tegenstander glippen.
4'
In een volgepakt Toumba is een heel belangrijk duel begonnen. Ajax moet vanavond scoren om uitzicht te houden op de laatste voorronde van de Champions League.
1'
Scheidsrechter Anthony Taylor heeft het startsignaal gegeven van de returnwedstrijd in Saloniki! Ajax moet vanavond scoren tegen PAOK om zicht te houden op de volgende ronde.
De opstellingen
Heiko Westermann is de verrassende naam in de opstelling van Ajax. De Duitse verdediger vervangt rechtsbuiten Anwar El Ghazi. De Amsterdammers gaan zo spelen met vijf verdedigers. Nemanja Gudelj is terug van een schorsing en krijgt de voorkeur boven Donny van de Beek.

PAOK Saloniki wijzigt niets in het basisteam en begint met dezelfde elf spelers. Doelpuntenmaker Djalma en halve Nederlander Garry Rodrigues zijn ook in Griekenland van de partij.

Welkom bij de return in de derde voorronde van de Champions League tussen PAOK Saloniki en AFC Ajax. De heenwedstrijd in Amsterdam eindigde in 1-1. Woensdagavond wordt er om 20:30 uur afgetrapt in het Toumba. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van het duel in Saloniki. Rond de klok van half acht worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

AFC Ajax
Ajax moet scoren in Griekenland om zicht te houden op een plaats in de laatste voorronde van de Champions League. Na het 1-1 gelijkspel van vorige week staat er veel op het spel voor de Amsterdammers. In Amsterdam was debutant Kasper Dolberg direct de gevierde man. Na een klein uur spelen bracht de pas 18-jarige Deen Ajax op gelijke hoogte. Het openingsdoelpunt kwam van de voeten van Djalma.

In Saloniki kan coach Peter Bosz weer beschikken over de van een schorsing terugkerende Nemanja Gudelj. Ook Riechedly Bazoer is weer van de partij na een blessure. Donny van de Beek en Nick Viergever lijken hierdoor geslachtofferd te worden. Jairo Riedewald zal indien deze wisselingen plaatsvinden een linie terug zakken. Amin Younes is niet van de partij wegens een liesblessure. Vaclav Černý en Robert Murić vallen buiten de selectie en zijn niet mee naar Griekenland.

PAOK Saloniki
Het Toumba is uitverkocht woensdagavond. De Grieken gaan een oorverdovend geluid produceren in het intimiderende onderkomen van PAOK. Na de 1-1 in Amsterdam zal het team van coach Vladimir Ivić met name op de nul gaan spelen. Onze ogen zijn voornamelijk gericht op Garry Rodrigues. De in Rotterdam geboren middenvelder kwam in het verleden uit voor FC Dordrecht en is nu een van de betere spelers bij PAOK. Op de Griekse reservebank treffen we Diego Biseswar. De inmiddels 28-jarige aanvaller kende een verleden bij Feyenoord, Heracles Almelo en De Graafschap.