4:1
(Heenwedstrijd 1:1)
1 : 0 Torinfos in de Ticker Sardar Azmoun 34. / Kopbal  (Aleksandr Erokhin)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Aleksandr Erokhin 52. / Kopbal  (Tsimafei Kalachev)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Christian Noboa 60. / Schot met links  (Ivan Novoseltsev)
4 : 0 Torinfos in de Ticker Dmitriy Poloz 66. / Schot met rechts  (Aleksandr Erokhin)
4 : 1 Torinfos in de Ticker Davy Klaassen 84. / Penalty

90'
Ontluisterend. Onthutsend. Inspiratieloos. Ajax heeft geen enkele aanspraak weten te maken op een goed resultaat. De 4-1 nederlaag was uiteindelijk niet eens overdreven, dit had nog veel erger uit kunnen pakken. De enige kans die de Amsterdammers in de hele wedstrijd kregen was de strafschop vlak voor tijd. Als Ajax niet snel beter gaat spelen, en met name verdedigen, gaat dit een heel lastig seizoen worden in de hoofdstad.
90'
87'
Wissel in bij FK Rostov -> Moussa Doumbia
87'
Wissel uit bij FK Rostov -> Dmitriy Poloz
87'
Gele kaart voor Nick Viergever (AFC Ajax)
Viergever wordt bijna voorbij gelopen door Kalachev, maar weet nog net zijn shirtje vast te pakken. Dat komt de linksback van Ajax op een prent te staan.
86'
Het is te hopen dat de Servische scheidsrechter de wedstrijd straks goed aanvoelt en niet nog gaat strooien met extra minuten blessuretijd.
84'
Doelpunt voor AFC Ajax, 4:1 door Davy Klaassen
Rustig, recht door het midden. Klaassen is een zekerheidje vanaf elf meter en bezorgt Ajax een doekje tegen het bloeden.
83'
Rode kaart voor Fedor Kudryashov (FK Rostov)
Ajax krijgt nog een strafschop. Kudryashov schopt Dolberg in de zestien omver, waarmee hij de invaller een scoringskans ontneemt.
79'
Wissel in bij FK Rostov -> Saeid Ezatolahi
79'
Wissel uit bij FK Rostov -> Aleksandr Erokhin
77'
Wissel in bij AFC Ajax -> Mateo Cassierra
77'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Amin Younes
75'
De marteling van Ajax duurt nog minstens een kwartier. Het is te hopen voor de mannen van Peter Bosz dat de fysieke en mentale schade verder beperkt kan blijven.
73'
Wissel in bij FK Rostov -> Aleksandr Bukharov
73'
Wissel uit bij FK Rostov -> Sardar Azmoun
71'
Na de vierde treffer hangt de vijfde alweer in de lucht. Rostov heeft de smaak te pakken en combineert er rustig op los. Ajax is het helemaal kwijt.
66'
Doelpunt voor FK Rostov, 4:0 door Dmitriy Poloz
Poloz wordt vanaf eigen helft gelanceerd en kan zomaar vrij doorlopen richting Cillessen. De doelman maakt zijn doel nog wel klein, maar wordt eenvoudig omspeeld, waarna Poloz de bal in het lege doel kan schuiven.
63'
Zeer zeer pijnlijk. Deze afstraffing van Ajax legt defensieve problemen bloot die niet zomaar 1, 2, 3 op te lossen lijken te zijn.
60'
Doelpunt voor FK Rostov, 3:0 door Christian Noboa
Elke standaardsituatie is raak. Deze keer niet in één keer, maar de afvallende bal wordt door Erokhin ingeschoten en stuitert via de linkerknie van Noboa binnen.
59'
alles of niets, va-banque, alle termen kunnen bij deze wissel uit de kast worden getrokken. Bosz gaat vol op de aanval spelen in het laatste half uur.
58'
Wissel in bij AFC Ajax -> Kasper Dolberg
58'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Riechedly Bazoer
55'
De allergrootste optimisten onder ons kunnen stellen dat er eigenlijk voor Ajax niets is veranderd door de tweede tegentreffer, aangezien de Amsterdammers toch al twee keer moesten scoren om een verlenging te voorkomen. Het spelbeeld geeft echter geen enkele aanleiding om te veronderstellen dat Ajax nog gaat scoren vanavond.
53'
Gele kaart voor César Navas (FK Rostov)
Navas schoffelt Traoré op ongepaste wijze onderuit. De spits kan gelukkig wel weer verder, maar de kaart is meer dan terecht.
52'
Doelpunt voor FK Rostov, 2:0 door Aleksandr Erokhin
Dit lijkt de doodsteek voor Ajax. Een vrije trap wordt vlak voor de neus van Cillessen wederom ongehinderd ingekopt, ditmaal door Erokhin.
50'
Het spelbeeld in de tweede helft is helaas nog niet veranderd dan voor de rust. Ajax blijft uitermate slordig en onrustig aan de bal, waardoor het vijandelijke doel nauwelijks in zicht komt.
47'
Dat El Ghazi in de kleedkamer is achtergebleven mag voor niemand een verrassing zijn. Schöne mag het nu vanaf de rechterkant gaan proberen voor Ajax.
46'
Wissel in bij AFC Ajax -> Lasse Schöne
46'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Anwar El Ghazi
46'
45'
Het is zeer mager wat Ajax laat zien in de eerste helft. De Amsterdammers begonnen redelijk fanatiek, maar dat duurde niet langer dan een paar minuten. Rostov kreeg vervolgens de kansen, en kopte er daarvan uiteindelijk ook één raak. De opdracht voor Ajax blijft gelijk, scoren, maar daar resteren nog maar 45 minuten voor.
45'
45'
Er lukt deze eerste helft echt helemaal niets bij El Ghazi. Gaat Bosz hem nog speeltijd gunnen na de thee?
44'
Vlak voor rust krijgt Rostov nog een vrije trap die enigszins vergelijkbaar is met een week geleden. De bal ligt nu iets meer richting de zijlijn en wordt dan ook als voorzet ingedraaid. Cillessen kan het leer eenvoudig uit de lucht plukken en gevaar voorkomen.
41'
Gele kaart voor Dmitriy Poloz (FK Rostov)
Wat een fout van de scheidsrechter! Poloz reageert heel erg geïrriteerd op Veltman en beukt deze vanachter in zijn rug. De scheidsrechter vindt dit goed voor geel, waar rood niet zou misstaan.
40'
Doordat er bij Ajax niemand beweegt zonder bal, is het voor Rostov niet lastig om de muur gesloten te houden. De Russen hebben twee blokken van vier man opgesteld, en het ontbreekt Ajax aan creativiteit en lef om daar doorheen te komen.
39'
Gele kaart voor Sardar Azmoun (FK Rostov)
Azmoun is veel te laat met zijn tackle op Bazoer en krijgt daarvoor terecht de eerste kaart van de wedstrijd.
37'
In principe verandert er voor Ajax niet veel, de ploeg moet nog altijd scoren. Nu is één doelpunt echter slechts voldoende voor een verlenging. En echt dichtbij die treffer zijn de Amsterdammers nog niet geweest.
34'
Doelpunt voor FK Rostov, 1:0 door Sardar Azmoun
Daar is de verdiende treffer van Rostov! Een prachtige aanval, zoals je die eigenlijk van Ajax zou willen zien, eindigt met een prima voorzet vanaf rechts, die door Azmoun redelijk ongehinderd kan worden ingekopt. Tete springt niet hoog genoeg en Cillessen is kansloos.
31'
Een opvallend beeld bij een hoekschop van Rostov. De langste mannen, de verdedigers van de thuisploeg, komen niet mee naar voren. Mede hierdoor is de corner ook totaal ongevaarlijk. Maar dit geeft aan dat Rostov geen enkel risico gaat nemen vanavond.
28'
De frustraties beginnen toe te nemen bij Ajax. Tete kan de bal nergens kwijt en maakt zijn onvrede duidelijk kenbaar, onder andere richting El Ghazi.
26'
Waar Ajax in de openingsminuten uitstraalde graag snel te willen scoren, is de ploeg nu eigenlijk al twintig minuten lang tandeloos. Het zijn de Russen die bepalen wat er gebeurd en die het dichtst bij een treffer zijn.
23'
Waar Ajax vorige week veelvuldig Younes in stelling wist te brengen, lukt dat vanavond nog totaal niet. Als er al aanvalsopzetten zijn, lopen deze via El Ghazi, maar die zit totaal niet in de wedstrijd.
19'
Een mislukte vrije trap van Ajax levert alsnog bijna een treffer op. El Ghazi leg de bal breed op Gudelj, die daar helemaal nog niet klaar voor was. Zijn inzet valt vervolgens tussen de laatste man en doelman in. Die letten beide minder goed op dan Traoré, maar de spits van Ajax kan de bal weinig richting meer meegeven en mist het doel.
17'
Ajax ontsnapt weer! Azmoun kan alleen op het doel afgaan, maar probeert in zijn onbaatzuchtigheid de bal breed te leggen op Poloz. Gelukkig voor Ajax mislukt die poging hopeloos, waardoor het nog altijd gelijk staat.
15'
De thuisploeg heeft weinig haast in deze wedstrijd. Al twee keer heeft er een speler met een blessure lang op de grond gelegen, waardoor er weinig tempo in de wedstrijd komt. Voor Rostov is deze 0-0 ook meer dan voldoende.
11'
Na tien minuten spelen is Ajax de bovenliggende partij, maar is de enige kans van de wedstrijd vooralsnog voor de thuisploeg. Ondanks het overwicht moet Ajax op haar hoede blijven voor de uitbraken van Rostov.
9'
Cillessen maakt zijn eigen fout goed! Een veel te slappe bal op Tete zorgt ervoor dat Erokhin kan overnemen en alleen op de doelman afgaat. Hij probeert de doelman te poorten, maar Cillessen sluit op tijd zijn benen en voorkomt een tegentreffer.
6'
De eerste vijf minuten zijn nog zonder kansen, maar Ajax krijgt nu wel de eerste corner van de wedstrijd. Uit de korte variant komt niets en uit de direct daaropvolgende tweede poging komt een veel te diepe voorzet, die zomaar over de achterlijn gaat.
3'
Ajax start zoals je van de ploeg mag verwachten, met een hoge pressie. Ze willen de Russen al vroeg op eigen helft vastzetten en tot verkeerde keuzes dwingen.
1'
Ajax heeft afgetrapt in Rusland en is de jacht naar dat belangrijke doelpunt gestart.
1'
In wat mogelijk zijn laatste wedstrijd voor Ajax gaat worden, staat Jasper Cillessen woensdagavond gewoon in de basis bij Ajax. Afgelopen weekend moest hij nog vanaf de tribune toekijken hoe zijn ploeg met 1-2 verloor van Willem II. De man die in die wedstrijd onder de lat stond, André Onana, zit in Rusland zelfs op de tribune.

Naast Onana zit ook Mitchell Dijks niet bij de definitieve selectie. De back die afgelopen weekend met een blessure uitviel, is niet voldoende hersteld om de belangrijkste wedstrijd van het jaar te kunnen spelen voor Ajax. Naast deze twee spelers zit ook Donny van de Beek niet op de bank maar op de tribune.

Bij de Russen is er in de basisopstelling één wijziging ten opzichte van de wedstrijd een week geleden in de ArenA. In de aanval speelde Rostov toen met Aleksandr Bukharov. Op woensdagavond neemt Sardar Azmoun zijn plek in de basis over.
Sinds 2010 is het een Nederlandse ploeg niet meer gelukt om de voorrondes van de Champions League te overleven. Ajax kan vanavond dus een relatief unieke prestatie leveren. Maar daarvoor zal de 1-1 van vorige week wel omgebogen moeten worden in een positief resultaat. De Amsterdammers moeten minimaal één keer scoren. Wordt dit een memorabele avond voor het Nederlands voetbal? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

FK Rostov
De Russen kwamen vorige week naar Amsterdam voor een uitdoelpunt en dat hebben ze gekregen. Een fout van doelman Jasper Cillessen lag aan de basis van de positieve resultaat voor de bezoekers. Dat het uiteindelijk een gelijkspel werd in Amsterdam is iets waar Rostov achteraf gezien alleen maar tevreden over kan zijn, gezien het spelbeeld. Maar de Russen hoeven vanavond in eigen huis niet om de aanval te gaan spelen. Een 0-0 zou al genoeg zijn voor ze. In de competitie kende de nummer twee van het vorige seizoen in ieder geval een goede generale repetitie. In eigen huis werd FK Tom Tomsk eenvoudig met 3-0 aan de kant geschoven.

AFC Ajax
De seizoenstart van Ajax is er één met de nodige hobbels. In de competitie heeft de ploeg na drie speelrondes al vijf punten achterstand op de concurrenten Feyenoord en PSV en in de Champions League wedstrijden weet de ploeg vooral verdedigend nog niet te overtuigen. In alle zes de officiële wedstrijden die de ploeg van Peter Bosz tot nu toe speelde, kreeg de ploeg minstens één tegentreffer te verwerken. En dat is juist wat er in Rusland vanavond niet mag gebeuren. Bij een aantal van deze tegendoelpunten zag doelman Jasper Cillessen er niet goed uit. Toch staat de sluitpost op de drempel van een transfer naar FC Barcelona en dat kan de wedstrijd van vanavond zomaar zijn laatste in het shirt van Ajax maken. Maar Bosz is nog schimmig over het opstellen van zijn doelman. “We hebben drie doelmannen bij ons en wij weten al wie er gaat keepen. Maar dat gaan we eerst aan de selectie vertellen, en daarna pas aan de media.” Bosz is zich bewust van het belang van de wedstrijd en van het feit dat de uitgangspositie niet ideaal is. “Maar dat was tegen PAOK ook het geval. We hebben laten zien dat we daar konden winnen.” Ajax wordt in deze uitwedstrijd gesteund door 23 supporters, die de verre reis maken. Als blijk van waardering heeft de selectie de prijs van de tickets voor deze 23 trouwe fans te betalen.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van de Servische scheidsrechter Milorad Mažić. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de wedstrijd hier te vinden.