1:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Alexis Sánchez 6. / Schot met links  (Arturo Vidal)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Lars Stindl 41. / Schot met rechts  (Jonas Hector)

90'
Duitsland kwam in de tweede helft meer aan voetballen toe, terwijl Chili mikte op snelle uitbraken. Kansen kwamen er echter niet meer. Beide ploegen wilden een nederlaag niet riskeren en de wedstrijd bloedde dood. Na de 1-1 remise gaat Chili aan kop met 4 punten, gevolgd door Duitsland met enkel een minder doelsaldo.

De remise betekent dat Löw nog moet wachten op zijn mijlpaal, zijn 100e overwinning als bondscoach van Duitsland. Geen enkele Duitse bondscoach wist dat eerder te bereiken.
90'
90'
Blessuretijd (minuten): 3
90'
Wissel in bij Chili -> Francisco Silva
90'
Wissel uit bij Chili -> Charles Aránguiz
84'
Beide ploegen komen er niet doorheen. De wedstrijd, die in de eerste helft leuk was om naar te kijken, is volledig doodgebloed. Alles wijst erop dat de wedstrijd in een remise gaat eindigen.
82'
Wissel in bij Chili -> Martín Rodríguez
82'
Wissel uit bij Chili -> Eduardo Vargas
81'
De ingestudeerde vrije trap levert een kopbal op van Matthias Ginter, maar de bal gaat ruimschoots over.
80'
Gele kaart voor Jean Beausejour (Chili)
Kimmich lijkt na een steekpass vrijwel op weg naar doelman Herrera, maar wordt vastgehouden door Beasejour. De bal was nog onderweg, waarna de scheidsrechter besluit geel te trekken.
73'
Eindelijk een schot op doel van Duitsland. Uit een lastige hoek schiet Stindl in de handen van doelman Herrera.
71'
Wissel in bij Chili -> Paulo Díaz
71'
Wissel uit bij Chili -> Gary Medel
70'
Medel lijkt de eerste afvaller van de avond. De 'pitbull' voelt aan de hamstring na een sprint van ongeveer 30 meter. Het lijkt einde oefening voor de verdediger.
64'
Gele kaart voor Alexis Sánchez (Chili)
Sánchez wordt (onterecht) teruggefloten voor buitenspel. De aanvaller kan zich daar niet in vinden en schiet de bal weg. Scheidsrechter Alireza Faghani trekt de gehele wedstrijd zeer moeizaam kaarten, maar bestraft Sánchez hier wel voor.
63'
Chili is ook in de tweede helft de gevaarlijkste ploeg. Wéér levert Mustafi in, maar van de geboden ruimtes wordt nog veel te weinig gebruik gemaakt. De vrije Vargas heeft teveel tijd nodig en kans verkeken.
60'
Gele kaart voor Sebastian Rudy (Duitsland)
De gele kaart voor Rudy kon niet uitblijven. Hij haalt Sánchez neer om de counter eruit te halen.
60'
Vidal komt aan een kopbal toe, maar hiervan hoeft Ter Stegen niet te schrikken. Speldenprikje van Chili in een tweede helft die wordt gedomineerd door Duitsland.
58'
Duitsland domineert de wedstrijd. De bal gaat makkelijk rond, terwijl Chili met snelle uitbraken mikt op de counter. Het balbezit is inmiddels gelijk getrokken, terwijl dat in de eerste helft nog in het voordeel van Chili was.
54'
Duitsland komt in de tweede helft meer aan voetballen toe dan in het eerste bedrijf. Chili zet minder agressief druk, na de harde les van het tegendoelpunt vlak voor rust.
48'
Eerste mogelijkheid na rust is voor Chili. Sánchez neemt een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, maar hij schiet de bal op het dak van het doel. Bal lag ook beter voor een linkspoot, maar Sánchez jaagt op uitbreiding van zijn doelpuntenrecord!
46'
45'
Chili kende een droomstart aan de wedstrijd. Na 6 minuten schoot Sánchez al raak, waarmee hij zich tot all-time topscorer van Chili kroonde. Het doelpunt was exemplarisch voor de wedstrijd van Duitsland. Mustafi leverde zomaar in, waarna de Chilenen profiteerden.

Duitsland werd volledig opgejaagd en had het ontzettend lastig. Vlak voor rust stelde de ploeg opeens orde op zaken. Een goedlopende aanval eindigde bij Stindl, die de ruststand op het scorebord zette: 1-1.
45'
45'
Ter Stegen met een fraaie redding! Sánchez haalt uit vanaf de rand van het strafschopgebied. De bal gaat laag en hard richting de hoek, maar daar ligt de Duitse doelman die de bal keert.
41'
Doelpunt voor Duitsland, 1:1 door Lars Stindl
Uit het niets de gelijkmaker! Opeens speelt Duitsland zich onder de druk uit en ligt er ruimte op het middenveld. De uitstekende aanval komt uit bij Stindl, die van dichtbij kan binnen tikken.
40'
Razendsnelle uitbraak van de Chilenen, maar net geen kans voor Vargas. Duitsland probeert aan te dringen, maar Chili is in de counter gevaarlijker.
35'
Even een wat sterkere fase van Duitsland. Chili verdedigt echter heel agressief en spits Stindl is nog nauwelijks in het stuk voorgekomen.
30'
Het loopt voor geen meter bij Duitsland. Chili zet het gaspedaal open en de Duitsers hebben geen idee wat ze moeten doen. Met hangen en wurgen blijft de ploeg van bondscoach Löw overeind.
27'
Sánchez is op recordjacht vanavond. Hij is niet alleen topscorer aller tijden van Chili (38), maar ook recordinternational! Met 112 interlands komt hij op dezelfde hoogte als Claudio Bravo.
23'
Het doelpunt van Sánchez was het 400ste doelpunt in de geschiedenis van de Confederations Cup. Het toernooi viert haar 25-jarig bestaan, waarin Rusland de eer heeft om het 10e toernooi te organiseren.
20'
Gele kaart voor Lars Stindl (Duitsland)
Stindl met een harde schop op de zijlijn. Op de gele kaart valt niets af te dingen.
20'
Op de lat!
Chili jaagt Duitsland volledig op! De Duitsers bezwijken onder de druk, maar komen hier heel goed weg. Een pegel van Eduardo Vargas spat uiteen op de lat. Duitsland door het oog van de naald.
16'
Goede kans voor Joshua Kimmich! Een hele slappe kopbal in de handen van Herrera, maar hier zat veel meer in. De middenvelder van Bayern München lijkt te twijfelen tussen terugkoppen en op doel koppen, waarna een slappe kopbal het resultaat is. Duitsland wordt wel sterker!
15'
Lars Stindl met het eerste schot op doel voor Duitsland. Vanaf de rand van het strafschopgebied komt hij knap tot een schot, maar deze mist kracht. Doelman Johnny Herrera kan keren.
13'
Wat is er aan de hand met Mustafi?! De centrale verdediger van Arsenal stond aan de basis van het tegendoelpunt en levert de ene na de andere bal in. Duitsland wankelt achterin, met soms pure paniek.
10'
Met zijn doelpunt kroont Sánchez zich tot topscorer aller tijden van Chili! Met zijn 38ste doelpunt gaat hij Marcelo Salas voorbij, die op 37 eindigde.
8'
En ook een kans voor Duitsland! Een kopie van de aanval waaruit Chili scoorde. Nu levert Gary Medel in, maar Julian Draxler profiteert niet en schiet over.
6'
Doelpunt voor Chili, 0:1 door Alexis Sánchez
Een snelle voorsprong voor Chili! Shkodran Mustafi levert de bal zomaar in, waarna Sánchez ontsnapt. Oog in oog met Ter Stegen rondt de aanvaller uitstekend af.
5'
Eerste dreiging komt van Chili. Alexis Sánchez ontsnapt aan de linkerkant, kapt en draait zich een weg naar het centrum, maar komt niet tot een schot.
4'
Een slordige openingsfase nog in Kazan. Chili probeert hoog druk te zetten, waar de Duitsers zich nog niet onderuit weten te voetballen.
3'
Joachim Löw jaagt met Duitsland op zijn 100ste overwinning als bondscoach van Die Mannschaft. Dit is wedstrijd nummer 149.
1'
Een eventuele nederlaag heeft nog geen consequenties voor beide ploegen. De winnaar van deze wedstrijd kan zich wel verzekeren van groepswinst.
1'
De volksliederen hebben geklonken in Kazan. Wat een passie bij de Chilenen! De wedstrijd staat op het punt van beginnen.
Amin Younes begint opnieuw op de bank bij Duitsland. De Ajacied begon de eerste wedstrijd tegen Australië vanaf de kant en ook tegen Chili geeft bondscoach Joachim Löw de voorkeur aan een groot middenveld.

De meest ingrijpende wijziging van Duitsland is in het doel. Bernd Leno, die 2 keer de mist inging tegen Australië, is vervangen door Marc-André Ter Stegen.

Vidal (Bayern München) en Alexis Sánchez (Arsenal) zijn de absolute sterspelers van Chili. Beide vedettes staan in de as van het veld. Tegen Kameroen (2-0 zege) moest Sánchez nog genoegen nemen met een invalbeurt. Edson Puch is met de rentree van Sánchez naar de bank verplaatst.
Statistieken
Met het ontbreken van Manuel Neuer onder de lat mogen andere doelmannen op een eindtoernooi keepen. Tegen Australië was dat Bernd Leno (5 interlands), tegen Chili zal Marc André Ter-Stegen onder de lat staan (11 interlands). Ter vergelijking: Neuer heeft al 74 interlands achter zijn naam staan.
Joachim Löw kan bij winst op Chili zijn honderdste overwinning als bondscoach van Duitsland behalen. Geen enkele bondscoach van Die Mannschaft kreeg dat eerder voor elkaar. De 57-jarige Löw is sinds 12 juli 2006 aan het roer bij Duitsland.
Beide ploegen openden de Confederations Cup met een zege. Duitsland won van Australië (3-2), terwijl Chili te sterk was voor Kameroen (2-0). De winnaar kan plaatsing voor de knock-outfase bijna niet meer ontgaan.
Chili presteert nog erg wisselvallig. In de zomer werd de Copa América gewonnen: een geweldige prestatie. Maar vervolgens verloor het wel van Roemenië (2-3). De Duitsers hebben een betere reeks sinds het laatste grote toernooi. Na de nederlaag tegen Frankrijk op het EK werd er niet meer verloren. Alleen Denemarken hield de ploeg van bondscoach Joachim Löw op een remise.
Als het echt ergens om gaat is Duitsland ongenaakbaar tegen Chili. Beide landen kwamen elkaar 3 keer tegen op het WK: 3 keer wonnen de Duitsers.