Jong PSV Maandag, 1. Februari 2016
20:00 uur
RKC Waalwijk
3:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Pieter Langedijk 10. / Schot met links  (Rigino Cicilia)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Aleksandar Boljević 24. / Kopbal  (Kenneth Paal)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Steven Bergwijn 39. / Schot met rechts
3 : 1 Torinfos in de Ticker Luiz Da Silva 75. / Schot met rechts  (Albert Guðmundsson)

90'
RKC Waalwijk had ook in de tweede helft het meeste balbezit, maar wist daar weinig van te maken. Jong PSV sloeg genadeloos toe op de counter. Uiteindelijk was het invaller Beto da Silva die het duel besliste, waarna het een kwestie van uitspelen was voor de Eindhovenaren.
90'
90'
Rommens kan de verleiding niet weerstaan om zelf op doel te schieten, terwijl er teamgenoten beter voor stonden. De keeper van RKC kan de lage bal van de invaller eenvoudig pakken.
88'
De Italiaanse invaller maakte vorige week zijn debuut voor Jong PSV en mag vandaag ook nog wat minuten maken.
87'
Wissel in bij Jong PSV -> Gianluca Scamacca
87'
Wissel uit bij Jong PSV -> Steven Bergwijn
86'
RKC Waalwijk blijft toch proberen om een doelpunt te maken. De spelers lijken dus nog te geloven in een resultaat, al gaat dat steeds lastiger worden.
82'
Jong PSV krijgt nu nog meer ruimte om in de counter toe te slaan. RKC kan in de laatste minuten beter de schade beperkt houden, hoewel ze aan de andere kant niets te verliezen hebben.
79'
Het is nu een kwestie van uitspelen voor Jong PSV. RKC Waalwijk komt voorlopig niet weg uit de onderste regionen van de Jupiler League.
77'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Philippe van Arnhem
77'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Mark Engberink
77'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Mark Sifneos
77'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Ismaïl Yıldırım
77'
Wissel in bij Jong PSV -> Olivier Rommens
77'
Wissel uit bij Jong PSV -> Albert Guðmundsson
75'
Doelpunt voor Jong PSV, 3:1 door Luiz Beto da Silva
Het is beslist in Eindhoven. Luiz Beto da Silva speelt zijn tegenstander uit en schiet de bal met rechts in de korte hoek. Een prima doelpunt van de invaller.
75'
RKC heeft nog maar een kwartier om de achterstand ongedaan te maken. Jong PSV controleert de wedstrijd, ondanks dat het minder balbezit heeft.
68'
Bergwijn! De vleugelspeler van Jong PSV zet op schitterende wijze twee verdedigers van RKC op rechts te kijk. Hij sluipt dan de zestien in, maar schiet de bal snoeihard op de paal.
67'
RKC Waalwijk heeft enorm veel moeite om een opening te vinden. Het bijt zich elke aanval stuk op de verdediging van Jong PSV.
63'
Jong PSV houdt het achterin redelijk goed gesloten. Ondanks de onervarenheid van de defensie staan ze hun mannetje tegen de ervaren spelers van RKC.
59'
Paal moet met een enkelblessure het veld verlaten. Beto da Silva, die deze winter de overstap maakte naar PSV, is zijn vervanger.
59'
Wissel in bij Jong PSV -> Luiz Beto da Silva
59'
Wissel uit bij Jong PSV -> Kenneth Paal
57'
Cicilia komt tot een kopkans in de zestien van de Eindhovenaren. De spits kopt de bal richting het doel, maar recht in de handen van doelman Van Osch.
57'
Kindermans komt in het strafschopgebied van Jong PSV tot een prima volley. De speler van RKC heeft alleen de pech dat zijn schot strandt op de rug van een verdediger.
56'
Kenneth Paal schreeuwt het uit van de pijn. De aanvaller wil een voorzet van Van Weert blokken, maar wordt daarbij zelf op de enkel geraakt. Paal ligt buiten het veld en wordt daar behandeld. Het spel gaat verder.
53'
Jong PSV staat met alle spelers op de eigen speelhelft te verdedigen. Vanwege de snelheid van de aanvallers is de afstand naar het doel van de tegenstander bij een counter nog wel te overbruggen.
50'
De Eindhovenaren hebben alles onder controle. Voor RKC gaat het met deze tactiek lastig worden om de achterstand ongedaan te maken.
47'
Jong PSV laat in de eerste minuten van de tweede helft RKC Waalwijk het spel maken. Het zal net zoals voor rust op een fout bij de bezoekers gokken.
46'
45'
De spelers komen weer het veld op voor de tweede helft.
45'
RKC Waalwijk begon prima aan de wedstrijd en kwam op voorsprong dankzij een prachtig doelpunt. Daarna begonnen de fouten in de defensie van de bezoekers toe te nemen. Tekenend daarvoor was de 2-1 van Jong PSV na een fout van doelman Ralph Vos.
45'
45'
Paal! De aanvaller van Jong PSV zorgt voor het laatste wapenfeit in de eerste helft. Paal mag ver opkomen en haalt geweldig uit vanaf twintig meter. Doelman Vos weet de bal met een uiterste inspanning uit de bovenhoek te plukken.
44'
Zo lijkt Jong PSV met een 2-1 voorsprong de rust in te gaan. Een prima tussenstand voor de Eindhovenaren, die al geruime tijd in dit duel het betere van het spel hebben.
41'
Boljević controleert een bal op rand zestien op zijn borst en haalt daarna direct de trekker over. De poging van de aanvaller vliegt enkele meters over het doel.
41'
Zo krijgt RKC in korte tijd twee klappen te verwerken. Eerst het geblesseerd uitvallen van Verkoelen en daarna de onnodige tegengoal.
39'
Doelpunt voor Jong PSV, 2:1 door Steven Bergwijn
De goalie van RKC gaat in de fout bij een vrije trap van Leemans. Hij laat de bal los, waarna hij de bal lijkt te kunnen pakken. Vos tikt het leder echter in de voeten van Bergwijn, die met rechts raak schiet.
37'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Ingo van Weert
37'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Maikel Verkoelen
36'
Oei! Boldewijn komt aan de linkerkant door en legt de bal met gevoel bij de tweede paal. Lundqvist komt daar invliegen, maar kopt het leder naast het doel.
35'
Verkoelen, die onder trainer Fred Rutten zelfs Europees mocht spelen met PSV, gaat vervangen worden en is al naar de kant.
34'
Verkoelen grijpt naar zijn hamstring en heeft verzorging nodig. Dat ziet er niet goed uit voor de speler die in het verleden in de jeugdopleiding van PSV speelde.
29'
Ook na het doelpunt van Jong PSV blijft RKC druk zetten op de verdediging van de Eindhovense beloftenploeg. De ruimte blijft achter de laatste linie van RKC liggen.
27'
RKC Waalwijk-doelman Vos voorkomt een achterstand voor de bezoekers. Hij ziet van dichtbij een aanvaller de bal inschieten, maar de keeper weet met een goede reflex zijn doel schoon te houden.
24'
Doelpunt voor Jong PSV, 1:1 door Aleksandar Boljević
Het staat weer gelijk in Eindhoven. Paal legt een hoekschop vanaf de rechterkant perfect op het hoofd van de inlopende Boljević. Hij kopt de bal tegendraads tegen het net.
24'
Lundqvist draait zich goed vrij op de rand van het strafschopgebied. De middenvelder van Jong PSV komt daarna net niet tot een schot en Bergwijn is te laat bij de bal om alsnog op doel te schieten.
22'
RKC Waalwijk speelt heel slordig een counter uit. Cicilia staat vogelvrij en kan alleen op de doelman af. Langedijk speelt de bal echter te laat, waardoor Cicilia buitenspel staat.
21'
De controle ligt toch grotendeels bij RKC Waalwijk. De nummer achttien van de Jupiler League heeft veelvuldig het balbezit en zoekt geduldig naar een opening.
19'
RKC Waalwijk geeft Jong PSV niet de tijd om op te bouwen. De Eindhovenaren moeten daarvoor veelal noodgedwongen voor de lange bal kiezen. Dat heeft weinig effect vanwege het ontbreken van lengte voorin.
17'
Scheidsrechter Christian Mulder houdt de wedstrijd kort in de openingsfase. De arbiter zit er kort op en laat weinig fysieke duels toe.
14'
Het is een open wedstrijd in het eerste kwartier van deze wedstrijd. Zowel Jong PSV als RKC krijgt voldoende ruimte om aan te vallen.
13'
RKC heeft de achterste linie redelijk ver naar voren staan. Dat biedt ruimte voor de snelle aanvallers van Jong PSV.
10'
Doelpunt voor RKC Waalwijk, 0:1 door Pieter Langedijk
Een heerlijk doelpunt van RKC. Cicilia stuurt Langedijk diep met een fraaie steekpass. De stiftbal van Langedijk over doelman Yannick van Osch is daarna van nog grotere schoonheid.
10'
Bergwijn vergeet een prachtige actie om te zetten in een uitgespeelde kans. Volledig hersteld rent hij op rechts langs enkele tegenstanders. Zijn voorzet vanaf de achterlijn is daarna veel te hoog.
9'
Het gaat nog niet heel makkelijk bij Bergwijn. Toch hervat hij al hinkend het spel.
8'
Bergwijn ligt met de nodige pijn op de grond na een tik te hebben gehad van Verkoelen. Het talent van PSV heeft een behandeling nodig.
8'
Jong PSV lijkt vooral op een fout bij RKC Waalwijk te loeren. De Eindhovenaren counteren snel na balverlies van de bezoekers. Voor de rest zakken ze in.
5'
Ondertussen tikken ook de laatste uren van de transfermarkt weg. Clint Leemans wordt daarin gelinkt aan Willem II, maar staat gewoon op het veld vanavond.
3'
RKC Waalwijk probeert met verzorgd voetbal en opbouw van achteruit tot een aanval te komen. De bezoekers hebben nu al enige tijd balbezit, maar komen niet verder dan de middenlijn.
1'
De thuisploeg begint aanvallend aan de wedstrijd. Boljević wordt direct de diepte ingestuurd, maar de pass is te hard voor de aanvaller om daar gevaarlijk uit te worden.
1'
Alle spelers van Jong PSV dragen een shirt met daarop de tekst 'sterkte Bob', gericht aan verdediger Bob Groenendijk. Bij hem is onlangs een tumor verwijderd, waarbij geen uitzaaiing is gevonden. Hij hersteld thuis van de ingreep.
De spelers van beide ploegen komen het veld op in Eindhoven.
Ron Janzen maakt maandagavond zijn debuut in het shirt van RKC Waalwijk. De centrale verdediger doet dat tijdens het competitieduel met Jong PSV in de Jupiler League.

Janzen vormt samen met Maikel Verkoelen het centrale duo van de Waalwijkers. Hoofdtrainer Peter van den Berg kiest verder voor een voorhoede met Pieter Langedijk, Rigino Cicilia en Ismaïl Yıldırım. Nick Coster moet vanwege de basisplek van Janzen genoegen nemen met een plek op de bank.

Aan de kant van de thuisploeg is geen speler uit het eerste elftal te vinden. Steven Bergwijn mag zijn kwaliteiten op de vleugels tonen en Clint Leemans staat op het middenveld bij Jong PSV. Winteraanwinst Luiz Beto da Silva begint in Eindhoven op de bank.
Jong PSV neemt het vanavond in eigen huis op tegen RKC Waalwijk. Voor de bezoekers is het duel van vanavond de ideale mogelijkheid om de achterstand op het beloftenelftal te verkleinen. Mijn naam is Robin Tibbe en ik doe live verslag van deze wedstrijd. De opstellingen zijn ongeveer een uur voor aanvang te vinden onder de knop wedstrijddetails.

Ranglijst
RKC Waalwijk is voor het tweede seizoen op rij bezig aan een moeizaam voetbaljaar. Het elftal van Peter van den Berg vindt zichzelf terug op een teleurstellende achttiende plek. De voorsprong op hekkensluiter Almere City bedraagt bovendien slechts een punt. PSV doet het daarentegen een stuk beter. De Eindhovenaren staan dertiende, maar hebben evenveel punten als nummer elf Helmond Sport. Het onderlinge verschil tussen PSV en RKC bedraagt negen punten.

Transfermarkt
De confrontatie tussen beide ploegen speelt zich af op de laatste dag van de transfermarkt. De Waalwijkers hebben in januari drie spelers aan de selectie toegevoegd. Het zag Kenny Anderson terugkeren van Heart of Midlothian. Daarnaast werd aanvaller Pieter Langedijk overgenomen van Sparta Rotterdam en kwam verdediger Ron Janzen van SC Cambuur. Jong PSV zag aanvaller Rai Vloet vertrekken naar Cambuur, terwijl het zelf sinds deze maand de beschikking heeft over Luiz Beto da Silva.