14:30 uur
SV Zulte Waregem
4:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Mbaye Leye 2. / Schot met links  (Soualiho Meïté)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Sofiane Hanni 22. / Schot met rechts  (Serigne Mbodj)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Massimo Bruno 42. / Schot met rechts  (Sofiane Hanni)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Youri Tielemans 46. / Schot met rechts  (Łukasz Teodorczyk)
3 : 2 Torinfos in de Ticker Mbaye Leye 53. / Penalty
4 : 2 Torinfos in de Ticker Alexandru Chipciu 90. / Schot met rechts  (Youri Tielemans)

90'
Een mooie, meeslepende topper. Na een bliksemstart van Zulte werd Anderlecht gaandeweg de eerste helft sterker en kwam net voor rust op voorsprong. In de tweede helft scoorde de ploeg meteen nog maar een keer, maar door een benutte strafschop bleef het tot het eind spannend. Chipciu besliste het treffen in Brussels voordeel. Anderlecht in punten gelijk met koploper Club Brugge, dat vanavond nog speelt.
90'
90'
Hanni kreeg zonet een publiekswissel. De toeschouwers krijgen clubicoon Deschacht nog een goede minuut aan het werk te zien.
90'
Wissel in bij RSC Anderlecht -> Olivier Deschacht
90'
Wissel uit bij RSC Anderlecht -> Sofiane Hanni
90'
Doelpunt voor RSC Anderlecht, 4:2 door Alexandru Chipciu
Daar is de beslissing! Tielemans zet voor, waar Ciftciu helemaal vrij staat om de genadeklap te brengen. Anderlecht wint deze wedstrijd!
90'
Drie minuten belessuretijd.
89'
Anderlecht lijkt de voorsprong met hangen en wurgen over de streep te trekken. Zulte komt niet tot kansen.
86'
Gele kaart voor Lukas Lerager (SV Zulte Waregem)
De Deen tikt Chipciu te laat aan, geel.
82'
Wissel in bij SV Zulte Waregem -> Kingsley Madu
82'
Wissel uit bij SV Zulte Waregem -> Brian Hamalainen
82'
Teodorczyk heeft nu de pech dat Tielemans hem slecht bedient zodat hij niet nog een vrije kans krijgt.
81'
Hoe krijg je hem mis? Teodorczyk krijgt de bal panklaar van Mbodj op enkele meters van het doel. De Poolse topschutter krijgt het voor elkaar om de bal niet binnen te schieten.
80'
Het is voor de neutrale kijker te hopen dat het even stilte voor de storm is. Het spel is even kabbelend, terwijl Zulte toch een slotoffensief zal moeten uitbrengen.
77'
Hoewel het spel zich no steeds veel op de helft van Anderlecht bevindt, komt het momenteel niet van grote kansen.
73'
Wissel in bij SV Zulte Waregem -> Luca Marrone
73'
Wissel uit bij SV Zulte Waregem -> Marvin Baudry
72'
Een hoekschop van Zulte wordt verlengd door Leager, maar niemand kan het laatste zetje geven.
71'
Voorzet Hanni op Teodorczyk, maar doelman Bossut vangt zijn kopbal.
70'
Wissel in bij RSC Anderlecht -> Uroš Spajić
70'
Wissel uit bij RSC Anderlecht -> Dennis Appiah
70'
Nog ruim twintig minuten - houdt Anderlecht het vol?
67'
Teodorczyk wordt met een mooi steekballetje vrijgezet, maar via het lichaam van Bossut gaat hij achter. Grote kans gemist.
64'
Gueye vliegt op een voorzet vanaf rechts af, maar mist hem net. Het vroege storen van Zulte is terug en opnieuw effectief.
63'
Doelpuntenmaker Bruno eraf voor Trebel, die toch wat verdedigender is ingesteld. Erkent Weiler het gevaar van de tegenstander?
62'
Wissel in bij RSC Anderlecht -> Adrien Trebel
62'
Wissel uit bij RSC Anderlecht -> Massimo Bruno
62'
Meïté verdedigt nog maar eens nonchalant uit. Zulte komt met de schrik vrij, het gaat net goed.
59'
Boeckx verwerkt een voorzet onvoldoende en heeft mazzel dat Hamalainen geen kracht achter zijn inzet krijgt. Zulte heeft het geloof weer terug.
56'
Gueye is aan een sterke invalbeurt bezig. Nu speelt hij zichzelf weer knap vrij. Zijn schot wordt door Boeckx gevangen.
55'
Hamalainen maakt een rommeltje van het uitverdedigen. Meïté redt hem. Aan de overkant ontstaat meteen een goede kans: Gueye heeft hem voor het intrappen maar Nuytinck brengt net op tijd redding. Wat gebeurt hier allemaal?!
53'
Doelpunt voor SV Zulte Waregem, 3:2 door Mbaye Leye
Honderdste doelpunt van Leye in de Jupiler Pro League! De spits schiet de strafschop koeltjes in de hoek. We hebben weer een wedstrijd, de frivoliteiten van Anderlecht blijken ietwat voorbarig.
51'
Invaller Gueye versiert een strafschop! Mbodj is buitengewoon dom bezig door Gueye aan zijn shirt te trekken onder het oog van de arbiter. Als hij het shirt bijna helemaal uitgetrokken heeft fluit die voor een penalty.
49'
Dalsgaard met een slechte voorzet. Leye maakt een gefrustreerd gebaar. Zulte moet zich heel snel gaan oprichten als het dit nog een spannende wedstrijd wil maken.
48'
In alle consternatie zou haast vergeten worden dat Mühren gewisseld is. De rest van zijn optreden kan eigenlijk ook vergeten worden. Geen beste beurt van de Nederlander.
46'
Doelpunt voor RSC Anderlecht, 3:1 door Youri Tielemans
Is dit een voortijdige beslissing? Zulte is helemaal niet wakker bij het begin van de tweede helft. Teodorczyk levert knap werk door Tielemans vrij voor het doel te zetten en de jongeling schiet hem keurig binnen.
46'
Wissel in bij SV Zulte Waregem -> Babacar Gueye
46'
Wissel uit bij SV Zulte Waregem -> Robert Mühren
46'
45'

Even ademen.. We hebben een geweldige eerste helft gezien. Nog voor de wedstrijd goed en wel van start was had Leye hem al in het net liggen. Zulte speelde de eerste twintig minuten geweldig voetbal, maar daarna werd Anderlecht sterker. Hanni liet de 1-1 aan tekenen. De Brusselaars stapelden vanaf dat moment kans op kans en rusten verdiend met een 2-1 voorsprong doordat Bruno op slag van rust scoorde.
45'
45'
Waar het voetbal steeds beter wordt, geldt het omgekeerde voor het veld. Dat kan na rust echt problemen opleveren. Een voorzet van Teodorczyk is slecht, waarmee een grote mogelijkheid is afgewend.
43'
Beide ploegen hebben alweer een gevaarlijke aanval gehad sinds het doelpunt van Anderlecht. Dit is een hele boeiende pot voetbal.
42'
Doelpunt voor RSC Anderlecht, 2:1 door Massimo Bruno
Nu is dan eindelijk raak. Hanni zet Bruno vrij en die maakt geen fout: 2-1.
40'
Het middenveld van Zulte bevat veel spelers die graag de oplossing voetballend zoeken. Bij tijd en wijle levert dat oogstrelende passing op, maar de keerzijde is dat de bal ook al een paar keer op knullige wijze is ingeleverd. Het maakt in ieder geval dat dit een boeiende, open wedstrijd is.
37'
Reuzenkans Anderlecht! Chipciu zet voor, Hanni maait finaal over de bal heen, Tielemans krijgt de bal daarom. Hij mikt toch vrij ruim over. Tielemans leek verrast door de misser van zijn ploegmaat.
36'
Even een uitbraak van de bezoekers. Voorzet van Leye mist iedereen, Hamalainen haalt er nog een corner uit. Kaya slingert hem voor het doel, maar Anderlecht vangt het gevaar goed op.
33'
Weer Bossut! De sluitpost staat sterk te keepen en houdt nu weer een krachtige inzet van Chipciu uit zijn kooi. Zulte weer even met alle hens aan dek nu.
32'
Grote kans Anderlecht! Meïté aarzelt en daardoor kan Bruno alleen naar het doel. De hoek is moeilijk en Bossut redt.
31'
Gele kaart voor Alexandru Chipciu (RSC Anderlecht)
De buitenspeler trekt aan het shirt van de mee opgekomen Hamalainen. Geel is op zijn plaats.
29'
Chipciu probeert het uit de draai. De aanname is in orde, maar hij is uit balans. Bal zeilt hoog over.
27'
We zien tot dusver een boeiende pot voetbal. Zulte schoot uit de startblokken, maar de gelijkmaker heeft het momentum toch bij de thuisploeg gebracht.
24'
Obradović legt een voorzet mooi bij de tweede paal neer, Chipciu is er net te laat bij om 2-1 in te glijden. De thuisclub put moed uit deze treffer.
22'
Doelpunt voor RSC Anderlecht, 1:1 door Sofiane Hanni
En de gelijkmaker! Een hoge bal komt via Mbodj tot bij Hanni, die knap opendraait en de bal hard achter Bossut knalt. De bordjes in evenwicht halverwege de eerste helft.
21'
Mühren levert de bal knullig in. De Volendammer kan zijn stempel nog niet echt drukken in het verder goed draaiende collectief.
18'
Nu gevaar van Anderlecht! Hanni krijgt de bal op twintig meter, haalt uit, maar Bossut kan de bal toch verwerken. Tielemans laat de bal even later lopen voor een hoekschop, maar krijgt die tot zijn verbazing niet. Herhalingen wijzen het gelijk van Tielemans uit.
17'
Coopman komt uit een hoekschop tot schieten, maar zijn inzet wordt ternauwernood geblokt. Zulte speelt momenteel gewoon beter dan de gastheer.
15'
Goed werk van Hanni! Hij brengt de bal twee keer voor het doel, maar twee keer staat er niemand voor het doel klaar om binnen te schieten.
13'
Coopman met goed werk! De jongeling van Zulte speelt enkele tegenstanders uit. Zijn voorzet bereikt net geen medespeler.
12'
Ook aan de overkant een hoekschop, ook aan de overkant is die niet geweldig uitgevoerd.
10'
Bruno stoort goed en verovert de eerste corner. De trap van Tielemans is echter gevaarloos.
9'
Er is nog niet lang gespeeld, maar Zulte komt overduidelijk niet om enkel tegen te houden. Vooralsnog speelt de ploeg van Dury het betere voetbal hier.
6'
Chipciu geeft voor, Bossut plukt echter. Leuke openingsfase hier!
4'
Antwoord van de thuisploeg: Teodorczyk maakt zich los en schiet. Er stond een paars shirt erg vrij en de doelman pakt zijn schot betrekkelijk eenvoudig.
2'
Doelpunt voor SV Zulte Waregem, 0:1 door Mbaye Leye
Sensatie! De eerste sluiptrekking is direct raak! Leye komt op rechts aan de bal, draait even naar binnen en schiet loepzuiver binnen in de hoek! Nu al 0-1!
1'
Aanvang wedstrijd Anderlecht schiet ons op weg. De thuisploeg, in paars-wit, van rechts naar links. Zulte Waregem is gehuld in een wit tenue.
De gasten van vanmiddag wonnen in 2013 uit bij Anderlecht. De andere veertien keer bleef er minstens een punt in Brussel. De spelers staan in de huddle, we gaan bijna beginnen.

Opvallend bij Anderlecht is het feit dat met Nicolae Stanciu en Adrien Trebel twee spelers zijn geslachtofferd door de Zwitserse coach René Weiler, die beginnen allebei op de bank. Achterin staat wel Bram Nuytinck op zijn vertrouwde plek. Hij moet ervoor zorgen dat Robert Mühren aan de overkant niet zijn eerste goal voor Zulte Waregem maakt. In de selectie van Francky Dury komen we nog een bekende tegen. Onur Kaya, voormalig speler van Vitesse, begint op het middenveld. Davy De fauw kan door een blessure niet in actie komen en doelman Kenny Steppe, bekend van sc Heerenveen, is na een fout verleden week uit de selectie gelaten. De wedstrijd in de Belgische hoofdstad is van belang voor de titelrace: Club Brugge staat drie punten voor Anderlecht en vijf voor Zulte. De regerend kampioen speelt later op de dag uit bij Lokeren. Over een half uur zal de wedstrijd aanvangen - Nicolas Laforge zal arbiter van dienst zijn. In zijn vorige wedstrijd deelde hij zeven gele kaarten uit. Of hij weer zo scheutig gaat zijn, zullen we straks merken. Volg deze Belgische topper LIVE op Voetbal.com!

Met Zulte Waregem heeft zich in België nog een uitdager gemeld voor de voetballende aristocratie van onze zuiderburen, de paarswitte grootmacht Anderlecht. Nadat in de laatste twee seizoenen de titel werd behaald door AA Gent en Club Brugge, is het nu Zulte Waregem dat nadrukkelijk aan de poort klopt. Zondagmiddag wacht de onderlinge confrontatie in het Astridpark. Jan Willem Spaans zal verslag doen.

Anderlecht moet weer gaan scoren
Op zich gaat het Anderlecht goed De Brusselse formatie is sinds eind november ongeslagen – de laatste verliesbeurt was een 3-2 nederlaag in het Regenboogstadion van Zulte. Echter speelde de ploeg van de Zwitserse oefenmeester René Weiler de leiderspositie kwijt door twee doelpuntloze gelijkspelen – kampioen Club Brugge voert nu ook de rangschikking aan. Moest het ook in eigen huis misgaan tegen de West-Vlaamse bezoekers, kruist ook Zulte, dat op twee punten volgt, over Anderlecht heen. Het zal moeten vertrouwen op doelpunten van Łukasz Teodorczyk, de Poolse topscorer van de Jupiler Pro League.

Zulte in opmars onder ‘Foppe van België’
De trainer van Zulte Waregem, Francky Dury, laat zich eenvoudig met Foppe de Haan vergelijken. Al sinds 1990 is hij in verschillende rollen betrokken bij het voetbal in de stad en nu heeft hij er een serieuze subtopper van gemaakt. Hoewel een landstitel op dit moment toch nog een stap te ver lijkt, zit het er dik in dat Dury zijn ploeg met beperkte middelen toch weer Europa inloodst. Zulte moet het wel zonder Davy De fauw stellen, de vleugelverdediger die we in Nederland kennen van Roda JC raakte eerder in de week geblesseerd. Een interessant duel is er nochtans wel – bij Anderlecht mag Bram Nuytinck namelijk proberen om de nieuwe aanwinst Robert Mühren af te stoppen.

In België wordt zoals bekend een play-offsysteem gehanteerd: over vijf wedstrijden worden de bovenste zes ploegen losgekoppeld en hun puntenaantallen gehalveerd. Daarna treffen ze elkaar tweemaal in de strijd om de titel. In die zin wordt er zondagmiddag eigenlijk in plaats van een zespuntenwedstrijd een wedstrijd om anderhalf punt gespeeld – er tenminste van uitgaande dat beide ploegen niet volledig inzakken en de klassering in de topzes wel vasthouden. Omdat koploper Club Brugge naar Lokeren moet en het daar traditioneel eenvoudig heeft, is een overwinning voor beide ploegen hoe dan ook cruciaal om in het spoor van de lijstaanvoerder te blijven.