1:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Bogdan Stancu 19. / Penalty
1 : 1 Torinfos in de Ticker Admir Mehmedi 57. / Schot met links

90'
Zwitserland behield in de tweede helft meer de rust en kwam dankzij een fraai schot van Mehmedi op gelijke hoogte. Uiteindelijk was het meer plichtmatig spelen wat beide landen deden. Omdat Roemenië en Zwitserland nu allebei nog kans hebben de volgende ronde te bereiken.
90'
90'
Gele kaart voor Breel-Donald Embolo (Zwitserland)
In zijn ijver om de bal te halen is Embolo te laat met zijn tackle. De scheidsrechter vindt de overtreding te hard en geeft daarom een gele kaart.
90'
Wissel in bij Zwitserland -> Shani Tarashaj
90'
Wissel uit bij Zwitserland -> Xherdan Shaqiri
90'
De tijd tikt weg en deze wedstrijd in Groep A stevent af op een gelijkspel.
88'
Het is Roemenië dat nu aanzet voor een doelpunt. Het zal echter hinken op twee gedachten en niet al te veel risico weg willen geven. Een punt nu en een zege in de laatste speelronde zou ook voldoende moeten zijn.
86'
Beide landen wisselen. Zwitserland heeft eigenlijk aan het punt voldoende, terwijl Roemenië een overwinning goed kan gebruiken om zicht te houden op de volgende ronde.
83'
Wissel in bij Roemenië -> Florin Andone
83'
Wissel uit bij Roemenië -> Bogdan Stancu
83'
Wissel in bij Zwitserland -> Michael Lang
83'
Wissel uit bij Zwitserland -> Blerim Džemaili
79'
Op deze manier lijkt een doelpunt van Zwitserland een kwestie van tijd. Roemenië krijgt de bal moeilijk weg en staat achterin lang niet meer zo zeker te verdedigen.
76'
Gele kaart voor Dragoş Grigore (Roemenië)
De speler van Roemenië krijgt geel voor een overtreding op Embolo op de rand van het strafschopgebied. Hij tikt de invaller op zijn voet van achteren.
76'
Rodríguez is vandaag de enige verdediger bij Zwitserland waar de tegenstander er niet langs komt. De speler van Wolfsburg is zowel verdedigend als aanvallend sterk bezig.
74'
De bal is vrijwel continu in het bezit van Zwitserland. Het gaat er echter om wat ze met de bal doen en dat is niet voldoende om gevaarlijk te worden. Roemenië oogt daarentegen in de omschakeling wel dreigend.
71'
Het is niet de wedstrijd van Shaqiri. De bewegingen van de speler van Stoke City ogen wel gevaarlijk, maar het heeft geen rendement. Bovendien is hij slordig in de passing.
69'
Roemenië komt steeds meer onder druk te staan. Alleen is Zwitserland in de passing voorin niet scherp genoeg.
67'
Wat opvalt is dat de verdediger van Roemenië nadrukkelijk op buitenspel spelen. Tot nu toe gaat dat goed, want elke keer als ze dat doen zijn ze daarin succesvol.
65'
Daar is alsnog de komst van Embolo, waarvan het onzeker is waar zijn toekomst ligt. José Mourinho zou achter de diensten van de jonge aanvaller aan zitten.
63'
Wissel in bij Zwitserland -> Breel-Donald Embolo
63'
Wissel uit bij Zwitserland -> Haris Seferović
62'
Na een uur spelen is de batterij bij Rat leeg en wordt hij naar de kant gehaald.
62'
Wissel in bij Roemenië -> Steliano Filip
62'
Wissel uit bij Roemenië -> Răzvan Raţ
60'
Shaqiri probeert een vrije trap vanaf twintig meter ineens op doel te schieten. Zijn bal gaat weliswaar over de muur, maar verdwijnt over het doel van Roemenië.
59'
De bondscoach van Zwitserland stond net op het punt om Embolo in te brengen als stormram. Hij is nu dus weer gaan zitten.
57'
Doelpunt voor Zwitserland, 1:1 door Admir Mehmedi
Mehmedi met een pegel in de verre hoek. De bal valt perfect voor zijn linkervoet. Vanaf twaalf meter is de keeper van Roemenië kansloos op het schot dat aan de binnenkant van het zijnet valt.
55'
Zwitserland komt een stuk moeilijker van de eigen speelhelft af dan de eerste helft. Roemenië zet verder vooruit druk om zelf niet in de problemen te komen.
52'
Bijna een eigen doelpunt! Torje brengt een hoge bal ineens terug voor het doel. Daarbij gaat Djourou bijna in de fout. Met zijn tenen raakt de verdediger de bal aan en tot zijn opluchting stuitert die net naast het eigen doel.
50'
Gele kaart voor Granit Xhaka (Zwitserland)
Xhaka is te laat met zijn ingreep, maar raakt zijn tegenstander niet. Săpunaru maakt slim gebruik van het been van Xhaka en gaat daar met een duik overheen.
50'
Zwitserland lijkt de tweede helft met iets meer geduld te spelen dan na het tegendoelpunt in de eerste helft.
49'
Shaqiri omspeelt knap de buitenspelval van Roemenië. Net op het moment dat hij met links wil schieten, blokkeert een Roemeen zijn schot richting doel.
47'
Het eerste balcontact van Hoban is een bal die per toeval voor zijn voeten valt. De invaller schiet de bal nogal wild voorlangs, terwijl hij op tien meter van het doel stond.
46'
Een wijziging aan de kant van Roemenië, maar Zwitserland vindt het nog niet nodig om te wisselen.
46'
Wissel in bij Roemenië -> Ovidiu Hoban
46'
Wissel uit bij Roemenië -> Mihai Pintilii
46'
45'
Zwitserland begon overtuigend aan de eerste helft. Het was de bovenliggende partij en kreeg via Seferović twee opgelegde kansen om op voorsprong te komen. Een fout van Lichtsteiner betekende echter een strafschop tegen en een voorsprong van Roemenië. Uiteindelijk mag Zwitserland niet klagen met 1-0, aangezien de Roemenen ook nog de paal raakten.
45'
44'
Zwitserland heeft het aardig lastig achterin als de aanvallers van Roemenië in balbezit zijn. Schär, Lichtsteiner en Djourou zijn al enkele malen op het verkeerde been gezet.
42'
Roemenië gokt puur op de counter. Zwitserland moet het spel maken en in de omschakeling willen de Roemenen razendsnel counteren. Bij deze stand ontstaat er na rust steeds meer ruimte voor Roemenië.
39'
Dzemaili krijgt een prima kopkans. Lichtsteiner haalt aan de rechterkant nog net een bal en geeft die hoog voor. Vanaf elf meter mikt Dzemaili de bal met zijn hoofd naast.
37'
Gele kaart voor Claudiu Keșerü (Roemenië)
36'
Roemenië heeft het achterin wat meer onder controle. Spelers als Shaqiri en Seferović komen niet meer zo makkelijk in balbezit. Bovendien hebben zij weinig afspeelmogelijkheden door het compact houden van de Roemenen.
33'
Rodríguez legt aan voor een vrije trap op een kleine dertig meter. De bal ligt perfect voor een linkspoot. De verdediger kiest de hoek van de keeper, die daar de bal eenvoudig vangt.
31'
Zo was Zwitserland tot het doelpunt de bovenliggende partij. Alleen zijn de grootste kansen voor Roemenië. De Zwitsers mogen niet klagen dat de Roemenen de voorsprong nog niet verdubbeld hebben.
28'
De paal! Vanuit een indraaiende vrije trap van Roemenië blijft de bal na een kleine scrimmage liggen in het strafschopgebied. Săpunaru krijgt daardoor de kans om te schieten. Zijn schot ketst af op de buitenkant van de paal. Sommer was al geklopt.
26'
Chipciu met een gevaarlijke actie aan de linkerkant. Hij zet Lichtsteiner op het verkeerde been en zoekt vanaf de zijkant de verre hoek. Zijn bal draait net voor het doel van Zwitserland langs.
25'
De spelers van Zwitserland hebben nu al haast, terwijl ze nog ruim een uur hebben om de schade te herstellen.
24'
Gele kaart voor Alexandru Chipciu (Roemenië)
Een te harde overtreding van de Roemeen. Met gestrekt been probeert hij de bal van Xhaka af te pakken, maar raakt daarbij de middenvelder.
22'
Gele kaart voor Andrei Prepelită (Roemenië)
20'
Schär! Het duel begint steeds leuker te worden. Vanaf dertig meter neemt de verdediger de bal vol op de schoen. De keeper van Roemenië tikt de inzet nog net onder de lat weg.
20'
Een doelpunt uit het niets voor Roemenië. Er leek niets aan de hand voor Zwitserland, bovendien was er voor Lichtsteiner geen aanleiding om vast te houden. Naast de rechtsback stond namelijk nog een teamgenoot.
19'
Doelpunt voor Roemenië, 1:0 door Bogdan Stancu
Sommer is kansloos op de bal van Stancu. Hij stuurt de keeper naar de rechterhoek en plaatst zelf het leder vlak achter de linkerpaal.
18'
Strafschop voor Roemenië!! Chipciu gaat met de bal de zestien in en wordt daar naar de grond getrokken. De scheidsrechter staat er met zijn neus bovenop en bestraft de overtreding van Lichtsteiner.
16'
Weer net niet voor Seferović! De spits wordt door een teamgenoot vrij tegenover de keeper gezet. Met links schiet hij in, maar het been van de keeper brengt redding. Ook in het eerste duel liet Seferović de nodige kansen liggen.
15'
Zwitserland is de betere van de tweede in het eerste kwartier. Roemenië komt nauwelijks aan de bal en geeft de tegenstander veel ruimte op het middenveld.
12'
Zoals gebruikelijk is het Rodríguez bij Zwitserland die voor het gevaar over de linkerkant zorgt. De linksback komt graag mee op, dat is ook zijn kwaliteit. De speler van Wolfsburg staat niet voor niets in de belangstelling van Real Madrid en Arsenal.
10'
De weersomstandigheden zijn prima voor een lekker potje voetbal. De zon schijnt in Parijs en ook de grasmat ligt er ogenschijnlijk goed bij.
7'
Seferović! De spits van Eintracht Frankfurt verschaft zichzelf uitstekend ruimte in het strafschopgebied. De aanvaller gaat voor een geplaatst schot in de verre hoek, maar mikt rakelings langs voor hem de verkeerde kant van de paal.
5'
Een rommelige openingsfase in het stadion van Paris Saint-Germain. Beide ploegen proberen het tempo hoog te houden, maar dat gaat ten koste van de kwaliteit van de passing.
3'
Dzemaili wil vanaf twintig meter op doel schieten. Hij heeft ook de ruimte voor een schot, maar raakt de bal verkeerd. De Zwitser speelt vandaag overigens zijn vijftigste interland.
1'
Torje laat direct zien waarom hij vandaag wel in de basis staat. Met een flinke rush over de rechterkant zorgt de aanvaller voor gevaar. Een verdediger van Zwitserland verwerkt nog net de voorzet.
1'
Zwitserland heeft de bal in beweging gebracht voor de eerste helft.
1'
Na de overwinning op Albanië (1-0) ziet bondcoach Vladimir Petković geen reden om zijn basis te veranderen. Blerim Dzemaili speelt zijn vijftigste interland voor Zwitserland, slechts zeven Zwitsers gingen hem daarin voor.

De beslissing van Petković om geen wijzigingen aan te brengen betekent wederom een basisplek voor Haris Seferović en Admir Mehmedi bij Zwitserland. Het grote talent Breed-Donald Embolo moet daardoor opnieuw genoegen nemen met een plek op de bank.

Roemenië heeft maar liefst vier wijzigingen doorgevoerd na de 2-1 nederlaag tegen Frankrijk. Ovidiu Hoban, Nicolae Stanciu, Adrian Popa en Florin Andone hebben allemaal hun basisplek moeten afstaan. Alexandru Chipciu, Gabriel Torje, Claudiu Keșerü en Andrei Prepelită mogen het daardoor nu laten zien tegen Zwitserland.

Beide ploegen stonden in totaal twaalf keer tegenover elkaar. Zowel Zwitserland als Roemenië stapte in die duels vijf keer als winnaar van het veld.
De tweede speelronde van het EK in Frankrijk is alweer aangebroken. Dat betekent dat in sommige poules al beslissingen kunnen vallen. Zo kan Zwitserland vanavond een grote stap zetten tijdens het duel met Roemenië. Ongeveer een uur voor de aftrap zijn de opstellingen van dit duel te vinden onder de knop wedstrijddetails.

Zwitserland
De Zwitsers zijn goed aan het EK begonnen, maar hadden daar wel enig fortuin bij nodig. De wedstrijd tegen Albanië stond vol van de fouten en in het teken van de broers Xhaka. Het enige doelpunt van het duel viel al in de eerste vijf minuten door een doelpunt van centrale verdediger Fabian Schär. Maar het was vooral aan doelman Yann Sommer te danken dat Zwitserland geen tegendoelpunt hoefde te incasseren. Tegen Roemenië zal Zwitserland beter voor de dag moeten komen. Overigens is het bij een overwinning zeker van deelname aan de volgende ronde.

Roemenië
De Roemen zijn tegen Zwitserland minimaal een punt nodig om uitzicht te houden op een kans voor de volgende ronde. Tegen Frankrijk bood Roemenië knap weerstand. Frankrijk was weliswaar de bovenliggende partij en kwam via Olivier Giroud op voorsprong, maar Roemenië liet zich niet eenvoudig verslaan. Het leek zelfs aanspraak te maken op een punt door de gelijkmaker van Bogdan Stancu. Een wonderschoon doelpunt van Dimitri Payet vlak voor tijd heeft er echter voor gezorgd dat Roemenië zich een nederlaag nauwelijks kan veroorloven.

Xhaka
De speler van wie het meeste wordt verwacht tijdens deze wedstrijd is Granit Xhaka. De middenvelder maakte onlangs voor ruim veertig miljoen euro de overstap van Borussia Mönchengladbach naar Arsenal. In zijn eerste EK-duel liet Xhaka al zien over een geweldig inzicht en techniek te beschikken. In deze wedstrijd zal hij zijn ploeg wederom op sleeptouw moeten nemen voor een positief resultaat.