16:30 uur
Feyenoord
0:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Joris Mathijsen 29. / Kopbal  (Tonny Vilhena)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Daryl Janmaat 76. / Schot met rechts  (Graziano Pellè)

90'
Feyenoord zet een grote stap richting de voorronde van de Champions League. De Rotterdammers waren vandaag goed in vorm, terwijl PSV het volledig liet afweten. De Eindhovenaren zijn alleen gevaarlijk geweest vanuit een vrije trap.
90'
88'
Een mooie aanval van PSV. Via Wijnaldum en de hak van Depay komt de bal bij Arias uit. De rechtsback kan dan vrij uithalen, maar heeft teveel tijd nodig. Daardoor krijgt Kongolo de mogelijkheid om in te grijpen.
86'
PSV zal er nog hard aan moeten trekken om van de vijfde plek af te komen. Anders zou het tegenvallende seizoen verlengd worden met play-offs, waar het twee tegenstanders moet zien te verslaan.
83'
Het publiek uit Rotterdam laat zich luidkeels horen. Zojuist werd ook trainer Koeman toegezongen, die dat zichtbaar waardeerde. Het thuispubliek is muisstil en staat verslagen naar het duel te kijken.
80'
Pelle! De Italiaan zet bijna zijn eigen naam op het scorebord. De spits kopt een voorzet goed naar de grond, maar Zoet laat zien een prima keeper te zijn.
76'
Doelpunt voor Feyenoord, 0:2 door Daryl Janmaat
Een geweldig doelpunt van de rechtsback. Pelle legt de bal klaar voor de opstomende verdediger en die vuurt de bal in de rechterbovenhoek. Zoet duikt wel, maar is volledig kansloos.
76'
Gele kaart voor Santiago Arias (PSV Eindhoven)
Wederom is Kongolo het slachtoffer. Ditmaal is Arias de dader en hij krijgt daarvoor een gele kaart.
73'
Wissel in bij Feyenoord -> Jean-Paul Boëtius
73'
Wissel uit bij Feyenoord -> Ruben Schaken
73'
Feyenoord omsingelt langzaam het strafschopgebied van PSV. Het speelt geduldig rond en probeert de thuisploeg naar voren te lokken.
71'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
71'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Adam Maher
69'
Feyenoord begint de controle over de wedstrijd langzaam te verliezen. PSV speelt een stuk scherper en het publiek gaat er nu ook achter staan.
68'
Mathijsen heeft al een gele kaart op zak en speelt met vuur. Een verstandige beslissing van Koeman om de doelpuntenmaker naar de kant te halen.
67'
Wissel in bij Feyenoord -> Sven van Beek
67'
Wissel uit bij Feyenoord -> Joris Mathijsen
65'
Gele kaart voor Lex Immers (Feyenoord)
Een pittige tackle van Immers. Hendrix omspeelt met een handige beweging de middenvelder, die op dat moment de tackle al inzette. Immers neemt daarbij de benen van Hendrix mee. Het gaat nu hard met de kaarten.
63'
Feyenoord laat het na om nog een doelpunt te maken. Immers legt breed op Pelle, die zich daarna vast draait. Uiteindelijk ontvangt De Vrij de bal en die schiet hard op de vuisten van Zoet.
62'
Gele kaart voor Georginio Wijnaldum (PSV Eindhoven)
De middenvelder van PSV is te laat met zijn tackle op Kongolo. Wijnaldum geeft de verdediger van Feyenoord een heupworp en gaat daarvoor in het boekje van scheidsrechter Kuipers.
61'
Mulder met een goede redding namens Feyenoord. Depay legt vanaf links aan voor een vrije trap en schiet ineens op doel. De bal is hard, maar gaat door het midden. De vuisten van Mulder voorkomen een doelpunt.
58'
Gele kaart voor Joris Mathijsen (Feyenoord)
De verdediger van Feyenoord voorkomt een counter van PSV. Dat doet Mathijsen door de benen onder het lichaam van Arias weg te haken. De rechtsback kreeg een flinke tik van Mathijsen.
57'
Het publiek begint steeds vaker te fluiten. Sommige spelers van PSV weten niet waar met de bal heen te moeten en kiezen dan veelal voor het tikje terug op doelman Zoet.
53'
Kuipers laat het spel zoveel mogelijk doorlopen. De scheidsrechter geeft waar nodig voordeel en is ook niet vies van een goed fysiek duel. Vooral PSV heeft moeite om de duels te winnen.
48'
Kongolo verstapt zich en grijpt naar zijn linkerknie. Er moeten verzorging aan te pas komen, maar de verdediger van Feyenoord lijkt wel verder te kunnen.
46'
Wijnaldum komt door aan de rechterkant en legt de bal goed en laag voor het doel. Daar had dan Locadia moeten staan, maar de spits is in geen velden of wegen te bekennen.
46'
45'
Samenvatting eerste helft PSV mag blij zijn dat het slechts 0-1 staat in Eindhoven. Feyenoord is veel beter dan de thuisploeg en had al vaker moeten scoren. Graziano Pelle kreeg twee goede mogelijkheden om te scoren.
45'
45'
Wat een kans! Pelle laat een perfecte kans op de 2-0 liggen. De spits staat bij een voorzet volledig vrij en hoeft alleen zijn voet tegen de bal te zetten. Hij mist het leder volledig.
44'
Gele kaart voor Jürgen Locadia (PSV Eindhoven)
Na een scrimmage in de zestien is de spits veel te met zijn tackle op Martins Indi. Het gebeurde onder de neus van scheidsrechter Kuipers.
42'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Joshua Brenet
42'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jetro Willems
42'
Vooralsnog werkt de 5-4-1 formatie van Feyenoord prima. PSV weet het de verdediging van Feyenoord niet lastig te maken.
40'
Willems ligt met een blessure op de grond. Hij moet behandeld worden door de verzorger en op het eerst oog zie het er niet goed uit voor de linksback van PSV.
37'
Hendrix is de volgende speler van PSV die een duidelijke waarschuwing krijgt. De verdediger van de thuisploeg geeft Immers een vervelende beuk in de rug.
35'
De sfeer wordt vooralsnog gemaakt door de fans van Feyenoord. Het publiek van PSV is vrij stil en fluit af en toe bij een foute pass.
32'
Feyenoord blijft de druk opvoeren en speelt beter dan PSV. De Eindhovenaren waren in het begin scherp, maar worden nu redelijk overlopen door de gasten uit Rotterdam.
29'
Doelpunt voor Feyenoord, 0:1 door Joris Mathijsen
Feyenoord komt terecht op voorsprong. Vilhena brengt de bal vanuit een vrije trap voor het doel. Mathijsen koopt de bal voor de keeper tegendraads in en is daarmee trefzeker voor Feyenoord.
27'
Zoet schreeuwt hard 'los' bij een corner en komt boven iedereen uit. De keeper laat de bal echter los. Gelukkig voor hem stond Ruiz naast hem om de bal weg te trappen.
24'
Immers! De middenvelder van Feyenoord is het dichts bij een doelpunt tot nu toe. Vanaf twintig meter krijgt Immers de ruimte om uit te halen. De bal gaat rakelings langs de linkerpaal. Ditmaal wist Pelle dus wel een teamgenoot te vinden.
23'
Pelle oogt alles behalve gelukkig in de voorhoede van Feyenoord. Het lukt de Italiaanse vooralsnog niet om met zijn teamgenoten te combineren.
19'
Zoet voorkomt een doelpunt! Schaken ging alleen op de keeper af. De goalie van PSV is echter uiterst attent en maakte het de aanvaller dusdanig lastig dat Zoet zelfs de bal verovert buiten zijn eigen strafschopgebied.
17'
Pelle met de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. Willems wil de bal wegwerken, maar uiteindelijk belandt het leder voor de voeten van de Italiaan. Een gedrukt schot verdwijnt in de handen van Zoet.
16'
Het begin van deze wedstrijd is aantrekkelijk te noemen. Beide ploegen proberen aan te vallen. Maar bij zowel PSV als Feyenoord is de eindpass alles behalve goed op dit moment. Daardoor nog geen grote kansen in Eindhoven.
13'
Waar PSV in de eerste minuten scherp oogde, daar drukt Feyenoord de thuisploeg nu naar achteren. De Rotterdammers lijken het spel onder controle te krijgen.
11'
Feyenoord begint onder het toeziend oog van bondscoach Louis van Gaal iets meer uit haar schulp te kruipen. Pelle is al een paar keer aangespeeld, maar de Italiaan helpt voorlopig vooral PSV aan balbezit.
8'
Hiljemark krijgt een preek van Kuipers. De middenvelder van PSV houdt Vilhena aan het shirt vast en voorkomt daarmee een mogelijk snelle tegenaanval van Feyenoord. Kuipers houdt de kaarten voorlopig op zak.
5'
Feyenoord is in de eerste vier minuten nog niet in balbezit geweest op de speelhelft van PSV. De Eindhovenaren laten zien volledig voor de drie punten te gaan. Het kan immers over Vitesse heen op de ranglijst.
2'
PSV oogt scherp in het begin van deze wedstrijd. Het troeft Feyenoord af in de onderlinge duels en laat zien aanvallende intenties te hebben. Dat ziet het publiek in Eindhoven graag.
1'
Welkom bij de topper tussen PSV en Feyenoord. Een wedstrijd die vanwege meerdere aspecten interessant is. Mijn naam is Robin Tibbe en ik doe vandaag verslag van dit eredivisieduel. Zoals gebruikelijk beginnen we met de voorbeschouwing en gaan we daarna over naar het liveverslag. De opstellingen zijn via 'wedstrijddetails' te vinden. Fijne wedstrijd gewenst!

Twee
Feyenoord vecht op dit moment voor de tweede plek op de ranglijst. Dat geeft recht op deelname aan de voorronde van de Champions League. Bij een overwinning lijken de Rotterdammers zo goed als zeker van die plek. Bij een nederlaag ziet het echter concurrent FC Twente tot op één punt naderen en zijn er daarna nog twee wedstrijden te spelen.

Play-offs
PSV staat momenteel op de hatelijke vijfde plek. Als het daar eindigt, is het op de play-offs voor Europees voetbal aangewezen. Het zal echter alles op alles zetten om bij de eerste vier te komen en zodoende Europa League te spelen. Een overwinning is daarom meer dan welkom. Bij een zege gaan de Eindhovenaren over nummer vier Vitesse heen.

Kampioenschap
Het resultaat van deze wedstrijd is niet alleen van belang voor PSV en Feyenoord, maar ook voor Ajax. De Amsterdammers kunnen vandaag kampioen worden. Mochten de Amsterdammers in eigen huis winnen van ADO Den Haag en Feyenoord laat punten liggen, dan is Ajax twee speelronden voor het einde van de competitie kampioen van de Eredivisie. Dat zal voor de vierde keer op rij zijn.