FC Dordrecht
0:0
geen

90'
Dordrecht was in de eerste helft de betere, maar in het tweede bedrijf maakte Go Ahead het meeste aanspraak op een doelpunt. Het had daar ook een paar prima kansen voor, maar een zege zat er niet in. Het gelijkspel is een terechte afspiegeling van deze wedstrijd.
90'
90'
Het publiek schreeuwt Go Ahead nog een laatste keer naar voren.
90'
De blessuretijd bedraagt minimaal drie minuten.
89'
De verdedigers van beide elftallen kiezen nu iets eerder voor de lange bal om gevaar te voorkomen. Brandts vertelt zijn spelers dat ze naar de klok moeten kijken.
86'
Van Haaren krijgt een klein buitenkansje om Dordrecht toch de drie punten te bezorgen. Hij schiet een vrije trap echter hoog over het doel van Cummins.
85'
Reimerink gokt vooralsnog te veel op eigen succes. Hij zoekt telkens de ruimte voor een schot, maar slaagt daar niet echt in.
83'
Gele kaart voor Jeffrey Fortes (FC Dordrecht)
De rechtsback van Dordrecht is te laat met zijn tackle en gaat daarom als eerste in het boekje van de scheidsrechter.
83'
Booy kijkt een beetje onrustig toe vanaf de zijlijn. Hij weet dat een zege in de lucht hangt, maar wil met de twee nederlagen in het achterhoofd ook niet te veel risico nemen.
80'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Fernando Lewis
80'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Lesly de Sa
80'
Wat een kans! Van der Linden geeft een voorzet vanaf rechts perfect op maat voor het doel. Daar komt Schalk inglijden, maar de aanvaller raakt de bal niet goed genoeg om de voorzet tot doelpunt te promoveren.
79'
De fans voelen dat een overwinning vanavond mogelijk is. Ze beginnen steeds harder te schreeuwen als Go Ahead Eagles in de aanval is.
76'
Het begint er steeds meer op te lijken dat de supporters vandaag genoegen moeten nemen met een doelpuntloos gelijkspel. Beide ploegen slagen er gewoonweg niet in om een echte kans af te dwingen.
73'
Reimerink! De invaller helpt een enorme kans omver. Hij vergeet de bal goed mee te nemen richting Kurto en geeft daarom Fortes de kans zijn fout te herstellen. Voor het doel stond De Sa vrij.
73'
De controle ligt volledig bij Go Ahead Eagles, maar de thuisploeg doet daar te weinig in. Het slaagt er niet in om echt druk uit te oefenen op FC Dordrecht. De bezoekers kruipen langzamerhand naar voren toe.
69'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Jules Reimerink
69'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Peter van Ooijen
66'
Kolder! De aanvaller van Go Ahead Eagles staat vogelvrij in de zestien van FC Dordrecht. De spits is haastig en besluit ineens te schieten, waardoor Kurto in staat is om knap redding te brengen. Afgeven op Schalk was de beste optie geweest.
65'
Van Ooijen met een harde uithaal. De middenvelder zet zijn tegenstander op het verkeerde been en waagt vervolgens met links een poging. Via de handen van Kurto gaat de bal over de achterlijn.
65'
De sfeer is op deze zaterdagavond uitstekend in Deventer. Het publiek staat massaal achter de ploeg en vrijwel elk stoeltje is bezet in de Adelaarshorst. Zo hoort zaterdagavondvoetbal te zijn.
62'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Rick ten Voorde
62'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Mart Lieder
61'
Een pijnlijk kopduel voor Lieder. De spits van FC Dordrecht komt in aanraking met het hoofd van Vriends. Hij gaat direct naar de kant, de wissel stond al klaar.
60'
Cummins gaat bijna in de fout. Hij neemt een bal verkeerd aan, waardoor het leder weg schiet. Cummins is vervolgens net iets eerder bij het ronde object dan Lieder.
59'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Rihairo Meulens
59'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Everon Pisas
57'
Het elftal van Dordt-trainer Ernie Brandts staat volledig op de eigen speelhelft te verdedigen. Zelfs Lieder draagt zijn steentje bij om gevaar van Go Ahead te voorkomen.
54'
De thuisploeg blijft druk houden op de verdediging van FC Dordrecht. De promovendus geeft voorlopig niet toe. Het houdt achterin de ruimtes klein en voor Go Ahead is het lastig om in de buurt van de zestien te komen.
51'
FC Dordrecht moet in de eerste minuten van de tweede helft noodgedwongen achteruit. Go Ahead Eagles lijkt zo snel mogelijk een doelpunt te willen maken om wat rustiger te kunnen voetballen.
48'
Schalk met een aardige poging namens de thuisploeg. De linksbuiten krijgt de ruimte om richting het doel te lopen. Hij wordt bij zijn schot genoeg gehinderd, aangezien doelman Kurto met zijn voeten redding brengt.
48'
Nog altijd probeert Go Ahead Eagles van achteruit op te bouwen. Dat lukt echter niet omdat Dordrecht vroeg stoort. Wat daarna volgt is de gebruikelijk lange bal op Kolder.
46'
De Sa! Go Ahead komt bijna direct op voorsprong. Na een klutssituatie, waarin arbiter Braamhaar in de weg staat, heeft De Sa de ruimte om op te komen. Zijn poging verdwijnt net langs de verre paal.
46'
45'
De teams zijn aan elkaar gewaagd in deze wedstrijd. FC Dordrecht heeft het betere veldspel, terwijl Go Ahead de echte vechtlust heeft. Geen uitgespeelde kansen in de Adelaarshorst, maar Lieder had desondanks een treffer op zijn schoen liggen.
45'
43'
De meeste supporters lijken het tijd te vinden om een versnapering te halen. Op het veld gebeurt momenteel weinig en zo zijn ze de echte drukte voor. Het speltempo ligt vrij laag in de slotfase van de eerste helft.
40'
Kolder begint steeds meer ruimte te krijgen om in de bal te komen. De middenvelders staan soms echter nog te diep, waardoor een speler als Türüc niet aanspeelbaar is voor de fysiek sterke aanvaller.
37'
Lieder! De spits is het dichtst bij een doelpunt van iedereen tot nu toe. Lieder schuift de bal door de benen van Van der Linden richting de verre hoek. Het scheelt enkele centimeters, anders was het een doelpunt geweest.
35'
FC Dordrecht zoekt zoveel mogelijk de voetballende oplossing. Dat zorgt bij tijd en wijlen voor aardige combinaties. Daarnaast zetten de drie aanvallers van de bezoekers de verdedigers van Go Ahead Eagles vanaf het begin vast.
32'
Gosens probeert het met een bekeken schuiver. De middenvelder ziet Lieder de bal controleren en keurig terugleggen op de rand van het strafschopgebied. Met links plaatst Gosens de bal net langs de verkeerde kant van de paal.
32'
Het veld in de Adelaarshorst heeft wonderbaarlijk weinig te lijden gehad onder de flinke regen tijdens het duel met FC Groningen. Toen ontstonden flinke plassen op het veld. Normaal gesproken gaat dat ten koste van de grasmat, maar dat is in Deventer niet het geval.
30'
In de eerste tien minuten van de wedstrijd had FC Dordrecht het betere van het spel. Zo langzamerhand trekt Go Ahead Eagles de wedstrijd naar zich toe en bepaalt de thuisploeg het tempo van de wedstrijd.
27'
Türüc stelt Kurto op de proef met een schot vanaf ongeveer dertig meter. Er zit genoeg kracht achter de poging van Türüc, maar de vuisten van de doelman voorkomen een eventueel doelpunt.
25'
Korte! Met een subtiele beweging tikt hij de bal langs Schenk heen. Vervolgens zoekt de dribbelaar met buitenkant rechts de verre hoek. Een aardige poging, maar wel in de handen van Cummins.
24'
Wat een heerlijke beweging van Türüc. De middenvelder zet Fortes te kijk langs de zijlijn. Vervolgens gaat hij in de zestien op zoek naar een strafschop en daar trap scheidsrechter Braamhaar niet in.
23'
Afgelopen weekeinde kwam Kolder niet in het spel voor omdat de pass naar hem werd onderbroken door een speler van Excelsior. Vandaag heeft hij al enkele malen gediend als een prima aanspeelpunt.
20'
Kolder moet zich even laten behandelen omdat hij met zijn hoofd in aanraking is gekomen met een tegenstander. Vorig seizoen hield de spits daar een flink blauw oog aan over, nu valt het mee.
17'
Van Overeem! De middenvelder van FC Dordrecht loopt kinderlijk eenvoudig door de verdediging van Go Ahead Eagles. Mede dankzij de loopactie van Lieder krijgt hij de mogelijkheid om te schieten, maar dat gebeurt te gehaast. De bal gaat over het doel van de thuisploeg.
17'
Go Ahead Eagles probeert vooral aan te vallen over de rechterkant. Daar gokt het op de snelheid van Ajax-huurling Lesley de Sa. Aan de linkerkant staat Schalk, maar die trekt van nature meer naar binnen.
15'
In het eerste kwartier is het niveau van de wedstrijd niet hoog te noemen. Nog te vaak gaat bij beide ploegen een aanvallende pass de mist in.
12'
Kurto! De Sa levert een perfecte voorzet af, maar een verdediger kopt de bal net voor Kolder weg. Vervolgens krijgt de spits alsnog een kant, maar is Kurto tijdig op de been om de bal weg te stompen. Een prima reflex van de goalie.
11'
Het is FC Dordrecht dat het hef in handen neemt. Bij Go Ahead Eagles laat de passing voorlopig nog te wensen over. Desondanks golft het spel redelijk op en neer.
7'
Schalk worstelt zich langs twee verdedigers van FC Dordrecht. Op de rand van het strafschopgebied ligt de bal goed voor zijn linker om uit te halen. De bal verdwijnt echter in de handen van Kurto.
7'
De spelers van FC Dordrecht laten zich niet snel gek maken als ze onder druk worden gezet. Het probeert ten alle tijden te blijven voetballen. Dat is ook wat het bestuur wil zien van de spelers van trainer Ernie Brandts.
4'
Een prachtige combinatie van FC Dordrecht. De verdediging van Go Ahead wist even niet waar het moest kijken en geeft noodgedwongen een corner weg aan de bezoekers. Die levert geen gevaar op voor de thuisploeg.
4'
Een rommelig begin van dit duel. Go Ahead probeert het spel te maken, maar krijgt nauwelijks de ruimte om op te bouwen. FC Dordrecht is echter slordig in de omschakeling, waardoor het spelbeeld onrustig is.
1'
Met enige vertraging is de wedstrijd begonnen. Go Ahead speelt in het traditionele geel/rode shirt, terwijl FC Dordrecht in het lichtblauwe uitshirt voor de dag komt in Deventer.
1'
De grensrechter lijkt een probleempje in het doel van Cummins gevonden te hebben. Onder in het net is een gat te zien, waar de bal met een beetje pech doorheen kan glippen. Het is dus even wachten op de terreinknecht.
Ontroerende beelden vlak voor de wedstrijd. Rene Beumer krijgt van tevoren een ereronde. Hij heeft niet lang meer te leven en tot op heden veel betekend voor de club. Een mooi gebaar van de club en de supporters aan het adres van Beumer, die zichtbaar aangeslagen is.
Go Ahead Eagles gaat in eigen huis op zoek naar de eerste punten van dit seizoen. Dat willen de Deventenaren doen tegen FC Dordrecht, dat op drie punten staat na twee duels. Mijn naam is Robin Tibbe en ik doe live verslag van deze wedstrijd. De opstellingen zijn te vinden onder de knop wedstrijddetails. Een fijne wedstrijd gewenst!

Pech
Het zat Go Ahead nog niet mee in de eerste twee duels van het seizoen. In het openingsduel met FC Groningen speelde de formatie goed voetbal en stond het geruime tijd met 2-0 voor. Het verslikte zich echter in de tegenstander en zag uiteindelijk een 2-3 zege voor FC Groningen op het scorebord staan. Tegen Excelsior wist het zelfs een 2-0 achterstand ongedaan te maken, maar incasseerde Go Ahead in de blessuretijd een strafschop. Daardoor trok Excelsior (3-2) alsnog aan het langste eind.

Laatste ontmoeting
Het is al even geleden dat de twee ploegen voor het laatst tegenover elkaar stonden in de Eredivisie. In het seizoen 1994/1995 waren beide ploegen voor het laatst tegelijkertijd op het hoogste niveau actief. De wedstrijd in Deventer eindigde in een 1-3 overwinning, terwijl de ploegen elkaar in Dordrecht in evenwicht hielden. Het laatste duel hanteert van het seizoen 2012/2013 in de play-offs van de Eredivisie. Ten koste van Dordrecht bereikte Go Ahead destijds de volgende ronde en uiteindelijk de Eredivisie.