SBV Excelsior
0:0
geen

90'
In een vrij kleurloos duel heeft Go Ahead één punt behaald in eigen huis tegen Excelsior: 0-0. Na de rust schoten de Eagles fel uit de startblokken en kreeg Glynor Plet twee schietkansen. Na die momenten kreeg zowel Excelsior als Go Ahead weinig kansen en was het vooral heel slordig.
90'
90'
Er worden nog drie minuten toegevoegd aan de tweede helft.
89'
Nog een paar minuten te spelen in Deventer. Een gelijkspel zou een terechte verhouding zijn van de wedstrijd.
86'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Kevin Vermeulen
86'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Daryl van Mieghem
86'
Schotje van Tom van Weert! De spits van Excelsior breekt door en schiet voorlangs het doel van Mickey van der Hart. De keeper kan rustig toezien hoe de bal langzaam naast gaat.
84'
Marnix Kolder op de paal! Uit een uitdraaiende corner van Jop van der Linden kopt invaller Kolder op de buitenkant van de paal. Daar was alsnog bijna de voorsprong voor Go Ahead.
83'
Het publiek in de Adelaarshorst gaat nog maar eens flink achter hun ploeg staan. Wie weet waar het toe zal leiden in de slotfase.
80'
De heren Marinus Dijkhuizen en Foeke Booy voeren even wat wijzigingen door. In de laatste tien minuten zal het aan de kant van Go Ahead vooral zoeken zijn naar de lange Marnix Kolder.
80'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Marnix Kolder
80'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Glynor Plet
80'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Alex Schalk
80'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Sander Duits
80'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Jeff Stans
80'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Adil Auassar
76'
Nu ook weer een mindere fase voor Go Ahead Eagles. In de vier wedstrijden lukte het Kowet pas één doelpunt te maken. Dit was een benutte penalty van Jop van der Linden in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag (1-0). Ook nu nog geen goals aan de zijde van Go Ahead.
73'
Excelsior lijkt bij deze stand de morele winnaar. Uit een slechte wedstrijd zou namelijk één punt gehaald kunnen worden en het verschil worden gehandhaafd.
70'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Jordan Botaka
70'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Ninos Gouriye
68'
Nog een kwart wedstrijd te spelen in de Adelaarshorst. Op de bank zitten bij beide teams wellicht aanvallende versterkingen. Bij Go Ahead kunnen Marnix Kolder en Alex Schalk voor doelpunten zorgen. Waar bij Excelsior Jordan Botaka en Carlo de Reuver wellicht wat extra stootkracht kunnen brengen.
66'
Ondertussen heeft doelman Mickey van der Hart van Go Ahead helemaal niets meer te doen. De thuisploeg is namelijk oppermachtig maar weet dit nog niet uit te drukken in grote kansen.
64'
Een blessurebehandeling bij Daryl van Mieghem (Excelsior), die op zijn knie wordt getikt door Van der Linden. De aanvaller aan Kralingse zijde lijkt door te kunnen gaan.
62'
De thuisploeg voelt zich krachtig en Foeke Booy brengt aanvallende middenvelder Jeffrey Rijsdijk in plaats van Lars Lambooij.
62'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Jeffrey Rijsdijk
62'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Lars Lambooij
59'
Gevaar voor het doel van Coutinho! Een paar voorzetten van Jop van der Linden zijn goed en zorgen voor onrust in de verdediging bij Excelsior. Met hangen en wurgen redden Coutinho en zijn maten het doel ternauwernood.
58'
Foeke Booy heeft zijn mannen op scherp gezet. Go Ahead wordt steeds gevaarlijker en is beter dan Excelsior op dit moment.
57'
Het aantal toeschouwers in de Adelaarshorst vanavond bedraagt 7.592.
54'
Weer een schot van Plet! Op aangeven van Wesley Verhoek schiet Plet net buiten het strafschopgebied op doel van Gino Coutinho. De nieuwbakken spits van Go Ahead ziet zijn schot opnieuw naast gaan.
53'
Gele kaart voor Adil Auassar (SBV Excelsior)
De eerste prent van dit duel is voor de middenvelder van Excelsior. Auassar kreeg geel vanwege het blokkeren van een vrije trap.
52'
Eerste schotkans via Plet! Eindelijk een aanval uit het boekje van coach Booy. Verhoek vindt Sven Nieuwpoort aan de rechterkant van het veld. De rechtsback legt prima voor richting Glynor Plet die vervolgens uit de draai net naast schiet.
49'
Intussen blijft Go Ahead het meeste balbezit houden. SBV Excelsior staat echter compact waardoor de Deventenaren de spitsen maar moeilijk weet te bereiken.
48'
Bij een gelijkspel blijft het verschil natuurlijk twee punten in het voordeel van de Kralingers. Dat betekent geen positieveranderingen in de ranglijst.
46'
De tweede helft is in gang gezet door de thuisploeg zonder wijzigingen aan beide kanten. Dat betekent dat de basiself van zowel Go Ahead als Excelsior aan de tweede helft mag beginnen.
46'
45'
Een teleurstellende eerste helft kent een ruststand van 0-0. Het spel van beide teams was slordig en de grootste kansen voor Go Ahead. Sander Duits wist twee maal van dichtbij niet te scoren en ook Wesley Verhoek lukte het niet Gino Coutinho te passeren. Tom van Weert schoot van dichtbij op de paal voor Excelsior.
45'
45'
Een schot van enorme afstand van Daryl van Mieghem zorgt voor problemen bij Mickey van der Hart. De goalie van Go Ahead kan de bal niet klemmen en ziet de bal over de achterlijn rollen.
42'
Zo vlak voor rust nog even opwinding in de Adelaarshorst. De kansen zijn er voor Go Ahead via Duits en Verhoek. Tocht lijkt het op een 0-0 ruststand af te stevenen.
40'
Grote kans voor Wesley Verhoek! Sjoerd Overgoor stuurt met een fantastische pass Verhoek diep. Coutinho komt goed uit, verkleint zijn doel en keert de inzet van Verhoek eenvoudig.
39'
Flipperkast in het strafschopgebied van Gino Coutinho! Via verdedigers van Excelsior komt de bal voor de voeten van Sander Duits. Doelman Coutinho is echter alert en grijpt de bal voor de voeten van Duits weg.
35'
Een doelpunt zou de wedstrijd openbreken. Op dit moment zit het namelijk muurvast. Beide ploegen durven weinig risico's te nemen omdat de gevolgen groot kunnen zijn.
31'
Go Ahead zet weer wat meer druk naar voren. Nu geeft Wesley Verhoek voor vanaf de linkerkant waar Plet bij de eerste paal staat. De huurling van Zulte-Waregem kan net niet bij de bal.
28'
Op dit moment hebben beide teams één goede mogelijkheid gehad. Go Ahead in de twaalfde minuut via Sander Duits en Excelsior via Tom van Weert zojuist in de 25e minuut. De concurrenten houden elkaar goed in evenwicht.
25'
Tom van Weert op de paal! Jop van der Linden (Go Ahead) schiet tegen Van Weert op die vervolgens met de bal het strafschopgebied binnenloopt. Van dichtbij probeert de spits het met een puntertje. De bal belandt in de korte hoek op de paal.
24'
Zowel Go Ahead als Excelsior speelt zeer slordig in het eerste kwart van de wedstrijd. Zodoende vallen er nog geen grote kansen te noteren in Deventer.
21'
Nieuweling Glynor Plet wordt niet goed bereikt. Na een aardig begin zakt Go Ahead Eagles nu wat in. Voorlopig profiteert Excelsior hier nog niet van.
17'
Nu het eerste wapenfeit van SBV Excelsior. Daryl van Mieghem ontvangt de bal na een slechte pass van Jop van der Linden. De bal komt aan de rechterkant van het strafschopgebied bij Ninos Gouriye. Zijn lage voorzet wordt vervolgens makkelijk gepakt door doelman Mickey van der Hart van Go Ahead.
15'
Zo hebben de bezoekers uit Rotterdam nog niets laten zien in het eerste kwartier. Go Ahead komt beetje bij beetje dichter bij het doel van keeper Gino Coutinho.
12'
Bijna 1-0 voor Go Ahead! Een mooie indraaiende vrije trap van Jop van der Linden wordt doorgekopt door Bart Vriends en bijna bij de tweede paal benut door Sander Duits. Zijn inzet van dichtbij verdwijnt in het zijnet. Het gevaar van de trap van Van der Linden wordt maar weer eens getoond.
10'
Deniz Türüç is weer terug in het veld en ziet dat zijn team in de eerste tien minuten de overhand heeft. Tot kansen heeft het echter nog niet geleid in de Adelaarshorst.
9'
Blessurebehandeling bij Deniz Türüç nadat hij een sliding inzet op de bal en in aanraking komt met Bas Kuipers (SBV Excelsior). Türüç heeft last van zijn linkerbovenbeen en moet even naar de kant.
7'
Het plan van Foeke Booy is duidelijk. Buitenspelers Deniz Türüç en Wesley Verhoek moeten Glynor Plet van zoveel mogelijk goede voorzetten voorzien. Telkens als een van de 'wingers' de bal ontvangt wordt er vrijwel direct gezocht naar de lange Plet.
5'
De eerste corner is voor de thuisploeg nadat de verdediging van Excelsior een vrije trap op grote afstand van Jop van der Linden verwerkt. De daaropvolgende hoekschop leidt tot niets.
4'
In de beginfase is het balbezit voor de thuisploeg. Kowet controleert het spel en Excelsior aast op de counter.
1'
De wedstrijd in de Adelaarshorst is begonnen! Het belang van deze wedstrijd is groot. Bij winst van Excelsior wordt het gat tussen beide teams vergroot tot vijf punten. Als Go Ahead wint passeert het team de Rotterdamers.
1'
De spelers van beide teams betreden het veld van de Adelaarshorst. De wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en Excelsior zal binnen enkele minuten beginnen!
Glynor Plet gaat zijn basisdebuut maken voor Go Ahead Eagles en vervangt spits Marnix Kolder. Bij SBV Excelsior start Daryl van Mieghem, dit gaat ten koste van Jordan Botaka. De overige spelers zijn dezelfde als in de vorige wedstrijd.

Van harte welkom bij de wedstrijd Go Ahead Eagles – SBV Excelsior in de 21e speelronde. Het duel in de onderste regionen van de Eredivisie wordt om 18.30 uur afgetrapt. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal deze dinsdagavond live verslag doen van de wedstrijd in Deventer. De opstellingen worden rond de klok van half zes gepresenteerd onder het kopje wedstrijddetails.

Go Ahead Eagles
De nummer veertien van de ranglijst staat voor een belangrijke avond. Bij een overwinning passeren de Deventenaren namelijk tegenstander SBV Excelsior. In de Adelaarshorst moet het team van coach Foeke Booy het gaan doen zonder Mawouna Amevor. De rechtsback viel afgelopen zaterdag in het met 2-0 verloren duel bij FC Groningen al na twintig minuten uit. De vervanger op zijn positie zal Sven Nieuwpoort zijn.

In de transferperiode verzekerde Kowet zich van twee nieuwe spelers. Wesley Verhoek wordt voor een half jaar gehuurd van Feyenoord en speelde al enkele wedstrijden voor de Trots aan de IJssel. Vorige week werd ook nog Glynor Plet aan de selectie toegevoegd. De spits wordt voor een half jaar gehuurd van zijn Belgische werkgever Zulte-Waregem. Plet viel afgelopen weekend een kwartier voor tijd in en kan vanavond zijn thuisdebuut maken. Tegenover de komst van deze twee voorhoedespelers stond het vertrek van Tije ten Den en Fernando Lewis. Eerstgenoemde vertrekt op huurbasis naar FC Oss, Lewis gaat uitkomen voor FC Dordrecht.

Het team van Marinus Dijkhuizen speelde vorige week bloedeloos gelijk tegen NAC Breda (0-0). De voorsprong op Go Ahead Eagles bedraagt daardoor twee punten. Daarmee staan de Rotterdamers op een dertiende plaats. De vooruitzichten zijn alleen niet zo goed. Excelsior won pas twee van de twaalf ontmoetingen in Deventer. Zodoende is Excelsior een van de favoriete tegenstanders van Go Ahead Eagles.

Coach Dijkhuizen kan nog niet beschikken over aankoop Cedric Badjeck en Toni Varela. Eerstgenoemde kwam deze week over van FC Utrecht. Varela is al terug van de Afrika Cup maar zit nog niet bij de selectie. De goals zullen waarschijnlijk weer moeten komen van het topscoordersduo: Jeff Stans en Tom van Weert. Beide spelers maakten tot dusver zes doelpunten in de Eredivisie.

Balans
In de tweede speelronde ontmoetten Excelsior en Go Ahead elkaar in Rotterdam. De thuisploeg won met 3-2. Dat duel wordt vooral herinnerd door de prachtige hakgoal van Jordan Botaka, het doelpunt van doelman Erik Cummins (GAE) en de benutte penalty in de negentigste minuut door Excelsior-aanvoerder Sander Fischer. De laatste editie van Go Ahead Eagles – Excelsior dateert van 1986. De thuisploeg won met 1-0 door een doelpunt van Michel Boerebach. De man die tegenwoordig functioneert in de rol van assistent-trainer bij Go Ahead.

Leidsman vanavond is Jeroen Manschot, hij wordt geassisteerd door Rob van de Ven en Freek Vandeursen. Manschot had ook al de leiding over de heenwedstrijd in Rotterdam.

Veel plezier bij de wedstrijd Go Ahead Eagles – SBV Excelsior!