19:45 uur
Willem II
1:3
0 : 1 Torinfos in de Ticker Stijn Wuytens 21. / Kopbal  (Freek Heerkens)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Samuel Armenteros 57. / Schot met links  (Robbie Haemhouts)
0 : 3 Torinfos in de Ticker Samuel Armenteros 74. / Schot met links
1 : 3 Torinfos in de Ticker Oussama Tannane 77. / Schot met links  (Iliass Bel Hassani)

90'
Een fluitconcert voor Heracles na het laatste fluitsignaal. De ploeg verliest voor de negende keer dit seizoen en blijft hekkensluiter. In de tweede helft drukte Armenteros zijn stempel op de wedstrijd door tweemaal te scoren tegen zijn oude club. Tannane tekende met een fraai schot voor de eretreffer van Heracles.
90'
90'
Toch nog een megakans voor Heracles! De bal verschijnt op enkele meters van het doel voor de voeten van Linssen, maar hij schiet wild over.
90'
De blessuretijd is minimaal drie minuten. Het zal voor de eindstand weinig uit gaan maken.
87'
Daarmee is direct de laatste wissel ingezet. Er zijn nog drie minuten te spelen inclusief blessuretijd.
86'
Prachtig moment. De wedstrijd is beslist en Streppel haalt Armenteros naar de kant voor Braber. De man van de wedstrijd en oud-Heraclied krijgt een staande ovatie van de Almelose supporters. Prachtig gebaar van de fans van Heracles!
86'
Wissel in bij Willem II -> Robert Braber
86'
Wissel uit bij Willem II -> Samuel Armenteros
83'
Wissel in bij Willem II -> Charlton Vicento
83'
Wissel uit bij Willem II -> Ben Sahar
82'
Goede actie van Tannane, maar zijn schot wordt nog net geblokkeerd door een Willem II'er.
81'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Dragan Paljić
81'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Thomas Bruns
80'
Mooi om te zien: De supporters die zojuist nog van plan waren huiswaarts te keren, komen nu het stadion weer binnenwandelen.
78'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:3 door Oussama Tannane
Wordt het dan toch nog spannend? Tannane haalt van buiten het strafschopgebied fraai uit en vindt de korte hoek.
76'
Groepjes Heracles-supporters kunnen het niet meer aanzien en besluiten het stadion met nog ruim een kwartier aan speeltijd te verlaten.
75'
Doelpunt voor Willem II, 0:3 door Samuel Armenteros
Het is over en uit in Almelo. Na een ingooi van Heerkens kopt invaller Andrade door op Armenteros. De Zweed heeft een mooie lichaamsbeweging in huis en schiet vervolgens simpel binnen.
74'
Met nog een ruim kwartier te spelen moet er veel gebeuren, wil Heracles nog een punt uit het vuur slepen. De ploeg kijkt al minutenlang toe hoe Willem II de bal rondspeelt. Van een offensief is nog geen sprake.
71'
Wissel in bij Willem II -> Bruno Andrade
71'
Wissel uit bij Willem II -> Terell Ondaan
70'
Ook Willem II wisselt. De teleurstellend spelende Ondaan gaat naar de kant voor Bruno Andrade
69'
Niet Weghorst, maar middenvelder Joey Pelupessy gaat naar de zijkant. Met Avdic en Weghorst heeft Heracles nu twee 'bomen van spitsen' in de voorste linie staan. De opdracht is duidelijk: Pompen of verzuipen.
68'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Denni Avdić
68'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Joey Pelupessy
66'
Heracles gaat zo nogmaals wisselen. Avdic zal zijn rentree gaan maken voor de Almeloërs de Zweedse aanvaller komt in de ploeg voor Weghorst. Spits voor spits dus.
64'
Kans voor Armenteros. De snelle spits dribbelt zich vrij in het strafschopgebied en haalt vanaf de links snoeihard uit. Telgenkamp behoedt Heracles echter voor een nog grotere achterstand.
62'
Stegeman besluit de verdedigend ingestelde Cziommer naar de kant te halen en brengt met Iliass Bel Hassani een aanvallende middenvelder.
62'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Iliass Bel Hassani
62'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Simon Cziommer
58'
Gele kaart voor Thomas Bruns (Heracles Almelo)
58'
Gele kaart voor Robbie Haemhouts (Willem II)
Haemhouts maakt een overtreding en schenkt Heracles daarmee een vrije trap op een gevaarlijke plek. Cziommer mist echter.
57'
Doelpunt voor Willem II, 0:2 door Samuel Armenteros
Hij heeft zijn doelpunt te pakken: Oud-Heraclied Samuel Armenteros. De Zweed wordt de diepte ingestuurd en schuift met links binnen. Uit respect voor zijn oude werkgever juicht de doelpuntenmaker niet, maar door zijn treffer komt het linkerrijtje dichtbij voor Willem II.
56'
Overigens moet Lamprou uitkijken met de tijd die hij rekt bij zijn doeltrappen. De goalie kreeg al een vermaning van Van de Graaf.
56'
Nu is het aan de andere kant Weghorst die centimeters te kort komt om een lage voorzet van Linssen in te glijden. Heracles rammelt aan de poort.
54'
Wat de supporters van Willem II betreft, mag scheidsrechter Van de Graaf nu al affluiten voor het einde van de wedstrijd. Er is sprake van feeststemming bij de 400 fans uit Tilburg en dat is te horen ook!
53'
Oefff! Terell Ondaan laat zich voor het eerst dit duel van zijn positieve kant zien. De aanvaller passeert zijn directe tegenstander en geeft halfhoog voor. Wuytens komt net een stap te kort om de wedstrijd in het slot te gooien.
50'
In de eerste minuten van het tweede bedrijf worden de aanvallende intenties van Heracles duidelijk. De ploeg zal moeten scoren, daarom is Denni Avdic, herstelt van een blessure, begonnen aan zijn warming-up.
46'
De teams zijn ongewijzigd aan de tweede helft begonnen.
46'
45'
Het is rust in Almelo, waar Heracles tot het openingsdoelpunt van de bezoekers de betere partij was. De thuisploeg vergat haar kansen af te maken en kreeg daarvoor de deksel op de neus in de 21e minuut. Wuytens kopte een voorzet van Heerkens namelijk fraai binnen. Daardoor staat het 0-1 tijdens de theepauze.
45'
45'
Bij het ingaan van de extra speeltijd (één minuut) wordt Sahar de diepte in gestuurd door Peters. De Israëlier controleert knap, maar zijn schot vanuit lastige positie kan nog net worden gekeerd door Telgenkamp.
44'
De slotfase van de eerste helft breekt aan. Kan Heracles nog voor de gelijkmaker tekenen voor de theepauze?
43'
Linssen! De kleine linksbuiten van de thuisploeg verschijnt bij een voorzet voor het doel, maar is net niet lang genoeg om de bal richting mee te geven. Daardoor vliegt de kopbal over.
41'
Weghorst moet behandeld worden na een onbesuisde actie van Jonas Heymans. Als de spits van Heracles opgelapt is, ligt binnen o-time ook Jordens Peters op de grond. De aanvoerder van Willem II laat zich eveneens behandelen.
35'
Thomas Bruns lijkt een overtreding te maken, maar mag toch door in de linkerhoek. De middenvelder trekt vervolgens naar binnen en hoopt Tannane te bereiken bij de tweede paal, maar Lamprou onderschept de bal.
33'
Als het de thuisploeg dan toch weet te lukken, slaagt Cziommer er bijna in Linssen vrij te zetten voor Lamprou. De steekpass van de Duitser wordt nog net met een sliding verdedigd door Willem II.
30'
Heracles heeft de laatste minuten veel moeite met de druk van Willem II op de laatste linie. De thuisploeg komt nog amper over de middenlijn.
29'
Willem II'er Samuel Armenteros laat zich voor het eerst zien. Na een goede actie weet de oud-aanvaller van Heracles ploeggenoot Ben Sahar net niet te bereiken. Telgenkamp kan het leer vangen.
26'
Kansje Willem II. Een vrije trap van Wuytens belandt op het hoofd van Messaoud, maar vanuit een lastige positie kopt de middenvelder in de handen van Telgenkamp.
25'
Tijdens de eerste 25 minuten is Heracles absoluut niet de mindere partij. Feit is wel dat de hekkensluiter van de Eredivisie met 0-1 achter staat. Als de Tukkers wat beter met de eigen kansen waren omgegaan, was een voorsprong ook mogelijk geweest.
23'
Linssen nu met de mogelijkheid om de gelijkmaker aan te tekenen. Nadat Weghorst de diepte in is gestuurd komt de vleugelaanvaller goed onder de spits, maar zijn schot wordt nog net geblokkeerd. Wel een corner voor Heracles.
21'
Doelpunt voor Willem II, 0:1 door Stijn Wuytens
Waar Heracles-aanvaller nog zeuren bij scheidsrechter Van de Graaf om een strafschop, gaat Willem II via Freek Heerkens ten aanval. De rechtsback die in de warming-up te horen kreeg dat hij in de basis zou beginnen, legt de bal fraai op het hoofd van Stijn Wuytens, die knap in de verre hoek kopt.
20'
Ook Dennis Telgenkamp heeft zijn eerste redding achter de rug. De goalie van Heracles neemt het zekere voor het onzekere door een vrije trap van Ali Messaoud weg te boksen.
18'
Goede kans Heracles! Tannane zet uitstekend door en haalt de achterlijn, waar hij besluit laag voor te geven op de instormende Linssen. Laatstgenoemde glijdt de bal, gehinderd door een Willem II-verdediger, in het zijnet.
16'
Goede pass van routinier Simon Cziommer in de diepte op Bryan Linssen. De kleine aanvaller maakt de verkeerde keuze door te kappen, waardoor Heracles 'slechts' een corner krijgt.
13'
Als Willem II de bal heeft, probeert de ploeg via een zorgvuldige opbouw de weg vooruit te vinden. Vooralsnog heeft Heracles de organisatie echter goed staan, waardoor de Tilburgers amper gevaar kunnen stichten.
10'
Voorzet van Mark-Jan Fledderus komt bij de eerste paal. De 1.97 meter lange Wout Weghorst komt echter net te kort om de bal in te koppen, waarna Lamprou vangt.
8'
Eerste dreigende moment voor het doel van Willem II. Oussama Tannane is zijn directe tegenstander de baas na een goede actie van Jeroen Veldmate. Vervolgens schiet hij in de korte hoek, waar Kostas Lamprou redding brengt. De doelman heeft de bal niet klem, maar Wout Weghorst kan niet profiteren.
6'
De supporters van de thuisploeg hebben er zin in. Het is nog geen moment stil geweest in Almelo. De trommel en het gezang van de fans is goed te horen.
4'
Het duel in het Polman Stadion begint ietwat aftastend. Er is nog geen ploeg die het heft in handen durft te nemen.
2'
Willem II kreeg tijdens de warming-up een aderlating te verwerken. Frank van der Struijk viel geblesseerd uit en moest worden vervangen door Freek Heerkens.
1'
Scheidsrechter Edwin van de Graaf heeft voor het eerst op zijn fluitje geblazen. We zijn begonnen op het kunstgras in Almelo!
1'
Voorbeschouwing:
Goedenavond beste voetbalsupporters,
Ik heet u van harte welkom bij het duel tussen Heracles Almelo en Willem II, oftewel dat tussen de hekkensluiter en de nummer twaalf op de klassementsladder van de Eredivisie. Voor de thuisploeg zal het – zoals trainer John Stegeman het zei – een nieuwe finale zijn in de strijd tegen degradatie. De bezoekers uit Tilburg, die vooralsnog een frisse indruk maken bij hun terugkeer op het hoogste niveau, kunnen op hun beurt een stap zetten naar de subtop op de ranglijst. Mijn naam is Joey Knobben en ik zal u op de hoogte houden van de laatste gebeurtenissen in Almelo.

Stegeman repte twee weken geleden voor het treffen van Heracles met NAC Breda over de 27 finales die zijn ploeg nog te wachten stond. De club uit Overijssel had op dat moment zeven wedstrijden verloren en een negatief record was op komst. In de eerste ‘finale’ werden de Brabanders met 6-1 opgerold, waarna een week later op bezoek in De Kuip met 2-1 werd verloren van Feyenoord. Hoewel de situatie voor de Tukkers nog altijd niet rooskleurig is, is het vertrouwen terug bij de spelersgroep en de aanhang. De derde finale tegen Willem II moet ervoor zorgen dat de nummer laatst van de Eredivisie de aansluiting gaat vinden met onder meer FC Dordrecht.

Bij Willem II is de sfeer ongetwijfeld heel wat anders. De club uit Tilburg promoveerde vorig seizoen en draait vooralsnog prima mee op het hoogste niveau. De derby tegen NAC Breda werd met een 2-1 zege afgesloten en met twaalf punten uit negen wedstrijden heeft de ploeg van trainer Jurgen Streppel er bijvoorbeeld maar vijf minder dan nummer twee Ajax. De Tricolores kunnen met een zege in het Polman Stadion het linkerrijtje binnenwandelen.

Kijkend naar de geschiedenis tussen beide clubs zal een zege een hels karwei worden voor Willem II. Van de achttien voorgaande ontmoetingen werden er tien gewonnen door Heracles, terwijl de Tilburgers pas vijfmaal zegevierden. De laatste keer dat Willem II won van Heracles was in het seizoen 2007/08. Destijds wonnen de Brabanders in het Koning Willem II-stadion met 2-1. Tevens won Willem II nog nooit in het Polman Stadion.

De wedstrijd in Almelo begint om 19.45 uur. Zodra de opstellingen bekend zijn, kunt u deze vinden onder het kopje ‘Wedstrijddetails’.