PSV
1:3
0 : 1 Torinfos in de Ticker Jürgen Locadia 7. / Schot met rechts
0 : 2 Torinfos in de Ticker Memphis Depay 10. / Schot met rechts
1 : 2 Torinfos in de Ticker Bruno Andrade 40. / Schot met links  (Terell Ondaan)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Memphis Depay 76. / Penalty

90'
Uiteindelijk mag PSV van geluk spreken dat het met 1-3 wint. In de tweede helft kreeg Willem II voldoende kansen om minimaal gelijk te maken. Door twee knullige momenten van Lamprou staat echter de overwinning van PSV op het scorebord.
90'
90'
De spelers van Willem II gebruiken hun laatste krachten om niet tegen een grotere nederlaag aan te lopen.
90'
We gaan nog even door in Tilburg, de blessuretijd bedraagt vier minuten.
90'
Luuk de Jong komt bij een voorzet in botsing met Meul en houdt daar flinke pijn aan over. De spits besluit toch op te staan en verder te spelen.
88'
Het is nu wachten op het eindsignaal van Blom. Willem II kan met tien man niet het gevaar creëren wat het grotendeels wel heeft gedaan in de tweede helft.
85'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Florian Jozefzoon
85'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Memphis Depay
84'
Depay produceert een wilde poging vanaf de zestien. De bal gaat ruim over het doel van Meul heen.
81'
Na lange tijd in de regen te hebben gespeeld, begint de zon door te komen in Tilburg.
80'
Wissel in bij Willem II -> Ricardo Ippel
80'
Wissel uit bij Willem II -> Ben Sahar
80'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
80'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jürgen Locadia
80'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Marcel Ritzmaier
80'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Adam Maher
76'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:3 door Memphis Depay
De international schiet de bal hard en laag in. Meul zit er nog bij, maar kan niet voorkomen dat Depay zijn tweede treffer van de wedstrijd mag noteren.
75'
Tweede doelman Meul komt in het veld en mag met de strafschop beginnen.
75'
Wissel in bij Willem II -> David Meul
75'
Wissel uit bij Willem II -> Bruno Andrade
74'
Rode kaart voor Kostas Lamprou (Willem II)
De keeper legt Wijnaldum neer in het strafschopgebied en krijgt daarvoor de rode kaart en een strafschop tegen. Dat lijkt toch zwaar gestraft door Blom.
73'
Andrade! De doelpuntenmaker schiet hard op het doel vanuit een vrije trap. Zoet heeft grote moeite om het leder te keren.
71'
De verzorger van Willem II heeft het probleem verholpen en de lens weer op de goede plaats gezet. De goalie hervat het spel.
70'
Lamprou lijkt bij de scheidsrechter aan te geven dat er iets mis is. Het lijkt erop alsof de keeper een lens mist, of dat de lens is verschoven.
68'
Gele kaart voor Jordens Peters (Willem II)
De centrale verdediger van Willem II legt Locadia over het been. In de ogen van Blom komt hij te wild inglijden en gaat daarom in het boekje van de arbiter.
68'
Maher heeft de bal voor het inschieten. Wijnaldum brengt de bal met gevoel voor het doel. Maher schiet echter tegen Cornelisse op, waardoor Willem II ontsnapt aan een tegendoelpunt.
66'
Wissel in bij Willem II -> Charlton Vicento
66'
Wissel uit bij Willem II -> Terell Ondaan
65'
Ondaan ligt met kramp op het veld en loopt erg moeilijk. Het ziet er naar uit dat hij de wedstrijd niet kan vervolgen.
64'
Andrade probeert in duel te komen met Hendrix in plaats met Bruma. De jonge verdediger laat zich makkelijker als draaischijf gebruiken, waardoor Andrade eerder met het gezicht naar het doel komt te staan.
61'
Gele kaart voor Bruno Andrade (Willem II)
Weer is Maher het slachtoffer van zijn eigen goede actie. De middenvelder kruist behendig voor Andrade langs. Die besluit daarom Maher neer te tikken en incasseert daardoor een gele kaart.
61'
Ondaan is een ware plaag voor de spelers van PSV. Hij is niet langer alleen maar aan de rechterkant te vinden. De rappe aanvaller probeert zo af en toe ook door het centrum te snijden en dat levert gevaarlijke momenten op in de achterhoede van PSV.
59'
PSV heeft nog niks te vertellen gehad in de eerste helft. Het is slechts sporadisch over de middenlijn geweest en dat moet toch een pijnlijke constatering zijn voor de Eindhovenaren.
57'
En weer een kans voor Willem II! Haemhouts draait net zo vrij zoals Andrade dat in de eerste helft deed. Op het moment dat hij wil schieten valt Haemhouts achterover en schiet met links de bal in de handen van Zoet.
56'
Goede combinatie tussen Messaoud en Ondaan. Eerstgenoemde schiet vervolgens op doel. De poging van Messaoud vormt geen gevaar voor de goalie van PSV.
56'
De verdedigers van PSV worden slordiger in de passing. Zo levert Bruma nu kinderlijk eenvoudig de bal in bij een aanvaller van Willem II. Daardoor brengt het zichzelf in de problemen.
54'
Wat een kans! Sahar kopt de bal goed terug voor het doel, waarna het voor Wuytens een kwestie van binnen werken is. Hij besluit echter vanaf drie meter van het doel te koppen en werkt de bal recht in de handen van Zoet.
53'
PSV heeft meer moeite dan in de eerste helft om in de buurt van het strafschopgebied van Willem II te komen. De thuisploeg staat verder van het eigen doel af te verdedigen.
50'
Gele kaart voor Ali Messaoud (Willem II)
Maher draait eenvoudig weg bij de middenvelder, waarna Messaoud in de achtervolging moet. Alleen met een tackle lukt het hem nog om Maher tot stoppen te brengen. Dat wordt bestraft met een gele kaart.
49'
Ondaan met een snoeiharde voorzet. Daar heeft Zoet de nodige moeite mee. Hij wil de bal pakken, maar ziet het object via zijn armen weer richting het veld gaan. De rebound gaat daarna ruim over het doel van PSV.
48'
Messaoud levert een aardige vrije trap af. Vanaf 25 meter zoekt hij de linker bovenhoek, maar Zoet ziet tot zijn opluchting de bal naast het doel verdwijnen.
46'
De meeste supporters zoeken hun plek nog op, terwijl er al weer is afgetrapt in Tilburg. Door de regen zitten sommigen niet droog tijdens de wedstrijd. De onderste rijen zijn dan ook leeg in de tweede helft.
46'
45'
Door twee grote fouten bij Willem II stond PSV al snel op een 0-2 voorsprong. Vervolgens zakte de wedstrijd in en lag het speltempo laag. Willem II leek niet bij machte om wat te doen, maar is vlak voor rust toch terug in de wedstrijd gekomen.
45'
45'
Ondaan! Zoet moet alle zeilen bijzetten om een schot van Ondaan uit het doel te houden. De vleugelaanvaller probeert het vanaf de rechterkant met een streep, maar heeft niet het gewenste geluk.
44'
Willem II begint tegen het einde van de eerste helft toch wat gevaarlijker te worden. Voor het thuispubliek is het te hopen dat ze die lijn na de theepauze kunnen voortzetten.
42'
Het doelpunt zorgt voor een tijdelijke opleving bij Willem II vlak voor rust. Wellicht kunnen de Tilburgers voor rust nog een keer toeslaan. PSV even met de rug tegen de muur.
40'
Doelpunt voor Willem II, 1:2 door Bruno Andrade
Plotseling is Willem II terug in de wedstrijd. Ondaan geeft vanaf de rechterkant laag voor. Dan krijgt Andrade de tijd om de bal aan te nemen en richting het doel te draaien. Vanaf vijf meter schiet Andrade raak.
37'
Het blijft een moeizame wedstrijd om naar te kijken. PSV dat niet hoeft aan te vallen en Willem II dat het niet lukt om aan te vallen.
33'
Depay kapt een speler uit en krijgt daardoor naar zijn mening voldoende ruimte om aan te leggen. De poging, die vanaf ruim dertig meter komt, gaat ongevaarlijk naast het doel van Willem II.
30'
Blom deelt de eerste serieuze waarschuwing uit aan Peters. De aanvoerder van Willem II kegelde aan de zijlijn Locadia tegen de vlakte.
28'
De vroege en ruime voorsprong van PSV komt de wedstrijd niet ten goede. De bezoekers hebben voornamelijk het balbezit en doen het rustig aan. Dat is begrijpelijk, want het hoeft geen risico meer te nemen. Willem II is niet bij machte om wat terug te doen.
24'
De supporters van de thuisploeg geven de hoop nog niet op. Ze blijven achter de ploeg staan, hoewel ze ook zien dat Willem II vrij kansloos is tegen PSV.
21'
Andrade met een aardige poging. De aanvaller van Willem II verschaft zichzelf ruimte in de zestien om vervolgens te schieten. De poging van Andrade wordt nog net geblokt door een PSV-verdediger.
21'
Dit lijkt een eenvoudige wedstrijd voor PSV te worden. Als het nog net iets scherper wordt, is de kans groot dat het na dit weekeinde bovenaan staat in de Eredivisie.
18'
De Jong! De spits profiteert van slap verdedigen van Willem II en komt dan voor Lamprou te staan. De Jong schiet echter tegen de uitkomende goalie aan. De rebound is vervolgens voor Depay, maar hij schiet het leder naast.
18'
De aanvallers van Willem II komen lengte te kort om hoge ballen te winnen van de verdediging van PSV. Desondanks blijven de Tilburgers het met hoge ballen voor het doel proberen.
16'
PSV heeft de volledige controle over de wedstrijd. Het houdt de bal eenvoudig in de ploeg en wordt door Willem II nauwelijks iets in de weg gelegd.
14'
Streppel staat druk te coachen langs de zijlijn. Maar als zijn spelers zulke fouten maken als bij de tegentreffers, dan valt daar niet tegenop te praten door de trainer.
11'
Zo speelt PSV heel slim in de openingsfase. Bij balverlies laat het Willem II komen en zakt het met vrijwel iedereen terug op de eigen speelhelft. Bij een foutje zijn de Eindhovenaren er vervolgens razendsnel vandoor op de counter.
10'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:2 door Memphis Depay
En wederom geeft Willem II een doelpunt cadeau. Op het middenvelder staat een speler van de thuisploeg niet op te letten. Met een verkeerde terugspeelbal speelt hij Depay alleen op Lamprou af en die is kansloos op de inzet van de vleugelspeler.
8'
Zo is de inspanning van Willem II in de eerste minuten al vrij snel teniet gedaan door een slordige fout van Lamprou, die in de voorbereiding ook al moeilijkheden kende.
7'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:1 door Jürgen Locadia
Wat een grote fout van Lamprou. De huurling van Feyenoord komt buiten zijn doel uit vanwege een lange bal. Zijn aanname is zeer slordig, waarna Locadia de bal van de voet plukt en in een leeg doel raak schiet.
7'
Een prima begin van Willem II. Het zit kort in de duels en geeft PSV aanvallend zo weinig mogelijk ruimte. Dat kunnen ze echter geen negentig minuten volhouden.
3'
De Tilburgers houden de druk er op in de openingsfase. De middenvelders van PSV krijgen geen centimeter de ruimte om aan aanvallen te denken.
1'
De intenties van Willem II worden in de eerste minuut duidelijk. Op basis van wilskracht proberen een resultaat te bewerkstelligen tegen PSV.
1'
Na een indrukwekkende minuut stilte voor overleden clubicoon Piet de Jong van Willem II staat het duel op punt van beginnen.
Locadia krijgt als rechtsbuiten de voorkeur boven Luciano Narsingh. De PSV'er is eigenlijk een spits, maar daar staat zomeraankoop Luuk de Jong gepositioneerd.
De spelers komen onder leiding van de scheidsrechter het veld op. Het stadion is niet uitverkocht voor deze afsluiter van de eerste speelronde.
In Tilburg wordt de laatste wedstrijd van de eerste speelronde gespeeld. Promovendus Willem II neemt het op tegen PSV. De Eindhovenaren willen het afgelopen seizoen zo snel mogelijk vergeten en dat kan niet beter dan met drie punten te beginnen. Mijn naam is Robin Tibbe en ik doe live verslag van dit duel. De opstellingen zijn te vinden onder de knop wedstrijddetails. Een fijne wedstrijd gewenst!

Aanwinsten
Willem II promoveerde afgelopen seizoen als kampioen naar de Eredivisie. Om de selectie op kracht te krijgen, deed het echter niet heel veel zaken op de transfermarkt. In Tilburg zijn ze tevreden met de groep die er al stond. Ben Sahar is de nieuwe spits, terwijl doelman Kostas Lamprou wordt gehuurd van Feyenoord. De grootste aankoop van PSV is Luuk de Jong. Hij wordt gezien als de ideale aanvalsleider voor de Eindhovenaren.

Vertrokken
De thuisploeg is met het vertrek van Ruud Boymans flink wat doelpunten kwijtgeraakt. De clubtopscorer maakte de overstap naar FC Utrecht. Voor de rest zag het alleen overbodige spelers vertrekken en hield het andere belangrijke spelers aan boord. Bij PSV is Bryan Ruiz vertrokken. Hij keert na een huurperiode terug bij Fulham. Tim Matavz is sinds deze zomer eigendom van FC Augsburg en Mathias Jorgensen vertrok naar FC Kopenhagen.

Onderling
De twee ploegen stonden op het hoogste niveau maar liefst 76 keer tegenover elkaar. De statistieken spreken in het voordeel van de bezoekers. De Eindhovenaren wonnen 56 keer, terwijl Willem II slechts tien maal met de zege aan de haal ging. De andere tien duels eindigden in een puntendeling. De laatste zestien ontmoetingen, zowel uit als thuis, werden door PSV gewonnen en dat biedt de supporters van Willem II weinig hoop. Op 28 maart 2004 won Willem II voor het laatst in eigen huis van PSV (3-1).