Willem II
0:0
geen

90'
AZ maakte het meeste aanspraak op een overwinning. Maar het had te weinig energie om de verdediging van Willem II te kraken. De Tilburgers speelden voornamelijk op een gelijkspel en brachten aanvallend weinig tot niets. Van der Linden produceerde na rust nog een aardig afstandsschot, maar Lamprou is met zijn redding de matchwinner.
90'
90'
Voor AZ is het een kwestie van overleven in de blessuretijd.
90'
Willem II omsingelt in de laatste minuten van dit duel het strafschopgebied van AZ.
88'
Voor AZ is het de Europese wedstrijd van afgelopen donderdag die begint op te breken. De meesten van de thuisploeg zijn kapot en kunnen bijna niet meer lopen. Wellicht kan Willem II daar nog van profiteren.
85'
De wedstrijd stevent af op een doelpuntloos gelijkspel. AZ maakt het de verdedigers van Willem II niet erg lastig. Het zijn juist de bezoekers die aanzetten.
82'
Živković laat het na om Braber vrij voor de keeper te zetten. De huurling van Ajax gaat echter voor eigen succes en ziet zijn schot geblokt worden. Naast Živković liep de invaller goed mee.
81'
Willem II maakt niet echt aanstalten om een slotoffensief te creëren. Bovendien heeft het na de wissels ook niet al te veel aanvallende optiesmeer.
78'
Het publiek maakt zich op voor de slotfase. De Alkmaarders willen graag hun eerste overwinning van het seizoen boeken.
76'
Het lijkt op een verdedigende wissel van Streppel. Aanvaller De Sa gaat naar de kant voor rechtsback Ligeon.
75'
Wissel in bij Willem II -> Ruben Ligeon
75'
Wissel uit bij Willem II -> Lesly de Sa
72'
Johansson wordt dankzij Hupperts prima in stelling gebracht op de rand van het strafschopgebied. De rechtsback jaagt de bal een meter over het doel van Willem II.
72'
Zo is AZ in korte tijd door al zijn wissels heen. Streppel heeft nog één wissel achter de hand.
71'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Derrick Luckassen
71'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Muamer Tanković
71'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Guus Hupperts
71'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Joris van Overeem
70'
Streppel voert meteen twee wissels door. Het was van tevoren bekend dat Van der Velden het nog geen hele wedstrijd kan volhouden.
70'
Wissel in bij Willem II -> Justin Mathieu
70'
Wissel uit bij Willem II -> Erik Falkenburg
70'
Wissel in bij Willem II -> Robert Braber
70'
Wissel uit bij Willem II -> Nick van der Velden
67'
Van der Linden! Opeens haalt de centrale verdediger vanuit het niets uit. De bal dreigt in de verre hoek te vallen. Lamprou voorkomt met een uiterste inspanning dat de mandekker scoort. Peters ruimt de bal daarna verder op.
66'
Lamprou heeft twee keer nodig om een vrije bal van Van der Linden te stoppen. De poging van een meter of dertig stuiterde net vervelend voor de keeper van Willem II.
66'
Een spits voor een spits aan de kant van de Alkmaarders. Mühren mag het gaan doen met nog ruim twintig minuten te spelen.
65'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Robert Mühren
65'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Vincent Janssen
65'
Gele kaart voor Nick van der Velden (Willem II)
Een smerige overtreding van de aanvaller van Willem II. Hij tikt Dos Santos vervelend op de hak als hij richting het doel van AZ gaat.
63'
Van den Brom lijkt vanmiddag de eerste te zijn die een wissel gaat doorvoeren. Mühren maakt zich klaar om binnen de lijnen te komen.
62'
Gele kaart voor Funso Ojo (Willem II)
De middenvelder levert de bal te simpel in en wil dat direct herstellen. Daarbij kegelt hij nogal hardhandig zijn tegenstander onderuit.
62'
Van der Velden kent vooralsnog een ongelukkig debuut bij Willem II. De aanvaller is soms vrij slordig in zijn aanname en weet bovendien niets te creëren. Dat is toch zijn taak als vleugelspeler.
60'
Het lukt AZ maar niet om aanvallend echt gevaar te stichten. Daarvoor staat Willem II te compact. Bovendien ogen de Tilburgers achterin goed geconcentreerd.
57'
De Sa speelt goed de volledig vrijstaande Živković aan. Vanaf rand zestien wil hij de bal in de rechterhoek krullen, maar de inzet van de spits gaat ruim over.
57'
Falkenburg lijkt te ontsnappen aan een gele kaart. De middenvelder is te laat met zijn inzet en gaat vol op de voet van rechtsback Johansson staan.
55'
Lamprou wil snel het spel hervatten nadat hij de bal uit de lucht heeft geplukt. Alleen schiet hij tegen een AZ-speler aan, die vlak voor zijn neus staat. Daarmee neemt hij risico, maar Ed Janssen fluit voor een vrije trap in het voordeel van de keeper.
54'
AZ krijgt alle ruimte om te counteren, maar Henriksen is ontzettend slordig in zijn passing. Eerst speelt hij de bal te ver achter Johansson. Daarna is zijn dieptebal te hard voor een teamgenoot aan de rechterkant.
52'
Haye! De middenvelder schiet de bal vanaf twintig meter goed op doel. Lamprou vliegt naar de hoek en weet de vrije trap nog net naast het doel te tikken.
50'
Falkenburg zet Van der Struijk goed vrij aan de rechterkant. De rechtsback geeft de bal laag voor, maar bezorgt de bal achter de inlopende Živković. Slordig uitgespeeld van Willem II.
49'
Lamprou oogt ook nu niet helemaal tevreden met het verdedigende werk van zijn ploeg. Hij staat flink te schreeuwen bij een hoekschop van AZ.
46'
AZ heeft afgetrapt voor de tweede helft tegen Willem II.
46'
45'
Het publiek is bepaald niet verwend in de eerste helft. De Sa was het dichtst bij een treffer, maar hij schoot op de lat. Aan de andere kant had Dos Santos het openingsdoelpunt op zijn schoen liggen. Voor de rest spelen beide ploegen in een te laag tempo om echt gevaarlijk te worden.
45'
44'
AZ laat de bal rustig rondgaan in de achterhoede. De aanvallers van Willem II lopen er al de hele eerste helft achteraan.
43'
Gele kaart voor Dries Wuytens (Willem II)
De centrale verdediger van Willem II moet alle zeilen bijzetten om Janssen van de bal te houden. Dat doet hij met twee handen, waardoor AZ niet verder kan aanvallen.
42'
Nog iets minder dan vijf minuten tot aan de rust. Dat gebeurt nog altijd in een uiterst laag tempo.
38'
Na de kans van Dos Santos is het speltempo weer omlaag gegaan. Geen van beide neemt het initiatief om echt op zoek te gaan naar een doelpunt.
36'
Alle spelers van Willem II staan op de eigen helft te verdedigen. Daardoor is bij een eventuele balovername de weg naar het doel veel te ver om gevaarlijk te worden.
34'
AZ had afgelopen donderdag weinig moeite om aanvallend wat te bewerkstelligen, maar dat is vanmiddag wel anders. De Alkmaarders lijken voorin niet de creativiteit te hebben.
31'
Lamprou is na een vrije trap van AZ woest op De Sa. De keeper was waarschijnlijk niet tevreden met het verdedigende werk van de vleugelaanvaller.
30'
Dos Santos! De speler van AZ komt oog in oog te staan met Lamprou en denkt de bal in de verre hoek te plaatsen. Die kant gaat zijn poging ook op, maar met een katachtig reflex houdt de doelman zijn doel schoon.
28'
Lamprou heeft de nodige moeite met een schot van Haye. Hij komt naar binnen en schiet de bal via een stuiter richting het doel. Janssen is net niet op tijd om van de rebound te profiteren.
27'
De supporters zitten rustig te kijken naar wat er op het veld gebeurt. Dat is momenteel niet bijster veel. Beide ploegen doen onder warme omstandigheden rustig aan.
24'
De lat! Van der Linden geeft de bal zo cadeau aan De Sa. Die komt naar binnen en ziet de bal via een AZ-verdediger zijn poging op de lat belanden.
22'
Van der Velden en De Sa zijn van kant gewisseld. Wellicht kan laatstgenoemde met zijn snelheid meer gebruikmaken van de ruimte aan de rechterkant.
21'
Het lukt Willem II niet meer om van de eigen speelhelft te komen. AZ zit kort op de man en probeert de Tilburgers onder druk te houden.
18'
Een geweldige actie van Dos Santos. Hij plukt de bal uit de lucht en zet Van der Struijk te kijk met een hoge bal. Zijn schot verdwijnt daarna in de handen van doelman Rochet.
16'
Het elftal van trainer John van den Brom begint de controle naar zich toe te trekken. Ze zoeken geduldig naar een opening bij Willem II. De bezoekers staan met de linies kort op elkaar en geven geen centimeter ruimte cadeau.
13'
Gele kaart voor Frank van der Struijk (Willem II)
De verdediger maakt het zichzelf lastig door de bal niet weg te schieten. Janssen plukt de bal dan van zijn voeten, waarna Van der Struijk aan de rem trekt.
13'
Aan de rechterkant ligt opvallend veel ruimte voor opkomende spelers van Willem II. De Tilburgers springen daar niet goed mee om. De voortzetting vanaf die positie is uiterst slordig.
11'
AZ schakelt razendsnel om na eenvoudig balverlies voorin bij Willem II. Uiteindelijk krijgt Haps de bal aan de linkerkant mee. Zijn voorzet bereikt echter niet spits Janssen.
10'
De wedstrijd komt maar moeilijk op gang in het AFAS Stadion. Beide ploegen willen graag de controle hebben, maar zijn zelf te onzorgvuldig in balbezit.
8'
AZ begint langzaam naar voren op te schuiven. Alleen is het in de passing wat onzorgvuldig en gehaast. Lange ballen komen niet aan bij de aanvallers van de thuisploeg.
6'
De bezoekers zijn in de openingsfase nadrukkelijk aanwezig. Willem II maakt het spel en zoekt de aanval. AZ beperkt zich vooralsnog tot tegenhouden.
3'
Van der Struijk krijgt opeens een zee van ruimte aan de rechterkant. Hij legt de bal voor het doel niet goed terug op Falkenburg. Anders had de middenveld direct al kunnen scoren tegen zijn oud-werkgever.
3'
Willem II lijkt in de eerste minuten al de controle naar zich toe te willen trekken. De Tilburgers laten de bal in een rustig tempo van voet naar voet gaan.
1'
Falkenburg en Živković hebben namens Willem II de bal aan het rollen gebracht.
1'
Scheidsrechter vanmiddag in Alkmaar is Ed Janssen.
De spelers komen het veld op voor de eerste helft.
AZ hoopt voor eigen publiek de eerste overwinning van het seizoen te boeken. Dat zal nog een aardig karwei worden, aangezien Willem II de tegenstander is in het AFAS Stadion. Mijn naam is Robin Tibbe en ik doe live verslag van deze wedstrijd in de derde ronde van de Eredivisie. De opstellingen zijn te vinden onder de knop wedstrijddetails.

Europees
De Alkmaarders zullen mogelijk met enige vermoeidheid te kampen hebben. Afgelopen donderdag speelde het namelijk Europees in de laatste voorronde van de Europa League. Daarin verloor het met 3-2 van Astra Giurgiu, terwijl het na een kwartier al met 2-0 voor stond. Het pijnpunt voor de formatie uit Alkmaar is de achterhoede. Alle tegentreffers vielen namelijk vanuit een standaardsituatie en ook nog eens voor rust.

Andrade
Aan de kant van de Tilburgers ontbreekt Bruno Andrade en dat zal nog wel een tijdje duren. De aanvallend ingestelde speler moet de komende zes maanden vanaf de zijkant toekijken vanwege een blessure. Tijdens het competitieduel met Ajax liep Andrade een scheenbeenbreuk op door een overtreding van tegenstander Nemanja Gudelj.

Nieuwe spelers
Beide formaties hebben in de afgelopen week een nieuwe speler mogen verwelkomen die allebei hun opwachting kunnen maken in deze wedstrijd. Rajko Brezancic trainde zaterdag voor het eerst mee met AZ. Het is niet duidelijk of trainer John van den Brom direct al een beroep op hem wil doen. Nick van der Velden zette zijn handtekening onder een contract voor één seizoen bij Willem II.