ADO Den Haag Zondag, 30. Oktober 2016
16:45 uur
AZ Alkmaar
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Robert Mühren 87. / Schot met rechts  (Alireza Jahanbakhsh)

90'
AZ was de betere ploeg in de tweede helft. Het kreeg mogelijkheden via invaller Mühren en rechtsback Johansson. Beide keren had de uitblinkende doelman Ernestas Šetkus echter een antwoord. In de slotfase viel alsnog de late treffer. Wie anders dan Mühren was de man van de beslissing: 0-1. Door de goal van het goudhaantje wint AZ weer eens na drie gelijke spelen en een verliespartij.
90'
90'
Mühren doet het gewoon weer, wat is het een fantastische invaller gebleken bij AZ. Op basis van een goede tweede helft gaan de Alkmaarders alsnog met de verdiende overwinning aan de haal.
88'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Guus Til
88'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Wout Weghorst
87'
Doelpunt voor AZ Alkmaar, 0:1 door Robert Mühren
Daar is ie weer, supersub Mühren! Na een fantastische voorzet van Jahanbakhsh schiet Mühren de bal bij de tweede paal in het doel. AZ gaat opnieuw winnen dankzij de Volendammer.
87'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Hector Hevel
87'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Ludcinio Marengo
87'
Met een dubbele wissel hoopt ADO-coach Željko Petrović zijn manschappen nog een keer naar voren toe te laten dringen. AZ is echter de enige ploeg die recht heeft op een overwinning in dit matige duel.
84'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Sheraldo Becker
84'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Édouard Duplan
84'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Dennis van der Heijden
84'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Mike Havenaar
83'
AZ dichtbij een doelpunt! AZ dringt in de slotfase serieus aan. Opnieuw is het Johansson die vanaf rechts opstoomt. Na een lobje van Jahanbakhsh knalt de rechtsback op de kerende Šetkus.
81'
Mühren is daar gevaarlijk met een laag schot in het strafschopgebied. Na goed doorzetten aan de rechterkant van Johansson schuift invaller Mühren de bal in de handen van uitblinker Ernestas Šetkus.
80'
Wat stelt AZ toch teleur vanmiddag. Nu is het Stijn Wuytens die een vrije trap vanaf een kansrijke positie zomaar in de muur schiet.
77'
Gele kaart voor Danny Bakker (ADO Den Haag)
De ADO-middenvelder tikt Jahanbakhsh aan, krijgt geel en is geschorst voor het treffen met Willem II.
76'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Muamer Tanković
76'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Joris van Overeem
76'
Luckassen schiet hoog over! Een Alkmaarse hoekschop wordt bij de eerste paal doorgekopt door Rens van Eijden. Achter hem tikt Luckassen de bal over het Haagse doel.
75'
Uitblinker van het eerste bedrijf, Ludcinio Marengo, loopt na rust wat te kwakkelen. De buitenspeler verstapte zich al vroeg in de tweede helft en is nog maar amper in beeld.
72'
Nog ongeveer twintig minuten te spelen in het Kyocera Stadion. Beide ploegen verhogen nu het tempo een beetje. Dit komt tevens de sfeer ten goed in het stadion.
68'
Daar is ie dan, Robert Mühren! Door de inbreng van de supersub van de laatste weken schuift Joris van Overeem naar de rechterkant. Mühren gaat in de rug van spits Weghorst spelen.
66'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Robert Mühren
66'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Iliass Bel Hassani
66'
Het treffen tussen ADO en AZ is er eentje met harde duels, veel overtredingen, maar bijzonder weinig kansen voor het doel. Het blijft zoeken naar opmerkelijke momenten vanmiddag.
62'
De bezoekers uit Alkmaar moeten het met name hebben van afstandsschoten. Pogingen van Ben Rienstra en Iliass Bel Hassani brachten de Haagse doelman niet echt in grote problemen.
59'
De aanvoer naar zowel Havenaar aan de ene kant als Weghorst aan de andere kant is enorm matig. Beide spitsen worden maar amper in stelling gebracht en kunnen zodoende hun doelpuntenproductie niet opschalen.
56'
John van den Brom stuurt Muamer Tanković en Robert Mühren van de bank. Beide aanvallers beginnen aan hun warming-up en kunnen straks het veld in komen.
53'
ADO heeft het initiatief te pakken in het begin van de tweede helft. Duplan brak zojuist gevaarlijk uit vanaf rechts. Het ontbrak echter weer aan de juiste eindpass in het Alkmaarse strafschopgebied.
49'
Kopkans voor Havenaar! Na een prima actie met dito voorzet van Marengo kan de lange Havenaar bij de tweede paal op doel koppen. Doelman Rochet heeft echter een antwoord en vangt al duikende de bal.
47'
Zonder wijzigingen aan beide kanten is de tweede helft begonnen. Laten we hopen op een beter duel na rust met wat mogelijkheden voor het doel.
46'
45'
In een bijzonder matige eerste helft heeft zowel ADO als AZ nog niet kunnen overtuigen. Beide teams waren eenmalig gevaarlijk via een afstandsschot. Danny Bakker raakte het dak van het doel na vijf minuten. Derrick Luckassen (AZ) was het dichtste bij met een vrije trap richting de kruising. Šetkus voorkwam de goal met een spectaculaire redding. In de overige speeltijd ligt het tempo enorm laag en is er weinig vertier in Den Haag.
45'
44'
Alireza Jahanbakhsh breekt voor het eerst uit vanaf de linkerkant. De Iraanse buitenspeler komt voor Tyronne Ebuehi, zet de bal voor, maar ziet dat deze Weghorst niet kan bereiken.
41'
De rust nadert in Den Haag. Om de slechte reeks te beëindigen zal een van de teams een doelpunt moeten maken vanmiddag. Beide doelmannen hebben het echter nog bijzonder rustig.
38'
Gele kaart voor Ludcinio Marengo (ADO Den Haag)
De uitblinker is te laat bij een onderschepping en raakt de benen van Bel Hassani.
38'
Het is geen beste wedstrijd in het Kyocera Stadion. De twee ploegen uit vorm weten het publiek nog niet te vermaken. Het tempo ligt bijzonder laag en de mogelijkheden zijn schaars.
35'
AZ laat bijzonder weinig zien in de eerste helft. De ploeg van coach John van den Brom werd enkel gevaarlijk met een vrije trap van Luckassen. Verder bepaalt ADO het spelbeeld in eigen huis.
32'
Ludcinio Marengo is de absolute uitblinker van het eerste half uur. De linksbuiten van ADO maakt het Johansson enorm lastig met zijn snelle en technisch onderlegde acties.
28'
Een prima voorzet van Wilfried Kanon wordt door de vrijstaande Mike Havenaar in de handen van Rochet gekopt. De Japanse spits van ADO stond tevens in buitenspelpositie.
26'
Mooie vrije trap van Luckassen! AZ is dicht bij een doelpunt na een schitterende vrije trap van Derrick Luckassen. De bal vanaf dertig meter wordt uit de kruising gedoken door Ernestas Šetkus.
25'
De duels tussen Beugelsdijk en Weghorst zijn zo nu en dan om van te smullen. Beide no nonsense-spelers schuwen het duel niet en maken er echte één op één-gevechten van.
22'
Vorig seizoen eindigde het treffen in 1-2. De matchwinner aan Alkmaarse kant werd uiteindelijk de naar Hull City vertrokken Markus Henriksen.
18'
Gele kaart voor Rens van Eijden (AZ Alkmaar)
De aanvoerder van AZ haalt de angel uit een Haagse counter door Duplan in de rug te duwen.
18'
AZ stelt aardig teleur in de beginfase van de wedstrijd. De Alkmaarders laten ADO het spel maken en grosseren in foutieve passes. Slordig is tot op heden het sleutelwoord bij AZ.
17'
Gele kaart voor Thomas Meißner (ADO Den Haag)
De Duitse verdediger komt met een sliding hard in op de hielen van Wout Weghorst en krijgt terecht een gele kaart.
15'
Marengo is de man met het meeste gevaar in het eerste kwartier. Ploeggenoot Danny Bakker steekt de snelle linksbuiten weg, maar daarna ontbreekt het aan de juiste voorzet.
12'
Zojuist werd ADO gevaarlijk vanaf de snelle flanken. Linksbuiten Ludcinio Marengo kapte naar binnen en zag zijn scherpe voorzet weggebokst worden door doelman Rochet.
9'
Het duel gaat in de openingsminuten aardig gelijk op. Beide ploegen kampen momenteel met weinig vertrouwen en zijn nog wat zoekende. Een overwinning is voor zowel ADO als AZ zeer welkom.
5'
Wat gebeurt hier bij AZ?! Sergio Rochet knalt een uittrap tegen het hoofd van ploeggenoot Stijn Wuytens. Vervolgens knalt Danny Bakker de bal vanuit de lucht net over het AZ-doel. Wuytens heeft last, maar kan weer opstaan na deze opmerkelijke actie van zijn doelman.
3'
Het eerste schot op doel komt van de voeten van Iliass Bel Hassani. De rechtsbuiten krult de bal vanaf de zijlijn richting zijn medespelers, maar ziet de bal gepakt worden door doelman Ernestas Šetkus.
2'
Scheidsrechter Jochem Kamphuis heeft het startsignaal gegeven aan het toetje van de elfde speelronde. In Den Haag nemen ADO en AZ het tegen elkaar op!
1'
De opstellingen
ADO Den Haag mist Ruben Schaken (nekklachten) en de zieke Achraf el Mahdioui. Hierdoor is Kevin Jansen de middenvelder en mag Édouard Duplan het vanaf rechtsbuiten laten zien. Thomas Meißner en Ernestas Šetkus keren terug ten koste van José San Román en Robert Zwinkels.

Bij AZ is Wout Weghorst opnieuw de diepste spits en mag Robert Mühren weer op de reservebank plaatsnemen. Mattias Johansson komt in het elftal ten koste van Dabney Dos Santos. Ridgeciano Haps is nog niet fit en wordt opnieuw vervangen door Thomas Ouwejan.

Van harte welkom bij de afsluiter in speelronde elf van de Eredivisie. In het Kyocera Stadion staan ADO Den Haag en AZ Alkmaar tegenover elkaar. Het duel begint zondagmiddag om 16.45 uur. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van het duel in de Hofstad. Rond de klok van vier uur worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

ADO Den Haag
De ploeg van coach Željko Petrović wist afgelopen week weer eens te winnen. In de KNVB beker kwam ADO een ronde verder ten koste van SC Telstar. Een 0-1 achterstand werd na rust omgetoverd tot een 2-1 overwinning. De doelpunten kwam van Mike Havenaar en supersub Dennis van der Heijden. In de competitie vergaat het de Hagenezen echter een stuk minder goed.

Nadat de eerste drie wedstrijden van dit seizoen verrassend werden gewonnen heeft ADO de afgelopen zeven duels slechts twee punten geboekt. De laatste overwinning dateert van ruim twee maanden geleden op bezoek bij SBV Excelsior. Desondanks staat ADO nog altijd op een prima tiende plaats. In het duel met AZ zijn Ruben Schaken (nekklachten) en Dion Malone de afwezigen. Malone is langdurig geblesseerd aan zijn buikwand en lies.

AZ Alkmaar
Net als thuisploeg ADO gaat het ook niet bijster goed bij AZ. De Alkmaarders wisten de laatste vier competitiewedstrijden niet in winst om te zetten en behaalden slechts drie punten in die duels. De nummer zes van de Eredivisie wist echter, net als ADO, midweeks de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken. In eigen huis werd met 1-0 van FC Emmen gewonnen door een doelpunt van Robert Mühren.

Grote kans dat de Volendammer in Den Haag een basisplaats krijgt. Mühren is namelijk de laatste weken belangrijk met doelpunten als invaller. Fred Friday stond zaterdagmiddag in de basis bij Jong AZ. Van den Brom kan tegen ADO niet beschikken over Ron Vlaar. De aanvoerder is weer in training, maar nog niet wedstrijdfit na een kuitblessure. Ridgeciano Haps (voetblessure) en Ben Rienstra (uitgevallen tegen Emmen) zijn twijfelgevallen.