20:00 uur
FC Twente
1:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Ruben Schaken 12. / Schot met rechts
1 : 1 Torinfos in de Ticker Enes Ünal 26. / Schot met rechts  (Kamohelo Mokotjo)

90'
Na rust gebeurde er nog weinig in Den Haag. Het was FC Twente met het balbezit, maar niet met de kansen. Voor rust kon ADO nog gevaarlijk worden uit de counter, na rust kwamen de Hagenezen zelden over de middenlijn. Alleen in de slotfase probeerden de ploegen nog de voorsprong te forceren, maar verder dan een kopballetje van Havenaar kwam ADO niet.
90'
90'
De vrije trap van Bakker wordt door iedereen gemist.
90'
In de blessuretijd kiezen beide ploegen voor de aanval, maar er is nog maar weinig tijd.
90'
Er komen drie minuten bij.
89'
Malone haalt verwoestend uit, maar raakt Danny Bakker keihard. De middenvelder blijft liggen terwijl FC Twente doorgaat.
89'
Een hoekschop voor ADO. Zal het dan toch?
86'
Marsman gaat bijna in de fout bij Becker, maar de doelman kan het op tijd herstellen.
83'
Wissels bij ADO en FC Twente. Gorter gaat naar de kant en Nasser el Khayati komt erin. En bij FC Twente gaat Jensen eruit voor Enis Bunjaki.
83'
Wissel in bij FC Twente -> Enis Bunjaki
83'
Wissel uit bij FC Twente -> Fredrik Jensen
82'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Nasser el Khayati
82'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Donny Gorter
81'
Ook het Haags kwartiertje brengt tot nu toe niet de gewenste spanning.
78'
De tijd tikt weg. Nog steeds blijft het wachten op kansen. Nu lijkt Jensen op weg naar een doelpunt, maar Kanon grijpt goed in.
75'
Nog een kwartier te gaan. Het spel speelt zich voornamelijk af op het middenveld. In de tweede helft gebeurt er weinig voor de doelen van Zwinkels en Marsman. Misschien dat het Haags kwartiertje daar verandering in brengt.
71'
Vers bloed voorin bij ADO. Alfons Groenendijk realiseert dat er gewonnen kan worden en haalt Ruben Schaken en Guyon Fernandez naar de kant. Becker en Havenaar mogen in de resterende minuten proberen alsnog de drie punten veilig te stellen.
71'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Mike Havenaar
71'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Guyon Fernandez
71'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Sheraldo Becker
71'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Ruben Schaken
71'
Nog twintig minuten te spelen in Den Haag. Komt er nog een winnaar?
68'
De eerste helft was nog leuk om naar te kijken. Na rust valt er weinig te genieten, met zelden een hoogtepuntje.
66'
De eerste wissel van de wedstrijd. Seys gaat naar de kant en zijn vervanger is Yeboah.
66'
Wissel in bij FC Twente -> Yaw Yeboah
66'
Wissel uit bij FC Twente -> Dylan Seys
65'
Het spel ligt even stil, omdat Ter Avest op de grond blijft zitten.
62'
En de zoveelste hoekschop van de wedstrijd. Dit keer voor FC Twente.
60'
Nog een half uur te spelen in Den Haag. Beide ploegen hebben dreiging, zoeken de voorsprong, maar nog geen grote kansen in de tweede helft.
57'
Daar is ADO met een hoekschop. Schaken met de goede beweging, maar zijn voorzet vindt geen medespeler.
56'
Gele kaart voor Joachim Andersen (FC Twente)
Andersen blokkeert Kanon die er snel uit denkt te kunnen. Dat levert de verdediger een gele kaart op.
55'
Er zijn tien minuten gespeeld in de tweede helft. Na rust is ADO maar zelden over de middenlijn gekomen. FC Twente zet veel druk naar voren en zo ontstaan er hachelijke situaties voor het doel van Zwinkels. Toch blijven grote kansen nog uit.
52'
Seys kruipt naar binnen en zoekt met zijn schot de kruising. Zijn poging gaat net over de lat. Een goede actie van de buitenspeler.
50'
Het spelbeeld in de eerste minuten na rust is hetzelfde als de gehele eerste helft. Het is Twente met het balbezit en een afwachtende ADO.
46'
Gele kaart voor Édouard Duplan (ADO Den Haag)
Duplan gaat op de voet staan van Seys en krijgt voor die actie de eerste gele kaart van de wedstrijd. Het is maar liefst zijn zevende kaart van het seizoen.
46'
Twente heeft afgetrapt voor de tweede helft. Kan ADO zijn eerste punten pakken van 2017?
46'
45'
Samenvatting eerst helft:
Halverwege staat het 1-1 in Den Haag. ADO trok zich in de eerste helft voornamelijk terug en probeerde in de omschakeling toe te slaan. En dat lukte. De hekkensluiter kwam binnen het kwartier op voorsprong via Ruben Schaken. FC Twente kon voor rust nog wat terug doen. Eindelijk wist Enes Ünal het net weer eens te vinden. Met een verrassend schot van net buiten de zestien wist hij de 1-1 op het scorebord te zetten.
45'
43'
FC Twente is zoekende. De ploeg is geduldig in balbezit en tikt de bal rustig rond totdat er een gaatje wordt gevonden.
40'
Nog vijf minuten tot aan de rust. Zal er nog gescoord worden voor het rustsignaal?
37'
We gaan langzaam richting de rust. Beide ploegen zijn op zoek naar de voorsprong waar ADO nog het dichtste bij kwam maar de paal bracht redding voor de Tukkers.
34'
Beugelsdijk kan zijn kopbal, uit de hoekschop van Duplan, geen richting en kracht mee geven. Zijn poging gaat ruim naast het doel.
30'
Er is een half uur gespeeld in Den Haag. De stand is gelijk in een leuke en open wedstrijd.
28'
De paal
Het schot van Malone, nog aangeraakt door de hand van Ter Avest, gaat via Marsman tegen de paal aan. Direct na de gelijkmaker is ADO op zoek naar de voorsprong.
26'
Doelpunt voor FC Twente, 1:1 door Enes Ünal
Uit het niets is het gelijk. Mokotjo speelt de bal breed op zijn spits en met een verrassend schot op de rand van de zestien schiet Ünal de bal buiten het bereik van Zwinkels.
25'
ADO zet Twente veel onder druk en met succes want Marsman trapt de bal over de zijlijn. Ondanks de voorsprong is ADO niet van plan zich te verstoppen.
23'
Achterin staat het tot nu toe prima bij ADO. De bezoekers hebben moeite om een gaatje te vinden.
21'
Wederom een hoekschop voor FC Twente. Celina geeft voor, maar de bal eindigt in de handen van Zwinkels.
18'
Nee dus, want de korte corner kan makkelijk weggehaald worden door Danny Bakker.
17'
Hoekschop voor FC Twente. Kunnen de Tukkers gevaarlijk worden?
14'
ADO Den Haag gunde Fc Twente in de openingsfase de bal, maar in de omschakeling sloeg de thuisploeg genadeloos toe. De voorsprong wordt gevierd in het Kyocera Stadion.
12'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:0 door Ruben Schaken
Daar is de voorsprong voor ADO. Dion Malone komt goed mee naar voren. Hij speelt de bal af op Fernandez. Op het schot van de spits heeft Marsman nog een antwoord, maar in de rebound is Ruben Schaken er als de kippen bij en zet de 1-0 op het scorebord.
8'
De diepe bal op Ünal is niet te belopen voor de spits en verdwijnt over de achterlijn.
5'
Aaron Meijers komt goed mee op, maar zijn strakke voorzet belandt in de armen van Marsman. Het is een leuk en open begin van de wedstrijd in Den Haag.
4'
En ook ADO krijgt een kans. Thesker neemt te veel risico door de bal met zijn borst terug te spelen naar Marsman. De verdediger ziet echter Bakker over het hoofd en de middenvelder profiteert bijna. Zijn poging gaat helaas voor ADO over het doel heen.
3'
De eerste aanval van FC Twente levert direct een grote kans op. Seys poort Meijers en geeft de bal voor op Enes Ünal. De huurling krijgt kan van dichtbij binnen koppen, maar hij krijgt de bal verkeerd op zijn hoofd waardoor de bal over het doel van Zwinkels gaat.
1'
Het fluitsignaal van scheidsrechter Kevin Blom heeft geklonken. De bal rolt in Den Haag.
1'
Alfons Groenendijk geeft dezelfde elf spelers als vorige week het vertrouwen. Ondanks de kleine nederlaag tegen koploper Feyenoord stemde het spel de oefenmeester tevreden. Vandaar dat ook doelman Robert Zwinkels zijn basisplaats behoudt. Ernestas Šetkus is terug van zijn schorsing, maar mag een plek op de bank zoeken.

Trainer René Hake heeft één noodgedwongen wijziging in zijn basiselftal door gevoerd. Mateausz Klich is geschorst en is er niet bij tegen ADO Den Haag. Zijn vervanger is Jelle ver der Heyden. Voor de rest de vertrouwde namen bij FC Twente, waar Oussama Assaidi nog altijd ontbreekt met een bovenbeenblessure.

Speelronde vierentwintig start op de vrijdagavond. ADO Den Haag krijgt middenmoter FC Twente op bezoek. De Hagenezen zijn nog altijd de drager van de rode lantaarn. Punten zijn hard nodig voor de ploeg van Alfons Groenendijk. De trainer wacht nog altijd op zijn eerste punten als trainer van ADO. Gaat dat Groenendijk en zijn ADO lukken tegen FC Twente? Mijn naam is Ilona van der Werf en ik hou je op de hoogte van dit duel. De aftrap is om acht uur en een uur voor aanvang zijn de opstellingen onder het kopje wedstrijddetails te vinden.

"Nog een schep bovenop"
Ondanks dat ADO Den Haag vorige week tegen Feyenoord onderuit ging (0-1), stemde het spel van de Hagenezen trainer Groenendijk tevreden. Op de officiële clubwebsite zegt hij het volgende: "We hebben een acceptabele wedstrijd neergezet. Alleen niet met een resultaat, dat is jammer. Je merkte wel bij de fans dat we iets hebben laten zien. Iets waar we mee verder kunnen. Dat we als team speelde, stemde mij vooral tevreden. Dat is de enige manier om het dit seizoen te redden." De oefenmeester ziet dan ook geen reden om spelers te wisselen. "Aan de ploeg die gestart is tegen Feyenoord hoef ik niet heel veel te veranderen. Iedereen heeft een goede indruk achtergelaten. Daar hoort Robert Zwinkels ook bij."

De tegenstander van vanavond is FC Twente. Eerder dit seizoen ging ADO pijnlijk onderuit in Enschede. De mannen van René Hake waren toen met 4-1 te sterk. Maar het resultaat vorig seizoen moet ADO hoop geven. Toen wonnen de Hagenezen in eigen huis met 2-1. "Het is een goed voetballende ploeg. We moeten misschien nog wel meer inzet leveren dan tegen Feyenoord. Tegen Feyenoord 'gaat' iedereen wel, maar tegen Twente moet er een schep bovenop", belooft de trainer.

"We zijn nog ontevreden"
Vorige speelronde won FC Twente knap van sc Heerenveen. Wel was er wat te zeggen over de overwinning. Het enige doelpunt kwam voort uit een penalty. Een pingel die onterecht was gegeven na een schwalbe van Enes Ünal. Door de zege ging FC Twente over de Friezen heen in de stand. Momenteel bezitten de Tukkers een zesde plaats, drie punten achter op nummer vier FC Utrecht. Toch vindt René Hake dat het nog beter kan: "Wij zijn nog heel ontevreden. Wij denken dat we nog beter kunnen en moeten, dat zit hem met name in ons spel. Daar moeten we de komende tijd hard mee aan de slag."

Vrijdagavond is FC Twente de favoriet tegen ADO Den Haag. "We zijn het aan onze stand verplicht om drie punten te halen. Maar", voegde Hake direct toe op de persconferentie. "We zijn nog een ploeg in ontwikkeling, dus laat niemand denken dat we zomaar eventjes de klus klaren. Iedereen heeft vorige week aan koploper Feyenoord gezien, dat het in Den Haag niet vanzelf gaat", blijft de oefenmeester op zijn hoede.

Vanavond om acht uur is de aftrap. Mis het niet!