Feyenoord
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Karim El Ahmadi 62. / Schot met rechts

90'
Pas in de 62e minuut werd Feyenoord echt gevaarlijk en was het direct raak: 0-1. Karim El Ahmadi was de gevierde man. Feyenoord was daarna beter en kon uitlopen na mogelijkheden voor Elia en Jørgensen. Robert Zwinkels was echter een sta in de weg. Invaller Mike Havenaar was de gevaarlijkste aan de andere kant. De Japanse spits zag een poging van dichtbij gekeerd worden door Brad Jones. Feyenoord boekt zodoende de negende winst op rij.
90'
90'
Kopballetje net naast! Na een voorzet van Jens Toornstra kopt invaller Bilal Başaçıkoğlu tegendraads richting het doel. Het balletje gaat echter net voorbij de tweede paal.
90'
Feyenoord is dichterbij de 0-2 voorsprong dan ADO bij een eventuele gelijkmaker. De koploper heeft zich goed hersteld van een zwakke eerste helft en gaat in Den Haag de negende overwinning op rij boeken.
87'
ADO dringt wat aan, maar het is waarschijnlijk te laat om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. De thuisploeg is weinig gevaarlijk geweest voor het doel van Jones.
86'
Gele kaart voor Ruben Schaken (ADO Den Haag)
De oud-speler van Feyenoord maait Berghuis omver aan de zijlijn en krijgt geel.
84'
Wissel in bij Feyenoord -> Bilal Başaçıkoğlu
84'
Wissel uit bij Feyenoord -> Eljero Elia
83'
Wat een kans voor Havenaar! Na een prima voorzet van Sheraldo Becker lijkt Mike Havenaar de bal van dichtbij in de korte hoek te schieten. Al vallende brengt Brad Jones redding met zijn voeten.
81'
Wissel in bij Feyenoord -> Renato Tapia
81'
Wissel uit bij Feyenoord -> Dirk Kuyt
81'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Nasser el Khayati
81'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Donny Gorter
81'
We zijn belandt in de absolute slotfase en dus in het Haags kwartiertje. We hebben weinig gezien van ADO na rust. Kan het team van Groenendijk in de laatste minuten van de wedstrijd alsnog toeslaan?
77'
Mooie redding van Zwinkels! Uit een lastige hoek probeert Nicolai Jørgensen de bal in de verre hoek te leggen. Opnieuw is doelman Zwinkels de reddende engel met een knappe save.
76'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Sheraldo Becker
76'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Dion Malone
76'
Ruben Schaken probeert met een schwalbe een strafschop te versieren voor ADO. Scheidsrechter Kuipers wuift het echter weg en laat het bij een vermaning.
73'
Harde poging van Elia! Vanuit een lastige hoek schiet Elia hard op doel van ADO. In de korte hoek pareert Zwinkels de bal en maakt er een hoekschop van.
72'
Feyenoord heeft het heft nu volledig in handen. Door de voorsprong is de verdediging van ADO wat uit elkaar getrokken. De gastheren moet nu namelijk wat meer risico's nemen op jacht naar de gelijkmaker.
71'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Mike Havenaar
71'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Guyon Fernandez
69'
ADO heeft in de tweede helft nog maar amper wat te vertellen. Mike Havenaar, langdurig afwezig wegens een virusinfectie, staan dan ook klaar om in te vallen. De Japanse spits speelde de gehele tweede helft vorige week tegen Go Ahead Eagles.
66'
Nog een kwart wedstrijd te spelen in het Kyocera Stadion. Feyenoord deelde al wat speldenprikjes uit en staat na ruim een uur op voorsprong.
62'
Doelpunt voor Feyenoord, 0:1 door Karim El Ahmadi
De eerste serieuze kans is direct raak. Na een mooie actie van Elia en een voorzet van Nelom komt de bal terecht bij El Ahmadi. De ervaren middenvelder pikt de bal op en knalt deze achter Zwinkels.
60'
Nu is het Jan-Arie van der Heijden die de bal op doel kopt. De poging van de centrumverdediger kan voor de lijn weg worden getrapt door Tom Beugelsdijk.
58'
Eljero Elia draait de bal met zijn rechter in het strafschopgebied. De inlopende Kuyt kan zijn voet echter niet niet tegen de bal krijgen waardoor deze voor de handen van doelman Zwinkels is.
56'
Telkens al komt er een voorzet van de zijkanten heeft ADO veel spelers in het eigen strafschopgebied staan om de bal weg te werken. Feyenoord kan zo slecht door de groen-gele muur breken.
53'
Nog altijd heeft Feyenoord geen mogelijkheid gecreëerd voor het doel van Robert Zwinkels. De koploper stevent in deze vorm af op puntverlies vlak voor de topper tegen PSV.
50'
Fernandez breekt gevaarlijk uit na een prima lange pass van Danny Bakker. De ADO-spits wacht echter wat lang met de voorzet en ziet deze uiteindelijk weggekopt worden door Eric Botteghin.
47'
De tweede helft is begonnen zonder wijzigingen aan beide kanten. Benieuwd of koploper Feyenoord na rust wel kan overtuigen. ADO houdt voorlopig prima stand.
46'
45'
In een vrij saaie eerste helft viel er weinig te genieten. Feyenoord speelde slordig en had veel moeite met het defensieve ADO. Vlak voor rust waren de kansen voor de thuisploeg. Fernandez miste echter een goede voorzet en Duplan zag Jones reddend optreden na zijn poging. Door de minieme mogelijkheden staat het 0-0 bij rust.
45'
Gele kaart voor Steven Berghuis (Feyenoord)
Terwijl Kuipers al heeft afgefloten voor de rust komt er nog geel voor de fel protesterende Berghuis. De buitenspeler komt verhaal halen voor verschillende momenten.
45'
43'
De afgelopen drie speelronden won de club die laatste stond telkens zijn wedstrijd. Op 28 januari won Roda JC met 4-0 van Excelsior, daarna won Go Ahead uit bij NEC (1-2) en daarna thuis tegen ADO Den Haag (3-1).
40'
ADO is simpelweg de betere ploeg in deze fase van de wedstrijd. Feyenoord speelt erg slordig en ADO-spits Fernandez kon hier even geleden bijna van profiteren.
37'
Gele kaart voor Jens Toornstra (Feyenoord)
De middenvelder pakt zijn eerste gele kaart van het seizoen door Duplan naar de grond te trekken.
37'
Schot van Duplan! ADO zet de toon vlak voor rust. Édouard Duplan trekt naar binnen en haalt met zijn rechter uit richting de verre hoek. Brad Jones duikt de bal echter uit de verre hoek.
34'
Eerste kans voor ADO! Op volle snelheid breekt Ebuehi uit aan de rechterkant. De rechtsback zet de bal voor richting Fernandez die vervolgens totaal over de bal heen maait. De poging van Donny Gorter kan daarna weggewerkt worden.
31'
Bij ADO gaat het tot nu toe prima in deze wedstrijd. De Hagenezen geven niets weg en staan zodoende op 0-0 tegen de koploper. Verdedigend staat het team van Alfons Groenendijk als een hecht blok.
27'
Feyenoord kan op zestig punten komen na 23 duels. Dat lukte de club één maal eerder, in 1967/1968 (omgerekend naar drie punten voor een zege). Dat seizoen werd Ajax kampioen.
24'
Het eerste kwart van de wedstrijd zit erop. Feyenoord heeft veel moeite met het defensief ingestelde ADO. Door veel slordigheden is de koploper nog niet in de buurt geweest van het vijandelijke doel.
21'
Feyenoord won in de laatste zeven seizoenen slechts één keer beide eredivisieduels met ADO (2014/2015). Eerder dit seizoen werd het 3-1 in de Rotterdamse Kuip.
18'
Het is voorlopig zeer slordig in het Kyocera Stadion. Beide ploegen laten nog weinig indruk achter. Het is even wachten op de eerste mogelijkheid voor het doel.
14'
Eljero Elia breekt door vanaf de linkerkant, omspeelt de uitglijdende Tyronne Ebuehi en geeft de bal vervolgens voor. De voorzet van Elia is echter te scherp voor Steven Berghuis.
11'
ADO is telkens fel in de duels waardoor Feyenoord niet echt aan voetballen komt. De nummer laatst van de Eredivisie zal vanmiddag hard moeten werken voor de punten.
8'
Het is een rustig begin van de wedstrijd zonder noemenswaardige momenten. Feyenoord heeft wat meer balbezit, maar kan nog geen offensieve dreiging creëren.
5'
We zien vanmiddag veel spelers die voor de tegenstander gespeeld hebben. Zo kwamen Guyon Fernandez en Ruben Schaken in het verleden uit voor Feyenoord. Eljero Elia en Jens Toornstra speelden ooit voor ADO.
2'
Scheidsrechter Björn Kuipers heeft het startsignaal gegeven aan ADO - Feyenoord! Bij winst houdt de Rotterdamse koploper een gat van vijf punten met naaste belager Ajax.
1'
De opstellingen
ADO ziet Aaron Meijers terugkeren in het basisteam. De aanvoerder krijgt na een lange blessure de voorkeur boven Thomas Meißner. Verder spelen Donny Gorter, Robert Zwinkels en Danny Bakker in plaats van Randy Wolters, Tom Trybull en de geschorste Ernestas Šetkus.

Bij koploper Feyenoord wordt Tonny Vilhena gespaard voor de topper tegen PSV van volgende week. Vilhena wordt op het middenveld vervangen door Dirk Kuyt. Verder speelt Miquel Nelom in plaats van Terence Kongolo.
Welkom bij de afsluiter in speelronde 23 van de Eredivisie. Het duel tussen rode lantaarndrager ADO Den Haag en koploper Feyenoord begint zondagmiddag om 16.45 uur. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van de wedstrijd in Den Haag. Rond de klok van vier uur worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

ADO Den Haag
Het team van coach Alfons Groenendijk verkeert in ontzettend zwaar weer. ADO wist nog geen punt te pakken in 2017 en staat op de laatste plaats in de competitie. In de afgelopen tien wedstrijden werden slechts drie punten gepakt. Vorige week werd nog met 3-1 verloren bij degradatieconcurrent Go Ahead Eagles. Doelman Ernestas Šetkus kreeg direct rood en is geschorst tegen Feyenoord.

Daartegenover staat de terugkeer van Mike Havenaar en Aaron Meijers. Havenaar viel vorige week in na de rust na een maand absentie. De Japanse spits kampte met een virusinfectie. Aanvoerder Meijers zit weer bij de selectie na een knieblessure. Afwezig bij ADO zijn de geblesseerde Abel Tamata, Gervane Kastaneer en oud-Feyenoorder Kevin Jansen.

Feyenoord
De koploper van de Eredivisie gaat lekker. De laatste acht wedstrijden werden allemaal in winst omgezet. Ook incasseerden de Rotterdammers de vorige vijf duels geen tegentreffer. Ondanks de terugkeer van Kenneth Vermeer blijft Brad Jones zodoende de eerste keus onder de lat. Vermeer zit weer bij de selectie na een forse achillespeesblessure.

Bij Feyenoord zijn Simon Gustafson (geschorst), Sven van Beek (voetblessure) en Michiel Kramer afwezig. Laatstgenoemde werd disciplinair geschorst na het niet op komen dagen bij een training. Kramer mist zodoende de wedstrijd tegen zijn oude club. Spelers met een verleden bij ADO, Jens Toornstra en Eljero Elia, zijn wel van de partij in het Kyocera Stadion.