1 : 0 Torinfos in de Ticker Mike Havenaar 16. / Penalty
2 : 0 Torinfos in de Ticker Mike Havenaar 70. / Kopbal  (Ruben Schaken)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Tyronne Ebuehi 82. / Kopbal  (Ludcinio Marengo)

90'
ADO kon het hoge niveau van de eerste helft in het tweede bedrijf niet meer halen. Toch wisten de Hagenezen via Havenaar en Ebuehi de wedstrijd op slot te gooien.
90'
88'
ondanks dat ADO in de tweede helft niet het niveau haalt van de eerste, heeft de ploeg wel de eerste zege binnen.
85'
Havenaar wilde graag een hattrick maken, maar gaat mopperend naar de kant. Van der Heijden is zijn vervanger.
85'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Dennis van der Heijden
85'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Mike Havenaar
82'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 3:0 door Tyronne Ebuehi
Wedstrijd op slot en het zijn de invallers die het doen. Marengo geeft voor en Ebuehi kopt raak.
80'
Nog tien minuten op de klok, maar de wedstrijd lijkt zo goed als gespeeld.
79'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Tyronne Ebuehi
79'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Ruben Schaken
77'
Laatste wissel bij Go Ahead. Ook nieuweling Brands vroegtijdig naar de kant en zijn vervanger is Kenny Teijsse.
77'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Kenny Teijsse
77'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Kevin Brands
74'
Marengo met zijn eerste balcontact stuurt direct Schaken weg. Maar de oud-Feyenoorder schiet tegen de benen van Zwarthoed.
73'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Ludcinio Marengo
73'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Gervane Kastaneer
70'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 2:0 door Mike Havenaar
Schaken geeft de bal voor en die komt uiteindelijk terecht bij Havenaar. De spits kopt raak. En ondanks het mindere spel komt ADO op 2-0.
65'
Duplan met wat ruimte, maar zijn voorzet is niet goed. De Eagles verdedigen slecht waardoor Meijers de rebound krijgt maar deze jammerlijk mist.
63'
Wissel bij Go Ahead. Suk gaat naar de kant en zijn vervanger is oud-Feyenoorder Nieveld.
62'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Norichio Nieveld
62'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Joey Suk
60'
Een kwartier gespeeld in de rust. Go Ahead zit beter in de wedstrijd na rust en ADO moet opletten om een zekere zege niet uit handen te geven.
58'
ADO heeft de controle over de wedstrijden verloren na rust. En nu zijn het de bezoekers die het spel dicteren.
54'
DE PAAL!
Uit de hoekschop van Brands kopt Schenk op de paal. Daar was Go Ahead dichtbij de gelijkmaker.
52'
Havenaar probeert met een hakje de bal klaar te leggen voor Duplan, maar het handigheidje mislukt waardoor Zwarthoed makkelijk kan pakken.
49'
Een rustig begin van de tweede helft
46'
De tweede helft is begonnen. Hans de Koning heeft direct ingegrepen. Ojamaa kent een ongelukkig debuut, hij veroorzaakte de penalty, en blijft in de kleedkamer achter. Zijn vervanger is Darren Maatsen
46'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Darren Maatsen
46'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Henrik Ojamaa
46'
45'
ADO Den Haag heeft in de eerste helft uitstekend gespeeld. De thuisploeg zette veel druk en creëerde veel kansen tegen het zwakke Go Ahead Eagles. Toch wist alleen Havenaar te scoren uit een penalty, nadat debutant Ojamaa te laat was bij Duplan. Den Haag moet zich kwalijk nemen niet vaker gescoord te hebben. Zo is het bij de rust slechts 1-0.
45'
44'
Daar is Go Ahead ineens. Doelman Ernestas Šetkus moet twee keer ingrijpen. Eerst op het schot van De Kogel en daarna op de rebound van Wolters. Zo krijgen de bezoekers, ondanks een matige eerste helft, toch enkele kansen op een doelpunt.
43'
Kan ADO voor de rust de voorsprong nog verdubbelen? De tijd tikt weg.
41'
Nu is het Havenaar met een kansje. ADO moet uitkijken dat het missen van kansen de ploeg niet opbreekt zometeen.
40'
De uitploeg heeft de eerste helft geen vat op Kastanaar. De jongeling heeft weer een goede actie naar binnen, maar zijn schot gaat een meter of twee over de lat.
38'
Weer een goede kans ADO! Kastaneer gaat goed langs Ojamaa, de ADO-speler legt de bal goed neer voor Schaken. Gelukkig voor de promovendus zit Schenk er net tussen.
36'
ADO laat leuk voetbal zien. Dit keer legt Havenaar de bal met zijn hak klaar voor Duplan, maar het vizier staat nog niet echt op scherp bij de nummer 10. Wederom over het doel van Zwarthoed.
34'
Gele kaart voor Mike Havenaar (ADO Den Haag)
Havenaar gaat liggen na het duel met Fischer in de zestien. Scheidsrechter Higler ziet niets in de valpartij, waarop de lange spits protesteert. Dat levert hem geel op.
33'
Mooie aanval ADO. Kanon geeft de bal strak voor, maar Meijers komt er net niet aan.
31'
HECTISCH MOMENT VOOR ADO-DOEL
Go Ahead neemt een vrije trap en Groenbast kopt van dichtbij op de vuisten van Ernestas Šetkus. Daarna blijft de bal liggen, maar tot een kans komt GAE niet meer.
29'
Diepe bal van Beugelsdijk is een prooi voor jongeling Kastaneer. Doelman Zwarthoed is eruit, maar zit mis, maar de hoek is te moeilijk voor Kasteneer om te profiteren.
27'
De hoekschop van Duplan vindt het hoofd van Beugelsdijk, maar de verdediger kan de bal geen richting meegegeven.
26'
Van der Meer verspeelt knullig de bal aan Schaken en dat levert ADO een corner op.
24'
De Kogel probeert het vanuit de moeilijke hoek, nadat GAE weer vanaf de linkerkant doorkomt, maar zijn poging gaat over. Wel kruipen de mannen van Hans de Koning uit hun schulp.
21'
Schaken met de goede voorzet en zoekt Duplan, maar Duits let goed op. Wel een hoekschop voor ADO.
19'
Daar is GAE voor het eerst. De goede actie aan de linkerkant en tot tweemaal toe krijgt Kevin Brands om uit te halen, maar beide keren moest zijn poging overtuiging.
18'
Go Ahead wordt in de openingsfase overlopen door ADO. ADO zet vroeg druk en daar heeft de uitploeg moeite mee.
16'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:0 door Mike Havenaar
En Havenaar faalt niet van elfmeter. ADO heeft direct al de voorsprong te pakken na een goed begin.
15'
PENALTY ADO
Duplan gaat onderuit na de vertreding van Ojamaa en Higler legt de bal op de stip
15'
Gele kaart voor Sander Duits (Go Ahead Eagles)
Duits komt hard in bij Duplan en krijgt geel. Terecht.
14'
Goede actie van Kasteneer! De jongeling creëert zelf de ruimte voor een schot, maar de bal mist snelheid.
11'
Een lekker begin voor ADO Den Haag. Het is duidelijk wat de Hagenezen willen; direct de voorsprong pakken. En daar had Duplan voor moeten zorgen enkele minuten geleden.
9'
WAT EEN KANS!
Havenaar legt de bal terug op de vrijstaande Duplan, die voor een leeg doel staat, maar op enkele meters voor het doel kopt de middenvelder naast! Wat een grote kans!!
8'
Meijers maakt de overtreding op Joey Suk, weet terug bij zijn oude liefde, en GAE mogen een vrije trap op zo'n veertig meter nemen.
5'
Leuke feitje: Go Ahead speelt vanavond met bijzondere shirts. Op de witte shirts staan namelijk 6000 namen van supporters.
2'
ADO begint fel aan de wedstrijd. Robin van der Meer moet direct ingrijpen als Ruben Schaken er langs wil.
1'
En we zijn begonnen!
1'
Željko Petrović laat direct Ernestas Šetkus, Thomas Meißner, José San Román en Tom Trybull in de basis beginnen. De nieuwe trainer moest vooral achterin puzzelen met debutanten na het vertrek van Vito Vormgoor, Gianni Zuiverloon, Timothy Derijck en Martin Hansen.

Trainer Hans de Koning wist door een indrukwekkende serie neer te zetten de Go Ahead Eagles na één jaar afwezigheid weer terug te brengen op het hoogste niveau. En de Eagles hebben enkele ervaren nieuwelingen zoals Sander Fischer (Excelsior), Joey Suk en Kevin Brands (NAC Breda) direct in de basis gezet. OOk nieuweling Henrik Ojamaa staat aan de aftrap.

Het is de eerste voetbalzaterdag van het Eredivisieseizoen 2016/2017. Om half zeven zullen ADO Den Haag en Go Ahead Eagles aan hun seizoen beginnen. Vorig jaar eindigde ADO op een keurige elfde plaats. In de eerste speelronde nemen de Hagenezen het op tegen het gepromoveerde Go Ahead Eagles. Het afgelopen seizoen zorgde ADO in de eerste speelronde direct voor wereldnieuws toen doelman Martin Hansen met een hakbal voor de gelijkmaker zorgde tegen PSV. Kunnen de mannen van nieuwe trainer Željko Petrović weer uitstekend uit de startblokken komen?

Nieuwe gezichten
Trainer Henk Fraser nam afscheid van zijn ADO en maakte de overstap naar Vitesse. Oude bekende Petrović is zijn opvolger. Sinds zijn vertrek bij RKC Waalwijk in 2008 werkte de Montenegrijns niet meer in Nederland. En niet alleen Fraser vertrok uit Den Haag. Ook onder andere Vito Wormgoor (Aalesunds FK), Timothy Derijck (SV Zulte Waregem), Kyle Ebecilio (FC Twente), Gianni Zuiverloon, Giovanni Korte (NAC Breda) en Martin Hansen namen afscheid. Vooral achterin is het dus puzzelen voor Petrović. Nieuwe gezichten zijn Achraf El Mahdioui (Ajax), Stefan Meissner (MSV Duisburg) en José San Román (Huracán).

Go Ahead Eagles kende een wisselvallig seizoen in de Eerste Divisie, maar toen trainer Hans de Koning het stokje overnam van Dennis Demmers zetten de Eagles een serie van veertien wedstrijden op een rij zonder nederlaag neer. In de finale van de play-offs werd De Graafschap aan de kant gezet en zo was Go Ahead na één jaar afwezigheid weer terug op het hoogste voetbalniveau. En dit Eredivisie-jaar moet Go Ahead het doen zonder aanvoerder Bart Vriends. De verdediger maakte de overstap naar Sparta Rotterdam. Daarvoor in de plaats haalde de club uit Deventer enkele spelers met ervaring zoals Sander Fischer (Excelsior), Joey Suk en Kevin Brands (NAC Breda) en talent Sam Hendriks (Ajax).

Voorbereiding
ADO Den Haag kan terugkijken op een vlekkeloze voorbereiding. De oefenwedstrijden tegen de amateurs van vv Katwijk, RKAVV, svv Scheveningen en Laakkwartier werden allen winnend afgesloten. En ook serieuze tegenstanders FC Eindhoven, Karabükspor en AEP Iraklis FC werden aan de kant gezet. Zo bleef Petrović met zijn ploeg ongeslagen in de voorbereiding. Toch realiseert de trainer dat er versterkingen nodig zijn: "Ik kan de groep alleen maar een compliment maken over hoe hard er getraind wordt en met hoeveel passie wij spelen. Maar het lijkt mij logisch dat ik graag nog wat versterkingen zie. Er zijn vijf basisspelers vertrokken", liet hij in een gesprek met Voetbal International weten.

Ook Go Ahead Eagles heeft een goede voorbereiding achter de rug. Tegen de amateurs van SV Terwolde, Voorwaarts Twello en Sportclub Teuge werden er grote uitslagen neergezet. Eredivisionist Excelsior werd met 1-0 aan de kant gezet. Alleen de laatste wedstrijd, tegen Al-Jazira Club, ging verloren (1-0). Toch vond trainer De Koning de nederlaag vlak voor de start van de competitie niet verkeerd. "Misschien is het wel goed voor ons. Het zet iedereen op scherp", was De Koning van mening in gesprek met De Stentor.

De aftrap zal om half zeven plaatsvinden. Mijn naam is Ilona van der Werf en ik zal je op de hoogte houden van dit duel. Een uur voor aanvang zijn de opstellingen onder het kopje wedstrijddetails te vinden. Tot dan!