FC Twente
3:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Amin Younes 55. / Schot met rechts  (Davy Klaassen)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Kasper Dolberg 67. / Schot met links  (Amin Younes)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Kasper Dolberg 90. / Schot met rechts  (Hakim Ziyech)

90'
Na de pauze gooide Ajax het tempo omhoog. Dat leverde na snel handelen van Veltman een schietkans op voor Traoré, maar hij knalde wild over. Even later was het alsnog raak. Aanvoerder Davy Klaassen ging goed door en legde terug op Younes, die hard de 1-0 tegen de touwen schoot. FC Twente kwam er vervolgens niet meer aan te pas en twaalf minuten na de openingstreffer was het opnieuw raak. Younes zorgde voor de fraaie pass op Dolberg, die doelman Marsman passeerde en raak schoof voor een leeg doel. Het slotakkoord was voor Dolberg, die op aangeven van Ziyech de 3-0 maakte.
90'
90'
Doelpunt voor AFC Ajax, 3:0 door Kasper Dolberg
Het slotakkoord is voor Dolberg! Hij krijgt de bal van Ziyech en prikt zijn tweede van de middag achter Marsman.
90'
De extra speeltijd van de tweede helft bedraagt tenminste drie minuten.
88'
Fraaie actie nog van Ziyech. Hij slalomt door de defensie van FC Twente, maar vindt doelman Marsman op zijn weg.
85'
FC Twente zet toch nog even aan in de laatste tien minuten van de wedstrijd. Een schot van invaller Seys vliegt over de lat boven doelman Onana.
81'
Ook direct de laatste wissel aan de kant van de thuisploeg. Lasse Schöne speelde geen grootse wedstrijd en wordt vervangen door Donny van de Beek.
81'
Wissel in bij AFC Ajax -> Donny van de Beek
81'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Lasse Schöne
76'
Aan de kant van FC Twente verlaten Bersant Celina en Fredrik Jensen het veld. Zij worden vervangen door Dylan George en Dejan Trajkovski. Ook Ajax wisselt. Daley Sinkgraven laat zich aflossen door Matthijs de Ligt.
76'
Wissel in bij AFC Ajax -> Matthijs de Ligt
76'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Daley Sinkgraven
75'
Wissel in bij FC Twente -> Dejan Trajkovski
75'
Wissel uit bij FC Twente -> Bersant Celina
75'
Wissel uit bij FC Twente -> Dylan George
75'
Wissel uit bij FC Twente -> Fredrik Jensen
71'
De drie punten lijken binnen voor Ajax en de Amsterdammers kunnen de wedstrijd rustig uit voetballen. FC Twente lijkt niet bij machte om nog een aansluitingstreffer te maken.
67'
Doelpunt voor AFC Ajax, 2:0 door Kasper Dolberg
En daar is de beslissing! Younes zet Dolberg vrij voor Marsman en nu weet de Deense spits daar wel raad mee. Hij omspeelt de doelman en prikt binnen. 2-0!
65'
Nog ruim 25 minuten in de Amsterdam ArenA en het lijkt wachten op de beslissing van Ajax. Vooralsnog staat het 1-0 en is FC Twente in leven.
60'
Beide ploegen voeren een wissel door. Eerst verlaat Chinedu Ede het veld bij FC Twente en komt Dylan Seys binnen de lijnen. Bij Ajax vervangt Justin Kluivert de ongelukkig spelende Bertrand Traoré.
60'
Wissel in bij AFC Ajax -> Justin Kluivert
60'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Bertrand Traoré
59'
Wissel in bij FC Twente -> Dylan Seys
59'
Wissel uit bij FC Twente -> Chinedu Ede
58'
De thuisploeg heeft de wedstrijd helemaal in handen. FC Twente komt er niet meer uit en moet oppassen dat het niet snel tegen een tweede tegentreffer aanloopt.
55'
Doelpunt voor AFC Ajax, 1:0 door Amin Younes
Raak! Daar is toch de voorsprong voor Ajax. Klaassen zet goed door en legt terug op Younes. De buitenspeler twijfelt niet en schiet knap raak in de korte hoek.
52'
Gele kaart voor Mateusz Klich (FC Twente)
De eerste gele kaart van de middag is voor Mateusz Klich. De Poolse middenvelder houdt Ziyech vast en gaat op de bon bij scheidsrechter Makkelie.
51'
Celina verspeelt de bal knullig en Ajax counter snel via Veltman en Traoré. Laatstgenoemde knijpt naar binnen en haalt uit met links, maar zijn schot vliegt hoog over.
49'
Ajax voert het tempo flink op in het begin van de tweede helft. FC Twente heeft moeite de Amsterdammers weg te houden bij hun goal. Nog wel 0-0.
46'
De tweede helft is begonnen. Ajax moet gaan scoren om de achterstand op koploper Feyenoord niet groter te laten worden. Beide ploegen hebben niet gewisseld.
46'
45'
Een weinig verheffende eerste helft in Amsterdam en de stand is dan ook nog 0-0. De eerste kans was voor Dolberg, die na een steekpass van Ziyech plotseling alleen voor Marsman stond. De doelman van FC Twente maakte zijn doel goed klein en hield de Deen van scoren af. Aan de overkant kreeg Enes Ünal een grote kopkans op aangeven van Ter Avest, maar hij knikte naast. Vlak voor rust meldde ook Bertrand Traoré zich nog. Na een goede actie van Younes schoot hij bij de tweede paal naast.
45'
42'
Dat had de 1-0 moeten zijn! Younes is zijn directe tegenstander kwijt en legt de bal panklaar bij de tweede paal. Bertrand Traoré is niet scherp en schiet met links naast het doel van Marsman.
39'
Goede kans voor FC Twente. Rechtsback Ter Avest komt goed mee naar voren en heeft een mooie voorzet in huis op Ünal. De spits staat helemaal vrij, maar kopt ruim naast.
36'
FC Twente lijkt wat meer grip te krijgen op Ajax. De bezoekers komen minder in de problemen en hopen de rust te halen met een 0-0 tussenstand. Nog zo'n tien minuten tot de pauze.
32'
Er klinkt wat gemor in de ArenA. Davinson Sánchez laat zich verleiden tot een knal van afstand, maar hij ramt de bal de tribune in.
28'
Goede aanval van FC Twente. Celina dolt Veltman en zijn voorzet wordt weggewerkt door Sánchez. Die bal wordt opgevangen door Mokotjo, die wild over schiet.
26'
Ajax zet FC Twente flink onder druk, maar moet opletten voor de tegenstoot van de bezoekers uit Enschede. Nog altijd 0-0 na 26 minuten spelen in de Amsterdam ArenA.
22'
Veltman loopt zich goed vrij en neemt een corner van Ziyech ineens op zijn pantoffel. Doelman Marsman kan opgelucht ademhalen als hij ziet dat de bal net over zijn doel gaat.
18'
De Amsterdammers komen er snel uit na een fraaie opening van Ziyech. De middenvelder neemt een voorzet vervolgens ineens op de slof, maar daar heeft doelman Marsman weinig problemen mee.
17'
De bal ligt op een mooie plek voor FC Twente, maar Bersant Celina schiet de bal zonder overtuiging richting het Ajax-doel. Zijn poging vliegt over de goal.
17'
Ineens is daar FC Twente. Klich zet goed door en bedient Enes Ünal. Die wordt door Veltman van zijn sokken gelopen en verdient een vrije trap. Celina achter de bal namens de bezoekers.
12'
Ajax is de betere ploeg in de beginfase, maar weet het overwicht nog niet om te zetten in doelpunten. FC Twente blijft geduldig wachten op een kans om uit te breken.
9'
Wederom is Dolberg gevaarlijk. De Deense aanvaller heeft een prima actie in huis en probeert Marsman te verrassen met een schot. van net buiten de zestien. De doelman staat echter goed opgesteld en weet eenvoudig redding te brengen.
5'
Grote kans voor Dolberg! De spits van Ajax ontsnapt aan buitenspel na een fraaie pass van Ziyech, maar faalt oog in oog met doelman Marsman. De goalie verkleint goed zijn doel en voorkomt een vroege achterstand voor FC Twente.
4'
De thuisploeg heeft de bal in de beginfase van deze wedstrijd. FC Twente loert op een foutje en hoopt op een snelle tegenstoot.
1'
AFC Ajax heeft afgetrapt in de Amsterdam ArenA. De Ajacieden moeten in achtervolging op koploper Feyenoord, dat eerder vandaag met 5-2 wist te winnen van AZ Alkmaar.
1'
Hakim Ziyech keert bij AFC Ajax terug in de basiself. De middenvelder zat tegen FC Kopenhagen nog op de bank, maar staat tegen zijn oude club weer in de basis. Dat geldt niet voor Matthijs de Ligt. De jongeling zit op de bank.

Bij FC Twente is het oppassen voor spits Enes Ünal, die dit seizoen al twaalf doelpunten. Ook Mateusz Klich is van de partij in Amsterdam. Hij was de enige doelpuntenmaker in de eerste ontmoeting tussen beide ploegen. FC Twente won thuis met 1-0.