5:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Wout Brama 4. / Schot met rechts  (Ryan Thomas)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Davinson Sánchez 8. / Kopbal  (Davy Klaassen)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Davinson Sánchez 38. / Kopbal  (Hakim Ziyech)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Kasper Dolberg 55. / Schot met rechts  (Hakim Ziyech)
4 : 1 Torinfos in de Ticker Bertrand Traoré 59. / Schot met links  (Hakim Ziyech)
5 : 1 Torinfos in de Ticker Kasper Dolberg 64. / Schot met rechts  (Lasse Schöne)

90'
Ajax maakte de tweede helft gehakt van PEC Zwolle. Via Dolberg kwamen de Amsterdammers op 3-1 en even later stond het alweer 4-1 via Traoré. Het slotakkoord was voor man of the match Dolberg. Hij haalde verwoestend hard uit en bepaalde de eindstand op 5-1.
90'
90'
De extra speeltijd van de eerste helft bedraagt tenminste twee minuten.
87'
Ajax probeert nog de zesde treffer te maken. PEC Zwolle wil zo snel mogelijk de bus in terug naar Overijssel.
83'
Gele kaart voor Calvin Verdonk (PEC Zwolle)
Feyenoord-huurling Calvin Verdonk is de derde speler die op de bon gaat. Hij raakt Hakim Ziyech en krijgt geel van Kamphuis.
80'
Davy Klaassen krijgt een publiekswissel tijdens zijn honderdste duel. Hij verlaat het veld voor Donny van de Beek.
80'
Wissel in bij AFC Ajax -> Donny van de Beek
80'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Davy Klaassen
75'
Zowel bij Ajax als bij PEC Zwolle een wissel. Bij de thuisploeg gaat Dolberg naar de kant voor Mateo Cassierra. Wouter Marinus verlaat bij de bezoekers het veld. Hij wordt vervangen door Mustafa Saymak.
75'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Mustafa Saymak
75'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Wouter Marinus
75'
Wissel in bij AFC Ajax -> Mateo Cassierra
75'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Kasper Dolberg
69'
Traoré met een fraaie actie in de zestien van PEC. Hij passeert twee Zwollenaren, maar doelman Van der Hart voorkomt de zesde treffer van de Amsterdammers.
67'
Ook Peter Bosz wisselt. Jairo Riedewald komt in het veld voor Lasse Schöne.
67'
Wissel in bij AFC Ajax -> Jairo Riedewald
67'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Lasse Schöne
65'
Bij PEC Zwolle verlaat Danny Holla het veld. Hij wordt vervangen door debutant Django Warmerdam.
65'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Django Warmerdam
65'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Danny Holla
64'
Doelpunt voor AFC Ajax, 5:1 door Kasper Dolberg
Lang leve de doellijntechnologie! Dolberg haalt uit en raakt tot twee keer toe de lat. Het horloge van Kamphuis geeft echter aan dat de bal over de doellijn is geweest en keurt de goal terecht goed.
59'
Doelpunt voor AFC Ajax, 4:1 door Bertrand Traoré
PEC is rijp voor de sloop. Bertrand Traoré mag zomaar doorlopen van de defensie uit Zwolle en schiet beheerst binnen met zijn linkerbeen.
56'
Nu drukt Ajax door. Traoré met een fraaie actie in de zestien van PEC, maar zijn schot werd net op tijd geblokt en tot corner verwerkt. Die hoekschop levert niets op voor de thuisploeg.
55'
Doelpunt voor AFC Ajax, 3:1 door Kasper Dolberg
Ajax neemt afstand van PEC Zwolle. Ziyech stuurt Dolberg de diepte in en oog in oog met doelman Van der Hart prikt de spits de bal in het doel.
50'
Ajax zoekt de aanval in de beginfase van de tweede helft. Nu is Ziyech alert, maar komt zijn voorzet niet aan bij Dolberg.
46'
De tweede helft is begonnen met een wissel aan de kant van PEC Zwolle. We zien Ryan Thomas niet meer terug in het tweede bedrijf. Hij is vervangen door Kingsley Ehizibue.
46'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Kingsley Ehizibue
46'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Ryan Thomas
46'
45'
Samenvatting eerst helft
Een leuke eerste helft tussen Ajax en PEC Zwolle. De bezoekers kwamen al vroeg op voorsprong door Brama, die op aangeven van Thomas raak wist te schieten in de korte hoek. Vier minuten later was het alweer gelijk. Sánchez knikte een afgeslagen hoekschop achter Van der Hart. Vlak voor de pauze kwamen de Amsterdammers op voorsprong. Een corner van Ziyech werd door opnieuw Sánchez in het doel gekopt.
45'
45'
De extra speeltijd van de eerste helft bedraagt tenminste een minuut.
45'
Achahbar ligt op de grond na een duel met Sánchez. Ook Marinus kreeg een tik, maar beide spelers lijken na behandeling verder te kunnen.
39'
Bijna direct de derde Amsterdamse treffer. Younes legt terug op Klaassen, maar de aanvoerder van Ajax komt net niet tot een schot.
38'
Doelpunt voor AFC Ajax, 2:1 door Davinson Sánchez
Ajax komt op voorsprong! Ziyech met een goed corner en daar is opnieuw Davinson Sánchez die de bal tegen de touwen weet te knikken.
36'
Nog tien minuten tot aan de rust. Ajax en PEC Zwolle maken er vooralsnog een leuke, gelijkopgaande wedstrijd van.
32'
Aan de overkant trekt Younes naar binnen en probeert hij het in de lange hoek. Doelman Van der Hart heeft daar geen problemen mee en weet redding te brengen.
30'
Wederom is PEC Zwolle gevaarlijk! Een goede actie van Menig komt terecht bij Ted van de Pavert, maar Onana brengt opnieuw redding.
27'
Younes lijkt van dichtbij binnen te kunnen schieten. De linksbuiten van Ajax heeft volger Kamphuis geduwd en wordt teruggefloten.
25'
Uit de hoekschop opnieuw een goede kans voor PEC Zwolle. Achahbar is niet gedekt en knikt de bal een meter naast het doel van Onana.
24'
Menig is er ineens vandoor op rechts. Hij mag zomaar uithalen, maar doelman Onana haalt de bal uit de kort hoek en voorkomt een nieuwe achterstand.
21'
PEC Zwolle-trainer Ron Jans is niet tevreden met het optreden van scheidsrechter Kamphuis en laat dat weten aan de vierde man. Op het veld lijkt de storm even te zijn gaan liggen.
17'
Gele kaart voor Bram van Polen (PEC Zwolle)
Ook Bram van Polen krijgt een gele kaart. Hij haalt Hakim Ziyech neer en arbiter Kamphuis kan niet anders dan hem ook op de bon slingeren.
16'
Dolberg zet met een goede actie Younes vrij op de rand van de zestien. De Duitser haalt uit, maar weet zijn schot niet in de hoek te plaatsen.
15'
Gele kaart voor Danny Holla (PEC Zwolle)
De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Danny Holla. Hij gaat hard door op Veltman en gaat in het boekje van scheidsrechter Kamphuis.
14'
Bertrand Traoré is ervan tussen op rechts na een schitterende pass van Lasse Schöne. De buitenspeler kapt naar binnen en haalt uit met links, maar doelman Mickey van der Hart ligt in de goede hoek.
12'
Een leuke beginfase in de Amsterdam ArenA. Beide ploegen proberen de aanval te zoeken en op jacht te gaan naar de voorsprong.
8'
Doelpunt voor AFC Ajax, 1:1 door Davinson Sánchez
En het staat alweer gelijk in Amsterdam! Ziyech draait een hoekschop voor het doel, Klaassen kopt en Davinson Sánchez knikt van dichtbij binnen.
4'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 0:1 door Wout Brama
0-1 voor PEC Zwolle! Brama scoort bijna nooit, maar vanavond wel. Hij schiet vanaf de rand van de zestien raak in de korte hoek.
3'
De Amsterdam ArenA zit nog niet bepaald vol op deze zaterdagavond. PEC Zwolle probeert brutaal op de helft van Ajax te voetballen in de beginfase.
1'
We zijn begonnen in Amsterdam! Nummer drie Ajax neemt het in eigen huis tegen hekkensluiter PEC Zwolle.
1'
Bij de thuisploeg heeft trainer Bosz enkele wijzigingen doorgevoerd. Zo zijn er basisplaatsen voor Lasse Schöne en Daley Sinkgraven. Jairo Riedewald en Nemanja Gudelj moeten genoegen nemen met een plaats op de bank. De bezoekers uit Zwolle gaan met onder meer Danny Holla, Anass Achahbar en Queensy Menig in de basis, op jacht naar hun eerste zege van het seizoen.
AFC Ajax en PEC Zwolle nemen het vanavond om 19:45 uur tegen elkaar op. De Amsterdammers willen graag de jacht openen op koploper Feyenoord en de ploeg uit Zwolle hoopt zo snel mogelijk afstand te nemen van de laatste plaats. Het duel in de Amsterdam ArenA staat onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis. De opstellingen van beide ploegen zullen ongeveer een uur voor de wedstrijd verschijnen onder het kopje wedstrijddetails.

Dilemma voor Peter Bosz
Peter Bosz zal waarschijnlijk wel even nagedacht hebben over zijn basiself voor het duel met PEC Zwolle. Hij wijzigde zijn ploeg namelijk flink voor het bekerduel met Willem II. Het reserveteam van de Amsterdammers won met liefst 5-0 van de Tilburgers en speelde prima in eigen huis. Het is dus zeer de vraag wat trainer Bosz zal gaan doen voor het duel met de Zwollenaren. Behoudt hij zijn elftal of laat hij toch weer zijn vertrouwde elf opdraven?

Slechte start
De tegenstander uit Zwolle kent een bijzonder slechte start. Na zes duels heeft de ploeg van trainer Ron Jans pas twee punten. Ook kreeg PEC al twaalf doelpunten tegen en wisten ze pas twee goals te maken. "Dan zie je wat je altijd ziet wanneer mensen verliezen in het leven: dat mensen zich gaan verschuilen en zich niet meer vrij voelen om te laten zien wat ze kunnen. Tegen PSV en AZ was de goede wil er wel, maar ontbrak het aan overtuiging, vertrouwen. Niet vooruit durven voetballen, geen tempo maken en kiezen voor de veiligste weg", vertelde de trainer daarover.

Goede herinneringen
PEC Zwolle kent de afgelopen jaar wel goede herinneringen aan de duels met AFC Ajax. Weliswaar won de ploeg nog nooit een competitiewedstrijd op bezoek in de ArenA. In de strijd om de KNVB-beker werd in 2014 met 5-1 gewonnen door PEC. Een paar maanden later werd ook de Johan Cruijff Schaal ten koste van de Amsterdammers binnen gehaald. Ook speelde PEC Zwolle twee keer gelijk in Amsterdam.