20:00 uur
Roda JC Kerkrade
2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Mimoun Mahi 10. / Schot met rechts  (Ruben Jenssen)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Alexander Sørloth 71. / Schot met links  (Kasper Larsen)

90'
Na de pauze zette FC Groningen direct weer aan. Er volgde een reeks aan schoten van de thuisploeg waarbij Roda JC hun doelman Van Leer mocht bedanken dat het bij 1-0 bleef. Hij keerde tot twee keer toe een pegel van Mahi en moest een keer redding brengen op een schot van Rusnák. Bij dat schot gaf de goalie wel een rebound weg, maar Kum kon de bal ternauwernood wegwerken. De Limburgers bleken aanvallend onmachtig en gaven veel ruimte weg aan de ploeg van Faber. De eindpass van Groningen was echter steeds niet goed waardoor de 1-0 tussenstand lang op het bord bleef staan. Uiteindelijk kwam de beslissing er alsnog. Eerst redde Van Leer nog fraai op een inzet van Van Weert, maar uit de daaropvolgende hoekschop wist invaller Alexander Sørloth van dichtbij raak te schieten. In de slotsfase waren er nog kansen voor invaller Bryan Linssen, Kasper Larsen en Tibbling, maar zij lieten na voor de 3-0 te zorgen.
90'
90'
Terwijl de extra speeltijd drie minuten bedraagt, debuteert Danny Stassar bij Roda JC. Hij vervangt Daryl Werker.
90'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Danny Stassar
90'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Daryl Werker
86'
Wat een kans weer voor FC Groningen! Tibbling heeft de ploeggenoten voor het uitkiezen, maar schiet zelf. Zijn schot verdwijnt via Van Leer naast het doel.
82'
Larsen bijna met de 3-0! De verdediger is mee naar voren voor de hoekschop en knikt maar net naast het doel van Van Leer.
80'
Nog zo'n tien minuten in Groningen. De thuisploeg lijkt de buit binnen te hebben.
76'
Opnieuw wisselen beide ploegen tegelijk. Nestoras Mitidis verlaat bij de Limburgers het veld voor Célestin Djim. Oussama Idrissi komt bij de thuisploeg voor Ruben Jenssen.
76'
Wissel in bij FC Groningen -> Oussama Idrissi
76'
Wissel uit bij FC Groningen -> Ruben Jenssen
76'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Célestin Djim
76'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Nestoras Mitidis
74'
Goede knal van Linssen. Wie anders dan Benjamin van Leer houdt de aanvaller van Groningen van scoren af.
71'
Doelpunt voor FC Groningen, 2:0 door Alexander Sørloth
Daar is dan toch de beslissing! Via de kluts komt de bal bij Sørloth, die van dichtbij hard raak schiet.
70'
Prachtige redding van Benjamin van Leer! Invaller Sørloth bedient Van Weert, die uit de draai van dichtbij inschiet, maar de goalie van Roda JC ligt fraai in de weg.
68'
Beide ploegen voeren een wissel door. Bij de thuisploeg komt Alexander Sørloth in de plaats van Mimoun Mahi. Roda JC haalt verdediger Ard van Peppen naar de kant en brengt middenvelder Mitchel Paulissen.
68'
Wissel in bij FC Groningen -> Alexander Sørloth
68'
Wissel uit bij FC Groningen -> Mimoun Mahi
68'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Mitchel Paulissen
68'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Ard van Peppen
65'
Groningen dringt aan om de beslissing te forceren, maar laat Roda JC nog altijd in leven. De bezoekers blijven loeren.
61'
Gele kaart voor Bryan Linssen (FC Groningen)
Linssen haakt Rosheuvel en krijgt enkele minuten na zijn invalbeurt een gele kaart.
60'
Het lijkt wachten op de tweede treffer van Groningen. Mahi dolt Kum en haalt hard uit, maar doelman Van Leer ranselt de bal uit zijn doel.
58'
De eerste wissel van de wedstrijd. Bij FC Groningen verlaat Albert Rusnák het veld. Hij wordt vervangen door Bryan Linssen.
58'
Wissel in bij FC Groningen -> Bryan Linssen
58'
Wissel uit bij FC Groningen -> Albert Rusnák
56'
Mahi zet een aantal verdedigers weg en dendert de zestien van Roda JC binnen. Zijn voorzet bereikt echter niemand. Uiteindelijk weet Van Leer te redden op een schot van Jenssen.
53'
Van Leer moet lossen op een schot van Rusnák. De doelman heeft geluk dat aanvoerder Kum de bal weg kan werken.
50'
Een slordig begin van de tweede helft. FC Groningen zoekt weer de aanval terwijl Roda JC loert op de counter.
46'
FC Groningen heeft de tweede helft in gang gezet. De thuisploeg leidt met 1-0 tegen Roda JC. Beide ploegen hebben nog niet gewisseld.
46'
45'
Een leuke eerste helft in Groningen. De thuisploeg kwam vroeg op voorsprong via Mahi. Hij kon vrij inschieten nadat Jenssen hem een niet te missen kans gunde. Vervolgens ontbrak het aan grote kansen. Groningen werd via Van Weert en Rusnák nog wel gevaarlijk en doelman Van Leer moest enkele keren optreden. Roda JC kreeg een goede mogelijkheid. Van Hyfte ramde van afstand, maar vond Padt op zijn weg.
45'
44'
Een lange bal van Van Leer valt achter de verdediging van FC Groningen en daar duikt Mitidis plotseling op. Hij krijgt de bal net niet goed onder controle.
41'
Rusnák krijgt de bal cadeau van Roda JC en gaat als een speer naar het doel. Hij besluit zelf te schieten, maar zijn schot vliegt enkele meters naast het doel.
36'
Roda JC is dicht bij de gelijkmaker. Van Hyfte haalt hard uit en doelman Padt moet zich strekken om het schot van de Belg uit zijn doel te houden.
32'
Ajagun lost namens de bezoekers weer eens een schot. Via een Gronings been belandt de bal in de handen van Sergio Padt.
31'
Fraaie poging van Albert Rusnák die ineens uithaalt. Wederom treedt Benjamin van Leer goed op. De hoekschop levert niets op voor de thuisploeg.
30'
Kum verspeelt de bal knullig bij zijn eigen zestien en Hateboer is er vandoor. Doelman Van Leer grijpt goed in op de voorzet van de rechtsback en voorkomt dat Van Weert binnen kan tikken.
25'
Tibbling brengt de bal bij Mahi, die snel uithaalt richting de korte hoek. Doelman Van Leer is echter alert en weet de bal te pakken.
23'
Razendsnelle counter van de bezoekers! Mitidis fopt zijn tegenstander met een fraaie schijnbeweging en geeft de bal op Ajagun. Die wordt teruggefloten vanwege buitenspel.
21'
Strakke voorzet van Hateboer op Van Weert. De spits probeert fraai achter zijn standbeen langs af te ronden, maar ziet zijn poging naast gaan via een verdediger.
20'
Mahi is helemaal vrij aan de linkerkant en mag zomaar de zestien van Roda JC binnen lopen. Zijn voorzet wordt door de Limburgse defensie onschadelijk gemaakt.
17'
FC Groningen blijft de aanval zoeken in eigen stadion. De passing is voorlopig nog wel slordig bij de ploeg van Faber. Roda JC loert op de counter via de snelle Rosheuvel.
13'
De Groningers zetten direct weer aan. Hateboer met de voorzet richting Van Weert, maar Van Leer plukt de bal uit de lucht. Van Weert is boos dat de bal niet laag aan hem gegeven wordt.
10'
Doelpunt voor FC Groningen, 1:0 door Mimoun Mahi
Schitterende goal van de thuisploeg! Jenssen zet perfect voor op Mahi en voor de aanvaller is het een koud kunstje om de 1-0 binnen te schuiven.
8'
Prima aanval van FC Groningen! Via Rusnák komt de bal in de zestien van Roda JC. Verdediger Werker weet echter te voorkomen dat de thuisploeg gevaar kan stichten.
5'
Hateboer verdient de eerste corner. Uiteindelijk knikt de rechtsback zelf in, maar hoeft doelman Van Leer niet in actie te komen.
2'
De bezoekers melden zich voor het eerst. Rosheuvel probeert voor te zetten op Mitidis, maar doelman Padt ziet de bal recht op zich af komen en klemt 'm tegen de borst.
1'
Roda JC heeft afgetrapt! De Limburgers nemen het op tegen FC Groningen.
1'
FC Groningen begint in eigen huis met Mimoun Mahi en Albert Rusnák op de flanken. Zij moeten spits Tom van Weert van goede voorzetten gaan voorzien. Oussama Idrissi zit op de bank.

De gasten uit Limburg hadden wat twijfelgevallen voorafgaand aan de wedstrijd. Onder meer Christian Kum, Nestoras Mitidis en Mitchel Paulissen waren niet okselfris. Kum en Mitidis staan gewoon aan de aftrap, Paulissen zit op de bank.
De winterstop staat voor de deur en er staan nog speelrondes op het programma. De zestiende plaats wordt vrijdagavond afgetrapt in het Noorden des lands. Daar neemt FC Groningen het op tegen Roda JC Kerkrade. Beide ploegen staan momenteel in het rechterrijtje en willen voor de winter nog wat punten sprokkelen. Om 20:00 uur zal er onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof worden afgetrapt in het Noordlease Stadion te Groningen. De opstellingen van trainers Ernest Faber en Yannis Anastasiou zullen kort voor aanvang van de wedstrijd verschijnen onder het kopje wedstrijddetails.

Dicht bij elkaar
Terwijl de Eredivisie over twee speelrondes al op de helft is, staat alles nog erg dicht bij elkaar. Het verschil tussen hekkensluiter Go Ahead Eagles (elf punten) en nummer tien Sparta Rotterdam (zeventien punten) bedraagt maar zes punten. Op de zeventiende plaats is Roda JC Kerkrade te vinden. De Limburgers hebben twaalf punten uit vijftien wedstrijden. De ploeg van coach Anastasiou is de koning van het gelijkspel. Roda JC speelde liefst negen keer gelijk en pakte zo onder meer een punt tegen PSV Eindhoven. Op de elfde plek staat FC Groningen. Zij hebben zestien punten bij elkaar gevoetbald. Bij een overwinning in eigen huis kunnen de Groningers stijgen naar een plaats in het linkerrijtje. FC Groningen passeert dan Sparta Rotterdam en Heracles Almelo, maar die clubs komen zondagmiddag nog in actie.

"Energie stoppen in snelle passing"
FC Groningen-trainer Ernest Faber heeft vertrouwen in de laatste twee duels voor de winterperiode. Hij waakt echter wel voor tegenstander Roda JC Kerkrade, dat al zes wedstrijden op rij niet verloor. "Ze houden de laatste weken de ruimtes klein en voetballen vanuit de omschakeling. Wij moeten onze energie stoppen in snelle passing en balcirculatie. Bovendien moeten we superscherp zijn op de 'tweede' ballen en voor heel veel beweging zorgen", aldus Faber op de clubwebsite. Daarnaast weet de coach dat zijn de Limburgers de tegenstander graag aan de bal laten. "We zullen de rust moeten bewaren en op het juiste moment toeslaan. Daarbij gaan we uit van de dingen die we goed deden, toen we een positief resultaat haalden. We houden vooral de aandacht op ons eigen spel."

"Momenten zoeken en toeslaan"
Roda JC Kerkrade is dus de koning der gelijke spelen van de Eredivisie. Als de Koempels de komende twee wedstrijden ook gelijkspelen, evenaren ze een record van Sparta Rotterdam (acht remises). FC Groningen en Feyenoord speelden ooit zeven duels op rij gelijk. Toch zal trainer Anastasiou gewoon voor de winst gaan in Groningen. "We spelen de laatste tijd gewoon goed, maar we moeten voor de goal scherper zijn", zegt de coach op clubwebsite. "De laatste wedstrijden hebben wij geen geluk gehad en hadden we zomaar in de middenmoot kunnen staan. Als we de kansen krijgen moeten we zorgen dat we het afmaken." Net als zijn collega is Anastasiou op zijn hoede voor de tegenstander. "Wij moeten daar onze momenten zoeken en op de juiste momenten toeslaan", besluit de trainer.