16:45 uur
Go Ahead Eagles
1:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Enes Ünal 45. / Schot met links  (Fredrik Jensen)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Sam Hendriks 53. / Schot met rechts  (Marcel Ritzmaier)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Marcel Ritzmaier 66. / dir. vrije trap

90'
Dankzij een verrassende comeback gaat Robert Maaskant met drie punten aan de haal bij zijn debuut. Ritzmaier was de man van de tweede helft met een assist op doelpuntenmaker Hendriks en een merkwaardig doelpunt. Een vrije trap van grote afstand vloog namelijk in de korte hoek omdat Marsman veel te ver voor zijn doel stond. De voorsprong werd daarna met veel succes verdedigd: 1-2.
90'
90'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Sébastien Locigno
90'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Elvis Manu
90'
Jos Hooiveld is de stormram die Twente nodig heeft in de laatste minuten. In de blessuretijd van vier minuten gaan alle hoge ballen richting de invaller.
89'
Met de late wisselingen verstoort Maaskant het tempo aan de zijde van Twente. Het grote tijdrekken is nu echt begonnen. Met debutant Lum Rexhepi en Joey Suk komt er meer body in de ploeg.
88'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Joey Suk
88'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Dan Crowley
86'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Lum Rexhepi
86'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Sam Hendriks
85'
Doelpunt afgekeurd! Koud in het veld legt Jos Hooiveld de bal in de diepte voor mede-invaller Chinedu Ede. De Duitse aanvaller legt de bal keurig in de verre hoek, maar wordt afgefloten vanwege buitenspel.
83'
Waar blijft het slotoffensief van Twente?! De ploeg kon bij een overwinning plaats vijf op de ranglijst overnemen. Met een 1-2 achterstand is dit echter ver weg.
82'
Wissel in bij FC Twente -> Jos Hooiveld
82'
Wissel uit bij FC Twente -> Bersant Celina
79'
Gele kaart voor Stefan Thesker (FC Twente)
De aanvoerder van Twente zaagt de benen van Manu doormidden en krijgt een terechte gele kaart.
79'
Met twee verse krachten in de voorhoede gaat Twente in de slotfase op zoek naar de gelijkmaker. Het oogt echter allemaal wat inspiratieloos in de tweede helft bij de gastheren.
75'
Wissel in bij FC Twente -> Chinedu Ede
75'
Wissel uit bij FC Twente -> Yaw Yeboah
75'
Go Ahead blijft heel nauwkeurig in de organisatie spelen. Na rust wordt er simpelweg niets meer weggeven voor het eigen doel. Bij deze stand verlaten de Eagles de laatste plaats op basis van doelsaldo.
74'
Wissel in bij FC Twente -> Oussama Assaidi
74'
Wissel uit bij FC Twente -> Fredrik Jensen
71'
Wat een geweldige stunt zou dit zijn voor Robert Maaskant en zijn team! De nummer laatst van de Eredivisie bijt van zich af na rust en maakt twee mooie doelpunten.
66'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 1:2 door Marcel Ritzmaier
Van hele grote afstand verrast de Oostenrijker doelman Marsman met een vrije trap in de korte hoek. De Twente-goalie staat veel te ver voor zijn doel waardoor dit miraculeuze doelpunt kan ontstaan.
66'
Gele kaart voor Jeroen van der Lely (FC Twente)
De linksback van Twente pakt de vierde kaart van de wedstrijd door Elvis Manu te vloeren.
66'
Nog een kwart wedstrijd te spelen in Enschede. Na een goede eerste helft zakt Twente nu toch ver terug. De Tukkers krijgen Go Ahead niet meer onder druk waardoor kansen spaarzaam zijn.
62'
Antonia op de lat! Het vertrouwen groeit ineens bij de bezoekers uit Deventer. Van grote afstand probeert Antonia het met een harde knal. De inzet van de rechtsbuiten spat uiteen op de lat.
58'
Toch een behoorlijke verrassing in Enschede. Go Ahead blijft prima compact spelen en aast op kansjes als die zojuist van Hendriks. Twente moet weer aan de bak.
53'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 1:1 door Sam Hendriks
Na een fantastische voorzet van Marcel Ritzmaier ontsnapt Hendriks aan de verdediging van Twente. Vlak voor het doel legt de spits de bal in het doel met zijn rechter.
52'
Ook na rust blijft, zoals verwacht, het initiatief in handen van de thuisploeg. Het verschil op de ranglijst is vanmiddag duidelijk zichtbaar in de Grolsch Veste.
51'
Gele kaart voor Yaw Yeboah (FC Twente)
De bedrijvige rechtsbuiten loopt Dan Crowley omver en krijgt de eerste kaart voor Twente.
49'
Gele kaart voor Marcel Ritzmaier (Go Ahead Eagles)
De linksback gebruikt zijn arm in een duel met Ter Avest en incasseert alweer zijn achtste gele kaart van dit seizoen.
48'
Ünal scoort weer eens voor de tweede wedstrijd op rij. Vorige week was de Turk namelijk verantwoordelijk voor de 0-3 bij Roda JC. Zo maakte de spits vier goals in de laatste vijf duels.
46'
45'
FC Twente leidt verdiend met 1-0 bij rust. De Tukkers waren een stuk beter dan laagvlieger Go Ahead en kregen vele mogelijkheden. Doelman Zwarthoed lag echter vaak in de weg. In de laatste minuut voor rust haalde Enes Ünal de trekker over na een mooie draai van Fredrik Jensen. De 1-0 betekende alweer het veertiende competitiedoelpunt voor de Turkse spits.
45'
45'
Doelpunt voor FC Twente, 1:0 door Enes Ünal
Jensen draait prachtig weg in het strafschopgebied en ziet ploeggenoot Ünal vrij staan voor het doel. De Turkse spits blijft koeltjes en legt de bal in het lege doel.
44'
Het wordt voor Twente steeds lastiger om door te hechte defensie van Go Ahead te glippen. De mannen van Maaskant staan simpelweg goed gepositioneerd.
40'
Rode lantaarndrager Go Ahead zag eerder op de middag dat ADO Den Haag een overwinning boekte tegen concurrent Roda JC Kerkrade. Enkel een overwinning kan de Deventenaren van een laatste plaats helpen.
36'
Nog tien minuten te spelen tot de theepauze. Twente kreeg al aardig wat mogelijkheden, maar heeft de uitblinkende doelman Zwarthoed nog niet kunnen verschalken.
31'
De Tukkers zijn los! Het kan bijna niet lang meer duren tot de openingstreffer. Na een zeer fraaie pass van Mokotjo stuit Enes Ünal op de uitkomende Zwarthoed.
30'
Uit de daaropvolgende hoekschop krijgt de thuisploeg wederom een aardige mogelijkheid. Verdediger Joachim Andersen kopt de bal bij de tweede paal maar net over de lat.
29'
Wat een kans voor Twente! Rechtsback Hidde ter Avest komt door, haalt bijna de achterlijn en legt de bal terug richting Jensen. De Fin kruipt voor Fischer, maar krijgt de bal net voorbij de tweede paal.
27'
FC Twente kan bij een overwinning op Go Ahead stijgen naar de vijfde plaats. Vorig seizoen stonden de Tukkers na 28 speelronden op een dertiende plaats. Het geeft maar weer eens de opmars van Twente aan.
23'
Het beeld is vrij eentonig in het eerste kwart van de wedstrijd. FC Twente domineert en heeft veel balbezit. Go Ahead trekt zich terug op eigen helft en loert op een snelle uitbraak.
20'
Gele kaart voor Xandro Schenk (Go Ahead Eagles)
Op de rand van het strafschopgebied glijdt Schenk middenvelder Jensen omver. De centrale verdediger van Go Ahead krijgt de eerste gele kaart van Ed Janssen.
18'
Fredrik Jensen breekt door vanaf de linkerkant van het veld. De Finse middenvelder wil de bal laag voorgeven, maar treft doelman Zwarthoed op zijn weg.
17'
Het gevaar bij Twente komt met name via de snelle buitenspelers. Zojuist trok Yaw Yeboah vanaf rechts naar binnen om met zijn linkervoet uit te kunnen halen richting de verre hoek. De wilde poging verdween echter ruim naast.
13'
Knal van Mokotjo! Er gebeurt genoeg in de openingsfase in Enschede. Dit keer probeert Kamohelo Mokotjo het met een poeier van afstand. Het schot wordt aangeraakt en verdwijnt vervolgens een meter over het doel van Theo Zwarthoed.
8'
Mooie inzet van Celina! De huurling van Manchester City ontvang de bal op de punt van het strafschopgebied en krijgt wat ruimte. De linksbuiten besluit met rechts uit te halen richting de verre hoek en treft de buitenkant van de paal.
6'
Eerste kans voor Go Ahead! Na een goed aangesneden vrije trap van Marcel Ritzmaier kan de mee opgekomen Sander Fischer op doel koppen. Laag bij de grond brengt doelman Nick Marsman echter redding.
4'
Na een indrukwekkende minuut applaus voor twee overleden clubiconen is de wedstrijd begonnen. Bij de bezoekende partij zien we Robert Maaskant terug van weggeweest.
1'
De opstellingen
FC Twente begint met Yaw Yeboah en Bersant Celina in de basisopstelling. Dit gaat ten koste van Dejan Trajkovski en Chinedu Ede. Enes Ünal is de diepste spits bij de Tukkers.

Go Ahead Eagles, met nieuwbakken coach Robert Maaskant op de bank, ziet Marcel Ritzmaier terugkeren van een schorsing. Sébastien Locigno mag zodoende plaatsnemen naast coach Maaskant.
Welkom bij de wedstrijd tussen FC Twente en Go Ahead Eagles. Dit zijn de vijf statistieken van de afsluiter in speelronde 28 van de Eredivisie:

- De laatste keer dat Go Ahead wist te winnen in Enschede dateert alweer van bijna 40 jaar geleden. In oktober 1978 boekten de Eagles een 1-2 overwinning dankzij twee doelpunten van Jan Groeneweg.

- Nick Marsman miste dit Eredivisieseizoen nog géén minuut bij de Tukkers. De Twente-goalie maakte al 2430 minuten in 27 competitieduels. Daarin hield Marsman pas zes maal de nul.

- Robert Maaskant is de nieuwe coach van Go Ahead. De ‘kroonprins’ van het Nederlandse voetbal keert zodoende terug op het oude nest. Maaskant begon zijn eigen voetbalcarriere in 1989 als twintigjarige verdediger in Deventer. Als assistent-trainer leerde Maaskant in 1996 de eerste kneepjes van het vak bij Go Ahead.

- Voor scheidsrechter Ed Jansen wordt het de 22e wedstrijd van dit seizoen. De 46-jarige Brabander deelde al 59x geel en 3x rood uit. Janssen floot Go Ahead al vier keer dit seizoen. De Deventenaren wonnen twee van de vier duels.

- FC Twente speelt dit jaar prima voetbal en staat op een verdienstelijke zesde plaats. Vorig seizoen bekleedde het team van René Hake een dertiende plaats op de ranglijst. Twente had destijds tien punten minder dan nu.