1 : 0 Torinfos in de Ticker Enes Ünal 12. / Kopbal  (Mateusz Klich)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Fredrik Jensen 58. / Schot met rechts  (Enes Ünal)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Enes Ünal 90. / Schot met rechts  (Bersant Celina)

90'

Het eerste kwartier na de rust was overduidelijk voor FC Twente. Fredrik Jensen, Bersant Celina en Enes Ünal vonden elkaar blindelings, wat resulteerde in een aantal grote kansen. De 2-0 volgde snel via Fredrik Jensen. In de blessuretijd moest de Franse goalie Joris Delle nogmaals vissen. Uit de kluts zette Ünal de thuisploeg op 3-0.
90'
Het is vrijwel direct afgelopen. Hyballa verzamelt zijn mankrachten op het veld voor een donderspeech, zo lijkt het.
90'
90'
Doelpunt voor FC Twente, 3:0 door Enes Ünal
In de blessuretijd is het 3-0 geworden. Uit de kluts komt de bal voor de voeten bij Ünal die daar wel raad mee weet. Terwijl Delle op de Turkse spits afstormt, schiet Ünal de bal in de kruising.
90'
Buitenspel George! Nee, geen doelpunt voor Dylan George. De invaller loopt zichzelf knap vrij, maar de grensrechter ziet er buitenspel in. Zijn doelpunt wordt dus niet toegekend.
90'
De minimale extra speeltijd bedraagt drie minuten.
88'
Gele kaart voor Janio Bikel (NEC Nijmegen)
Ondertussen heeft Bikel een gele kaart gekregen voor een overtreding op Ünal.
87'
Ünal mist! Seys geeft de bal mee aan Enes Ünal die Delle op zich af ziet stormen. Ünal wipt tactisch de bal over de doelman heen, maar zijn poging gaat voorlangs. Ook Bersant Celina weet zijn hoofd niet tegen de bal te zetten.
86'
Invaller Seys wil in de laatste minuten nog zijn waarde laten zien aan trainer Rene Hake. Nu lokt hij een vrije trap uit aan de rand van het zestienmetergebied. Een variant van een vrije trap mislukt faliekant.
84'
Yeboah verlaat het veld met kramp. Voor hem in de plaats komt Dylan Seys.
84'
Wissel in bij FC Twente -> Dylan Seys
84'
Wissel uit bij FC Twente -> Yaw Yeboah
84'
Rayhi speelt zich vrij op de rand van het zestienmetergebied, maar schiet maar net naast het doel van Marsman. Rayhi is de enige veldspeler van NEC die vanavond zijn niveau nog wist te halen.
82'
Kramp voor Yeboah, hij lijkt rijp voor een wissel. Rene Hake instrueert een invaller bij FC Twente voor de resterende minuten.
79'
Beide ploegen lijken genoegen te nemen met een 2-0 als eindstand. Sinds de grote kans van Ünal is er geen enkele mogelijkheid geweest voor één van de ploegen.
76'
Andersen kan de 90 minuten toch niet volmaken en hinkt over de zijlijn. Voor hem in de plaats komt Jos Hooiveld.
76'
Wissel in bij FC Twente -> Jos Hooiveld
76'
Wissel uit bij FC Twente -> Joachim Andersen
76'
Ünal!! De Turkse spits is in het zestienmetergebied aangespeeld door Fredrik Jensen en kapt het centrale duo van NEC makkelijk uit. Ünal haalt uit, maar ziet zijn schot knap gekeerd worden door NEC-goalie Delle.
75'
De laatste wissel aan de kant van NEC. Ferdi Kadıoğlu kon vanavond niet overtuigen en wordt gewisseld voor Arnaut Groeneveld.
75'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Arnaut Groeneveld
75'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Ferdi Kadıoğlu
74'
Een uiterst kansloze poging van Grot van een meter of 35 belandt op de rug van Awoniyi. Grot is niet aan zijn beste wedstrijd bezig.
71'
Kans voor NEC uit een hoekschop. Golla weet zijn hoofd tegen de bal te krijgen, maar zijn inzet wordt makkelijk gepakt door Marsman.
70'
Andersen hinkelt wat maar is inmiddels weer binnen de lijnen.
69'
Een fors duel voor de dug-out van FC Twente. Rayhi schaaft over het been van Joachim Andersen en plant zijn schoen net boven de sok van de verdediger van FC Twente. Van opzet lijkt echter geen sprake bij Rayhi, zo blijkt uit de herhaling.
68'
Einde wedstrijd voor Fredrik Jensen. De 'nummer 10' van FC Twente liet NEC vanavond alle hoeken van het veld zien.
68'
Wissel in bij FC Twente -> Dylan George
68'
Wissel uit bij FC Twente -> Fredrik Jensen
67'
Rayhi ergert zich de gehele tweede helft al aan zijn ploeggenoten. De creatieve vleugelspeler baalt opzichtig van het slechte spel.
64'
FC Twente is hongerig en wil ook een derde treffer maken. In de haast komen niet alle passes goed aan bij de thuisploeg.
61'
Hyballa gooit er gelijk de tweede wissel tegenaan. Met oog op de volgende wedstrijd, waarbij Breinburg geschorst is, brengt hij Julian von Haacke binnen de lijnen.
61'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Julian von Haacke
61'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Gregor Breinburg
59'
NEC-trainer Peter Hyballa heeft rechtsachter Heinloth uit zijn lijden verlost. Voor hem komt Lorenzo Burnet, waardoor André Fomitschow opschuift naar de rechterkant.
59'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Lorenzo Burnet
59'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Michael Heinloth
59'
Doelpunt voor FC Twente, 2:0 door Fredrik Jensen
Het is alsnog raak! Direct vanuit de inworp is het Ünal die dit keer Fredrik Jensen bedient in plaats van andersom. Jensen faalt oog-in-oog niet met doelman Delle en zet FC Twente op een 2-0 voorsprong.
58'
Opnieuw is de driehoek Celina-Fredrik Jensen-Ünal gevaarlijk. De Turk is duidelijk het eindstation van de pass, maar ontvangt de bal net niet.
56'
Opnieuw rent Celina kinderlijk eenvoudig voorbij zijn directe man Heinloth. Celina is echter ietwat te enthousiast en loopt de bal over de achterlijn. Weg kans.
53'
Dumić duikt op! Het beste moment uit de tweede helft tot nu toe is voor Dario Dumić. De centraal verdediger van NEC mag de bal in het zestienmetergebied vrij aannemen en heeft het doel in het vizier. Alsnog krijgt hij het voor mekaar om de bal voorlangs te schieten. FC Twente moet oppassen dat het geen punten gaat morsen.
51'
Gele kaart voor Gregor Breinburg (NEC Nijmegen)
Waar Blom in de eerste helft twee gele kaarten op zak hield, is het bij de eerste forse overtreding in de tweede helft wel raak. Geel is er voor Breinburg. De middenvelder uit Curaçao mist daardoor de volgende wedstrijd.
49'
Ünal! Een razendsnelle counter aan de kant bij FC Twente. Uiteindelijk is het Fredrik Jensen die de steekpass geeft op de weggelopen Enes Ünal. De Turk kijkt goed naar waar Delle staat, maar ziet zijn schot knap gestopt worden.
48'
Slippertje bij FC Twente. Hidde ter Avest glijdt uit en passt de bal zo in de voeten bij Gregor Breinburg. De Curaçaose middenvelder speelt direct de bal in de voeten bij Grot die geen buitenspel staat. Grot twijfelt echter te lang en ziet een kans aan zich voorbijgaan.
47'
Nog niet heel veel supporters lijken door te hebben dat de tweede helft is begonnen. Aan de lange zijde zijn nog maar weinig supporters teruggekeerd na de rust. Vak P is daarentegen wel weer volgestroomd.
46'
Ondertussen is de tweede helft van start gegaan. NEC heeft afgetrapt.
46'
45'
Terwijl de spelers weer op het veld staan, wordt een vrouwelijke supportster ten huwelijk gevraagd langs de zijlijn.
45'

Eenrichtingsverkeer in de eerste helft tussen FC Twente en NEC. Al na twaalf minuten kopte Enes Ünal tot nu toe het enige doelpunt van de wedstrijd binnen: 1-0. FC Twente vergat zichzelf vervolgens op een ruimere marge te zetten bij een megagrote kans van Yaw Yeboah. Zo’n zes minuten voor rust werd NEC pas voor het eerst echt gevaarlijk.
45'
45'
Er komt geen seconde bij hier in de Grolsch Veste.
44'
Een krachtige bodycheck van Klich tegen Grot, maar scheidsrechter Blom besluit om de kaarten op zak te houden in de eerste helft.
42'
NEC profiteert van de verzwakte pressie van FC Twente. Opnieuw krijgen de Nijmegenaren de kans om het doel van Nick Marsman onder vuur te nemen. Dit keer is het Bikel, maar hij ziet zijn schot gekeerd worden door Peet Bijen.
41'
Opnieuw een verre inworp van Jay-Roy Grot. Na zwak verdedigen van Jeroen van der Lely verdient NEC een hoekschop. De hoekschop wordt teruggelegd op de rand van het zestienmetergebied waar Heimloth klaarstaat. De rechtsback ziet zijn schot echter dichter bij de tweede ring belanden dan tussen de palen van het FC Twente-doel.
39'
Uit het niets krijgt NEC de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Een vrije trap vanaf de rechterkant belandt bijna op het hoofd van Golla bij de tweede paal. De Pool weet zijn hoofd net niet tegen de bal te krijgen.
36'
Fredrik Jensen heeft opnieuw een soepele actie in huis. Hij omspeelt Heimloth alsof hij er niet staat en haalt er vervolgens een hoekschop uit. De corner levert FC Twente niets op.
35'
NEC is onthutsend slecht vanavond in de Grolsch Veste. De ploeg weet geen vuist te maken tegen FC Twente dat zichzelf vergeet te belonen. Vooralsnog staat het maar 1-0 in het voordeel van de thuisploeg.
32'
Op de lat! Ongelooflijk! Yeboah weet de bal voor een leeg doel niet eens tegen de touwen te krijgen. De aanval begon aan de linkerkant bij Celina. De Kosovaar omspeelt eenvoudig Michael Heinloth waarna hij Fredrik Jensen inspeelt. Jensen lijkt in eerste instantie de bal te verliezen aan Heimloth, maar pakt de bal eenvoudig af. Jensen legt de bal voor op Yeboah die voor een leeg doel de bal op de lat weet te krijgen.
30'
Ünal versiert de tweede hoekschop van FC Twente in deze wedstrijd. De corner levert echter niets op: Delle kan de bal makkelijk wegboksen.
30'
NEC lijkt er in het eerste half uur in de Grolsch Veste allesbehalve aan te pas te komen. De thuisploeg speelt met de Nijmegenaren.
27'
Feit: FC Twente scoorde pas voor de eerste keer uit een hoekschop dit seizoen. Van de afgelopen 132 hoekschoppen ging alleen de kopbal van Ünal in het doel.
25'
Een snoeiharde overtreding van Janio Bikel op Mateusz Klich, maar Blom ziet er geen gele kaart in. Klich neemt vervolgens snel de vrije trap, waarna Celina richting doel stormt. Zijn schot gaat echter voorlangs.
23'
Terwijl er op het veld even weinig gebeurt, rolt er een nieuw spandoek uit op Vak P. Het is duidelijk dat de supporters in Enschede niet stil hebben gezeten in de afgelopen negen dagen.
20'
Van eensgezindheid is geen sprake op Vak P. Enkel de letters 'K' en 'P' zijn bezet door enkele tientallen supporters. De rest lijkt geduldig af te wachten totdat het rustsignaal heeft geklonken.
19'
Kamohelo Mokotjo is nog niet heel vaak aan de bal geweest, maar de keren dat hij het leder aan zijn voeten heeft, doet hij er weer wat moois mee. Dit keer zet hij met een simpel ogende voetbeweging twee spelers van NEC aan de kant.
18'
Het hart van de verdediging van FC Twente, dat vanavond voor de zoveelste keer is gewijzigd, speelt de bal geduldig naar elkaar rond.
17'
André Fomitschow mag behoorlijk ver komen van de verdediging van FC Twente. De linksback van NEC geeft echter een lage voorzet die makkelijk wordt uitverdedigd door een verdediger van de thuisploeg.
15'
De supporters van Vak P bestormen inmiddels weer de tribune. Terwijl er werd aangekondigd dat het om de eerste 45 minuten zou gaan, rennen de eerste supporters na een kwartier de tribunetredes op.
14'
Celina! Na een uitstekende combinatie met Fredrik Jensen loopt Celina zichzelf vrij. Nadat hij de bal terugkrijgt, haalt hij ineens uit op het doel van Delle. De Fransman weet de bal knap te keren.
12'
Doelpunt voor FC Twente, 1:0 door Enes Ünal
Hij doet het weer! Enes Ünal kopt raak uit de hoekschop en scoort daarmee voor de vierde thuiswedstrijd op rij. Een uitstekende prestatie van de Turkse huurling van Manchester City.
11'
Een schot van Fredrik Jensen wordt gekraakt door NEC-verdediger Dario Dumić. De hoekschop volgt.
10'
Een koddige uittrap van Delle. De Franse keeper passt de bal naar Wojciech Golla die nog altijd in het eigen strafschopgebied stond. Delle mag het opnieuw proberen van Kevin Blom.
9'
Delle redt! Aan de linkerkant van het strafschopgebied krijgt Fredrik Jensen de bal aangespeeld. De Fin, die de laatste weken in vorm is, mikt de bal tussen de palen. Delle, doelman van NEC, weet redding te brengen.
8'
Ondertussen passeert Mohamed Rayhi op indrukwekkende wijze enkele vliegende tackles van spelers van FC Twente. De steekpass op spits Awoniyi is vervolgens niet op maat.
8'
'Een probleem van Enschede en ver daarbuiten, los je niet op door ons home te sluiten', zo luidt het credo op een nieuw spandoek dat zojuist op Vak P is gelegd. De supporters zijn het duidelijk niet eens met het besluit van de burgemeester.
5'
NEC staat binnen vijf minuten al met de rug tegen de muur in Enschede. De thuisploeg zet de Nijmegenaren vast op eigen helft en zijn op zoek naar de volgende aanval.
3'
Rechtsback Hidde ter Avest mag van zo'n 25 meter vrij uithalen van de NEC-verdedigers. Zijn schot gaat rakelings over. FC Twente is bijzonder sterk begonnen aan dit duel.
2'
Yeboah dichtbij! Als een duveltje uit een doosje duikt Yaw Yeboah voor het doel van Joris Delle. De huurling van Manchester City dribbelt richting het houtwerk en haalt binnen het zestienmetergebied uit. Delle weet de slappe inzet van Yeboah in twee instanties te keren.
1'
FC Twente heeft afgetrapt. Direct is er al een handsbal van Taiwo Awoniyi.
1'
NEC heeft de toss gewonnen en kiest de kant van Vak P.
De spelers komen het veld op in Enschede. De laatste wedstrijd op de zaterdagavond in de 31ste speelronde staat op het punt van beginnen.
Vak P blijft leeg vanavond, zo hebben de supporters besloten. De fans zijn het niet eens met de beslissing dat de supportershome van Vak P voor één jaar is gesloten. De supportershome werd gesloten na een inval van de politie tijdens de vorige thuiswedstrijd: FC Twente - PSV.

De opstellingen van beide ploegen zijn binnen. Zowel FC Twente-trainer Rene Hake als NEC-trainer Peter Hyballa heeft ervoor gekozen om twee wijzigingen door te voeren voor dit duel.

Bij FC Twente staan de drie huurlingen van Manchester City weer eens in de aanvallende linies van de club. Terwijl Bersant Celina en Enes Ünal volwaardige basisspelers van de Tukkers zijn, keert Yaw Yeboah weer terug in de basis. Dit gaat ten koste van Dejan Trajkovski. Verder speelt Joachim Andersen centraal achterin ten koste van Stefan Thesker.

NEC-trainer Peter Hyballa heeft eveneens twee wijzigingen doorgevoerd na de zeperd in eigen huis tegen Ajax. Lorenzo Burnet en Frank Sturing zijn hun basisplaatsen kwijtgeraakt. Voor hen in de plaats spelen respectievelijk André Fomitschow en Ferdi Kadıoğlu.
Feiten en cijfers

Welkom bij de wedstrijd FC Twente - NEC Nijmegen. Zaterdagavond 20.45 uur zal scheidsrechter Kevin Blom voor het begin van deze wedstrijd fluiten. Mijn naam is Maarten Elst en ik doe live verslag van deze wedstrijd in de Grolsch Veste.
FC Twente heeft dit seizoen moeite met de huidige laagvliegers van de Eredivisie. Van de voorgaande zeven ontmoetingen met de huidige nummers 15 tot en met 18 van de Eredivisie verloren de Enschedeërs er drie.
Eerder dit seizoen ging FC Twente onderuit in De Goffert. Mochten de Tukkers zaterdagavond verliezen van NEC, dan zijn de Nijmegenaren pas het tweede team dit seizoen dat beide confrontaties met FC Twente wist te winnen.
FC Twente is dit seizoen aan de slechtste aprilmaand bezig sinds het seizoen 1999/2000. Vlak na de eeuwwisseling pakte de Tukkers slechts één punt uit vijf wedstrijden, een gemiddelde van 0,2 per wedstrijd. In april 2017 bestaat de oogst van FC Twente na drie wedstrijden eveneens uit één punt. De club uit Enschede heeft echter nog twee duels om de aprilmaand nog enigszins goed door te komen.
NEC wist dit seizoen nog maar twee van de vijftien gespeelde uitwedstrijden om te zetten in een overwinning. Op bezoek bij Willem II (0-1) en Roda JC Kerkrade (0-1) werd er minimaal gewonnen. Tegen de clubs uit het linkerrijtje wist NEC alleen buitenshuis een punt te pakken bij FC Utrecht (1-1).
Dit seizoen heeft NEC alleen zowel thuis als uit van Roda JC Kerkrade kunnen winnen. De Nijmegenaren kunnen dit seizoen enkel nog tegen FC Twente en sc Heerenveen een dubbele overwinning boeken in één seizoen.
NEC is bezig met een dramatische uitreeks. De laatste zes uitwedstrijden werden door de Nijmegenaren allemaal verloren. Daarmee lijken de Nijmegenaren het negatieve clubrecord van het seizoen 1998/1999 te evenaren. Tijdens dat seizoen verloor NEC maar liefst acht uitwedstrijden op rij.
NEC heeft nog twee punten nodig uit twee uitwedstrijden om het puntentotaal van vorig seizoen (elf punten uit 17 uitwedstrijden) te evenaren. Het huidige puntentotaal is de slechtste sinds het seizoen 1999/2000. Destijds behaalde de Nijmegenaren slechts vijf punten uit 17 uitwedstrijden.