FC Twente Donderdag, 6. April 2017
PSV
2:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Enes Ünal 7. / Schot met rechts  (Bersant Celina)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Jürgen Locadia 17. / Schot met rechts  (Davy Pröpper)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Héctor Moreno 51.
2 : 2 Torinfos in de Ticker Bersant Celina 90. / Schot met rechts  (Enis Bunjaki)

90'
PSV heeft hele dure punten verspeelt in een bizarre wedstrijd. Nadat Moreno zijn ploeg vlak na rust op 1-2 had gezet ging het in de laatste minuut alsnog mis. Guardado verloor de bal, waarna Celina de gelijkmaker achter Zoet kon knallen. PSV gaat bijzonder hard de mist in en verspeelt het seizoen volledig in Enschede.
90'
90'
Doelpunt voor FC Twente, 2:2 door Bersant Celina
Wat een fout van Guardado! De Mexicaan verspeelt de bal waarna invaller Enis Bunjaki ploeggenoot Celina weet te bereiken. De vrijstaande aanvaller is genadeloos en knalt de bal onder Zoet door.
88'
Een voorzet van Santiago Arias werd zojuist aangeraakt en verdween bijna via een Twents been in het eigen doel. Doelman Marsman kon de bal echter nog verwerken tot hoekschop.
87'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Daniel Schwaab
87'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Luuk de Jong
84'
Er gebeurt inmiddels ook weinig op het veld. Een hele opmerkelijke situatie in de Grolsch Veste. De politie is schijnbaar het supportershome binnengevallen in verband met mogelijke drugshandel.
82'
Wissel in bij FC Twente -> Enis Bunjaki
82'
Wissel uit bij FC Twente -> Fredrik Jensen
82'
Heel veel toeschouwers blijven echter zitten op hun stoeltje. Dat terwijl de speaker opnieuw verzoekt of iedereen het stadion wil verlaten.
79'
De speaker in het stadion roept om dat alle supporters het stadion moeten verlaten. De wedstrijd blijft echter gewoon door gaan. Inmiddels is er veel politie op de been. De vraagtekens zijn echter groot wat er gaande is.
78'
De slotfase van deze interessante wedstrijd is aangebroken. Waar Twente aanvallende impulsen brengt via Oussama Assaidi gunt Phillip Cocu wat minuten aan Jorrit Hendrix.
76'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Jorrit Hendrix
76'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Davy Pröpper
74'
Wissel in bij FC Twente -> Oussama Assaidi
74'
Wissel uit bij FC Twente -> Dejan Trajkovski
74'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Steven Bergwijn
74'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jürgen Locadia
73'
Jensen weer dichtbij! Telkens weer verschijnt de jonge Jensen achter de defensie van PSV. Zijn lage voorzet wordt in de kiem gesmoord door de uitkomende Zoet.
70'
Twente blijft prima meedoen in de wedstrijd tegen het favoriete PSV. De Tukkers zijn zeker niet tevreden met deze tussenstand. Met het publiek erachter speelt Twente opportunistisch en fel.
66'
Gele kaart voor Mateusz Klich (FC Twente)
De aanvoerder van Twente heeft te veel commentaar op de wedstrijdleiding en krijgt een gele kaart.
65'
Zoet laat zich bijna verrassen! Celina pikt een bal uit de tweede lijn op en haalt deze direct uit richting het doel. Met bijna alle spelers voor zijn neus keert Zoet op miraculeuze wijze.
61'
Jensen is de grote plaag! De aanvallende middenvelder van Twente is een doorn in het oog van de PSV-defensie. Opnieuw ontsnapt de Fin, zijn subtiele balletje opzij wordt echter niet begrepen door zijn teamgenoten.
58'
Raar moment wederom van Jeroen Zoet. Net als tegen Sparta wacht de doelman lang terwijl er een tegenstander op hem af sprint. De PSV-doelman kan Jensen ternauwernood ontwijken.
56'
PSV dus toch via een opmerkelijk doelpunt op 1-2 in Enschede. Opnieuw zat doelman Marsman er niet goed bij. Twente heeft dan ook niet voor niets al een nieuwe doelman, Jorn Brondeel, aangetrokken voor volgend seizoen.
51'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:2 door Héctor Moreno
Bij de tweede paal kopt Van Ginkel een bal op doel uit een voorzet van Locadia. Via Marsman en de buik van Moreno hobbelt de bal uiteindelijk via de paal in het doel.
48'
Zonder wijzigingen bij beide teams is de tweede helft in gang gezet. PSV had veel balbezit voor rust, maar de betere mogelijkheden waren weggelegd voor de Tukkers.
46'
45'
Nadat Van Ginkel een grote kans miste was het Twente wat al vroeg op voorsprong kwam via wie anders dan Ünal: 1-0. Lang konden de gastheren daar echter niet van genieten. Locadia zette de bezoekers namelijk op gelijke hoogte: 1-1. Het tempo was daarna hoog en Twente kreeg goede kansen. Een sliding van Willems, een redding van Zoet en de paal stonden echter een hernieuwde voorsprong in de weg.
45'
45'
Twente countert naar kans! Een uitblinkende Jensen zet teamgenoot Celina vrij voor doelman Zoet. De huurling van Manchester City kan met zijn rollertje de PSV-goalie niet verrassen.
41'
De rust nadert in de Grolsch Veste. Beide ploegen doen het na een intensief eerste half uur even wat rustiger aan. Op het gebied van amusement hebben de toeschouwers in ieder geval niets te klagen.
37'
Eerder dit seizoen eindigde het treffen tussen PSV en Twente in de huidige tussenstand: 1-1. Ünal was ook toen de man van de voorsprong. Héctor Moreno redde in Eindhoven een punt.
33'
PSV houdt even de bal in de ploeg na een wervelwind van Twentse kansen. De ploeg mag blij zijn dat er 1-1 op het scorebord staat.
28'
Wat een kansenregen! Eerst redt Jeroen Zoet fraai op een kopbal van Ünal, even later raakt Joachim Andersen de bal vanuit een hoekschop. PSV zwijnt in deze fase van de wedstrijd.
26'
Oh, oh Twente toch! Hier had de thuisploeg opnieuw op voorsprong moeten komen. Bersant Celina kan de bal vlak bij de paal in het doel tikken. Een inglijdende Jetro Willems zorgt met een tackle echter voor redding.
22'
Wat een heerlijke wedstrijd tot nu toe in de Grolsch Veste! Het spel golft op en neer en het tempo ligt waanzinnig hoog. PSV is aan de betere hand en neemt het initiatief over.
17'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:1 door Jürgen Locadia
En daar is al de gelijkmaker. Locadia is het eindstation van een vloeiend lopende aanval. Met zijn rechtervoet krult de aanvaller de bal in de verre hoek.
16'
Bijna Locadia! Een hoekschop van Jetro Willems slingert richting de tweede paal waar Jürgen Locadia helemaal vrij staat. De volley van de linksbuiten verdwijnt naast via de billen van Fredrik Jensen.
12'
PSV mag dus aan de bak vanavond in Enschede. Met de achterstand van vijf punten op naaste concurrent Ajax moet er gewonnen worden op bezoek bij Twente.
9'
Gele kaart voor Héctor Moreno (PSV Eindhoven)
De Mexicaanse verdediger gaat wild door op de benen van Kamohelo Mokotjo en krijgt al vroeg geel.
7'
Doelpunt voor FC Twente, 1:0 door Enes Ünal
En als Twente voor het eerst in de buurt komt van Jeroen Zoet is het meteen raak. Na een goede aanname haalt Ünal vernietigend uit richting de verre hoek. Een knap doelpunt van de Turk!
6'
Een mooi begin van de wedstrijd met direct veel dreiging vanuit de bezoekers. Het is echter duidelijk dat Twente zich terugtrekt op eigen helft en loert op de counter.
2'
Wat een kans voor PSV! Bij de eerste de beste aanval moet PSV al op 0-1 komen. Marco van Ginkel ontfutselt de bal, staat oog in oog met Nick Marsman, maar weet de doelman met zijn zwakke poging niet te verschalken.
1'
De opstellingen
FC Twente start met Dejan Trajkovski en Jos Hooiveld in de basisopstelling. Dit gaat ten koste van Yaw Yeboah en aanvoerder Stefan Thesker.

Bij PSV keert Andrés Guardado terug in de basiself. De Mexicaanse middenvelder krijgt de voorkeur boven Jorrit Hendrix. Ook Jürgen Locadia mag weer vanaf minuut één beginnen.
Statistieken
PSV wist de laatste twee ontmoetingen met FC Twente in Enschede winnend af te sluiten. Vorig jaar wonnen de Eindhovenaren met 1-3 dankzij doelpunten van Luuk de Jong, Jürgen Locadia en Gastón Pereiro.
Enes Ünal maakte vier van de laatste zeven Twentse treffers. De Turkse spits was afgelopen zondag verantwoordelijk voor de 1-0 voorsprong tegen Go Ahead. Het bleek na negentig minuten echter niet genoeg: 1-2.
PSV won afgelopen vier wedstrijden en kreeg slechts een doelpunt tegen. Oranje-international Jeroen Zoet is een belangrijke schakel. De doelman hield dit seizoen al veertien keer de nul.
Luuk de Jong en Héctor Moreno kregen tot zover de meeste kaarten aan de zijde van PSV. Beide spelers incasseerden al vier gele kaarten en staan op scherp voor een schorsing.
Bij duels tussen Twente en PSV in Enschede vielen nooit meer dan vijf doelpunten. Het treffen eindigde al een paar keer in 2-3 en 3-2. Precies twee jaar en twee dagen geleden won PSV echter met 0-5 in de Grolsch Veste. Memphis Depay maakte die avond twee goals.