14:30 uur
ADO Den Haag
1:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Dion Malone 16. / Schot met rechts
1 : 1 Torinfos in de Ticker Richairo Živković 40. / Schot met rechts  (Giovanni Troupée)

90'
Uiteindelijk kwam ADO Den Haag in de tweede helft niet meer aan voetballen toe. FC Utrecht had het initiatief en met een schot op de lat een gevaarlijk moment. ADO liet zich wellicht meeslepen door de strafschop die niet werd gegeven in de eerste helft. Uiteindelijk zal het enigszins tevreden zijn met een punt.
90'
90'
Havenaar heeft een onzichtbare wedstrijd gespeeld. Als hij de bal al eens kreeg, dan was hij die snel kwijt. Zijn vorm van voor de virus heeft hij absoluut nog niet te pakken.
89'
Het publiek lijkt ook niet echt meer in een overwinning te geloven. Het is wat stil en voornamelijk aan het fluiten als Zwinkels weer wat tijd pakt.
87'
Zivkovic is moegestreden en wordt bedankt voor bewezen diensten.
86'
Wissel in bij FC Utrecht -> Nick Venema
86'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Richairo Živković
85'
FC Utrecht krijgt het niet voor elkaar om tot een kans te komen. ADO Den Haag koestert het punt in de tweede helft.
83'
Een mooi gebaar van de supporters van FC Utrecht. Zij applaudisseren voor Duplan, die in het verleden veel wedstrijden speelde voor de Domstedelingen.
82'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Randy Wolters
82'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Édouard Duplan
78'
Het Haags kwartiertje is aangebroken, maar ADO begint steeds meer in de verdrukking te komen.
76'
Barazite krijgt de ruimte voor een geplaatst schot vanaf randje zestien. Hij plaatst de bal ruim een meter naast het doel van ADO.
74'
Wissel in bij FC Utrecht -> Zakaria Labyad
74'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Gyrano Kerk
69'
Willem Janssen mag niet klagen. Hij begaat een pittige overtreding op Duplan en speelt dus met vuur met al geel op zak.
68'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Sheraldo Becker
68'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Ruben Schaken
64'
Havenaar is als spits bij ADO een heel ander type speler van Fernandez. De spits beschikt niet over een geweldige techniek en is bovendien ook niet in de diepte aanspeelbaar.
62'
Gele kaart voor Gyrano Kerk (FC Utrecht)
Kerk is te laat met corrigeren en tikt daardoor Meijer aan. Omdat ADO wilde counteren, gaat de aanvaller van FC Utrecht in het boekje van de arbiter.
62'
FC Utrecht is in de tweede helft de bovenliggende partij in de Galgenwaard. De thuisploeg zoekt naar de voorsprong.
59'
Gele kaart voor Tyronne Ebuehi (ADO Den Haag)
Ebuehi komt hard in botsing met Conboy, omdat de speler van ADO te laat is. De scheidsrechter bestraft hem daarvoor.
58'
ADO oogt een beetje gemakzuchtig in de tweede helft. Misschien zit het moment van de niet gegeven strafschop nog in het achterhoofd.
57'
ADO Den Haag probeert het tempo wat uit de wedstrijd te halen, zodat FC Utrecht niet continu voor druk kan zorgen. Maar de voorhoede van ADO houdt weinig ballen vast.
54'
Gele kaart voor Aaron Meijers (ADO Den Haag)
Zonder naar zijn tegenstander te kijken, gaat Meijers een luchtduel aan met Zivkovic. Meijers is te laat en beukt hard tegen de aanvaller aan.
54'
FC Utrecht probeert in de omschakeling de bal razendsnel naar voren te verplaatsen om druk te zetten op ADO.
51'
FC Utrecht begint een stuk actiever aan de tweede helft dan het deed in de eerste helft. ADO Den Haag moet zich even beperken tot tegenhouden.
49'
In de omschakeling ligt er ogenschijnlijk veel ruimte voor FC Utrecht. Vooral op het middenveld steken de spelers van Utrecht eenvoudig over.
46'
De lat! Ayoub draait door met de bal aan de voet en heeft alle ruimte om uit te halen. Met een fraaie curve schiet hij de bal hard op het aluminium.
46'
Fernandez had al geel op zak en mag daarom alvast gaan douchen. Van der Meer is te geblesseerd om de wedstrijd af te maken.
46'
Wissel in bij FC Utrecht -> Kevin Conboy
46'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Robin van der Meer
46'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Mike Havenaar
46'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Guyon Fernandez
46'
45'
ADO Den Haag wordt flink tekort gedaan in de Domstad. Het had een strafschop moeten hebben op slag van rust. Daarvoor had ADO al een keer de ideale kans op de 2-0, maar die liet Schaken liggen. Utrecht staat op gelijke hoogte doordat Zivkovic profiteerde van defensief geklungel van ADO.
45'
45'
Het is niet aannemelijk dat Van der Meer terugkeert. Hij gaat met veel pijn naar de kant.
45'
Van der Meer heeft ondertussen een behandeling nodig. Hij lijkt een pijnlijke schouderblessure te hebben opgelopen. Bij ADO is iedereen nog steeds boos over de niet gegeven strafschop.
45'
FC Utrecht lijkt te ontsnappen aan een strafschop tegen. Fernandez wordt neergelegd in de zestien door Van der Meer, maar de grensrechter en arbiter geven slechts een hoekschop. Over deze actie kon weinig twijfel bestaan.
43'
Leeuwin glijdt weg en daardoor snelt Gorter langs hem heen. Hij heeft geluk dat Janssen wel op staat te letten en een gevaarlijk moment van ADO voorkomt.
40'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:1 door Richairo Živković
Troupée geeft vanaf rechts een bal voor die door drie verdedigers van ADO geblokt kan worden, maar zij laten dat na. Zivkovic is er dan als de kippen bij om de gelijkmaker binnen te tikken.
40'
Het spel is slordig van beide kanten. Dat maakt het niet bepaald een aantrekkelijke wedstrijd om naar te kijken.
38'
Beugelsdijk kan uiteraard niet ontbreken als het wat harder wordt. Hij kegelt hard maar fair Amrabat onderuit, waarna een flinke woordenwisseling ontstaat.
36'
Gele kaart voor Willem Janssen (FC Utrecht)
En nu staat er ook een speler van FC Utrecht in het boekje. De centrale verdediger blokt de dieplopende Fernandez, terwijl de bal absoluut niet in de buurt is.
35'
Gele kaart voor Guyon Fernandez (ADO Den Haag)
Het begint wat onvriendelijker te worden. Fernandez komt van achter inlopen bij Brama en tikt de middenvelder vervelend op de kuit.
33'
Gele kaart voor Wilfried Kanon (ADO Den Haag)
Kerk wordt vastgehouden en knalt daarna hard tegen Kanon op. De scheidsrechter vindt het goed genoeg voor een gele kaart. Kanon is nu geschorst voor de volgende wedstrijd.
32'
Jensen brengt zichzelf in de problemen. Bij de cornervlag probeert de doelman Schaken uit te kappen. Dat mislukt, maar gelukkig voor hem weet ADO daar niet van te profiteren.
30'
Het publiek begint te morren. Ze zijn niet blij met wat ze zien op het veld. FC Utrecht heeft wel vaak de bal, maar kan daar niets mee.
28'
Schaken! Weer staat de verdediging van Utrecht niet helemaal op te letten. Schaken komt vanaf de zijkant een op een met de keeper en moet breed leggen op Fernandez. Hij kiest voor eigen succes en schiet de bal via het been van de keeper naast.
26'
Amrabat raakt een teruggelegde bal verkeerd, maar schiet de bal via de grond met een stuit op het dak van het doel. Zwinkels stond al op het verkeerde been.
25'
Zo heeft FC Utrecht veelal de bal, maar zijn de kansen in de eerste helft voor ADO Den Haag.
23'
ADO Den Haag laat een aardige kans op de verdubbeling liggen. Fernandez ontsnapt aan buitenspel en moet de bal op Duplan afgeven. Maar hij gaat voor eigen succes en dat levert niets op. Uiteindelijk gaat de aanval door en schiet Duplan de bal net naast.
21'
Het gaat voor FC Utrecht nu alleen maar lastiger worden. ADO Den Haag zal geen verandering brengen in het defensieve spel.
18'
Erik ten Hag zit hoofdschuddend op de bank. Er was niets aan de kant voor FC Utrecht, totdat Leeuwin gigantisch de fout in gaat.
16'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 0:1 door Dion Malone
Uit het niets staat ADO op voorsprong. Leeuwin wil een bal breed spelen en gaat daarbij gigantisch in de fout. Malone gaat daarna alleen op de keeper af en schuift koelbloedig raak.
13'
Kerk met het eerste schot tussen de palen. Hij komt vanaf links naar binnen en schuift met rechts de bal in de korte hoek in de handen van de keeper.
12'
ADO Den Haag is nog niet in de buurt van het strafschopgebied van FC Utrecht geweest. Een eenvoudige openingsfase voor de thuisploeg.
9'
Een kleine scrimmage in het strafschopgebied van ADO. Barazite mag ver komen en geeft Kerk de bal in de zestien. De aanvaller krijgt de bal niet goed mee in de draai en loopt zich uiteindelijk vast.
7'
FC Utrecht zoekt de ruimte tussen de linies van ADO Den Haag. Slordig spelt zorgt ervoor dat Utrecht daarin niet echt slaagt.
4'
Zoals verwacht laat ADO Den Haag zich wat terugzakken. FC Utrecht moet voor eigen publiek het spel maken. Het staat ook niet voor niets vierde in de Eredivisie.
2'
De kans is aanwezig dat Haller alsnog aansluit bij de selectie. Hij is voor de zekerheid op het wedstrijdformulier gezet, mocht hij het halen om aanwezig te zijn.
1'
FC Utrecht en ADO Den Haag zijn aan de eerste helft begonnen in de Galgenwaard.
1'
Sébastien Haller komt zondag niet in actie voor FC Utrecht. De aanvaller staat op het punt om vader te worden en is zodoende bij zijn vrouw. Richairo Živković beschikt daardoor over een basisplaats tegen ADO Den Haag.

Zivkovic staat samen met Gyrano Kerk in de voorhoede gepositioneerd. Voor de rest kent de opstelling van Utrecht weinig opvallende namen. Wout Brama staat als controlerende middenvelder en Robin van der Meer moet zich op de linksbackpositie laten zien.

Aan de kant van ADO kan Tom Beugelsdijk gewoon meedoen omdat de club in beroep is gegaan tegen zijn schorsing. Hij staat dan ook centraal achterin. Mike Havenaar zit op de bank, hij is nog altijd niet volledig fit na last te hebben gehad van een infectie.
ADO Den Haag probeert uit een dal te klimmen en wil dat zondag doen op bezoek bij FC Utrecht. De Domstedelingen zijn daarentegen nog in de strijd voor de vierde plek in de Eredivisie. De opstellingen zijn onder de knop wedstrijddetails te vinden.

Geen zege in 2017
Het vertrek van Zeljko Petrovic heeft nog niet het gewenste effect opgeleverd voor ADO Den Haag. De Residentieclub won nog geen enkele competitiewedstrijd in 2017. Zes van de zeven wedstrijden eindigden in een nederlaag. Alleen vorige week wist het in eigen huis een punt te pakken tegen FC Twente (1-1). Het verloor onder meer kansloos van Ajax (0-3), Vitesse (0-2) en sc Heerenveen (0-2).

Zware blessure
Patrick Joosten komt voorlopig niet in actie voor FC Utrecht. De talentvolle aanvallend ingestelde speler kampt met een zware blessure. Vrijdag raakte hij geblesseerd tijdens de training. Daarbij scheurde Joosten zijn kruisband, waardoor het seizoen voor hem al voorbij is. De kans is groot dat hij ook de voorbereiding op het volgende seizoen moet missen. Ondertussen heeft Utrecht de jonge Bilal Ould-Chikh op proef als mogelijke vervanger.

Toch van de partij
Tom Beugelsdijk hangt een schorsing boven het hoofd, maar kan tegen FC Utrecht nog gewoon in actie komen voor ADO Den Haag. De tuchtcommissie van de KNVB wil de centrale man voor twee duels schorsen nadat hij een klap uitdeelde tijdens de wedstrijd tegen FC Twente. Omdat ADO in beroep is gegaan, kan hij dit weekend nog in actie komen.