Feyenoord Woensdag, 5. April 2017
Go Ahead Eagles
8:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Jens Toornstra 9. / Schot met rechts  (Steven Berghuis)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Eljero Elia 15. / Schot met rechts  (Jan-Arie van der Heijden)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Dirk Kuyt 30. / Schot met rechts  (Michiel Kramer)
4 : 0 Torinfos in de Ticker Jens Toornstra 41. / Schot met rechts
5 : 0 Torinfos in de Ticker Jan-Arie van der Heijden 45. / Schot met rechts
6 : 0 Torinfos in de Ticker Eric Botteghin 50. / Kopbal  (Jan-Arie van der Heijden)
7 : 0 Torinfos in de Ticker Michiel Kramer 72. / Kopbal  (Steven Berghuis)
8 : 0 Torinfos in de Ticker Jens Toornstra 90. / Schot met rechts  (Michiel Kramer)

90'
Feyenoord nam na rust slechts een klein beetje gas terug. Eric Botteghin, Michiel Kramer en Jens Toornstra zorgden ervoor dat de wedstrijd in liefst 8-0 eindigde. Het vertrouwen bij Feyenoord is weer groot en Go Ahead Eagles keert met het schaamrood op de kaken huiswaarts.
90'
90'
Doelpunt voor Feyenoord, 8:0 door Jens Toornstra
Het wordt vlak voor tijd ook nog 8-0! Een voorzet van Dirk Kuyt komt via Michiel Kramer terecht bij Jens Toornstra, die met een volley zijn derde van de avond maakt.
88'
Het einde van de wedstrijd nadert. De kans is klein dat scheidsrechter Jochem Kamphuis veel blessuretijd aan de wedstrijd toevoegt.
84'
Go Ahead Eagles houdt tegen en doet dat een stuk beter dan voor rust. De dubbele cijfers zullen niet worden gehaald vanavond.
82'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Leon de Kogel
82'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Elvis Manu
79'
Dirk Kuyt is één van de spelers die er nog wel echt zin in heeft. De aanvoerder kan natuurlijk zijn honderdste competitiedoelpunt voor Feyenoord maken, dus hij heeft wel de motivatie om nog een goaltje te maken.
75'
Wissel in bij Feyenoord -> Marko Vejinović
75'
Wissel uit bij Feyenoord -> Steven Berghuis
72'
Doelpunt voor Feyenoord, 7:0 door Michiel Kramer
Het is eindelijk raak voor Michiel Kramer! De spits miste al verscheidene kansen, maar op aangeven van Steven Berghuis is het nu wel raak. Het staat nu 7-0. Echt waar, 7-0!
70'
De echte wil om nog meer doelpunten te maken is eruit bij een aantal Feyenoorders. Een 6-0 zege is pijnlijk, maar Go Ahead Eagles lijkt na rust de schade enigszins te beperken.
68'
Wissel in bij Feyenoord -> Gustavo Hamer
68'
Wissel uit bij Feyenoord -> Bart Nieuwkoop
66'
Go Ahead Eagles heeft al meer dan een kwartier geen tegendoelpunt gekregen. Een unicum deze wedstrijd.
62'
Weer klinkt er gejuich in De Kuip! Even denkt het publiek dat AZ weer heeft gescoord, maar dat is niet het geval.
60'
Wissel in bij Feyenoord -> Emil Hansson
60'
Wissel uit bij Feyenoord -> Eljero Elia
58'
Gejuich klinkt in De Kuip. Niet omdat Feyenoord op 7-0 komt, maar omdat in Amsterdam AZ op gelijke hoogte is gekomen met Ajax: 1-1.
56'
Het is ongelooflijk. De meeste teams zouden bij deze stand wat gas terugnemen, maar Feyenoord gaat onverminderd door. Het lijkt niet bij 6-0 te blijven in De Kuip.
54'
Houdt Feyenoord deze voorsprong vast, dan boeken de Rotterdammers de grootste overwinning van het seizoen. Roda JC (5-0) en Sparta Rotterdam (6-1) werden eerder dit seizoen met grote nederlagen husiwaarts gestuurd.
52'
Rakelings naast! Elvis Manu ontsnapt aan de aandacht van de verdediging van Feyenoord en krijgt dé kans op de eretreffer. Van dichtbij schiet de aanvaller de bal net naast de paal.
50'
Doelpunt voor Feyenoord, 6:0 door Eric Botteghin
Feyenoord gaat na rust gewoon door. Een hoekschop van Steven Berghuis komt terecht op het hoofd van Jan-Arie van der Heijden, die teruglegt op Eric Botteghin. Van dichtbij maakt de verdediger de zesde van de avond.
47'
Robert Maaskant heeft in de rust twee keer gewisseld. Met de inbreng van Joey Suk en Sébastien Locigno probeert de trainer van Go Ahead Eagles wat meer zekerheid in te bouwen.
46'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Sébastien Locigno
46'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Sam Hendriks
46'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Joey Suk
46'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Dan Crowley
46'
45'
Samenvatting
Feyenoord veegt de vloer aan met Go Ahead Eagles, dat na een helft spelen tegen een 5-0 achterstand aan kijkt. Jens Toornstra (2), Eljero Elia, Dirk Kuyt en Jan-Arie van der Heijden staan na een helft spelen op het scorebord. De enige speler die daar eigenlijk nog ontbreekt is Michiel Kramer, die getergd zal zijn om na rust ook een doelpunt mee te pikken.
45'
45'
Doelpunt voor Feyenoord, 5:0 door Jan-Arie van der Heijden
Het is pijnlijk, heel pijnlijk voor Go Ahead Eagles. Vlak voor rust maakt Jan-Arie van der Heijden de vijfde van de wedstrijd. Een vrije trap van Steven Berghuis komt via Sander Fischer bij Van der Heijden, die Theo Zwarthoed op het verkeerde been zet en raak schiet.
41'
Doelpunt voor Feyenoord, 4:0 door Jens Toornstra
Het gaat keihard in De Kuip, waar Feyenoord vlak voor rust op 4-0 komt. Op aangeven van Dirk Kuyt schiet Michiel Kramer de bal tegen Theo Zwarthoed aan. In de rebound schiet Jens Toornstra vervolgens wél raak.
41'
Giovanni van Bronckhorst heeft de luxe om straks een aantal spelers rust te geven. Feyenoord speelde het afgelopen weekend een zware wedstrijd en komt over een paar dagen in actie tegen PEC Zwolle.
38'
Weer niet! Miquel Nelom geeft de bal hard en laag voor en lijkt daarmee Michiel Kramer te bedienen. Ditmaal komt de spits een teenlengte tekort om de 4-0 te maken.
37'
Dat Feyenoord vanavond geen punten laat liggen, staat vast. De vraag is nu met hoeveel doelpunten verschil de Rotterdammers de wedstrijd winnen.
34'
Michiel Kramer wordt veel gezocht, maar is er nog niet in geslaagd om zijn doelpunt mee te pikken. Dit keer kopt de vervaner van Nicolai Jørgensen ruim over uit het doel van Theo Zwarthoed na een goede actie van Eljero Elia.
31'
Elvis Manu krijgt vlak na de 3-0 een grote kans om de marge terug te brengen naar twee doelpunten, maar uit de draai schiet de oud-Feyenoorder naast.
30'
Doelpunt voor Feyenoord, 3:0 door Dirk Kuyt
Na een halfuur spelen is de wedstrijd beslist. Michiel Kramer raakt de bal compleet verkeerd, waardoor Dirk Kuyt plots een niet te missen kans krijgt. De aanvoerder scoort van dichtbij en maakt daarmee zijn 150e doelpunt in de Eredivisie.
29'
Het spelbeeld is eenzijdig: Feyenoord valt aan, Go Ahead Eagles houdt tegen.
26'
Bijna de 3-0! Uit een prachtig aangesneden voorzet van Miquel Nelom krijgt Michiel Kramer een enorme kans om het derde doelpunt te maken. De spits probeert met de binnenkant van de schoen de bal in de lange hoek te plaatsen, maar schiet voorlangs.
24'
Daar is de eerste kans voor Go Ahead Eagles! Met een leep balletje over de verdediging bereikt Marcel Ritzmaier Jarchinio Antonia, die over Brad Jones probeert te koppen. Antonia raakt de bal met zijn kruin en weet het Jones niet moeilijk te maken.
23'
De spelers van Feyenoord vragen om een strafschop na een vermeende handsbal van Sander Duits. Scheidsrechter Jochem Kamphuis staat echter goed opgesteld en maakt de juiste beslissing door de Rotterdammers geen penalty te geven.
22'
Ondertussen is Ajax in Amsterdam op 1-0 gekomen tegen AZ. Winnen beide titelkandidaten vanavond, dan blijft het gat drie punten. Het doelsaldo van Feyenoord is daarnaast een stuk beter dan dat van Ajax.
20'
Met elf spelers op de eigen helft probeert Go Ahead Eagles de thuisploeg tegen te houden. De schade beperkt houden, dat is wat de bezoekers nu proberen te doen.
17'
Het zou zomaar een heel pijnlijke avond kunnen worden voor Go Ahead Eagles, dat de 3-0 bespaard blijft. Een afvallende bal valt voor de voeten van Steven Berghuis, die met een dropkick de bal naast schiet.
15'
Doelpunt voor Feyenoord, 2:0 door Eljero Elia
De wedstrijd lijkt na een kwartier spelen al beslist. De verdediging van Go Ahead Eagles maakt het Eljero Elia niet moeilijk. De buitenspeler kruipt vanaf de linkerkant naar binnen en schiet vanaf een meter of twintig de bal hard in de lage hoek.
14'
Het lukt Go Ahead Eagles eindelijk om een keer onder de druk uit te voetballen. Een kans levert dat niet op, maar het verschaft de bezoekers wel wat lucht.
12'
De storm is na de 1-0 niet gaan liggen. Feyenoord heeft Go Ahead Eagles op de knieën en gaat op jacht naar een tweede doelpunt.
9'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:0 door Jens Toornstra
Daar is de openingstreffer al! Steven Berghuis gaat om Marcel Ritzmaier heen en legt de bal terug op Jens Toornstra, die vanaf een meter of tien de bal langs Theo Zwarthoed schuift. Feyenoord heeft de gewenste vroege goal.
9'
Go Ahead Eagles heeft het heel lastig in De Kuip. Feyenoord valt aan en heeft de bezoekers in de houdgreep. Het is wachten op de 1-0.
7'
De kansjes stapelen zich op voor Feyenoord, dat voor de derde keer in korte tijd de bal richting het doel vuurt. Het is ditmaal Karim El Ahmadi die uithaalt. Zijn volley is ongevaarlijk en gaat ruim naast.
6'
Niet veel later haalt ook Jens Toornstra van grote afstand uit. Een bewuste tactiek? Deze inzet gaat een meter naast het doel van Brad Jones.
5'
Steven Berghuis beproeft zijn geluk vanaf een meter of dertig! Het schot is listig, maar niet te listig voor Theo Zwarthoed. De Go Ahead-doelman heeft weinig moeite met de inzet.
4'
De eerste hoekschop van de wedstrijd is verrassend genoeg voor Go Ahead Eagles. De Rotterdammers hebben Brad Jones op doel staan en de Australiër plukt de corner uit de lucht; het gevaar is geweken.
3'
Niet alleen Nicolai Jørgensen en Rick Karsdorp, maar ook Tonny Vilhena ontbreekt vanavond bij Feyenoord. De middenvelder zit de laatste wedstrijd van zijn schorsing uit.
1'
In een door de rook mistige Kuip heeft het eerste fluitsignaal geklonken. De eerste van de zes finales is begonnen voor Feyenoord.
1'
Niet Nicolai Jørgensen, maar Michiel Kramer begint woensdagavond in de basis van Feyenoord, dat het voor eigen publiek opneemt tegen Go Ahead Eagles. De topscorer van de Eredivisie ondervindt nog te veel last van een blessure en moet daarom de wedstrijd in de midweekse speelronde aan zich voorbij laten gaan.

Naast Jørgensen ontbreekt ook Rick Karsdorp. De rechtsback viel - net als de Deense spits - het afgelopen weekend uit tijdens de topper tegen Ajax (2-1 verlies). De vervanger van Karsdorp is Bart Nieuwkoop, die terugschuift naar de verdediging. Een meevaller voor Feyenoord is de terugkeer van Eljero Elia, die samen met Kramer en Steven Berghuis de aanval van de Rotterdammers vormt.

Waar Giovanni van Bronckhorst zijn team op enkele plaatsen wijzigt, heeft Robert Maaskant geen enkele reden om iets aan zijn basiself te veranderen. Dezelfde spelers die het afgelopen weekend tegen FC Twenten (1-2 winst) startten, staan ook in De Kuip aan de aftrap. Het is een extra bijzonder duel voor Elvis Manu, die een verleden heeft bij de Rotterdamse topclub.
Statistieken
Go Ahead Eagles is de enige Eredivionist die de laatste twee ontmoetingen met Feyenoord won. Een paar maanden geleden verraste de club uit Deventer vriend en vijand door in de Adelaarshorst Feyenoord de eerste nederlaag van het seizoen toe te dienen. Op 19 april 2015, toen de clubs elkaar voor het laatst in De Kuip troffen, stuntte Go Ahead Eagles met 0-1 door een doelpunt van Jules Reimerink.
Dirk Kuyt staat op rand van een mijlpaal. Scoort de aanvoerder van Feyenoord vanavond, dan maakt hij zijn 150ste doelpunt in de Eredivisie. De aanvaller maakte 51 competitiegoals voor FC Utrecht en 98 voor Feyenoord. Scoort Kuyt tweemaal, dan wordt hij de derde speler in de historie die honderd of meer doelpunten heeft gescoord voor Feyenoord. Ove Kindvall (129) en Cor van der Gijp (162) zijn de andere Feyenoord-legendes die meer dan honderd Eredivisie-goals maakten.
Go Ahead Eagles scoorde de laatste acht wedstrijden slechts één keer niet. Dat was op 17 februari, toen de club uit Deventer met 1-0 verloor van Roda JC. Het maken van doelpunten lijkt geen probleem voor de manschappen van trainer Robert Maaskant. Daar staat tegenover dat Go Ahead Eagles dit seizoen veel goals incasseert: 49. Alleen Sparta Rotterdam, PEC Zwolle en SBV Excelsior moesten vaker de bal uit het net vissen.
Feyenoord is dit seizoen in eigen huis nog altijd ongeslagen. Wordt de club uit Rotterdam kampioen, dan komt dat door de ijzersterke reeks in De Kuip. Feyenoord liet voor eigen publiek alleen punten liggen tegen Ajax (1-1) en sc Heerenveen (2-2). De laatste keer dat de Rotterdammers op eigen terrein een wedstrijd in de Eredivisie verloren was op 14 februari 2016, toen PEC Zwolle met 1-3 won.
Van de 22 spelers die beginnen zijn Eric Botteghin (Feyenoord) en Theo Zwarthoed (Go Ahead Eagles) de enige spelers die dit seizoen nog geen minuut misten in de Eredivisie. De verdediger en doelman hebben voorafgaand aan de 29ste speelronde 2520 minuten in de benen. Rick Karsdorp (2450) Nicolai Jørgensen (2347) zijn de andere Feyenoorders met de meeste speelminuten, maar zij raakten het afgelopen weekend geblesseerd in de Amsterdam ArenA.