Go Ahead Eagles Zaterdag, 22. April 2017
20:45 uur
FC Groningen
2:3
Dp.
0 : 1 Torinfos in de Ticker Mimoun Mahi 37. / Schot met rechts  (Ruben Jenssen)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Sam Hendriks 74. / Schot met links  (Elvis Manu)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Jesper Drost 80. / Schot met rechts  (Juninho Bacuna)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Darren Maatsen 89. / Schot met rechts  (Sébastien Locigno)
2 : 3 Torinfos in de Ticker Mimoun Mahi 90. / Schot met rechts  (Alexander Sørloth)

90'
Samenvatting tweede helft:

Wat een gigantisch spannende slotfase in Deventer. Een kwartier van tijd komt Go Ahead Eagles op gelijke hoogte via Sam Hendriks. Vervolgens lijkt De Kogel Go Ahead Eagles zelfs op voorsprong te zetten, maar wordt teruggefloten na een overtreding. Jesper Drost dribbelde vervolgen FC Groningen naar een 1-2-voorsprong na een struikeling van Zwarthoed.
Invaller Darren Maatsen volleerde de 2-2 tegen de netten en gaf de B-Side aan de Vetkampstraat hoop op een goede afloop. Uiteindelijk was het Mahi die het sprookje van Go Ahead Eagles de grond inboorde. Nadat hij Zwarthoed omspeelde, scoorde Mahi in extremis de 2-3.
90'
Einde wedstrijd
90'
Doelpunt voor FC Groningen, 2:3 door Mimoun Mahi
Het gaat alsnog fout in Deventer voor Go Ahead Eagles! Mimoun Mahi vertrekt op tijd na een pass van invaller Alexander Sørloth en staat geen buitenspel. Als een pupil in de rust omspeelt hij de doelman en schiet hij de bal in het lege doel.
90'
De extra speeltijd bedraagt vier minuten.
89'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 2:2 door Darren Maatsen
Feest op de B-Side als invaller Darren Maatsen de Eagles terugbrengt tot 2-2. Een voorzet van een andere invaller, Locigno, kan door Maatsen met de borst worden gecontroleerd. Hij volleert de bal achter Padt en brengt de hoop terug in Deventer.
87'
De laatste wissel van de avond is doorgevoerd. Sébastien Locigno moet mede voor de gelijkmaker gaan zorgen aan de kant van Go Ahead Eagles. Daarvoor moet Fischer het veld ruimen.
87'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Sébastien Locigno
87'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Sander Fischer
86'
Go Ahead zet alles op alles. De hoekschop kan echter niet binnen worden gekopt door Fischer.
85'
Een dubbele wissel bij FC Groningen. Oussama Idrissi en Juninho Bacuna hebben het veld verlaten. Voor hen in de plaats komen Ajdin Hrustić en Hedwiges Maduro. Maduro komt voor het eerst binnen de lijnen sinds 4 december 2016.
85'
Wissel in bij FC Groningen -> Hedwiges Maduro
85'
Wissel uit bij FC Groningen -> Juninho Bacuna
84'
Wissel in bij FC Groningen -> Ajdin Hrustić
84'
Wissel uit bij FC Groningen -> Oussama Idrissi
80'
Doelpunt voor FC Groningen, 1:2 door Jesper Drost
Anti-climax in Deventer! Jesper Drost maakt zijn eerste treffer van het seizoen. Drost dribbelt om een struikelende Zwarthoed heen en schiet de bal in het lege doel: 1-2. Go Ahead Eagles kan weer opnieuw beginnen.
76'
Afgekeurde goal De Kogel Het feestje van Go Ahead Eagles is nog niet compleet. Het doelpunt van De Kogel wordt afgekeurd nadat de spits een duw gaf aan Memišević.
74'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 1:1 door Sam Hendriks
Tegen de verhouding in komt Go Ahead Eagles op gelijke hoogte. Na de treffer van Mahi leek het geloof in de Adelaarshorst weg te vallen. Manu vindt Hendriks die prompt voor Padt de kans krijgt om 1-1 te maken. Hendriks maakt geen fout en plaatst de bal met links langs de goalie.
71'
Wereldredding Zwarthoed! Volledig in vrijheid mag Juninho Bacuna het doel van Zwarthoed onder vuur nemen vanaf de rand van het zestienmetergebied. De bal lijkt de kruising in te vliegen, maar de goalie weet knap redding te brengen. De hoekschop levert geen gevaar op.
69'
Eerste wissel aan de kant van FC Groningen. Ernest Faber haalt Linssen naar de kant. Voor hem in de plaats komt de kopsterke Alexander Sørloth. Weet de Noor wel te profiteren van de zwalkende verdediging van Go Ahead Eagles?
69'
Wissel in bij FC Groningen -> Alexander Sørloth
69'
Wissel uit bij FC Groningen -> Bryan Linssen
68'
Maatsen krijgt aan de linkerkant de bal aangespeeld en kapt gevaarlijk naar binnen. In plaats van te steken op Leon de Kogel besluit Maatsen zelf te schieten. Zijn schot gaat over.
66'
Hands van Padt? Padt komt bijzonder ver uit zijn doel en lijkt zelfs hands te maken. Gözübüyük lijkt het niet te zien en reageert niet op de situatie. Ontsnapt Padt hier aan een rode kaart?
63'
Aardige inzet Suk! De op papier rechtsback spelende Joey Suk zet een aardige aanval op aan de rechterkant. De Deventenaar kapt naar binnen en besluit zelf maar eens uithalen. Opnieuw is Suk dichtbij een doelpunt.
59'
Een verre inworp van invaller Maatsen belandt op het hoofd van een verdediger van FC Groningen. Op de rand van het zestienmetergebied kan Hendriks daardoor direct uithalen. Het is geen onaardige poging, maar de bal belandt een paar meter naast het doel.
58'
Langs de zijlijn gaat Robert Maaskant volledig door het lint. Zijn ploeg moet veel meer inzet tonen dan dat het nu laat zien. Met wilde armgebaren maant hij zijn ploeg meer druk naar voren te zetten.
56'
Robert Maaskant heeft genoeg gezien en grijpt in. Jarchinio Antonia en Rochdi Achenteh worden naar de kant gehaald. Voor hen in de plaats komen respectievelijk Leon de Kogel en Darren Maatsen. Ritzmaier zakt daardoor terug naar de linksbackpositie.
56'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Darren Maatsen
56'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Rochdi Achenteh
56'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Leon de Kogel
56'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Jarchinio Antonia
54'
Dit kan er ook nog wel eens bij voor Go Ahead Eagles. Achtenteh denkt tactisch de bal met een hakje terug te leggen op Dan Crowley, maar stapt vervolgens knullig voor de tweede keer op de bal. Scheidsrechter Gözübüyük kan niets anders doen dan een vrije trap toekennen aan FC Groningen.
51'
Drost! Waar zijn de verdedigers van Go Ahead Eagles? Een hoekschop van FC Groningen komt bij de tweede paal terecht, waar Jesper Drost de bal vrij kan binnenkoppen. Ongedekt kopt hij de bal tegen de paal, waarna de bal via de borst van doelman Zwarthoed uit de gevarenzone verdwijnt. Dit kan de defensie van Go Ahead Eagles zichzelf aanrekenen!
47'
Applaus in de Adelaarshorst. Voorafgaand aan dit duel werd al aangekondigd dat de 47ste minuut in het teken zou staan van Patrick. De supporter overleed onlangs op 47-jarige leeftijd.
46'
De laatste 45 minuten zijn aangebroken. Go Ahead Eagles moet nu toch echt gaan scoren om nog zicht te houden op de zeventiende plaats.
46'
Aanvang tweede helft
45'
Samenvatting eerste helft:

In een eerste helft waar Go Ahead Eagles in het eerste half uur de lakens uitdeelde, was het toch FC Groningen die via Mimoun Mahi op voorsprong kwam. Met een bekeken boogballetje zette Jenssen zijn ploeggenoot vrij voor doelman Zwarthoed, waardoor Mahi de 0-1 op het scorebord kon zetten.
45'
Einde eerste helft
45'
Zo is het nog geen rust. Bacuna is inmiddels weer binnen de lijnen.
45'
Op de valreep van de rust krijgt Bacuna de bal snoeihard in het gezicht. Hij heeft verzorging nodig.
45'
De extra speeltijd bedraagt minstens één minuut.
45'
Een harde pass van Suk kan onmogelijk door Manu worden gecontroleerd. De bal gaat richting het doel van Padt.
42'
Mahi is alweer de vijfde speler van FC Groningen die sinds de terugkeer in de Eredivisie (2000/2001) minstens vijftien keer in één seizoen wist te scoren. Hij is na Erik Nevland, Marcus Berg, Tim Matavz en Michael de Leeuw de vijfde.
40'
Het publiek van Go Ahead Eagles is er stil van. Ook op het veld is de sfeer omgeslagen. De Eagles gaan slordig met het balbezit om.
37'
Doelpunt voor FC Groningen, 0:1 door Mimoun Mahi
Dan is het toch plots 0-1 voor FC Groningen. Ruben Jenssen lepelt de bal over de verdediging van Go Ahead Eagles tot bij Mahi die op het doel afstormt van Zwarthoed. Mahi klopt met rechts de doelman.
35'
Na een minuutje is Achenteh weer binnen de lijnen.
34'
Aan de andere kant Achenteh hard op zijn rug terecht gekomen, waarna hij blijft liggen. Na een korte blessurebehandeling krabbelt de linksback overeind, maar het gaat nog niet van harte.
33'
Padt moet vaart maken als de bal op de rand van het zestienmetergebied blijft liggen. De keeper is er echter als de kippen bij, waardoor hij de bal voor de voeten van Manu kan wegplukken.
31'
Nu is het geklungel van FC Groningen die een aanval inleidt van Go Ahead Eagles. Een pass terug van Tom Hiairiej wordt opgepakt door Manu die er vervolgens vandoor gaat. Zijn schot belandt echter in het zijnet van Padt.
30'
Mahi op de paal! Waar is Schenk toch mee bezig?! Schenk schiet de bal in het gezicht van Linssen, waarna Mahi één-op-één kan komen met Zwarthoed. Via de goalie belandt de bal, tot opluchting van Schenk, op de paal.
28'
Opnieuw Suk! Uit de nastoot is het opnieuw Joey Suk die gevaarlijk kan worden voor de Eagles. Een indraaiende voorzet van Pedro Chirivella is maar nèt te scherp voor de inglijdende Suk.
27'
Suk! De grootste kans voor Go Ahead Eagles tot nu toe komt op naam van Joey Suk. De middenvelder kopt een vrije trap hard naar de grond, maar Padt weet redding te brengen. De corner is vervolgens slordig genomen.
25'
De hoekschop levert FC Groningen niets op.
24'
Op de lat! Aan de linkerkant wint Idrissi een sprintduel van de traag ogende Fischer. Idrissi krijgt de bal voor tot bij Linssen die de bal in een keer op de pantoffel neemt. Zijn schot belandt via Zwarthoed op de lat.
23'
Overigens moeten drie spelers vanavond al vanaf het eerste fluitsignaal op hun tellen passen. Bij FC Groningen is dat Juninho Bacuna. De jonge middenvelder pakte dit seizoen al drie rode kaarten, maar heeft ook al vier gele prenten gezien. Bij Go Ahead Eagles staan Xandro Schenk en Sander Fischer op scherp met vier gele kaarten.
20'
De fans van Go Ahead Eagles zullen, na meerdere blunders van vorige scheidsrechters, wel tevreden kunnen zijn met hoe Gözübüyük de eerste twintig minuten van deze wedstrijd fluit. Ook nu kent hij een vrije trap toe aan Go Ahead Eagles nadat blijkt dat de thuisploeg toch geen voordeel heeft.
17'
Memišević! Oh, oh, oh. Een voorzet van Jarchinio Antonia wordt bijna binnengewerkt door Memišević. Bijna een eigen doelpunt wel te verstaan. De bal belandt op het dak van het doel. De daaruit volgende hoekschop levert vervolgens niets op.
16'
De eerste kans voor FC Groningen kan men na 16 minuten noteren. Na slordig balverlies van Go Ahead Eagles is het Oussama Idrissi die er met de bal vandoor gaat. De aanvaller legt de bal terug op Linssen die op zijn beurt besluit Theo Zwarthoed eens uit te testen. De doelman kan makkelijk de bal oprapen.
14'
Overigens is FC Groningen allesbehalve goed aan de wedstrijd begonnen. De ploeg wordt, net als tegen ADO Den Haag, volledig ondergesneeuwd door een gemotiveerde tegenstander.
13'
Terwijl Hendriks uit de draai de bal in de handen passt van Padt duiken de eerste protestspandoeken van Go Ahead Eagles op. Vlak naast het uitvak laat een spandoek 'KNVB Maffia' zien.
11'
Buitenspelgoal Mahi Na een wippertje van Bryan Linssen lijkt Mimoun Mahi de openingstreffer in het doel te schuiven. De scheids had echter al gefloten voor buitenspel van Linssen.
10'
Daar had Go Ahead Eagles meer mee mogen doen. Een hoekschop wordt in eerste instantie ingekopt door Sander Fischer. Zijn poging wordt geblokt, waarna Sam Hendriks de bal over het doel schiet.
10'
Manu maakt een getergde indruk bij Go Ahead Eagles. Nu dribbelt hij langs enkele verdedigers van FC Groningen en wil hij het doel onder vuur nemen. Zijn schot wordt door de spelers van FC Groningen verwerkt tot hoekschop.
9'
Ai.. Miscommunicatie aan de linkerkant bij Go Ahead Eagles. Manu dribbelt zichzelf in een goede positie en verwacht dat Rochdi Achenteh hem over links overpakt. Dat gebeurt echter niet, waardoor de pass van Manu er nogal koddig uitziet.
7'
Een potentiële aanval vanaf de rechterkant begint bij Manu. De vleugelaanvaller knijpt naar binnen en legt af op de vrijstaande Marcel Ritzmaier. De Oostenrijker legt aan voor het schot, maar zijn inzet rolt in de handen van Sergio Padt.
5'
Beide ploegen scoorden dit seizoen niet al te hoog op het gebied van fair play. De meeste rode kaarten van dit seizoen staat nog steeds op naam van FC Groningen-speler Juninho Bacuna (drie stuks). De tweede plaats wordt onder meer gedeeld door Elvis Manu en Samir Memišević (beide twee rode kaarten).
3'
Mimoun Mahi lijkt goed de bal te veroveren, maar heeft volgens scheidsrechter Gözübüyük een overtreding gemaakt.
1'
Hendriks dichtbij! Direct is Go Ahead Eagles gevaarlijk. Een voorzet vanaf de rechterkant van Jarchinio Antonia wordt achterwaarts naar het doel gekopt door Sam Hendriks. De bal gaat maar rakelings naast.
1'
Go Ahead Eagles heeft de wedstrijd in gang gebracht.
1'
Aanvang wedstrijd
"Alles of niets" klinkt het aan de Vetkampstraat. En dan moet de wedstrijd nog beginnen!
De spelers van Go Ahead Eagles en FC Groningen betreden het veld in de Adelaarshorst. De wedstrijd kan elk moment beginnen.
Een geluk al voor Go Ahead Eagles. NEC heeft in eigen huis verloren van NEC, waardoor de Deventenaren sowieso nog één week in de Eredivisie blijven.
Opstellingen:

Manu mag na het uitzitten van zijn schorsing weer het roodgele tenue van Go Ahead Eagles aantrekken. De vleugelaanvaller, momenteel nog altijd eigendom van het naar de Premier League gepromoveerde Brighton & Hove Albion, staat direct in de basisopstelling van trainer Robert Maaskant. Dit gaat ten koste van jeugdspeler Joey Groenbast.

Verder heeft Maaskant zijn elftal op nog één plaats gewijzigd ten opzichte van de verloren uitwedstrijd tegen Willem II (2-0). Aanvoerder Sander Duits begint op de reservebank. Voor hem in de plaats speelt Deventenaar Joey Suk.

FC Groningen kent geen wijzigingen ten opzichte van de gewonnen thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. Daardoor staat opnieuw Sergio Padt onder de lat. Padt heeft net als Go Ahead Eagles-aanvaller Jarchinio Antonia een verleden bij beide ploegen. Is Go Ahead Eagles in staat om Padt vanavond te kloppen?
Feiten en cijfers

Welkom bij de wedstrijd Go Ahead Eagles – FC Groningen. Go Ahead-trainer Robert Maaskant ontvangt zijn voormalige ploeg in een duel dat gewonnen moet worden door de ploeg uit Deventer. Zo niet, dan lonkt mogelijk al dit speelweekend degradatie naar de Jupiler League. Mijn naam is Maarten Elst en ik hoop u allemaal hier te mogen ontvangen voor de wedstrijd Go Ahead Eagles – FC Groningen.
Go Ahead Eagles heeft na vijftien thuiswedstrijden nog maar dertien punten verzameld. Enkel in het seizoen 1995/1996 deden de Eagles het slechter. Destijds wist Go Ahead Eagles twee keer te winnen en drie keer gelijk te spelen in de eigen Adelaarshorst.
Mocht Go Ahead Eagles de resterende thuiswedstrijden allebei verliezen, dan evenaart het een negatief clubrecord. Momenteel staan de Deventenaren op tien thuisnederlagen. Bij twaalf thuisnederlagen evenaart het het record uit 1995/1996.
Van de huidige top elf wist Go Ahead Eagles enkel van koploper Feyenoord in de Adelaarshorst te winnen. De overige overwinningen werden geboekt tegen ADO Den Haag, SBV Excelsior en Roda JC Kerkrade. Tegen NEC speelde Go Ahead Eagles gelijk.
Robert Maaskant was in het seizoen 2012/2013 trainer van FC Groningen. In zijn trainerscarrière trof Maaskant 23 keer eerder een ploeg die hij voorheen had getraind. Zeven keer eindigde zo’n ontmoeting in een overwinning, terwijl hij acht keer aan het kortste eind trok. De overige acht duels eindigde in een gelijkspel.
De laatste keer dat FC Groningen in de Adelaarshorst verloor, bedraagt van 23 oktober 1993. Destijds won Go Ahead Eagles met 3-0.
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner