FC Utrecht
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Xandro Schenk 31. / Eigen goal

90'
Het tempo lag een stuk hoger bij Go Ahead, dat de matig spelende Manu in de rust in de kleedkamer achterliet. Voor hem in de plaats was Maatsen gekomen. Laatstgenoemde speler pakte direct de hoofdrol, alleen deed hij dat in negatief opzicht. Hij dupeerde namelijk zijn ploeg door rood te pakken. Daardoor werd het lastig voor de thuisploeg om nog een gelijkmaker te forceren, waardoor FC Utrecht het duel eenvoudig kon uitspelen.
90'
90'
Bijna 1-1! Jensen staat aan de grond genageld als hij een bal op zich af ziet komen. Echter is de inzet van Go Ahead Eagles te hoog, waardoor de bal ovet het doel verdwijnt.
90'
Drie minuten heeft Go Ahead om de gelijkmaker te forceren. Het zal nu echt alles of niets moeten gaan spelen om dat te bewerkstelligen.
89'
Het is dat Go Ahead weinig in kan brengen, want anders had FC Utrecht een lastige avond gehad. De ploeg van Ten Hag speelt zelf namelijk ook een erg matig duel.
86'
Gele kaart voor Sébastien Haller (FC Utrecht)
Haller trapt op de enkels van Groenbast. Dat doet hij vanuit een positie waarin hij onmogelijk bij de bal kon komen en dus geeft Van de Graaf een gele kaart.
85'
Bijna de gelijkmaker! Vlak voordat Schenk uit een corner op het doel van FC Utrecht wil schieten, plukt Jensen de bal voor de voeten weg.
84'
Een laatste poging van De Koning om aanvallend te kunnen wisselen. Hij brengt Hendriks in, die zijn ploeg op gelijke hoogte moet brengen met FC Utrecht.
84'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Sam Hendriks
84'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Pedro Chirivella
83'
Nog tien minuten, inclusief blessuretijd, voor de boeg. De wedstrijd is nog niet gespeeld, waardoor het nog steeds alle kanten op kan gaan.
82'
Een kluts voor het doel van Go Ahead Eagles! Amrabat lijkt op het doel van de thuisploeg te kunnen schieten, maar het schot van de middenvelder wordt geblokt door een aantal benen.
78'
Met iets meer precisie had FC Utrecht het duel al kunnen beslissen. De Domstedelingen krijgen veel ruimte van Go Ahead, maar benut dat niet goed. Wellicht dat het zware midweekse bekerduel daar oorzaak van is.
75'
De thuisploeg heeft nog een kwartier om iets te forceren. Op basis van wat de ploeg tot nu toe heeft laten zien, is het echter weinig hoopgevend voor de supporters van Go Ahead Eagles.
73'
Živković moet met zijn snelheid zorgen voor gevaarlijke momenten voor het doel van Go Ahead. Er zal ongetwijfeld meer ruimte komen, met de achterstand van de Deventenaren.
73'
Wissel in bij FC Utrecht -> Richairo Živković
73'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Gyrano Kerk
68'
Wolters moet doen wat Maatsen en Crowley niet is gelukt. Het ontbreekt Go Ahead aan aanvallend vernuft en met de snelle Wolters, gokt De Koning op de counter.
68'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Randy Wolters
68'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Dan Crowley
65'
Zo is het duel nu helemaal los, al wordt het zo een lastige opgave voor de thuisploeg. Kansen waren namelijk al schaars, maar het zal moeilijk worden om nog een doelpunt te maken.
62'
Rode kaart voor Darren Maatsen (Go Ahead Eagles)
De aanvaller van Go Ahead is boos om de harde overtreding van Van der Maarel en geeft de verdediger van FC Utrecht een trap na. Van de Graaf ziet het en geeft de invaller een directe rode kaart, waardoor zijn optreden slechts zeventien minuten duurde.
62'
Gele kaart voor Mark van der Maarel (FC Utrecht)
De verdediger begaat een harde overtreding op Maatsen en wordt daarvoor bestraft door Van de Graaf.
60'
Daar is de eerste redding van Jensen! Hoewel het geen al te grote kans is voor de thuisploeg, kan Locigno voor de eerste keer op doel schieten. Echter doet hij dat met gestrekt been en zijn tenen, waardoor hij niet genoeg kracht kan meegeven aan de bal.
58'
Ayoub is in de ploeg gekomen. Normaliter is de middenvelder basisspeler, maar hij werd aan de kant gehouden door de Ten Hag na de zware bekerwedstrijd met SC Cambuur.
58'
Wissel in bij FC Utrecht -> Yassin Ayoub
58'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Patrick Joosten
57'
Bijna 0-2! De bal wordt scherp voor het doel gezet door Amrabat, maar de bal gaat net voorbij aan Haller, die de bal anders in het lege doel had kunnen werken.
53'
Gele kaart voor Gyrano Kerk (FC Utrecht)
Bij een voorzet vanaf de linkerkant zwaait Kerk met zijn arm naar de bal. Van de Graaf vindt het een bewuste handsbal en geeft de aanvaller daarvoor de gele kaart.
52'
Achenteh heeft een fraaie pass in huis op Antonia, maar de aanvaller wordt teruggefloten voor buitenspel. Daar komt FC Utrecht goed weg, want het was op het randje.
48'
Gele kaart voor Giovanni Troupée (FC Utrecht)
Antonia ontsnapt aan de aanval de rechtsback, waarbij de rechtsback even aan het shirt van de Go Ahead-aanvaller trekt. Ten Hag is het niet mee eens met de beslissing van de scheidsrechter. "Is het geel voor een schwalbe? Hij heeft hem niet eens aangeraakt", zegt de oefenmeester tegen de vierde official.
46'
Manu is achtergebleven in de kleedkamer. De huurling van Brighton & Hove Albion speelde een ontzettend matige wedstrijd. De plaats is ingenomen door Maatsen, die vorige week tegen Excelsior een goede invalbeurt kende.
46'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Darren Maatsen
46'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Elvis Manu
46'
45'
De wedstrijd kende een zeer matig begin. Beide ploegen hadden moeite om aanvallend iets te bewerkstelligen. Naamate het duel vorderde toonden de bezoekers iets meer initiatief, maar tot grote kansen kwam de ploeg van Ten Hag niet. Een treffer viel toch, toen Schenk de voorzet van Ludwig in eigen doel werkte. Naast een volley van Brama was dat het grootste wapenfeit, terwijl de thuisploeg helemaal niets creëerde.
45'
45'
Gele kaart voor Rochdi Achenteh (Go Ahead Eagles)
De linksback van Go Ahead gaat in beklag bij Van de Graaf, omdat hij vindt dat een rode kaart voor Ludwig een betere straf was. Daar is de leidsman niet van gediend en geeft Achenteh vervolgens geel. Die is daardoor geschorst en mist het uitduel bij NEC.
45'
Gele kaart voor Andreas Ludwig (FC Utrecht)
De Duitser zet hard door op Ritzmaier en maait de voeten van de aanvaller van Go Ahead Eagles onder het lichaam vandaan. Scheidsrechter Van de Graaf geeft de middenvelder van FC Utrecht de gele prent.
40'
Drukte voor het doel van Go Ahead Eagles, maar een paar halve kansen gaan voorbij aan de bezoekers. Troupée kan namelijk net niet tot koppen komen, de omhaal van Kerk wordt niet goed uitgevoerd en de afzwaaier van Ludwig is matig.
39'
Ludwig slingert de bal voor het doel, waar Haller de bal nog net binnen kan houden. De Fransman legt het leer ineens terug, waar Kerk opduikt, maar de aanvaller is net te laat en schiet langs de bal.
36'
Haller lijkt de bal mee te krijgen van Joosten, maar die aanval wordt gestopt door de verdediging van de thuisploeg. Vervolgens heeft Antonia een goede lange bal in huis op Manu, maar de huurling van Brighton & Hove Albion haalt daar niets uit, want hij verliest zijn evenwicht en valt op de grond.
34'
Zo zijn de kansen schaars in De Adelaarshorst, maar is er toch een voorsprong te besmeuren. Als er een ploeg de voorsprong verdiende, was het ook FC Utrecht wel. Toch is het mager wat beide ploegen tot op heden laten zien.
31'
Doelpunt voor FC Utrecht, 0:1 door Xandro Schenk (eigen doelpunt)
Daar is de voorsprong voor de bezoekers. Het is Ludwig die over de linkerflank doorzet en de bal hard voor de goal gooit. Daar staat Kerk, maar het is Schenk, verdediger van de thuisploeg, die de bal achter zijn eigen keeper werkt.
29'
FC Utrecht toont het meeste initiatief, maar de thuisploeg staat compact opgesteld. De bezoekers lijken creativiteit te missen om een gaatje te vinden in de verdediging.
26'
Ongeveer een derde van het duel is afgewerkt, maar nog altijd zijn de kansen schaars. Desondanks maakt het publiek op de tribune er een feestje van. De vlam is echter nog niet overgeslagen op het veld.
22'
Een vrije trap op een gevaarlijke positie voor FC Utrecht. Ludwig slingert de bal voor het doel, maar op de rand van de zestien kan de lage voorzet weggewerkt worden door Schenk. Matige uitvoering van de Duitser van de Domstedelingen.
20'
Daar is de eerste kans voor de thuisploeg. Antonia omzeilt twee tegenstanders en vuurt daarna ineens op doel. De inzet van de behendige vleugelaanvaller gaat echter in het zijnet, waardoor deze mogelijkheid is verkeken.
14'
Haller claimt een penalty als hij de bal voorgezet krijgt van Troupée. De Fransman kan echter niet bij de bal komen en gaat vervolgens eenvoudig naar de grond na een duwtje van Groenbast, maar scheidsrechter Van de Graaf gaat niet mee in de lokroep van de FC Utrecht-aanvaller.
13'
Prachtige redding! De eerste beste bal op doel is meteen ontzettend gevaarlijk. Brama neemt de afgeslagen bal ineens op zijn volley en van randje zestien vuurt hij op doel. Zwarthoed is echter alert en tikt bij de bal uit de hoek.
9'
Go Ahead en FC Utrecht zijn beide niet veelscorende ploegen. In negen uitwedstrijden scoorde de ploeg van Ten Hag twaalf keer, terwijl Go Ahead in negen duels in De Adelaarshorst nog maar tien doelpunten maakte.
6'
Het duel begint tamelijk rustig in Deventer. Beide ploegen staan elkaar toe te combineren in de achterhoede. Pas als de bal over de helft is, wordt er druk gezet, maar daar is de bal amper nog gekomen.
4'
Leon de Kogel, die dit seizoen nog geen doelpunt maakte voor Go Ahead Eagles, zit vandaag niet bij de wedstrijdselectie. De vriendin van de aanvaller beviel vandaag van een tweede kindje en daarom is hij afwezig.
1'
Het Eredivisie-programma van de zaterdagavond is met Go Ahead - FC Utrecht begonnen in De Adelaarshorst. Hopen op een mooie pot!
1'
Erik ten Hag heeft zijn opstelling flink gewijzigd ten opzichte van het slopende KNVB bekerduel van afgelopen woensdag tegen SC Cambuur (6-7 na penalty's). De trainer heeft daarom een basisplaats gegeven aan Gylano Kerk, welke de eerste van de jonge aanvaller is dit seizoen. In de aanval staat verder Patrick Joosten. Sébastien Haller is de enige aanvaller die wel in de basis staat die ook tegen SC Cambuur startte. Dat betekent dat Richairo Živković, Nacer Barazite en Yassin Ayoub op de bank beginnen.

Hans de Koning heeft plaatsen ingeruimd voor de huurlingen uit Engeland. Elvis Manu (Brighton & Hove Albion), Pedro Chirivella (Liverpool FC) en Dan Crowley (Arsenal FC) hebben, net als vorige week tegen Excelsior (1-1) allemaal een basisplaats bij de ploeg uit Deventer. Sander Duits start vanaf de bank, waardoor Joey Groenbast de enige wijziging is ten opzichte van vorige week.
Welkom bij dit duel uit de Eredivisie tussen Go Ahead Eagles en FC Utrecht. Deze wedstrijd, welke onder leiding staat van scheidsrechter Edwin de Graaf, start om 18.30u in De Aderlaarshorst en ongeveer een uur van tevoren zijn de opstellingen van beide ploegen onder het kopje ’wedstrijddetails’ te zien.

Go Ahead Eagles
Tegen SBV Excelsior werd de ploeg uit Deventer overklast in de eerste helft. Toch kon de ploeg van Hans de Koning, die dat duel vanaf de tribune moest toekijken, opgelucht adem halen toen er 1-1 op het scorebord stond. Die stand bleek ook de einduitslag, waardoor de Deventenaren goed weg kwamen met een punt. Dat het beter moet voor de rood-gelen, is duidelijk. De promovendus houdt voorlopig namelijk alleen Roda JC onder zich op de ranglijst, al gaat dat met nagenoeg het kleinste verschil: op doelsaldo. Bij winst stijgt Go Ahead niet, want de achterstand op de nummer zestien (PEC Zwolle) en vijftien (ADO Den Haag) is vier punten. Des te belangrijk dat dit verschil zo snel mogelijk teniet wordt gedaan. In deze transferperiode zag De Koning Kenny Teijsse (San Francisco Deltas, Jerry van Ewijk (Orange County Blues FC) en Kevin Brands (Samsunspor) vertrekken. Daartegenover staat de komst van het trio Elvis Manu (Brighton & Hove Albion), Pedro Chirivella (Liverpool FC) en Dan Crowley (Arsenal FC). Alledrie worden zij tot de zomer gehuurd.

FC Utrecht
De ploeg van Erik ten Hag wil de druk op de nummer vier en vijf, respectievelijk sc Heerenveen en AZ Alkmaar, zo hoog mogelijk houden. Het gat bedraagt op beide ploegen vier punten. De nederlaag tegen Ajax van vorige week (0-1) wil men wegspoelen met een klinkende overwinning in Deventer. Die kans is aanwezig, want eerder dit jaar versloegen de Domstedelingen de ploeg van De Koning met 3-0. Twee seizoenen geleden, toen Go Ahead Eagles voor de laatste keer FC Utrecht op eigen terrein ontving, werd het 0-2 voor de bezoekende partij. In de selectie van Ten Hag vonden deze transferperiode nog niet heel veel wisselingen plaats. Wout Brama kwam over van PEC Zwolle, om de langdurig geblesseerde Rico Strieder te vervangen. De enige speler die vertrok, was Kristoffer Peterson. De Zweed tekende bij Heracles Almelo een contract voor tweeënhalf jaar bij Heracles Almelo.