Heracles Almelo
1:4
0 : 1 Torinfos in de Ticker Thomas Bruns 13. / Penalty
0 : 2 Torinfos in de Ticker Samuel Armenteros 16. / Schot met rechts
0 : 3 Torinfos in de Ticker Kristoffer Peterson 21. / Schot met rechts  (Robin Gosens)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Dan Crowley 22. / Schot met rechts
1 : 4 Torinfos in de Ticker Samuel Armenteros 43. / Penalty

90'
Het begon aardig, credits aan twee ploegen die toch een ruim half uur aan een dood paard hebben getrokken. Uiteindelijk was de vermoeidheid en het feit dat deze wedstrijd al na een kwartier door een fout van arbiter Van de Graaf geen wedstrijd meer was er debet aan dat de slotfase niet best meer was. Heracles kan naar Europa kijken, Go Ahead heeft nog vier wedstrijden voor iets enorms.
90'
90'
Er worden toch nog twee minuten blessuretijd gespeeld. Het is helaas het geval dat scheidsrechter Van de Graaf vandaag erg slecht gefloten heeft.
90'
De laatste minuut loopt. Van de Graaf zou wijs zijn als hij meteen affloot, want dit potje is het aanzien in de slotfase vanzelfsprekend amper nog waard.
88'
Ritzmaier komt in balbezit en schiet, maar de bal daalt net te laat.
87'
Er komen twee jongelingen in het veld. Groenbast van 21 en Thomas van 19 krijgen nog een paar minuten. Laatstgenoemde valt pas voor de tweede keer in na zijn debuut dinsdag.
86'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Joey Groenbast
86'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Sébastien Locigno
85'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Sander Thomas
85'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Joey Pelupessy
83'
Heracles probeert nog eens wat, maar Armenteros blokkeert de inzet van een ploegmaat.
78'
Er moet de beide ploegen overigens een compliment gemaakt worden. Na een zware week was de zaak hier al halverwege de eerste helft beklonken, toch was de tweede helft tot dusver het aanzien waard.
75'
Niemeijer mag vandaag niet scoren. Mooie aanval, een prima hakbal van Armenteros, maar de jonge middenvelder treft de paal.
74'
Gele kaart voor Pedro Chirivella (Go Ahead Eagles)
Chirivella trekt Darri aan het shirt. Ook hier had Van de Graaf best zijn kaart op zak kunnen houden.
73'
Hendriks ramt de resulterende vrije trap fraai op de paal. Castro geeft op de rebound van Chirivella een hoekschop weg.
72'
Gele kaart voor Justin Hoogma (Heracles Almelo)
Hoogma krijgt een wat pietluttige gele kaart na een tikje ten opzichte van Hendriks.
71'
Armenteros moet een van de slechtste wedstrijden ooit spelen voor iemand die twee doelpunten maakt. De Zweed loopt nu voor de verandering eens geen buitenspel, kan door, heeft twee man bij zich maar schiet zelf. De inzet is niet best en zijn ploeggenoten zijn kwaad.
69'
Marengo is van ADO Den Haag gehuurd. Om te voorkomen dat iedereen dat nu al vergeet, krijgt hij nog twintig minuten. Niemeijer krijgt een goede kans op 1-5, maar Zwarthoed ziet kans het schot te pareren.
67'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Ludcinio Marengo
67'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Jarchinio Antonia
65'
Wat druk van Eagles resulteert in een reeks voorzetten en, vooral geblokte, schoten. Er hangt een groot spandoek met de vraag 'Waarom rood' achter het doel. Dat is snel gedaan.
63'
Het is de tweede keer deze week dat Go Ahead binnen het kwartier een verloren wedstrijd speelt. Vanavond is er wel iets van vechtlust te ontwaren, maar de taak blijkt veel te zwaar voor het Deventer tiental.
59'
Ook de Heracles-aanvoerder gewisseld. Darri mag een halfuur meevoetballen en Te Wierik heeft voor de zwartwitten de band.
58'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Brahim Darri
58'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Thomas Bruns
55'
Fischer wil doorspelen in een gunstige situatie, maar Van de Graaf fluit voor buitenspel van Peterson. De man kon toch al geen vrienden meer maken vanavond in de Adelaarshorst.
53'
Antonia krijgt de bal met veel moeite bij Hendriks, die niet tot een schot komt.
50'
Locigno heeft veel ruimte voor een voorzet, maar die is dan slecht waardoor Castro makkelijk kan pakken.
48'
De midweekse speelronde lijkt te gaan tellen. Heracles is zich er terdege van bewust dat de punten in de knip zitten en speelt de bal rond. Doordat FC Groningen verloor is de negende plaats stevig in de handen van Heracles.
47'
We zijn begonnen. Beide ploegen een wissel doorgevoerd. Fischer is aanvoerder van de Eagles na het vertrek van Duits.
46'
46'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Jaroslav Navratil
46'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Brandley Kuwas
46'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Joey Suk
46'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Sander Duits
45'

We hebben een hoop gezien. Aanleiding voor de stortvloed aan ellende die Go Ahead over zich heen kreeg was de strafschop na ruim tien minuten. Hoewel het maar de vraag was of Manu überhaupt hands maakte en er van opzet gewoon geen sprake was, moest hij weg en werd een strafschop gegeven. Heracles maakte nog een paar mooie goals en kreeg vlak voor rust nog een strafschop, deze wel terecht. Omdat Daniel Crowley de mooiste goal tot dusver maakte gaan we met 1-4 rusten.
45'
45'
Een minuut blessuretijd.
43'
Gele kaart voor Sander Fischer (Go Ahead Eagles)
Van der Graaf geeft Heracles nog een strafschop. Fischer veegt Gosens onderuit. Deze is wel terecht.
43'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:4 door Samuel Armenteros
Armenteros schiet koeltjes in. Nummer zestien, geen Heraclied maakte er meer in een Eredivisieseizoen.
43'
41'
Pelupessy is de grote rondo-oefening wat beu en schiet. De inzet is tam en Zwarthoed heeft hem.
38'
Wat verwacht kon worden na de rode kaart kon verwacht worden. Heracles heeft al minutenlang balbezit en geeft die alleen weg als er een foutje gemaakt wordt, zoals nu de miscommunicatie tussen Bruns en Breukers.
34'
Go Ahead moet met krachten smijten en doet dat ook. Daarmee weet het af en toe warempel iets af te dwingen, maar nog weinig waar ze in Almelo onrustig van worden.
30'
Hendriks werkt goed en krijgt de bal bij Antonia. Die probeert Crowley na te doen en dat pakt niet geweldig uit. Toch krijgt Go Ahead met tien man wat kansjes.
29'
Locigno met een best afstandsschot met een vervelende stuit. Castro is de poging, zij het met wat moeite, meester.
28'
Een rode kaart, vier doelpunten en een strafschop is de oogst van een spraakmakend eerste halfuur tot dusver. Heracles krijgt een grote kans via Niemeijer, maar die maakt net geen 1-4.
26'
Kuwas schiet Peterson keihard in het gezicht van dichtbij. Het is dat je je haast niet kan voorstellen dat hij het opzettelijk doet, anders ga je dat haast geloven. De Zweed staat weer en lijkt ook door te hebben dat hij zich in Deventer bevindt. Zou zonde zijn als hij zijn fraaie goal van net zou zijn vergeten.
24'
Dit is hoe je het leuk houdt. Zelfs als de wedstrijd normaliter niet meer spannend wordt, twee wereldgoals houden het publiek warm.
22'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 1:3 door Dan Crowley
Identieke goal, maar nog een stukje mooier! Crowley trekt naar binnen en schiet heerlijk in de kruising. Voor wat het waard is.
21'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 0:3 door Kristoffer Peterson
Het begint gênant te worden. Peterson trekt zonder moeite naar binnen en schiet hard raak.
20'
Heracles voetbalt momenteel alsof het een trainingspartij betreft. Scheidsrechter Van der Graaf heeft met een beslissing die ronduit onjuist lijkt deze wedstrijd van een hoop beroofd.
18'
Robert Maaskant is op zijn bank druk in overleg met zijn staf. Hoeveel risico neem je met een ploeg die er woensdag al acht op de broek heeft gekregen?
16'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 0:2 door Samuel Armenteros
Counter van Heracles, Peterson schiet, Zwarthoed redt en Armenteros maakt zijn vijftiende goal van het seizoen. De wedstrijd lijkt al gespeeld.
13'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 0:1 door Thomas Bruns
Zwarthoed zit in de goede hoek, maar de bal is hard en zuiver en dus raak. 0-1 voor Heracles!
13'
Penalty voor Heracles na vermeend hands van Manu, die er meteen afvliegt met rood. Op het oog een enorm zware straf voor het toch al geplaagde Go Ahead.
12'
Rode kaart voor Elvis Manu (Go Ahead Eagles)
10'
Eerste grote kans! Armenteros countert handig, Breukers zet voor, de spits kan vrij inkoppen maar raakt de bal niet vol. Zwarthoed kan simpel rapen.
8'
Deventer schreeuwt om een penalty! De hoekschop komt gevaarlijk voor en het publiek claimt hands van Armenteros. Een strafschop was voor wat er gebeurde wel een zware straf geweest. Bruns ruimt op voordat er een Eagle kan schieten.
7'
Eerste aanvalletje van Eagles. Antonia zet voor, maar er is geen medespeler om af te ronden. Terwijl ik dit schrijf slingert hij nog een bal voor, die een corner oplevert.
5'
De Adelaarshorst zit mooi vol en het thuispubliek heeft er zin in. Er gebeurt tot dusver echter weinig.
2'
Heracles begint sterk en verovert meteen de eerste hoekschop. Voor het eerst alle hens aan het Deventer dek. Vooralsnog loopt het goed af.
1'

We zijn begonnen!

Bij de thuisploeg is Joey Groenbast het enige slachtoffer van de oorwassing die Feyenoord woensdag uitdeelde. Robert Maaskant kiest links achterin voor Sébastien Locigno. Zijn evenknie John Stegeman had geen keuze: Robin Pröpper kreeg dinsdag rood in de 0-1 thuisnederlaag tegen Vitesse en is derhalve geschorst. Centraal achterin dus Mike te Wierik op zijn plek.

Doordat ADO Den Haag op het moment ruim van FC Groningen lijkt te gaan winnen, verandert het perspectief nog maar eens. Heracles kan de negende plaats verstevigen met een goed resultaat in Deventer, terwijl voor Go Ahead geldt dat echt alleen drie punten zoden aan de dijk zullen zetten. Nog een halfuur tot de aftrap!
Statistieken

Hoewel Go Ahead de historische overhand heeft in dit treffen, was het Heracles dat de laatste drie ontmoetingen tussen de beide ploegen in winst omzette. De beide ploegen speelden 32 keer in elkaar. Doelpuntloos bleef het alleen in 1966.
Go Ahead-aanvoerder Sander Duits maakt, als hij aan spelen toekomt, voor de vierhonderdste keer zijn opwachting in het Nederlandse betaalde voetbal.
Brandley Kuwas is bij Heracles de man in vorm. Naast zes doelpunten was hij reeds goed voor negen assists. Bij vier van de laatste zeven Almelose doelpunten was de buitenspeler betrokken.
Scheidsrechter Edwin van de Graaf is een gezicht dat ze bij Go Ahead graag zien. De laatste acht wedstrijden onder de leidsman leverden slechts één nederlaag op.
Go Ahead kon in 2017 nog niet de nul houden, met de 8-0 afslachting bij Feyenoord als recent dieptepunt. Ironisch genoeg was het juist tegen de Rotterdammers dat de ploeg voor het laatst het doel schoonhield.
Heracles Almelo is de kunst van het gelijkspelen verleerd. In zes van de elf eerste Eredivisiewedstrijden(alsmede de beide Europese potjes) werden de punten gedeeld. In de achttien competitiewedstrijden erna slechts een keer.