16:45 uur
AFC Ajax
0:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Davy Klaassen 66. / Schot met rechts
0 : 2 Torinfos in de Ticker Nemanja Gudelj 76. / Schot met rechts  (Davy Klaassen)

90'
Toch drie punten voor Ajax! Na een moeizame eerste helft volgde een net zo matige tweede helft. Uiteindelijk kwam Ajax via Klaassen op 0-1. Eerder had Armenteros zijn ploeg op voorsprong moeten schieten. Gudelj bepaalde de eindstand op 0-2.
90'
90'
Klaassen heeft de 0-3 nog op zijn voet, maar schiet hard tegen Castro aan.
90'
De extra speeltijd van de tweede helft bedraagt tenminste drie minuten.
86'
Heracles legt zich inmiddels neer bij de nederlaag en maakt niet de indruk nog op zoek te gaan naar de 1-2.
83'
Gudelj ramt een vrije trap richting het vijandelijke doel en doelman Castro heeft alle moeite met de harde poging van de Ajacied.
83'
Ook Anwar El Ghazi krijgt nog minuten van zijn trainer. Hij vervangt de slordig spelende Bertrand Traoré.
83'
Wissel in bij AFC Ajax -> Anwar El Ghazi
83'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Bertrand Traoré
79'
Gele kaart voor Peter van Ooijen (Heracles Almelo)
Invaller Van Ooijen gaat hard door en krijgt de gele kaart van scheidsrechter Gözübüyük.
77'
Ajax lijkt de drie punten in de tas te hebben en brengt Daley Sinkgraven nog voor Amin Younes.
77'
Wissel in bij AFC Ajax -> Daley Sinkgraven
77'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Amin Younes
76'
Doelpunt voor AFC Ajax, 0:2 door Nemanja Gudelj
Het lijkt beslist in Almelo. Younes stuurt Gudelj de diepte in en oog in oog met Castro faalt hij niet.
75'
De laatste wissel aan de kant van de thuisploeg. Brandley Kuwas vervangt Daryl van Mieghem.
75'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Brandley Kuwas
75'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Daryl van Mieghem
73'
Navratil is er van tussen aan de linkerkant en Onana komt wild uit zijn doel. De buitenspeler probeert de bal over de doelman heen te wippen, maar schiet recht in de handen van de Ajax-doelman.
70'
Bijna 0-2! Davinson Sánchez knikt goed in na een hoekschop van Klaassen. Invaller Van Ooijen haalt de bal van de lijn.
67'
Direct een wissel aan de kant van Heracles Almelo. Aanvoerder Bruns is niet meer okselfris en wordt vervangen door Peter van Ooijen.
67'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Peter van Ooijen
67'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Thomas Bruns
66'
Doelpunt voor AFC Ajax, 0:1 door Davy Klaassen
Ineens staat het 0-1! Klaassen krijgt de bal via Breukers voor zijn voeten en schiet hard raak.
63'
Peter Bosz grijpt in. Kasper Dolberg komt binnen de lijn en Hakim Ziyech moet voor hem naar de kant.
63'
Wissel in bij AFC Ajax -> Kasper Dolberg
63'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Hakim Ziyech
61'
Traoré met een goede schietkans! De spits van Ajax haalt met links uit, maar wederom licht Castro op de goede plek.
60'
Inmiddels de nodige spelers aan de warming up. Dolberg maakt zich als eerste klaar voor een invalbeurt.
55'
Wat een kans voor Armenteros. Heracles neemt een vrije trap snel en Navratil legt de bal panklaar neer voor Armenteros, maar Onana weet de bal uit zijn doel te ranselen.
50'
Het is weer even aftasten in de beginfase van de tweede helft. De bezoekers uit Amsterdam moeten op jacht naar de 0-1 om in het spoor te blijven van concurrenten Feyenoord en PSV.
46'
Ajax heeft afgetrapt voor de tweede helft. Beide ploegen hebben in de rust niet gewisseld.
46'
45'
Nog geen hoogstaande wedstrijd in Almelo. Beide ploegen spelen bijzonder slordig en weten amper tot kansen te komen. Namens Heracles wist Duarte wel twee keer richting het Ajax-doel te schieten. Aan de overkant zette de bezoekers in de slotfase nog even aan. Ziyech en Riedewald waren dicht bij, maar kregen de bal niet in het net.
45'
45'
Riedewald is dicht bij de 0-1. Hij schiet de bal uit de draai in het zijnet.
45'
Ziyech met een vrije schietkans binnen de zestien! Hij krijgt de bal goed voor zijn linker, maar ziet dat Te Wierik zich er prima voor gooit.
45'
De extra speeltijd van de eerste helft bedraagt tenminste twee minuten.
42'
Heracles komt weer eens op de helft van Ajax en opnieuw heeft Duarte veel vrijheid. Dit keer produceert hij een slappe poging, die naast het doel van Onana belandt.
41'
Daar komt de thuisploeg goed weg! Viergever kan vrij binnenschieten, maar wordt gehinderd door zijn eigen ploeggenoot Sánchez. Hij tikt de bal uiteindelijk naast het doel.
40'
Even paniek bij Heracles. Younes vindt verdediger Sánchez en zijn poging wordt naast getikt door een verdediger.
39'
Viergever knikt een vrije trap van Ziyech richting het doel van Heracles. Castro kan de bal moeiteloos tegenhouden.
37'
Zowaar een schietkans voor de gastheren. Van Mieghem schiet vanuit een moeilijke hoek hoog over het doel van Onana.
34'
Ook Onana past zich moeiteloos aan aan zijn teamgenoten. Hij schiet een vrije bal zomaar over de zijlijn.
30'
Nu is daar een goede voorzet van Ziyech. Traoré en Younes kunnen er net niet bij en doelman Castro ziet tot zijn opluchting dat de bal niet tegen de touwen vliegt.
30'
We zijn een half uur onderweg in het Polman Stadion. Nog geen grote kansen en vooral slordig spel van beide ploegen.
25'
Het is voorlopig een duel zonder spektakel in Almelo. De bezoekers uit Amsterdam proberen het wel, maar er lukt nog weinig. De thuisploeg loert op de tegenaanval.
21'
Aanvoerder Bruns is inmiddels weer binnen de lijnen en lijkt vooralsnog gewoon verder te kunnen.
21'
Nu ligt ook Bruns geblesseerd op de grond. Het is nog even de vraag of hij wel verder kan. De aanvoerder lijkt last te hebben van zijn lies.
18'
Younes is en er snel van tussen en kapt handig naar binnen. Doelman Castro is voorlopig nog niet op een foutje te betrappen.
16'
De eerste wissel aan de kant van Heracles Almelo. Robin Gosens moet geblesseerd het veld verlaten. Hij wordt al vroeg vervangen door Tim Breukers.
16'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Tim Breukers
16'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Robin Gosens
14'
Heel Almelo schreeuwt om een strafschop als Dijks de bal tegen zijn rechterhand krijgt. Scheidsrechter Gözübüyük vindt het geen penalty.
12'
Ziyech met een vrije trap vanaf de rand van het zestienmetergebied. Hij krult de bal richting de korte hoek, maar daar ligt Castro.
10'
Op de counter is Navratil weg. Na slordig balverlies van Traoré schiet de buitenspeler van Heracles de bal een meter naast.
10'
De bezoekers proberen het eens door de lucht. Ziyech stuurt Younes weg, maar doelman Castro is alert en plukt de bal uit de lucht.
7'
Onana voor het eerst naar de hoek. Oud-Ajacied Duarte met een pooier van afstand, maar de jonge goalie van Ajax weet redding te brengen.
6'
Klaassen met een goede schietkans. Hij raakt de bal niet lekker en ook Viergever krijgt de bal niet achter doelman Castro.
5'
Traoré zet met een fraaie beweging twee Heraclieden weg en schuift af richting Ziyech. De miljoenenaankoop glijdt knullig weg op het kunstgras in Almelo.
3'
Het is Heracles met de eerste hoekschop van de wedstrijd Daryl van Mieghem krult de bal aan alles en iedereen voorbij.
1'
We zijn begonnen bij Heracles Almelo - AFC Ajax! De thuisploeg heeft afgetrapt.
1'
Lerin Duarte staat zondagmiddag in de basis als zijn ploeg Heracles Almelo het in eigen huis opneemt tegen AFC Ajax. Om 16:45 uur begint hij aan de aftrap tegen zijn voormalige werkgever. Ook is er een basisplaats voor Samuel Armenteros. Bij Ajax heeft trainer Peter Bosz niets veranderd. Zo speelt Hakim Ziyech wederom vanaf de flank.
Het voetbalweekend in de Eredivisie wordt vanavond afgelopen met het duel tussen Heracles Almelo en AFC Ajax. Om 16:45 uur zullen beide ploegen onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük het veld van het Polman Stadion betreden. Welke opstellingen trainers John Stegeman en Peter Bosz in petto hebben, wordt ongeveer een uur voor aanvang van het duel bekend. Deze zullen dan verschijnen onder het kopje wedstrijddetails.

Jacht op Feyenoord en PSV
AFC Ajax zal in de voorbereiding op het duel met Heracles Almelo met een schuin oog kijken naar wat er in Eindhoven gaat gebeuren. Daar spelen PSV en Feyenoord om 14:30 uur namelijk tegen elkaar. De Amsterdammers hebben een achterstand van vijf punten op Feyenoord en drie punten op PSV. De uitslag van het duel in het Philips Stadion zal hoe dan ook gunstig zijn voor AFC Ajax, mits de ploeg van Bosz zelf weet te winnen. Heracles Almelo heeft na vijf wedstrijden vijf punten verzameld. Zij zullen graag aansluiting willen zoeken met het linkerrijtje en daarvoor is een zege gewenst.

Lerin Duarte
Het treffen tussen Heracles Almelo en AFC Ajax betekent een weerzien tussen Lerin Duarte en zijn voormalig werkgever. De middenvelder tekende afgelopen zomer een contract bij de Heraclieden nadat zijn verbintenis in Amsterdam werd verscheurd. Duarte stond sinds 2013 onder contract in de Amsterdam ArenA. De Rotterdammer kende geen succesvolle tijd in Noord-Holland. Hij speelde vooral bij Jong Ajax en werd verhuurd aan sc Heerenveen en NAC Breda. Aan de andere kant zit Peter Bosz natuurlijk op de bank bij AFC Ajax. Bosz was van 2004 tot 2006 en 2010 tot 2013 werkzaam voor de club uit Almelo.

"Zij hebben Europees voetbal gehaald"
Diezelfde Peter Bosz is nu verantwoordelijk voor de resultaten van AFC Ajax. In het Polman Stadion is een goed resultaat zeer gewenst. Dat zal echter niet gemakkelijk worden, weet ook Bosz. "Je moet niet vergeten dat ze voor het eerst in de geschiedenis Europees voetbal hebben gehaald. Daar is veel aandacht naartoe gegaan", aldus Bosz op de clubsite. "Maar ik heb ze zien spelen en moet zeggen dat het gewoon wel weer staat. Alleen die laatste wedstrijd tegen Excelsior was heel onherkenbaar. Maar als Heracles-zijnde heb je er zo'n wedstrijd wel eens tussen zitten. Maar verder vind ik het elftal van Heracles er heel vast uitzien."