1:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Mateusz Klich 40. / Penalty
1 : 1 Torinfos in de Ticker Samuel Armenteros 42. / Kopbal  (Brandley Kuwas)

90'
Na rust maakte Heracles het meeste aanspraak op een overwinning, maar echt gevaarlijk werd het niet. In de slotfase speelde FC Twente zich uiteindelijk onder de druk van Heracles uit, maar was het aanvallend eveneens niet in staat door de defensie van de tegenstander te breken. Zo eindigde deze derby in een gelijkspel.
90'
90'
De spelers lopen op hun tenen. Nog een minuut te gaan.
90'
Gele kaart voor Peet Bijen (FC Twente)
Bijen klimt zowat op de rug van Vermeij om een tegendoelpunt te voorkomen. Deze valt in de categorie professionele overtreding.
90'
De vierde official geeft drie minuten blessuretijd aan.
88'
Een soort van publiekwissel van Armenteros. Met Vermeij maakt Heracles in de slotminuten meer kans, omdat het met lange ballen gaat werken.
87'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Vincent Vermeij
87'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Samuel Armenteros
87'
Yeboah zorgde vandaag voor de meeste dreiging aan de kant van FC Twente. Maar in zijn spel zit ook een bepaald risico opgesloten.
86'
Wissel in bij FC Twente -> Jari Oosterwijk
86'
Wissel uit bij FC Twente -> Yaw Yeboah
85'
Het begint er op te lijken dat we vanmiddag geen winnaar gaan krijgen in Almelo, hoewel de thuisploeg daarop de meeste aanspraak heeft gemaakt.
83'
FC Twente probeert nog aan te zetten voor een slotoffensief. Maar het is goed te zien dat het daarbij niet te veel risico wil nemen.
80'
Jensen! De invaller laat een grote mogelijkheid liggen. Klich wil Yeboah vrij voor de keeper te zetten, maar daardoor krijg Jensen met geluk een kans. Hij mikt de bal van dichtbij naast.
79'
Zojuist regende het flink in Almelo. Inmiddels begint de zon weer door te breken. Nog iets meer dan tien minuten.
77'
Zoals verwacht lukt het Duarte nog niet een volledige wedstrijd vol te maken. Met hem valt nu wel een belangrijke schakel op het middenveld weg.
77'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Peter van Ooijen
77'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Lerin Duarte
76'
De slotfase is aangebroken. Het gaan spannende minuten worden in het Polman Stadion. Beide ploegen willen een overwinning.
72'
Seys laat zich direct gelden. Castro moet gestrekt om een afstandsschot van Seys uit de onderhoek te tikken.
71'
De Belgische huurling Seys maakt zijn debuut voor FC Twente. Hij raakte tijdens zijn eerste training voor Twente geblesseerd aan zijn hamstring, waardoor hij eerst minuten moest maken in het beloftenelftal.
71'
Wissel in bij FC Twente -> Dylan Seys
71'
Wissel uit bij FC Twente -> Chinedu Ede
69'
Thomas Bruns met een soort van wanhoopspoging. Vanaf dertig meter wil hij op doel schieten, maar de bal komt dichter in de buurt van de cornervlag.
68'
Duarte en Armenteros zijn deze wedstrijd voortdurend aanwezig. Zij creëren eigenlijk het gevaar voor de thuisploeg. De verdedigers van FC Twente krijgen voor Armenteros niet van de bal.
66'
Het is wachten op een gevaarlijke kans van Heracles Almelo. Een dergelijk moment hangt wel in de lucht.
64'
Gele kaart voor Mateusz Klich (FC Twente)
Ook Klich gaat in het boekje van Makkelie. Hij voorkomt een counter van Heracles door Armenteros aan zijn shirt naar de grond te trekken.
63'
Heracles Almelo is een stuk scherper in de fysieke duels. Daarmee troeft het FC Twente af en krijgt het druk op de tegenstander.
62'
De bezoekers weten even niet meer waar ze het moeten zoeken. De lange ballen van achteruit komen allemaal recht in de voeten van een speler van Heracles.
60'
De twee minste aanvallers aan beide kanten worden naar de kant gehaald. De invallers moeten voor nieuwe energie zorgen.
60'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Brahim Darri
60'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Jaroslav Navratil
59'
Wissel in bij FC Twente -> Fredrik Jensen
59'
Wissel uit bij FC Twente -> Bersant Celina
57'
Bersant Celina speelt een moeilijke wedstrijd. Zijn passing is niet goed en hij voorkomt een counter van Heracles met al een gele kaart op zak.
56'
FC Twente loopt op dit moment achter Heracles Almelo aan. Ze hebben het enorm lastig met de beweeglijkheid van de thuisploeg.
53'
Heracles Almelo heeft het betere van het spel op dit moment. Breukers komt tot een kopbal, maar hij mikt recht in de handen van Marsman.
52'
Pelupessy! Heracles speelt zich knap via Kuwas en Armenteros uit de hoek, waardoor Pelupessy de ruimte voor een schot heeft met zijn mindere linker. Hij plaatst de bal net naast de kruising.
50'
Met geluk valt de bal voor de voeten van Ünal. Zijn poging gaat voor het doel van Heracles Almelo langs.
49'
Hoogma komt goed naar de bal bij een corner van Kuwas. De centrale verdediger klimt in de rug van Thesker, maar knikt naast.
47'
FC Twente begint net zoals in de eerste helft met aanvallende intenties. Heracles moet even in de achteruit.
46'
Ede heeft de tweede helft in beweging gebracht.
46'
45'
Zo gebeurt er van alles in de eerste helft van deze derby. FC Twente begon uiterst sterk aan de wedstrijd, waarna Heracles Almelo steeds gevaarlijker werd. Het kreeg ook de beste mogelijkheden. Uiteindelijk leverden de laatste vijf minuten pas echt vuurwerk op. Een penalty betekende de 1-0 voor FC Twente, waarna Heracles razendsnel op gelijke hoogte kwam.
45'
44'
Te Wierik is geblesseerd in de eigen zestien blijven liggen met pijn aan zijn hoofd. Makkelie legt daarom het spel stil, terwijl Heracles eigenlijk aan het counteren was.
43'
Zo valt er in de laatste vijf minuten genoeg te beleven in het Polman Stadion.
42'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:1 door Samuel Armenteros
Een razendsnelle gelijkmaker in Almelo. Kuwas kapt aan de rechterkant naar zijn linker en legt de bal perfect voor het doel. Thesker is Armenteros kwijt en die knikt de 1-1 binnen.
42'
Een flinke tegenvaller voor Heracles Almelo zo vlak voor rust. Het zal zich voor rust nog terug in de wedstrijd willen knokken.
40'
Doelpunt voor FC Twente, 0:1 door Mateusz Klich
Klich laat zich niet gek maken door het fluitende publiek. Hij stuurt Castro de verkeerde hoek in en maakt zodoende zijn eerste in dienst van FC Twente.
39'
Gele kaart voor Mike te Wierik (Heracles Almelo)
Het was Te Wierik die zijn arm gebruikte en daarvoor op de bon gaat.
39'
Strafschop! Enes Ünal legt aan voor een vrije trap en schiet via de muur. Castro tikt de bal onder de lat weg, maar Te Wierik blijkt hands te hebben gemaakt.
36'
Gele kaart voor Bersant Celina (FC Twente)
Celina drukt heel opzichtig zijn tegenstander weg. Op dat moment was de bal nog niet in de buurt, maar Makkelie had er zicht op.
36'
Yeboah probeert op avontuur te gaan in de zestien van Heracles Almelo. Hij maakt het zichzelf daardoor te moeilijk.
34'
Het is vooral een spannende wedstrijd. Maar het niveau is echter niet heel hoog. Er gaat nog veel mis aan beide kanten.
31'
Gele kaart voor Tim Breukers (Heracles Almelo)
De gelegenheidslinksback snijdt Yeboah de pas af. De vleugelaanvaller kan anders richting het strafschopgebied.
31'
FC Twente probeert met rustig voetbal de ruimte te vinden. Heracles wil juist wat meer tempo in het spel en de duels aangaan.
27'
Gele kaart voor Enes Ünal (FC Twente)
De spits maakt een kleine overtreding op Joey Pelupessy. Maar de scheidsrechter had hem al een waarschuwing gegeven. Daarom gaat hij nu in het boekje voor een licht vergrijp.
27'
Het begin wat harder te worden. Maar fair is het vooralsnog wel. Trajkovski glijdt Bruns hard van de bal.
25'
De beginfase was voor FC Twente, maar op dit moment heeft Heracles Almelo ogenschijnlijk het overwicht. De bezoekers komen er nog maar lastig aan te pas.
22'
Duarte kan de verleiding niet weerstaan met een schot vanaf dertig meter. Zijn poging verdwijnt ruim naast het doel van FC Twente.
21'
Klich krijgt een bal van Yeboah op de rand van het strafschopgebied en besluit te schieten. Via Tim Breukers vliegt de bal rakelings naast het doel.
19'
Er komt wat tempo in de wedstrijd. Heracles gaat meer op de tegenaanval spelen. Met Kuwas heeft het daar absoluut de snelheid voor.
17'
Navratil! Hij laat een grote kans op het openingsdoelpunt liggen. Armenteros zoekt de diepte en geeft de bal mee aan Navratil. Hij wordt in de zestien van de bal gelopen door Bijen, terwijl Navratil al op doel had kunnen schieten.
16'
Joey Pelupessy verovert de bal op het middenveld, waarna hij een poging van afstand waagt. Marsman moet een rebound weggeven, maar een verdediger schiet hem te hulp. Zo komt Heracles langzaam in de wedstrijd.
15'
Weer een actie van Kuwas. Ditmaal gaat hij sprintduel aan met Trajkovski. De vleugelspeler is sneller, maar speelt de bal te ver voor zich uit. Daardoor grijpt Marsman in.
14'
Kuwas legt aan voor een vrije trap op ruim twintig meter. Zijn poging verdwijnt aardig hoog over het doel van Nick Marsman.
13'
Yeboah legt een vrije trap met gevoel bij de tweede paal neer. Enes Ünal komt net iets te kort om zijn schoen tegen de bal te zetten.
11'
Via Bruns komt de bal in de zestien in de buurt van Armenteros. Hij probeert het met een omhaal, maar raakt de bal niet.
10'
Heracles zoekt wel naar de opening, maar kan die nog niet vinden. De vleugels zijn niet aanspeelbaar. Spits Armenteros komt wel in de bal, maar daarna is er geen oplossing.
7'
De bezoekers hebben de overhand. Ze zijn een stuk gevaarlijk aan de bal. Dat komt mede door de aanwezigheid van Mokotjo, die een rustpunt is op het middenveld.
5'
Heracles Almelo zoekt naar de controle. Het krijgt alleen niet de tijd om op te bouwen. De thuisploeg komt maar moeilijk over de middenlijn heen.
3'
Een kleine scrimmage in de zestien van Heracles Almelo. Yeboah krijgt de bal mee in het strafschopgebied en lijkt te kunnen schieten. Hij komt net niet goed uit met zijn passen, waarna een verdediger ingrijpt.
3'
FC Twente probeert vroeg te storen. Op dit moment lukt het Thomas Bruns zich vrij te spelen op het middenveld. Zo haalt hij de druk bij de achterste linie weg.
1'
Op dit moment hangt er flink wat rook op het veld vanwege de fakkels tijdens de opkomst. Desondanks heeft Makkelie de wedstrijd laten beginnen.
1'
De sfeer is uitstekend in Almelo. De spelers komen onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie het veld op.
FC Twente-trainer René Hake heeft ten opzichte van de vorige wedstrijd drie wijzigingen doorgevoerd in zijn basiselftal. Zo keert Kamohelo Mokotjo terug van een blessure. De Zuid-Afrikaan is de meest controlerende middenvelder.

Door de terugkeer van Mokotjo zit Jelle van der Heyden op de bank. Ook Hidde ter Avest en Chinedu Ede starten vanaf de aftrap. Zij zaten vorige week met lichte pijntjes wel bij de selectie, maar waren nog niet fit genoeg om vanaf het begin mee te doen. Jeroen van der Lely maakt plaats voor Ter Avest, terwijl Fredrik Jensen zijn plek moet afstaan aan Ede.

Aan de kant van de thuisploeg zijn er nauwelijks verrassingen. Samuel Armenteros staat in de punt van de aanval en ook Lerin Duarte lijkt weer fit genoeg te zijn om te beginnen. Hij staat samen op het middenveld met Thomas Bruns en Joey Pelupessy. Zij zijn allebei afkomstig uit de gezamenlijke opleiding met FC Twente.
Twee streekgenoten staan vanmiddag tegenover elkaar in het Polman Stadion. Heracles Almelo ontvangt in eigen huis rivaal FC Twente. De supporters leven al de hele week toe naar deze ontmoeting. Ongeveer een uur voor aanvang zijn de opstellingen te vinden onder de knop wedstrijddetails.

Heracles Almelo
De thuisploeg kende afgelopen seizoen een geweldige jaargang. Daardoor moet het uitkomen in de voorronde van de Europa League, maar dat avontuur was slechts van korte duur. Ook in de Nederlandse competitie presteert de club nog niet naar de verwachtingen van het publiek. Verwachtingen die zijn gestegen door de resultaten van vorig seizoen. Heracles wil met een overwinning graag aansluiting krijgen met het linkerrijtje.

FC Twente
De bezoekers uit Enschede doen het juist boven verwachting goed. Met onder meer drie huurlingen van Manchester City speelt FC Twente voetbal dat de fans wel kan bekoren. Het staat op dit moment keurig in het linkerrijtje met twaalf punten uit zeven wedstrijd. Als de gasten winnen, dan betekent dat een vastere plek in de subtop van de Eredivisie. Maar met de jeugdigheid van de ploeg komt ook de mogelijke wisselvalligheid om de hoek kijken.