Feyenoord
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Karim El Ahmadi 30. / Schot met rechts  (Dirk Kuyt)

90'
De tweede helft kende vrijwel hetzelfde spelbeeld. Beide ploegen speelden slordig en kregen weinig grote kansen. Met name Heracles was dicht bij een treffer in de tweede helft. Via Bel Hassani, Bruns en Gladon kon de 1-1 worden gemaakt, maar zij faalden. In de slotfase was Bel Hassani nog bijna de gevierde man, hij vond doelman Jones echter op zijn weg.
90'
90'
Jones moet nog ingrijpen op een schot van Bel Hassani. Hoekschop voor de gastheren met Castro mee naar voren.
90'
Ook nog de derde wissel bij Feyenoord. Nicolai Jørgensen verlaat het veld voor Michiel Kramer.
90'
Wissel in bij Feyenoord -> Michiel Kramer
90'
Wissel uit bij Feyenoord -> Nicolai Jørgensen
90'
De extra speeltijd van de tweede helft bedraagt tenminste vier minuten.
90'
Wissel aan de kant van Feyenoord. Aanvoerder Dirk Kuyt verlaat het veld en wordt vervangen door Jan-Arie van der Heijden.
90'
Wissel in bij Feyenoord -> Jan-Arie van der Heijden
90'
Wissel uit bij Feyenoord -> Dirk Kuyt
88'
Bruns lepelt een vrije trap richting het doel van Feyenoord, maar doelman Jones bokst de bal weg.
86'
Wat een geklungel bij Feyenoord. Toornstra kan Başaçıkoğlu alleen voor de doelman zetten, maar struikelt over de bal.
83'
Gele kaart voor Rick Karsdorp (Feyenoord)
Karsdorp is witheet nadat hij wordt geraakt door invaller Vermeij. Ook scheidsrechter Kuipers moet het ontgelden en die is daar niet van gediend. Geel voor de rechtsback van Feyenoord.
81'
Gele kaart voor Bilal Başaçıkoğlu (Feyenoord)
Başaçıkoğlu doet vervelend en houdt de bal vast terwijl Heracles een vrije trap krijgt. Kuipers is het gedrag van de Feyenoorder zat en slingert hem op de bon.
79'
Het was toch de laatste actie van Breukers. Trainer Stegeman neemt risico en haalt de verdediger naar de kant voor spits Vincent Vermeij.
79'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Vincent Vermeij
79'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Tim Breukers
78'
Breukers ligt groggy op de grond na een duel met Başaçıkoğlu. De verdediger van Heracles gaat even naar de kant, maar lijkt terug te kunnen keren.
75'
Een aardige poging van Bel Hassani, die met rechts uithaalt. Zijn poging vliegt een meter over de kruising van het doel van Jones.
75'
We gaan beginnen aan het laatste kwartier. Nog altijd leidt Feyenoord met 0-1 in Almelo.
70'
Beide trainers voeren een wissel door. Bij Heracles komt Brandley Kuwas voor Jaroslav Navratil en Steven Berghuis verlaat bij Feyenoord het veld. Hij wordt vervangen door Bilal Başaçıkoğlu.
70'
Wissel in bij Feyenoord -> Bilal Başaçıkoğlu
70'
Wissel uit bij Feyenoord -> Steven Berghuis
70'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Brandley Kuwas
70'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Jaroslav Navratil
66'
De storm is even gaan liggen in Almelo. Feyenoord gaat op zoek naar de 0-2, terwijl Heracles loert op de tegenaanval.
61'
Inmiddels is Berghuis weer terug binnen de lijnen en verdient hij direct een vrije trap na een overtreding van Gosens.
60'
Jørgensen gaat hard door en krijgt een vrije trap tegen. Ook Feyenoorder Berghuis wordt geraakt en moet even naar de kant voor een blessurebehandeling.
58'
Het publiek in Almelo gaat achter hun ploeg staan. Heracles wordt sterker in de tweede helft en dwingt Feyenoord even terug.
56'
En daar is de thuisploeg opnieuw. Dit keer is het Bruns die naar het Feyenoord-doel storm. De middenvelder schiet net naast.
55'
Daar is Heracles! Bel Hassani met een goede voorzet richting Gladon, maar in kansrijke positie kopt de spits over het doel van Jones.
53'
Nu wel een goede aanval van Feyenoord. Berghuis zet scherp voor richting aanvoerder Kuyt, die de bal via een Heraclied naast het doel glijdt.
52'
Woudenberg snelt over de linkerkant, maar krijgt de bal slecht aangespeeld van Kuyt. De linksback loopt de bal uiteindelijk zelf over de achterlijn.
49'
Ook de tweede helft begint weer slordig. De bezoekers zoeken wel direct de weg naar de goal van Castro. Nog altijd 0-1 in Almelo.
46'
De tweede helft is van start gegaan. Houdt Feyenoord de voorsprong vast of weet Heracles wat terug te doen?
46'
45'
Een bijzonder slordige wedstrijd van beide ploegen in Almelo. Het eerste gevaar kwam van de gasten uit Rotterdam. Een voorzet van Berghuis belandde zomaar op de paal. Vervolgens waren ook Karsdorp en Toornstra dicht bij een treffer. Aan de andere kant schoot Bel Hassani tot twee keer toe net naast het doel van Jones. In de 30e minuut kwam Feyenoord op 0-1. Via Berghuis, Jørgensen en Kuyt viel de bal voor de voeten van El Ahmadi, die de bal hard achter doelman Castro schoot.
45'
40'
Aan de overkant een poging van Jørgensen. De spits van Feyenoord haalt uit op aangeven van Berghuis, maar schiet ruim naast.
39'
Bel Hassani met een knal van zo'n vijftien meter. De middenvelder schiet hard in het zijnet. Doelman Jones hoeft niet in actie te komen.
35'
Nog tien minuten tot de rust. Heracles probeert aan te zetten in eigen huis, maar brengt de Feyenoord-defensie nog niet aan het wankelen.
30'
Doelpunt voor Feyenoord, 0:1 door Karim El Ahmadi
Daar is de voorsprong voor Feyenoord! Via de kluts komt de bal voor de voeten van Karim El Ahmadi die de bal hard achter doelman Castro pegelt.
27'
Darri dartelt langs drie Feyenoorders en wordt naar de grond gewerkt door Toornstra. De Feyenoorder heeft zijn laatste waarschuwing van Kuipers te pakken.
26'
Nu zit Jones helemaal mis op een voorzet van Navratil. Bruns kan vrij inkoppen, maar schrikt van de mogelijkheid en knikt naast.
24'
Prima voorzet van Bruns richting Darri. De aanvaller knikt richting het doel van Jones, maar de doelman van Feyenoord ziet de bal naast gaan.
22'
Toornstra probeert het maar eens van afstand en doelman Castro heeft wederom veel moeite. De hoekschop van de Rotterdammers wordt weggewerkt door Gladon.
19'
Kansje voor Bruns. De middenvelder staat vogelvrij in de zestien van Feyenoord en krijgt de bal van de opgekomen Gosens. De aanvoerder raakt de bal echter totaal verkeerd.
17'
Bel Hassani met een pegel van ver! De middenvelder haalt goed uit en mist het doel van Jones op een haar.
15'
De bezoekers zetten weer even aan via Kuyt en Jørgensen. Castro hoeft dit keer niet in actie te komen en het gevaar lijkt even geweken voor Heracles.
12'
Paniek voor het doel van Castro. Karsdorp pegelt richting de goal en vindt de doelman op zijn weg. Vervolgens schreeuwt Kuyt om een strafschop, maar arbiter Kuipers ziet er niets in.
10'
Feyenoord speelt bijzonder slordig in de eerste tien minuten. Nu levert verdediger Botteghin de bal zomaar in, maar gevaarlijk weet Heracles niet te worden.
7'
Daar is Jørgensen voor de eerste keer. De spits van Feyenoord worstelt zich vrij en schiet ruim naast het Heracles-doel.
6'
Daar was het bijna 0-1! Berghuis met een voorzet die zomaar tegen de eerste paal gaat. Doelman Castro haalt opgelucht adem.
4'
Heracles zorgt voor het eerste gevaar. Woudenberg voorkomt een kans door een hoekschop weg te geven. Die levert niets op voor de thuisploeg.
1'
We zijn begonnen in Almelo! Heracles en Feyenoord gaan op jacht naar drie punten.
1'
Bij Heracles Almelo zijn er geen verrassingen in de basisopstelling. Achterin is er wederom een basisplaats voor jongeling Justin Hoogma en voorin speelt Paul Gladon. Hij scoorde vorige week twee keer tegen Willem II. Feyenoord treedt in Almelo aan met een wijziging. Steven Berghuis vervangt de geblesseerde Eljero Elia. Berghuis speelt vanaf de rechterkant, Jens Toornstra zal vanaf links spelen.
Het toetje van het voetbalweekend is deze week het duel tussen Heracles Almelo en Feyenoord. Beide ploegen zijn bovenin te vinden na twee duels en willen hun ongeslagen status graag behouden. Vorig seizoen werd het na een aantrekkelijk duel 2-2 in Almelo. Vandaag zullen Heracles en Feyenoord om 16:45 uur aftrappen onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers. De opstellingen van beide ploegen zullen ongeveer een uur bekend worden gemaakt en komen dan onder het kopje wedstrijddetails te staan.

Goede start
Heracles Almelo en Feyenoord zijn goed begonnen aan het nieuwe seizoen. De thuisploeg kende wel een eerste teleurstelling na de uitschakeling in de voorronde van de Europa League. In de competitie begon de ploeg van trainer John Stegeman met een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Roda JC. Vorige week werd in eigen huis wel overtuigend gewonnen van Willem II. De Brabanders werden met een 3-1 nederlaag naar huis gestuurd. Ook de bezoekers uit Rotterdam zijn goed uit de startblokken gekomen. Op bezoek bij FC Groningen werd liefst met 0-5 gewonnen en vorig weekend werd FC Twente in de Kuip eenvoudig met 2-0 opzij gezet.

Berghuis of Başaçıkoğlu?
De grote vraag voor veel Feyenoord-fans is wie Eljero Elia vanmiddag in Almelo gaat vervangen. De linksbuiten van Feyenoord is vier tot zes weken uit de roulatie met een schouderblessure. Steven Berghuis en Bilal Başaçıkoğlu zijn buitenspelers die trainer Giovanni van Bronckhorst ook tot zijn beschikking heeft. Het heeft er alle schijn van dat huurling Berghuis vanmiddag zijn basisdebuut gaat maken voor Feyenoord. Heracles Almelo kan op zijn beurt nog gewoon beschikken over smaakmaker Iliass Bel Hassani. Er is buitenlandse interesse voor de middenvelder, maar vooralsnog is het nog gewoon te bewonderen in het Polman Stadion.

Blessures
De blessure van Eljero Elia is zeker niet de enige aan de kant van Feyenoord. Van Bronckhorst kan zoals bekend ook niet beschikken over doelmannen Kenneth Vermeer en Warner Hahn. Vermeer is geblesseerd aan zijn achillespees terwijl Hahn nog altijd niet hersteld is van een knieblessure. Ook Sven van Beek is nog altijd niet van de partij. De centrale verdediger heeft last van zijn teen, maar staat inmiddels wel weer op het trainingsveld. Verder is Miquel Nelom voorlopig nog niet inzetbaar met een kwetsuur aan de kuit en Renato Tapia is ziek. Bij de thuisploeg zijn Lerin Duarte en Peter van Ooijen niet wedstrijdfit en staat Ramon Zomer aan de kant met een knieblessure.