Heracles Almelo Woensdag, 5. April 2017
18:30 uur
Vitesse
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Navarone Foor 43. / Schot met links  (Milot Rashica)

90'
De tweede helft was al stukken spannender dan de eerste helft. Er werd helaas niet meer gescoord maar Heracles Almelo liet eindelijk zien het doel te willen opzoeken. Na de tweede gele kaart van Robin Pröpper leken de kansen echter verdwenen. Het duurde tot de tweede gele kaart van Kevin Diks voordat Heracles hoop had nog een puntje te sprokkelen. Veel lange ballen en corners waren alleen niet scherp genoeg en Vitesse zal met de drie punten terug gaan richting Arnhem.
90'
90'
De keeper van Heracles Almelo gaat tevergeefs mee naar voren. Bram Castro wordt helaas voor buitenspel afgefloten en daardoor weet helaas niemand de gelijkmaker te maken.
90'
Gele kaart voor Nathan (Vitesse)
Na het doen struikelen van respectievelijk Jaroslav Navratil en Brandley Kuwas vindt de scheidsrechter het genoeg en geeft hij een gele kaart aan Nathan.
90'
Als laatste poging om wat tijd te winnen laat Henk Fraser, Mukhtar Ali in het veld komen. Assistgever van vandaag, Milot Rashica moet het veld voor hem verlaten.
90'
Wissel in bij Vitesse -> Mukhtar Ali
90'
Wissel uit bij Vitesse -> Milot Rashica
90'
Heracles Almelo krijgt van de arbiters nog vier minuten extra tijd om een gelijkmaker te maken. De fans proberen hun club daartoe tot aan te zetten.
89'
Brahim Darri weet zijn ploeg niet op gelijke hoogte te brengen. Met de bedoeling om de bal in de bovenhoek te krullen kapt hij zijn directe tegenstander uit maar schiet hij dan de bal ver over en naast.
86'
Geel-rode kaart voor Kevin Diks (Vitesse)
Ook Kevin Diks mag het veld verlaten. De Vitesse speler ontvangt na een overtreding op Brahim Darri ook zijn tweede gele kaart. Het aantal mannen op het veld is aan beide kanten weer gelijk.
86'
Het is nog steeds Heracles Almelo dat volledig gelooft in een doelpunt. Vitesse is al enige tijd niet meer in de buurt van het doel geweest van haar tegenstander.
85'
Wissel in bij Vitesse -> Arnold Kruiswijk
85'
Wissel uit bij Vitesse -> Lewis Baker
85'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Jaroslav Navratil
85'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Kristoffer Peterson
80'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Sander Thomas
80'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Reuven Niemeijer Na tachtig minuten spelen verlaat Reuven Niemeijer, die vorig jaar nog in de amateurs speelde het veld. Voor hem in de plaats komt Sander Thomas.
79'
De scheidsrechter lijkt de bal niet te zien aankomen en legt de bal doodstil neer voor een Vitesse speler terwijl Heracles Almelo de bal rond wilde spelen. Tot grote ergernis van het publiek dat al niet heel tevreden is met de arbiter na twee gele kaarten voor de weggestuurde Robin Pröpper.
74'
Weer is het een schot van Kristoffer Peterson. De speler nog geen doelpunt te maken maar dwong doelman Eloy Room nu wel gestrekt te gaan voor een hard schot in de hoek.
73'
Lewis Baker wordt veel ruimte gegeven en daarom besluit hij de bal eens op het doel te schieten. De bal is hard, maar recht op de doelman af.
72'
Een scherpe steekpass richting het doel van Kelvin Leerdam kan nog net voor de voeten weggegrist worden door Bram Castro.
68'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Brahim Darri
68'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Joey Pelupessy Joey Pelupessy verlaat het veld voor Brahim Darri om als Heracles Almelo toch nog wat teweeg te brengen in de tweede helft.
68'
Wissel in bij Vitesse -> Kelvin Leerdam
68'
Wissel uit bij Vitesse -> Alexander Büttner Alexander Büttner die voor het eerst weer een basisplek had verlaat na ruim een uur het veld voor Kelvin Leerdam.
66'
Weer is het Heracles Almelo dat met snelheid eruit komt. Nadat er vijf man uitbreekt is het weer een strakke bal van een Kristoffer Peterson die door Eloy Room gestopt moet worden.
65'
Een gevaarlijke counter van Heracles Almelo zorgt ervoor dat de bal eindigt bij Kristoffer Peterson. Deze staat op ongeveer negentien meter en besluit uit te halen. De strakke bal eindigt echter in de handen van Eloy Room die de bal na een keer stuiteren klem heeft.
62'
Na de rode kaart van Robin Pröpper lijkt de wedstrijd weer enigszins op de eerste 35 minuten van de eerste helft. Beide ploegen leggen de tegenstander weinig druk op en de bal wordt vaker breed gelegd dan dat deze vooruit gespeeld wordt.
59'
Het was Heracles Almelo dat gretiger aan de tweede helft begon. Het feit dat zij nu met een man minder verder moeten spelen lijkt echter de kans op een gelijkmaker erg te verkleinen.
56'
Geel-rode kaart voor Robin Pröpper (Heracles Almelo)
In duel met Ricky van Wolfswinkel trekt Robin Pröpper een paar keer aan het shirt van zijn tegenstander. De scheidsrechter vindt dit genoeg voor een gele kaart en aangezien het zijn tweede van de wedstrijd is, zal Heracles Almelo de wedstrijd uit moeten spelen met tien man.
54'
Het is Heracles Almelo dat scherper de kleedkamer uitgekomen is. De ploeg staat veel meer op de helft van de tegenstander en weet veel beter te combineren dan de ploeg uit Arnhem. Met het publiek dat erachter staat, lijkt Heracles direct op zoek naar het doel.
52'
Vrije-trappennemer Lewis Baker probeert de bal op doel te schieten maar deze gaat ongeveer een meter voorlangs.
51'
Gele kaart voor Robin Pröpper (Heracles Almelo)
Nadat Robin Pröpper noodgedwongen de bal met zijn handen moet tegenhouden krijgt hij de gele kaart. Deed hij dit niet dan ging zijn directe tegenstander ongetwijfeld alleen op de keeper af.
49'
Brandley Kuwas mag voor de tweede keer in de tweede helft de bal voor het doel werpen. Ditmaal via een corner. De bal eindigt bij Thomas Bruns die zijn schot geblokt ziet worden.
46'
Direct veel spanning voor de kijker als Heracles Almelo direct na aftrap een stuk hogerop gaat staan. De spelers van John Stegeman lijken meteen gretiger op zoek naar de gelijkmaker.
46'
45'
Geen van beide ploegen ging de eerste helft echt voor een overwinning. Vitesse zette half druk op Heracles Almelo en de eerste 35 minuten wist de ploeg hier onder uit te spelen. Na een paar simpele schoten op doel van beide ploegen wist Vitesse pas echt tot gevaar te komen in de 43e minuut. Een voorzet van Alexander Büttner kon niet weggewerkt worden door de Heracles verdediging. Hierdoor kon Milot Rashica de bal oppakken, overzicht houden en Navarone Foor in scoringspositie zetten.
45'
44'
Doelpunt voor Vitesse, 0:1 door Navarone Foor
Net voor rust weet Vitesse leven in de brouwerij te brengen. Een voorzet van Vitesse die slecht weggewerkt wordt, kan door Milot Rashica opgepakt worden. Deze legt de bal terug op Navarone Foor die de bal na een korte draai in het doel weet te schieten.
43'
Na een onderschepping van Vitesse, duikt de Arnhemse ploeg in de counter. De bal kan echter niet voor het doel geslingerd worden en Heracles Almelo kan het balbezit weer overnemen.
42'
Foute aannames en verkeerd gegeven passes zijn het thema van de eerste helft. Dit laat zien dat er geen speler op het veld scherp is of een doelpunt verdient.
40'
Geen van beide ploegen maakt aanstalten om het eerste doelpunt te maken. Echter is het Vitesse dat de laatste tien minuten meer op de speelhelft van de tegenstander is geweest.
39'
Lewis Baker krijgt de vrije trap mee nadat hij zijn best moet doen om de bal te behouden nadat deze via de scheids niet bij de bedoelde speler aankwam.
36'
Een steekpass van Matt Miazga wordt door een meeverdedigende Brandley Kuwas tot corner weggewerkt. Alexander Büttner werpt de bal voor het doel, maar deze wordt door een Heracles speler onderschept.
35'
Alexander Büttner springt na een doeltrap van Heracles Almelo Brandley Kuwas vol in de rug. De aanvaller blijft even liggen en de Vitesse verdediger is genoodzaakt zijn excuses aan te bieden.
29'
Gele kaart voor Kevin Diks (Vitesse)
Kevin Diks ontvangt de gele kaart na een fikse overtreding op tegenstander Kristoffer Peterson.
29'
Een vrije trap van Lewis Baker bereikt Ricky van Wolfswinkel die de bal over kopt. De aanvaller geeft bij de scheids aan dat hij weer geduwd werd en dat hij de bal anders wel raak had gekopt.
28'
Na een geweldige dribbel van Brandley Kuwas, waarbij hij twee tegenstanders simpel voorbijloopt, eindigt de bal na een voorzet in de handen van Eloy Room.
26'
Vitesse zal vooral moeten opletten op de lange ballen van de centrale verdedigers van Heracles Almelo. Het is dat Kristoffer Peterson pech heeft met de aanname waardoor de bal over de achterlijn rolt. Anders stond hij een op een met de doelman van Vitesse.
24'
Beide teams weten niet het gat in de verdediging van de tegenstander te vinden en het is voorlopig nog veel aftasten en op zoek naar de zwakke plekken van de tegenstander.
20'
Een lange bal van Heracles Almelo kan direct door Samuel Armenteros aangenomen worden. De aanvaller draait weg en schiet, maar de bal belandt rustig in de handen van doelman Eloy Room.
19'
Inmiddels speelt het spel zich al enige tijd op het middenveld af. Beide ploegen zijn al wel eenmaal tot een schot op doel gekomen maar verder is het afwachten op de eerste grote kans.
14'
Een sneue poging van Kevin Diks om de bal voor te krijgen eindigt in een doeltrap voor Heracles Almelo.
11'
Na de verzorging laat scheidsrechter Christiaan Bax, Robin Pröpper weer het veld betreden en spelen de teams weer elf tegen elf.
11'
Robin Pröpper moet ook tijdelijk het veld verlaten na een charge met Vitesse speler Nathan. Langs de lijn wordt hij verzorgd.
10'
Veel overtredingen al in de eerste minuten. Beide teams klappen er bovenop en gaan voor de volle winst.
6'
Corner van Alexander Büttner wordt weggewerkt door Justin Hoogma. De wedstrijd begint zo allerminst rustig.
3'
Samuel Armenteros komt met een venijnig schot die de doelman van Vitesse het veld in moet stoten.
2'
Direct al een gemiste vrije trap van Lewis Baker die helaas het doel niet weet te bereiken.
1'
Henk Fraser heeft ook geen beste statistieken tegen Heracles Almelo. De trainer heeft tegen drie clubs, die hij tegenkwam, in Nederland nog nooit gewonnen. Dit zijn Ajax, PSV en dus ook Heracles Almelo. De trainer zal zijn team zo goed mogelijk aan de wedstrijd te doen verschijnen en hoopt na vier nederlagen en een gelijkspel eindelijk eens te winnen tegen Heracles.
De geschiedenis van deze wedstrijd gaat nog niet zo heel ver terug. In het seizoen 2005/2006 stonden beide partijen pas voor het eerst tegenover elkaar op het hoogste voetbalniveau van Nederland. In die wedstrijden trok Vitesse eenmaal vaker aan het langste eind. De club heeft driemaal gewonnen en Heracles Almelo wist maar tweemaal te winnen. De overige zes wedstrijden eindigden in een gelijkspel.
Wat ook interessant is, is de interesse die vanuit verschillende clubs getoond is in Thomas Bruns. De middenvelder van Heracles Almelo gaat de club verlaten en volgend jaar dus voor een ander team spelen. Een van de clubs die interesse toont is de tegenstander van vandaag, Vitesse. Ook FC Utrecht schijnt de middenvelder te willen overnemen.
Opmerkelijk voor deze wedstrijd is de basisplaats voor Alexander Büttner. Trainer Henk Fraser heeft aangegeven rust te gunnen aan Arnold Kruiswijk en daarom te beginnen met Büttner. De back zal voor het eerst weer aan een wedstrijd voor het eerste elftal beginnen sinds zijn overkomst vanuit Moskou.
De wedstrijd tegen Heracles Almelo is al tijden geen makkelijke wedstrijd voor Vitesse. De laatste winst voor Vitesse uit tegen Heracles Almelo dateert alweer uit het seizoen 2012/2013. De drie wedstrijden in de Eredivisie tussen beide ploegen zijn sindsdien allemaal geëindigd in gelijke spelen waarbij beide ploegen tot scoren kwamen.