16:45 uur
Heracles Almelo
3:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Samuel Armenteros 14. / Penalty
1 : 1 Torinfos in de Ticker Julian von Haacke 27. / Schot met rechts  (Michael Heinloth)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Michael Heinloth 33. / Schot met rechts
3 : 1 Torinfos in de Ticker Justin Hoogma 69. / Eigen goal  (Julian von Haacke)

90'
Na rust kwam Heracles wat beter in de wedstrijd, zonder echt gevaarlijk te worden. NEC bleef de bovenliggende partij en kwam via een eigen doelpunt van Justin Hoogma op 3-1. Dat bleek de genadeslag voor Heracles. Het geloof was weg bij de bezoekers en de winst kwam voor NEC niet meer in gevaar.
90'
90'
Er komen drie minuten bij.
86'
Von Haacke is niet meer okselfris en gaat naar de kant. Zijn vervanger is Bikel.
86'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Janio Bikel
86'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Julian von Haacke
84'
Buitenspel
Gosens denkt op schitterende wijze de 3-2 te maken, maar hij wordt terug gevlagd voor buitenspel.
83'
Nee, het lijkt er niet op dat Heracles nog gelooft in een gelijkspel.
80'
Kuwas probeert de vrije trap van zo'n 25 meter in één keer op doel te krijgen. Zijn poging gaat hoog over.
77'
Laatste wissel bij Heracles. Peterson zat niet goed in de wedstrijd en gaat naar de kant. Voor hem komt Navratil erin.
77'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Jaroslav Navratil
77'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Kristoffer Peterson
75'
Nog een kwartier te gaan in Nijmegen. Kan Heracles nog terug komen in de wedstrijd?
72'
Bruns gaat naar de kant en voor hem komt in het veld Niemeijer.
72'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Reuven Niemeijer
72'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Thomas Bruns
69'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 3:1 door Justin Hoogma (e.d)
En daar is de 3-1! Een goede vrije trap van Von Haacke wordt binnen gekopt door Golla. Het lijkt dat het gespeeld is in Nijmegen. Uit de beelden blijkt dat het toch een eigen doelpunt is van Hoogma.
66'
Wissel bij NEC. Groeneveld kan niet verder en hij wordt gewisseld door jongeling Ferdi Kadıoğlu.
66'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Ferdi Kadıoğlu
66'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Arnaut Groeneveld
63'
Snelle uitbrak van NEC. De voorzet van Groeneveld is helaas voor de Nijmeegse club niet goed waardoor het niet al te dreigend is. Vervolgens gaat de jongeling zitten. Hij lijkt last te hebben voor kramp.
59'
Goede voorzet van Peterson, maar er staat geen ploeggenoot voor het doel.
56'
Nu is het woord aan NEC. Een hoekschop voor de Nijmegenaren, maar Heracles kan de bal makkelijk weghalen.
54'
Hoekschop van Kuwas belandt zomaar op de lat. Daar heeft doelman Delle, die zich verkijkt op de bal, geluk.
52'
De bezoekers zijn redelijk goed uit de kleedkamer gekomen. De Heraclieden zoeken voorzichtig de aanval. Nu verdient Heracles een hoekschop.
50'
Goede aanval van Heracles eindigt bij een geblokt schot van Pröpper.
46'
De bal rolt weer in Nijmegen. En er is één wijziging. Wout Droste had het zwaar in de eerste helft en hij blijft achter in de kleedkamer. Zijn vervanger is Robin Pröpper.
46'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Robin Pröpper
46'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Wout Droste
46'
45'
Er gebeurde veel in de eerste helft. NEC begon sterk aan de wedstrijd, maar stond binnen twintig minuten wel op achterstand. Armenteros schoot vanaf elf meter raak. Toch lieten de Nijmegenaren de koppen niet hangen. De thuisploeg toonde veerkracht en boog de achterstand nog voor rust om. Eerst was het Von Haacke op aangeven van Heinloth en even later was Heinloth zelf de afmaker.
45'
44'
Kuwas bijna met een eigen doelpunt, maar Castro let goed op bij de eerste paal. Daar was NEC dichtbij de 3-1.
43'
Gele kaart voor Brandley Kuwas (Heracles Almelo)
Kuwas krijgt geel omdat hij te laat is bij zijn tackle op Burnet.
41'
Over vier minuten zit een leuke eerste helft erop. NEC staat terecht voor, maar Heracles staat slechts 2-1 achter.
38'
Gele kaart voor Robin Gosens (Heracles Almelo)
De Heraclied toont zijn frustraties. Hij stuitert de bal hard op het gras omdat hij het niet eens is met de beslissing van Van Boekel. Dat levert hem geel op.
38'
Kans nummer drie voor Groeneveld. De jongeling is bezig aan een goede wedstrijd, maar effectief is hij nog niet. Dit keer kan Castro redding bieden op zijn schot.
36'
De thuisploeg is bezig aan een sterke eerste helft. De Nijmegenaren zetten veel druk op de tegenstander en durven voor de aanval te gaan. Dat heeft geleid tot de 2-1 voorsprong.
33'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 2:1 door Michael Heinloth
En daar is de voorsprong. Heracles krijgt de bal niet goed weg. Heinloth pikt de bal op net buiten de zestien en met rechts haalt hij heerlijk uit. De thuisploeg staat terecht voor.
30'
Hoekschop voor NEC. De Nijmegenaren zijn op zoek naar de voorsprong.
27'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 1:1 door Julian von Haacke
Daar is de terechte gelijkmaker. Goed voorbereidend werk van Heinloth wordt via Von Haacke (via de kluts, de knie van Te Wierik) tot doelpunt gepromoveerd.
25'
Hyballa haalt Fomitschow naar de kant. De verdediger heeft al geel en speelde zonet met vuur door nog een overtreding te halen. De Duitse oefenmeester durft hem niet te laten staan en brengt Burnet.
25'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Lorenzo Burnet
25'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> André Fomitschow
24'
WAT EEN KANS VOOR GROENEVELD!
De basisdebutant had moeten scoren, maar van dichtbij schiet de speler naast het doel van Castro. Dat is alweer de tweede goede kans die gemist wordt.
20'
Fomitschow moet uitkijken. De verdediger maakt weer een overtreding terwijl hij al geel heeft op zak. De NEC-speler komt er dit keer mee weg.
18'
Zo begon NEC sterk aan de wedstrijd, maar staat het alsnog achter binnen twintig minuten.
14'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 0:1 door Samuel Armenteros
De penalty moest een keer over (spelers liepen te snel in), maar de spits kiest voor dezelfde hoek en scoort de 0-1. Heracles op voorsprong.
13'
Penalty Heracles!
Kuwas wordt licht vastgehouden door Fomitschow en Van Boekel wijst naar de stip.
13'
Gele kaart voor André Fomitschow (NEC Nijmegen)
Fomitschow houdt Kuwas vast binnen de zestien en krijgt voor deze overtreding geel en een penalty tegen.
12'
NEC is de betere ploeg in de openingsfase. De thuisploeg begon fel aan de wedstrijd.
8'
Daar is voor het eerst Heracles, maar Gosens wordt terug gefloten omdat hij de bal met de hand raakt.
6'
Daar is alweer NEC. Groeneveld lijkt de bal voor het inschieten te hebben, maar de basisdebutant krijgt hem van dichtbij er niet in.
4'
NEC is sterk aan de wedstrijd begonnen. Nu is het Rahi met de goede actie, maar de schoen van Castro voorkomt een doelpunt.
2'
Daar is direct een kans voor basisdebutant Groeneveld! Doelman Castro kan redden.
1'
We zijn begonnen in Nijmegen!
1'
Brahim Darri staat bij Heracles Almelo in de basis. Hij krijgt de voorkeur van trainer John Stegeman boven Jaroslav Navratil. Voor de rest de bekende namen bij Heracles.

Peter Hyballa heeft twee wijzigingen in zijn basisopstelling doorgevoerd. Ali Messaoud en Arnaut Groeneveld staan in de basis. Dat gaat ten koste van Kévin Mayi en Ferdi Kadıoğlu.

We sluiten de vijfentwintigste speelronde van de Eredivisie af in Nijmegen. NEC ontvangt Heracles Almelo in De Goffert. NEC staat op een dertiende plek in de Eredivisie. De Nijmegenaren wisten in vierentwintig speelrondes 25 punten bij elkaar te sprokkelen. De tegenstander van vanavond heeft slechts drie punten meer. De huidige nummer tien van de Eredivisie, Heracles Almelo, heeft namelijk 28 punten. Eerder dit seizoen waren de Almeloërs te sterk. Met 2-0 gingen destijds de punten naar Heracles. Wat zal dit keer de uitslag zijn? Mijn naam is Ilona van der Werf en ik zorg dat je niets hoeft te missen van dit duel!

NEC Nijmegen
Vorige week moesten de Nijmegenaren een bittere pil slikken. Tegen directe concurrent Sparta Rotterdam werd er verloren. Aanvoerder Gregor Breinburg kreeg de uitgelezen kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Vanaf elf meter faalde de middenvelder van NEC echter. Even later vonden de bezoekers wel het net. Uitgerekend oud-speler van NEC, Paco van Moorsel, scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. Het was alweer de vijfde nederlaag op een rij voor de mannen van trainer Peter Hyballa.

Ondanks de slechte prestaties van de afgelopen weken blijft Hyballa rustig: "Ik weet dat we er gewoon keihard voor moeten blijven werken, dat wisten we in het begin van het seizoen ook al. We wonnen na de winterstop weliswaar van Roda JC en Willem II, maar ook dat waren wedstrijden die we niet zomaar even wonnen en waarin we ook af en toe onder druk stonden. We zullen net zoals daarvoor blijven knokken voor ieder punt", legt de Duitser uit op de eigen website. Hyballa gelooft dat er kansen liggen tegen Heracles: "Heracles is zoals alle ploegen in het rechterrijtje wel met ons te vergelijken qua kracht. Bij hen zit het gevaar vooral voorin. Spelers als Kuwas en zeker ook Armenteros kunnen vanuit het niets een goal maken. Dat hebben we in Almelo ook gezien."

Heracles kon de vorige speelronde alleen in de eerste helft partij bieden tegen Ajax. Dankzij een doelpunt van Samuel Armenteros stond het halverwege 1-1 in de Amsterdam ArenA. In de tweede helft moest Heracles alsnog de meerdere erkennen in de huidige nummer twee van de Eredivisie. Met 4-1 gingen de Heraclieden alsnog ruim onderuit. Een stunt zat er helaas voor de club uit Almelo niet in. Dus moeten de punten gepakt worden op bezoek bij NEC Nijmegen, een directe concurrent voor de ploeg van John Stegeman.

Tegen NEC zijn Vincent Vermeij (knie), Peter van Ooijen (knie), Gor Agbaljan (achillespees) en Lerin Duarte (hamstring) er nog niet bij. Mark-Jan Fledderus is op de weg terug, maar de wedstrijd in Nijmegen komt nog te vroeg. Trainer Stegeman wilde over zijn opstelling nog niets kwijt. Op de officiële clubpagina zei hij het volgende: "We gaan morgen nog tactisch trainen en dan beslissen we. We hebben nog tien wedstrijden te gaan, we moeten eerst voldoende punten halen om helemaal weg te zijn van de onderste plaatsen. In eerste instantie gaat het om wedstrijden winnen, met meer zijn we nog niet bezig. We gaan knokken voor een goed resultaat tegen NEC."

Scheidsrechter Pol van Boekel zal om kwart voor vijf de wedstrijd laten beginnen Een uur een uur voor aanvang zijn de opstellingen onder het kopje wedstrijddetails te vinden.