PSV Zaterdag, 10. December 2016
19:45 uur
Go Ahead Eagles
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Siem de Jong 68. / Schot met rechts  (Joshua Brenet)

90'
Ook in de tweede helft wist PSV niet veel te forceren. Brenet loste een schotje, maar dat werd gekraakt. De ban werd gebroken door invaller Siem de Jong, die op aangeven van Brenet binnen kon tikken. PSV vond het daarna wel prima en liet de bezoekers steeds meer komen. Dat leverde bijna een kans op voor Maatsen, die uiteindelijk werd gestopt door Brenet. In de slotfase kreeg PSV nog kansjes via Bergwijn en Jozefzoon, maar zij kwamen niet tot scoren.
90'
90'
Gele kaart voor Norichio Nieveld (Go Ahead Eagles)
Nieveld krijgt geen ingooi en maakt zich erg boos. Scheidsrechter Janssen heeft hem daarvoor de gele kaart.
90'
De extra speeltijd van de tweede helft bedraagt tenminste drie minuten.
88'
De laatste wissel bij de bezoekers. Kenny Teijsse komt in de slotfase nog voor Marcel Ritzmaier.
88'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Kenny Teijsse
88'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Marcel Ritzmaier
88'
Ook nog een schot van Bergwijn! Hij krult de bal richting de verre hoek en ziet dat Zwarthoed een treffer voorkomt.
87'
Invaller De Kogel ramt ineens uit de draai. Zoet is namens PSV alert en klemt de bal tegen de borst.
83'
De laatste wissel bij PSV. Oleksandr Zinchenko is moegestreden en wordt vervangen door Florian Jozefzoon.
83'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Florian Jozefzoon
83'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Oleksandr Zinchenko
83'
Goed schot van Bergwijn! De jongeling krult de bal naar de verre hoek, maar Zwarthoed is op zijn post.
82'
Daar komt PSV goed weg! De Kogel stuurt Maatsen de diepte in. Hij blijft dit keer wel op de been, maar Brenet weet net een voetje dwars te zetten en voorkomt dat Maatsen alleen naar Zoet kan.
81'
PSV lijkt het wel best te vinden en laat Go Ahead nu wat dichterbij komen. Nog zo'n tien minuten in Eindhoven.
77'
Nieveld krijgt de bal cadeau en geeft 'm aan Maatsen. Terwijl Nieveld zich voor het doel meldt, glijdt Maatsen wederom weg en is de kans voor de bezoekers verkeken.
74'
Hans de Koning gooit er een spits bij. Leon de Kogel komt voor de laatste vijftien minuten binnen de lijnen voor Jarchinio Antonia.
74'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Leon de Kogel
74'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Jarchinio Antonia
72'
De bezoekers moeten met een antwoord komen en krijgen daarbij bijna hulp van Zoet. De doelman weet de bal net op tijd weg te tikken als Maatsen aan komt snellen.
68'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:0 door Siem de Jong
Daar is dan toch de goal! Brenet brengt de bal goed voor en De Jong loopt de bal bij de tweede paal binnen.
64'
Direct nog een wissel bij PSV. Siem de Jong komt binnen de lijnen voor de zwak acterende Gastón Pereiro.
64'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Siem de Jong
64'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Gastón Pereiro
63'
Nog zo'n half uur in Eindhoven. PSV nog altijd op jacht naar de openingstreffer, maar weet na de rust nog weinig te forceren.
59'
Beide ploegen voeren een wissel door. Bij Go Ahead Eagles verlaat Randy Wolters het veld voor Henrik Ojamaa. Luciano Narsingh gaat bij PSV naar de kant. Hij wordt vervangen door Steven Bergwijn.
59'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Steven Bergwijn
59'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
59'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Henrik Ojamaa
59'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Randy Wolters
58'
De bezoekers uit Deventer durven iets meer aanvallende inbreng te verzorgen. Go Ahead is wel slordig op de helft van PSV en zodoende levert dat voorlopig nog niets op.
54'
Gele kaart voor Sander Duits (Go Ahead Eagles)
Duits komt veel te laat en voorkomt een aanval van PSV. Scheidsrechter Janssen geeft de aanvoerder van Go Ahead de gele kaart.
52'
Een spaarzame tegenstoot van de bezoekers. Maatsen is weg en lijkt Schwaab kwijt te zijn, maar op het moment dat hij wil schieten, glijdt de aanvaller weg.
50'
De eerste mogelijkheid van de tweede helft is voor PSV. Via De Jong en Arias belandt de bal bij Brenet, die maar eens uithaalt. Zijn schot wordt gekraakt en uiteindelijk mag Zwarthoed een doeltrap nemen.
46'
De tweede helft is in gang gezet door de bezoekers. We hopen op meer spektakel in het tweede bedrijf!
46'
45'
Weinig spektakel in een nogal saaie eerste helft. Go Ahead trekt zich massaal terug en laat PSV komen. De Eindhovenaren spelen in een dermate laag tempo dat grote kansen uitblijven. Pas in de 28e minuut werd de thuisploeg voor het eerst echt gevaarlijk. Ramselaar schoof op aangeven van Narsingh op de paal. PSV deelde vervolgens nog wat kleine speldenprikjes uit via Narsingh en Pröpper, maar doelman Zwarthoed hoefde zich niet bovenmatig in te spannen.
45'
45'
En ook Pröpper krijgt de bal er niet in. Uit de hoekschop wordt zijn poging door Duits van de lijn gehaald.
45'
De Jong met een fraai overstapje en daarmee lanceert hij Narsingh. Zwarthoed ligt echter goed in de weg en voorkomt dat PSV toch op voorsprong komt.
45'
De extra speeltijd van de eerste helft bedraagt tenminste een minuut.
45'
Zinchenko verdient en vrije trap en neemt deze zelf. Zwarthoed heeft alle moeite, maar heeft gelijk dat De Jong wordt terug gevlagd vanwege buitenspel.
42'
Nog een paar minuten tot de rust. Beide ploegen weten nog niet tot echt grote kansen te komen. Ramselaar was dichtbij, maar het staat nog altijd 0-0.
39'
Zwarthoed heeft moeite met een indraaiende vrije trap van Zinchenko. De Jong kopt de rebound in, maar de goalie van Go Ahead is op tijd terug op de bal voor zijn doel weg te slaan.
34'
De storm lijkt even te zijn gaan liggen voor Go Ahead. PSV dringt wel aan, maar behalve de grote kans van Ramselaar weten de Eindhovenaren weinig te forceren.
30'
Het lijkt wachten op de 1-0. Pröpper draait de bal goed voor richting Zinchenko, maar hij weet zijn hoofd niet goed tegen de bal te krijgen.
29'
Daar is Pröpper! Luuk de Jong legt de bal klaar voor zijn ploeggenoot, maar de middenvelder ramt de bal een metertje naast het vijandelijke doel.
28'
Op de paal! Narsingh steekt Ramselaar fraai weg en de middenveld schuift bal tegen het houtwerk. De rebound van Pereiro gaat naast. PSV wordt gevaarlijker.
25'
Narsingh met zijn eerste schot tussen de palen. Hij kegelt recht op doelman Zwarthoed op en ook de rebound gaat niet tegen de touwen.
23'
De bezoekers melden zich weer eens op de helft van PSV. Een snelle voorzet van Wolters is een prooi voor Zoet. Op de tegenaanval schiet Pereiro via een verdediger naast het doel.
21'
Ramselaar speelt Narsingh in en de buitenspeler besluit wederom uit te halen. Doelman Zwarthoed kan de bal rustig laten gaan.
19'
Go Ahead Eagles houdt vooralsnog stand in Eindhoven. PSV weet aanvallend nog geen vuist te maken tegen de hekkensluiter van de Eredivisie.
15'
Narsingh knijpt goed naar binnen en haalt maar eens uit. Via Fischer belandt de bal in het zijnet. De hoekschop is een prooi voor keeper Zwarthoed.
12'
Jongeling Groenbast geeft knullig een hoekschop weg aan PSV. Uiteindelijk komt de bal via Schwaab bij Zinchenko, maar de middenvelder knikt in de handen van Zwarthoed.
9'
En daar is zo'n snelle uitbraak! Na knullig balverlies van Zinchenko is Maatsen er van tussen, maar doelman Jeroen Zoet let goed op en voorkomt gevaar.
8'
Een rustige eerste tien minuten in het Philips Stadion. PSV wacht geduldig op wat ruimte en Go Ahead loert op de snelle counter via Maatsen en Antonia.
4'
PSV heeft de bal in de beginfase en Go Ahead zakt in. De thuisploeg weet nog geen gaatje te vinden in de defensie van de hekkensluiter. Pröpper lost nu het eerste schotje namens PSV.
1'
We zijn begonnen in Eindhoven! Pakt PSV de drie punten of kan Go Ahead Eagles voor een stuntje zorgen tegen de regerend landskampioen?
1'
PSV-trainer Phillip Cocu heeft in zijn basisopstellingen geen plek voor Steven Bergwijn, Nicolas Isimat-Mirin en Siem de Jong. Zij zitten allen op de reservebank. Luciano Narsingh en Joshua Brener keren terug in de Eindhovense basis.

De opstelling van de gasten uit Deventer kent weinig verrassingen. Op het middenveld van Go Ahead staat Marcel Ritzmaier. Hij wordt momenteel gehuurd van PSV en zal zijn werkgever graag pijn willen doen vanavond.
PSV Eindhoven speelt zaterdagavond de laatste thuiswedstrijd van het jaar 2016. Hekkensluiter Go Ahead Eagles komt op bezoek en de Eindhovenaren hopen de aansluiting met koplopers Feyenoord en AFC Ajax te behouden. De ploeg uit Deventer zal er daarentegen alles aan doen om niets nummer achttien de winterstop in te gaan. Daarvoor is wel een stuntje in Eindhoven gevraagd. Onder leiding van scheidsrechter Ed Janssen zal om 19:45 uur worden afgetrapt in het Philips Stadion te Eindhoven. De opstellingen van trainers Phillip Cocu en Hans de Koning verschijnen kort voor aanvang onder het kopje wedstrijddetails.

Vervelende week voor PSV
De thuisploeg kende een slechte week in aanloop naar het duel met Go Ahead Eagles. Vorige week zaterdagavond speelde de regerend landskampioen met 0-0 gelijk bij Roda JC Kerkrade. Omdat Feyenoord (6-1 tegen Sparta Rotterdam) en AFC Ajax (2-0 tegen FC Groningen) wel wisten te winnen, zag PSV het gat met beide koplopers weer groeien naar zes punten. Ook in de Champions League liep PSV vervolgens tegen een grote domper aan. In eigen huis bleef de ploeg van coach Cocu op 0-0 steken tegen FK Rostov. Dat betekende dat Bayern München en Atlético Madrid doorgaan in de Champions League en FK Rostov zich plaats voor de Europa League. PSV blijft met lege handen achter en is uitgeschakeld. Ondanks de sportieve malaise was er ook goed nieuws voor PSV. Jorrit Hendrix maakte zijn rentree bij Jong PSV en Jetro Willems heeft zijn contract verlengd tot medio 2018.

Cocu heeft alles te verliezen
PSV wil de slechte serie graag afsluiten met een overwinning op Go Ahead Eagles. De hekkensluiter heeft in Eindhoven echter weinig te verliezen, in tegenstelling tot de thuisploeg. "Dat is duidelijk, wij moeten ervoor zorgen dat we het initiatief nemen en de wedstrijd maken. Winst is het enige dat telt. Ik hoop dat de supporters, zoals altijd, achter ons blijven staan. Dat kan de ploeg enorm helpen", vertelt Cocu op de website van PSV. Over het duel met FK Rostov wilde hij liever niet praten. "Die uitschakeling hebben we afgesloten. Het duel is geanalyseerd en ik sta nog altijd achter de keuzes die ik heb gemaakt", aldus de trainer die met vertrouwen naar de wedstrijd met Go Ahead toewerkt. "Als het allemaal mee gaat zitten en we stapjes gaan maken dan weet ik zeker dat dit team weer een heel hoog niveau gaat aantikken."

De Koning loert op een stunt
Hekkensluiter Go Ahead Eagles verloor al tien wedstrijden dit seizoen. De ploeg van trainer De Koning boekte wel drie overwinning. De club uit Deventer is de enige club die koploper Feyenoord wist te verslaan. In eigen huis wonnen de Eagles met 1-0. Op bezoek bij PSV hopen de fans uit Overijssel opnieuw te kunnen stunten. "Wij zullen met hetzelfde idee aantreden als tegen Feyenoord", geeft trainer Hans de Koning aan op de clubwebsite. "De ruimtes klein houden, achterin de boel dichthouden en loeren op kansen om voorin wat te steken. Het zal natuurlijk absoluut niet makkelijk worden." De laatste edities spreken echter niet in het voordeel van GAE. In 2007 verloren zij met 3-2 in het bekertoernooi en ook de laatste twee competitieontmoetingen spreken weinig vertrouwen uit. In seizoen 2013/2014 werd het 3-0 en een jaar later zelfs 5-0.